• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. giskos1234
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    G
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 3
    • En İyi 0
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

giskos1234

@giskos1234

0
    İtibar
    2
    Profil Görüntülemeleri
    3
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

giskos1234 Takip etme Takip Et

giskos1234 tarafından gönderilen son iletiler

• RE: 14 yaşından küçük çocuklar için B1-B2 başvuru süreci

@zeynep34 Bebek adına, bebeğin bilgileriyle başvuru yapmanız gerekiyor. Mülakatsız vize dönemi 2 Eylül 2025 tarihi itibariyle bitiyor. Tarihler tahminen yetişmeyeceği için mülakatlı olması gerekecek. Keza benim 15 Mayıs tarihli mülakatsız başvurum için 23 Eylül'e belge teslim tarihi verildi ve bu tarih 2 Eylül'ü aştığı için elçiliğin eski başvuruları nasıl değerlendireceği yönündeki yaklaşıma göre belki mülakatlıya çevirmek gerekecek. Bu nedenle sizinki 2 ayı aşabilir. Sistemde kayıt açarken daha önceki başvurularınızda kullanmadığınız bir e-posta adresi kullanın daha önce kullanılanlarda sorun olabiliyor.

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) içinde yayımlandı
      G
      giskos1234

@BK84 Hocam neden reddedildiği ile ilgili bir bilgi edinirseniz buradan paylaşırsanız sevinirim. Eğer anlattığınız gibi görevlinin telefonda verdiği informal bilgiye istinaden 2 Eylül yaklaşıyor, biz artık mülakatsız başvurulara kafadan red vererek olası bürokratik zaman karmaşasını eritelim ve herkesi mülakata yönlendirelim gibi bir hareket tarzı belirlendiyse ben hiç beklemeden mülakat randevusuna çevireyim. Boşu boşuna red alıp hem süreci uzatmanın hem de red almış pozisyona düşerek tekrar başvuru yapmanın daha fazla zararı olur diye düşünüyorum. Diğer taraftan siz evrakları da 2 Eylül'den neredeyse bir ay önce teslim etmişsiniz. Başka bir sebep de olabilir mi diye düşünmedim değil. Problemlerimiz tam örtüşmese de bilgi için çok teşekkür ederim.

@mustafa3453 Hocam sizin durum da ilginçmiş üç çocuğun ikisine verip birini mülakata çağırmaları enteresan olmuş. Forumdaki mesajlarınızdan sürecinizin Haziranda başladığını anlıyorum. O tarihte 2 Eylül konusu da gündemde değildi. Sizin sebebi 2 Eylül'deki uygulamaya bağlayacak bir başka duyumunuz oldu mu?

Nihayetinde sistem bana evrak teslimi olarak 23 Eylül'e randevu verdi. 2 Eylül'den sonra uygulamanın ne olacağını görmek ve red almadan tekrar planlama yaparak mülakata çevirmek için yeterince zaman var görünüyor. Ama uygulama öncesi başvuruları böyle eriteceklerse birçok insan için zaman ve emek kaybı oluşacak. Ben elçiliğe bu konuda bir e-posta atmayı düşünüyorum. Yeni bir bilgi alırsam buradan paylaşırım.

Bu arada aynı konuyla ilgili olarak başka bir deneyimi ya da bilgisi olanlar varsa duymaktan memnun olurum.

G
      giskos1234

Merhaba. Bu yeni sisteme geçiş ile ilgili ilginç bir durum oluştu. Bilgisi olan varsa sevinirim. Ben ve eşim 10 yıllık B1/B2 sahibiyiz. Kızım için de 12 Mayıs 2025'te eski sistemden mülakatsız vize randevusu oluşturdum ve talimatları beklememiz gerektiği konusunda e-posta aldık. Sonrasında 30 Mayısta sistem değişikliği oldu ve birçok kimsenin yaşadığı gibi ben de yeni sisteme geçerken bir sürü problem yaşadım. Hiç bir açıklama olmadığı için ben yeni sisteme geçince de talimat e-postası gelecek diye bekliyordum. Aylardır ses çıkmayınca VFS'yi bir çok kereler arayıp durumu netleştirmeye çalıştım. Forumda çoğu kişinin de sonradan anladığı gibi bir talimat e-postasına gerek olmadığını, yeni sistemden bir randevu oluşturmam gerektiğini, oluşan randevu elçilik randevusu gibi gözükse de "Interview Waiver" statüsünde olduğu için VFS'ye evrak teslim etme randevusu anlamına geldiğini geçen hafta netleştirebildim. Sağolsunlar VFS'ye her telefonumda farklı farklı açıklamalar ve tezat uygulamalarla karşılaştığım için bir türlü emin olmamıştım. Arada da yurtdışı giriş çıkışlar olduğu için uygun bir boşluk bulamamıştım.

Bugün itibariyle VFS Ankara "Interview Waiver" evrak teslimi için en erken 23 Eylül 2025'e evrak teslim randevusu veriyor ama bu arada da 2 Eylül itibariyle 14 yaş altına mülakatsız vize kalkacak diye açıklama yapıldı. Başvurum 12 Mayıs 2025 olduğu için "usvisascheduling.com" üzerinden "Interview Waiver" yazan belgeyi oluşturabiliyorum ve bu belgede de evrak teslim tarihi 23 Eylül 2025 görünüyor. Acaba başvuru tarihim mi referans alınacak yoksa 2 Eylül geçti gidin tekrar mülakat randevusu alın mı denilecek kimsenin bir fikri yok. Bu arada son iki gündür "usvisascheduling.com"un İngilizce kısımında bazı ülkeler için 2 Eylül'ü de beklemeden hemen geçerli olmak üzere vize mülakatı zorunluluğu getirildiği hatta yeni sistem B1/B2 sahiplerine mülakatsız yenileme yapma hakkı vermeye devam ediyor olsa da bu ülkelerin vatandaşlarının evrak gönderme yapmamaları ve tekrardan B1/B2 mülakatı randevusu almaları gerektiğine dair mesaj çıkıyor. Halihazırda bu listede Türkiye yok ama 2 Eylül'de de aynı şey yapılır mı yoksa eski tarihli başvuruları bitirirler mi bilemiyorum. Aslına bakarsanız mülakat uygulaması 2 Eylül'de başlıyor olduğu için sistem bugün hatta 1 Eylül tarihinde bile mülakatsız vize imkanı sunuyor ama VFS'de evrak teslim tarihleri 2 Eylül'ü aşıyor. Sorun da burada başlıyor. Bu konuda bilgisi olan varsa paylaşırsa çok sevinirim.

Not: UPS ile gönderimlerde tarih bekleme zorunluluğu olmadığına yönelik yorumlar okudum. Şu an kızımla birlikte yine yurtdışındayız ve ancak 1 Eylül tarihinde Ankara'da olacağız. UPS'ten premium hizmet alıp evrakları 1 Eylül'de UPS'e teslim etsem 2 Eylül'de elçilikte olur mu acaba? 2 Eylül'ü yeni eski tüm başvurular için milat kabul ederlerse bu şekilde aşabilir miyiz bu da bir başka sorum. Aynı sorunu yaşayan ve yönlendirebilecek birileri varsa çok sevinirim.

G
      giskos1234