• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. aimrenk
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    A
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 11
    • En İyi 6
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

aimrenk

@aimrenk

23
    İtibar
    21
    Profil Görüntülemeleri
    11
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

aimrenk Takip etme Takip Et

aimrenk tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2026 Mülakat Deneyimleri

Merhabalar 01.04.2026 Ankara Mülakat deneyimimi paylaşmak istiyorum.
      Mülakatımız sabah 08.30 daydı. Yarım saat önceden gittik. Saat 08.10-15 sıralarında Türk polis memuru bahçeye aldı bizi. Biraz (10-15 dk) sıra bekledikten sonra pasaportlarımızı verip aramadan geçtik. Sonra pasaportları geri alıp binaya geçtik.
      İçeri girdiğimizde hangi vize türü için geldiniz diye sordular ve 18. Bankoya yönlendirdiler. Kişi başı 330 doları nakit olarak ödeyip sıra aldık. Daha sonra yarım saat kadar bekleyip evraklarımızı teslim ettik.
      Asıl talihli bendim. Evrak olarak; pasaport, nüfus kayıt örneği, adli sicil kaydı, banka dökümü, diploma aslı ve fotokopisi, evlilik cüzdanı aslı ve fotokopisi, askerlik belgesi, sağlık raporu verdim ustravel kaydı yaptınız mı diye sordu evet dedim evrakı istemedi. Eşimden; pasaport, nüfus kayıt örneği, adli sicil kaydı, evlilik cüzdanı fotokopisi, sağlık raporu istediler. 2 şer tane de fotoğraf verdik. Bu sırada mülakatı ingilizce mi türkçe mi yapmak istersiniz diye sordu memur. Ben farketmez dedim.
      Sonra 1 saat kadar bekleyip mülakata alındık. Green card mülakatları 19, 20 ve 21. Bankolardan yapılıyordu. Mülakatı yapan memurlar dışında tüm çalışanlar türktü. Bize 19. Banko denk geldi. Memur çok iyi türkçe biliyordu, mülakatın tamamı türkçe yapıldı. Dil konusunda yardım gerekirse türk çalışanlar gelip yardımcı oluyor.
      Mülakatta; sağ ellerimizi kaldırıp doğru bilgi verdiğimize dair yemin ettik. Parmak izlerimiz alındı. Sonrasında memur; abd ye hiç gittiniz mi, nereye gitmeyi düşünüyorsunuz, daha önce evlendiniz mi, ne iş yapıyosunuz ve yapmayı düşünüyorsunuz sorularını sordu. Bu sırada e devletten aldığımız belgeleri telefonla barkod okutarak teyit etti. Orijinal belgelerimizi geri verdi. Askı sürecini kastederek durumu biliyorsunuz dedi. Askı kararı kalkarsa mail atarsınız dedi.
      Toplam süreç 2 - 2,5 saat civarı sürdü. Mülakat maksimum 5 dk sürmüştür ve en kolay kısımdı.

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      A
      aimrenk
    • RE: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Mülakat tarihi 1 nisan

A
      aimrenk

Selamlar, sıralamam 11900 lerde, Haziran ayında dosyamı HK a taşıdım. Ankara' da yaşıyorum, HK da oturum vb. herhangi bir şeye sahip değilim. Şu an çok kararsızım dosyamı tekrar Ankara' ya taşıma konusunda. Benim durumumda olanlara tavsiye olarak şunu söyleyebilirim. Evet henüz current olmadık, dosyayı Ankara' ya taşımak daha kolay ama bunu yaptıktan sonra başka bir yere tekrar taşımamız mümkün değil. Bence HK un sürecini takip edip oturum istiyorum dediği anda (Öyle bir karar alırlarsa) current olmuş olsak bile Ankara ile iletişime geçip daha zor olsa bile dosyamızı taşıyabiliriz. Maddi durum da bunda oldukça etkili tabi. Bu arada ben kendi sıralamam civarı current olana kadar HK açısından konuyu netleştireceğimizi düşünüyorum. O yüzden bu şekilde beklemeye devam. Umarım hepimiz sorunsuz vizemizi alır, yeni sayfamızı başlatırız. 🙂

A
      aimrenk

@earslann evet benim de aynı, sonradan güncelleniyormuş site galiba.

