• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. nuri son
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 8
    • En İyi 0
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

nuri son

@nuri son

0
    İtibar
    3
    Profil Görüntülemeleri
    8
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

nuri son Takip etme Takip Et

nuri son tarafından gönderilen son iletiler

• RE: Mülakatsız B1/B2 Turist Vizesi Yenileme

15 agustos 2025 tarihinde sisteme güncelleme geldi. Mülakatsız başvuru uygunluk şartları değişti. Ayrıca randevu alınırken sorulan soruların içeriğide değişti.
      Doğum için seyahat kısıtlama gibi birçok aksiyon planı yapılmış olabilir. Interview waiver uygunluk otomatık çıksa bile sonradan mülakat şartı getirilenlerde oluyor.
      Geçmişte eski vize ile yapılan statü değişikliği, sonradan isim değişikliği, vize kalış ihlali gibi bir çok neden mülakat şartı getirilmesine sebep olabilir diyorlar.
      Vize sorunsuz yenilenirse tekrar 10 yıl geçerli yeni vize veriliyor. İyi yanı eğer mülakatsız başvuru için uygunluğunuz varsa mülakata görüşmeye girmeden yeni vizeyi alıyorsunuz.

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) içinde yayımlandı
      nuri son
      nuri son

Vize alındıktan sonra pasaportun kaybetilmesi veya vizenin deforme olması ,yırtılması gibi durumlarda vizeyi tekrar yenileyebiliyormuyuz ?
      Verilen vizenin numarası gecerlilik tarihi hepsi sistemde bir sekilde vardır. Pasaportu kaybedince yeni pasaporta aynı vizeyi vermiyorlar mı tekrardan ?
      Yada vize tamamen gercersiz iptalmi oluyor ? en baştan yeni bir başvuru yapıp tekrar mülakata girip yeni bir vizemi almamız gerekiyor ?

nuri son
      nuri son

geçmiş vize ile statü değişikliği yapmıştım ve randevu alırken sorularda bu konu için ilk olarak statü değişikliği yapmadım olarak işaretledim otomatik olarak mülakatsız başvuruya uygun çıkardı. Sonra tekrar başa dönerek yeniden sil baştan randevu başvurusu gerçekleştirdim ve COS statü değişikliği yaptım şeklinde işaretledim bu seferde mülakatsız başvuruya uygun değil normal görüşmeli randevuya yönlendirdi. Sorulan soruların cevaplarına göre mülakatsız başvuruya uygunluğu otomatik belirtiyor. Elbette ben normal randevulu olanı tercih ettim çünkü eger hatalı cevap verip sonra pasaportu teslim ettiğimde mutlaka refused olup mülakatlı görüşme şartı getirirlerdi. Zaman kaybetmeye gerek yok. Bakalım başvuru yaptık randevu gününü bekliyoruz. Sorular arasında geçmiş vizenizi 18 yaşından büyükken mi aldınız gibi sorularda var sanıyorum değişik olarak toplam altı soru yer alıyor. en sondada bu cos konusu ile ilgili sorular var.

nuri son
      nuri son

@hakzey mülakata çağırmalar çok var diyorlar son zamanlarda iyice sıkılaştırdılar sanki ilerleyen günlerde nasıl olur acaba ?
      Vize süresi bitiminden sonra en geç 12 ay zaman geçince mülakatsız vize yenileme uygunluğuda bitiyor. Mecbur standart başvuru gibi randevu alıp görüşme ile vize almak zorunda kalınıyor.Daha önce 48 ay gibi uzun bir süre vardı ama bunu 12 aya indirdiler. Bazılarınıda mülakata çağırıyorlar, bir türlü anlam verilemiyor. Sistem başvuru yaparken mülakatsız vize yenileme uygun onay veriyorsa sonrada neden mülakata çağırıyorlar ?

nuri son
      nuri son

@hakzey mülakat elzem bi durummu oldu ? Başvuru sahipleri mutlaka mülakata giriyor mu tekrar vize almak için ?

nuri son
      nuri son

belgeler teslim edildikten sonra mülakat şartı olursa ne kadar sürede geri dönüş oluyor ? ret alan oluyor mu ? mutlaka mülakat şartı var mı ?

nuri son
      nuri son

@Ny-Tx mülakatsız vize yenileme yapıncamı farklı oluyor dizaynı ?yoksa herkese aynı dizaynda olan vize türü veriliyor aynı bir önceki eski vize tasarımı gibi ?

nuri son
      nuri son

mülakatsız vize yenilemede son tarih nedir ? Ne zamana kadar geçerli ? geçen mayıs ayında vize sürem bitti mülakatsız tekrar vize alabilirmiyim ?
      Mülakatsız vize yenileme yapınca tekrar standart 10 yıl geçerli b1/b2 vize mi veriliyor yoksa farklı mı ?
      Başvuruyu yapınca sonuçu hemen belli oluyor mu ? Ret veriliyor mu ?
      Şimdiden tesekkürler.

nuri son
      nuri son