• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. kasım doğan
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    K
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 90
    • En İyi 29
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

kasım doğan

@kasım doğan

76
    İtibar
    81
    Profil Görüntülemeleri
    90
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

kasım doğan Takip etme Takip Et

kasım doğan tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

Merhaba değerli yol arkadaşlarım diyerek başlasam bir yanlışlık olmaz şu anda burada bulunanların en eskisiyim.

• Bu platform bana çok şey kattı aslında bir nevi iki yıldan fazladır hergün kontrol ediyorum yeni bir gelişme var mı yok mu diye ayrıca hepimizin çevremizdeki tuhaf insanların taciz edici sorularına cevap olması can kurtarıcı yönü vardı benim açımdan çünkü benim yalnız olmadığımı bu sürecin böyle işlediğini başka türlü izah edemezdim köşeye sıkışınca buradaki yorumları gösterip kendimi temize çıkarıyordum.
        Arkadaşlar ben Bursa’dan Ankara’ya özel arabamla saat 12 de çıktım sabah 5-6 gibi oradaydım trafik cezası yememek için çok yavaş gitim
        Hava soğuk değildi fazla o saatlerde konsolosluğun ve iş merkezinin arasındaki yolda eczaneni hemen önündeki üç dört araçlık park yerine park ettim çünkü avm nin park ücreti gerçekten çok yüksek defalarca çeşitli sebeplerden ödeme yaptıktan sonra akıllandım. İnsanlar ve insanımız her yerde olduğu gibi yine oradada kuyruk cambazlıklarına şahit oldum bu biraz can sıkıcı oluyor ve benim piskolojim biraz daha bozuldu Spartacus filmindeki köle pazarındaymışım gibi hissediyordum neyse
        1: saat tam 7:30 da kapı açıldı konsolosluk bahçesine doğru bir koşuşturma oldu ezilmemek kirlenmemek daha fazla tramva yaşamamak için kenara çekildim en sonda girdim bahçeye zaten randevum 7:30 da idi ilk girmem gereken olduğum için bende hiç kimseye sormadan sakince yürüyerek ilk ona girdim saat saat çağırıyorlar herkes kibar çalışanlar olarak neye göre kibar bizim davranışlarımıza göre kibarlar tabiki
      1. Passport teslim için sırayla aldılar
      2. İsimlerimizle çağırdıdılar havaalanında olduğu gibi içeri alındık
      3. Büyük binaya girdik aynı numarayı taşıyan bankalardaki sıra bekleme fişi verdiler
      4. Biz green kartlılar sandalyede oturarak bu bankoların açılmasını bekledik bir dakika çünkü tahminim saat 7:45 olmuştu Türkiyeli memurlar burada çalışıyor numaram yandı oraya gittim
        BENDEN İSTENEN BELGELERİ VERMEK İÇİN
        ÖNEMLİ
      5. Pasaport
        2.nüfus kayıt örneği (e-devlete)
        3.adli sicil kaydı (e-devlete)
        3.askerlik belgesi (e-devlete)
        4.boşanma belgelerimiz benimki e-devlete
        Başkada bişey benden istemediler
        YANİ CEAC SİSTEMİNE YÜKLEDİĞİNİZ BELGELERİNİ ORJİNALLERİ

Sol tarafta bizler için ayrılan bankoların olduğu bir yere geçtim oturabileceğim kadar yeterli sandalyelerin olduğu hatta küçük çocuklar için ana okulunda olan küçük masalar ve oyuncaklar bile vardı orada beklerken bir vatandaş e-devleten bir belge çıkarması gerekiyordu bilgisayar kullanmayı bilmediği için orada kullanmak için bir bilgisayar ve yazıcı vardı tam ona yardım edeyim derken siteyi açtım ismim söylendi yardımcı olamadan memurun karşısına gittim memurda ayakta bende ayakta camın arkasında konuşmaya başladık. Memur genç Türkçesi benim yeğenimin Türkçesi gibiydi o yüzden çok iyi anlıyordum onu
      Memur İngilizce konuşmaya başladı İngilizce biliyormusun bende İngilizce biliyorum biliyorum ama çok iyi değilim dedim Türkçeye döndük
      Parmak izim alındı
      Belgelerim memurun önündeydi beş altı dakika nerede evlendiniz Houston dedim neden geldin kalsaydın memur olduğum için geri gelmem gerekiyordu dedim
      Başka ülkede yaşadınız mu hayır dedim
      Eşin ile yaşadın mı beşbuçuk ay Houston da yaşadım dedim
      Daha önce evlilik yaptın mı evet dedim
      Eşin yaptınız evet dedim
      İkinizin çocuğu var mı hayır dedim
      Askerlik yaptın mı evet dedim
      Evrakları tek tek kontrol ediyordu iki ekran vardı birinden kontrol edip karşılaştırıp diğerine yazı yazıyordu belgelerimi sırasıyla işi biteni bana veri veriyordu bütün belgelerimi almıştım tekrar bendeydi sadece pasaport ondaydı son soru ek sponsorun adını söyledi bu kim diye sordu ben aile dostumuz dedim dostun ne olduğunu bilmedi ben İngilizce yakın arkadaş ve Amerika da öğretmenlik yapıyor dedim iki üç dakika sessizlik birşey yazıyordu tebrik ederim vizeniz onaylandı teşekkür ettim ayrıldım hepsi a dan z ye bu

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
      K
      kasım doğan
    • RE: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

Arkadaşlar vizem ıssued oldu

K
      kasım doğan

Arkadaşlar her şey çok güzel sadece sorduğuna kısa cevap verin

K
      kasım doğan

Arkadaşlar benim süreç tamamlandı

K
      kasım doğan

Arkadaşlar yarın için pozitif enerjilerinizi ve duanıza ihtiyacım var çevremde kimse bilmiyor yarın görüşmem olduğunu ya olmazsa diye herkese cevap vermek istemiyorum çünkü bir yıl dedim olmadı. Hatta büyük bir lisede müdürlük yapıyordum istifa ettim nasıl olsa gideceğim diye iki buçuk yıl oldu halen buradayım. Pisikoloji diye bir şey kalmadı

K
      kasım doğan

Değerli arkadaşlar 3 ünde mülakat 5 inde kargoya verildi amacım bilgi paylaşımı sadece

K
      kasım doğan

Salı günü bir tercüman arkadaş sürecin neden yavaşladığını konsolosluğa soracak

K
      kasım doğan

Ben bugün çok gerildim arkadaşın paylaşımından ötürü keşke hiç paylaşım yapmasaydı yada açıklasaydı iyi olurdu

K
      kasım doğan

Pasaportum ups e verilmiş email geldi

K
      kasım doğan

@Zeyno-0 evet yarın bizlerede email gelir hayırlısı olsun

K
      kasım doğan

kasım doğan tarafından gönderilen son iletiler

Arkadaşlar benim süreç tamamlandı

K
      kasım doğan

Thy yeterince ödeme yaptım birde bu şekilde deneyeyim uygun bilet varsa

K
      kasım doğan

Yeşil pasaportum var Avrupa üzeride olabilir

K
      kasım doğan

Arkadaşlar aktarma bildiğiniz uçuşlar var mı uygun fiyatlı

K
      kasım doğan

Değerli arkadaşlar 3 ünde mülakat 5 inde kargoya verildi amacım bilgi paylaşımı sadece

K
      kasım doğan

Pasaportum ups e verilmiş email geldi

K
      kasım doğan

Arkadaşlar vizem ıssued oldu

K
      kasım doğan

Aklınıza takılan sorular olursa numaramı özelden yazarım

K
      kasım doğan

Arkadaşlar yaşadığımız sürecin en kolay kısmı konsolosluk sadece sorulana cevap verin extra bir şey söylemeyin örneğin ben şunuda getirdim bunuda getirdim demeniz işi uzatıyor istediğini berin extra birşey sunmayın düz mantık örneğin aile dostumuz dedim dostun ne olduğunu anlamadı yakın arkadaş olarak düzeltim.

K
      kasım doğan

Arkadaşlar ben beden eğitimi öğretmeniyim ayrıca yıllarca eğitim yöneticiliği yaptım Amerika’da denklik alıp işim ile ilgili iş bulma olasılığı olur mu

K
      kasım doğan