A
      aimrenk

Selamlar biraz önce 2NL maili geldi, henüz site güncellenmedi.

A
      aimrenk

@Betül-0 o konuyu bilmiyorum net olarak ama internetten ödeme yaptığını belirten kimseyle karşılaşmadım. Kredi kartı yurt dışına açıksa kabul edebiliyor fakat hata da veriyor diyen çok kişi duydum. Herkes nakit ile gidilmesini tavsiye ediyor.

A
      aimrenk

aimrenk tarafından gönderilen son iletiler

@ceyceycey asıl talihli sizseniz para birimi önemli değil. Asıl talihlinin hesap dökümü isteniyor. Biz 2 kişiyiz; tl, dolar, euro olarak para gösterdik hesapta. Tapu ve araç ruhsatı da götürdük ama bakmadılar. Toplam tutar dolar cinsinden 17.000 USD falandı.

A
      aimrenk

@Betül-0 o konuyu bilmiyorum net olarak ama internetten ödeme yaptığını belirten kimseyle karşılaşmadım. Kredi kartı yurt dışına açıksa kabul edebiliyor fakat hata da veriyor diyen çok kişi duydum. Herkes nakit ile gidilmesini tavsiye ediyor.

A
      aimrenk
    • RE: DV2026 Mülakat Deneyimleri

Merhabalar 01.04.2026 Ankara Mülakat deneyimimi paylaşmak istiyorum.
      Mülakatımız sabah 08.30 daydı. Yarım saat önceden gittik. Saat 08.10-15 sıralarında Türk polis memuru bahçeye aldı bizi. Biraz (10-15 dk) sıra bekledikten sonra pasaportlarımızı verip aramadan geçtik. Sonra pasaportları geri alıp binaya geçtik.
      İçeri girdiğimizde hangi vize türü için geldiniz diye sordular ve 18. Bankoya yönlendirdiler. Kişi başı 330 doları nakit olarak ödeyip sıra aldık. Daha sonra yarım saat kadar bekleyip evraklarımızı teslim ettik.
      Asıl talihli bendim. Evrak olarak; pasaport, nüfus kayıt örneği, adli sicil kaydı, banka dökümü, diploma aslı ve fotokopisi, evlilik cüzdanı aslı ve fotokopisi, askerlik belgesi, sağlık raporu verdim ustravel kaydı yaptınız mı diye sordu evet dedim evrakı istemedi. Eşimden; pasaport, nüfus kayıt örneği, adli sicil kaydı, evlilik cüzdanı fotokopisi, sağlık raporu istediler. 2 şer tane de fotoğraf verdik. Bu sırada mülakatı ingilizce mi türkçe mi yapmak istersiniz diye sordu memur. Ben farketmez dedim.
      Sonra 1 saat kadar bekleyip mülakata alındık. Green card mülakatları 19, 20 ve 21. Bankolardan yapılıyordu. Mülakatı yapan memurlar dışında tüm çalışanlar türktü. Bize 19. Banko denk geldi. Memur çok iyi türkçe biliyordu, mülakatın tamamı türkçe yapıldı. Dil konusunda yardım gerekirse türk çalışanlar gelip yardımcı oluyor.
      Mülakatta; sağ ellerimizi kaldırıp doğru bilgi verdiğimize dair yemin ettik. Parmak izlerimiz alındı. Sonrasında memur; abd ye hiç gittiniz mi, nereye gitmeyi düşünüyorsunuz, daha önce evlendiniz mi, ne iş yapıyosunuz ve yapmayı düşünüyorsunuz sorularını sordu. Bu sırada e devletten aldığımız belgeleri telefonla barkod okutarak teyit etti. Orijinal belgelerimizi geri verdi. Askı sürecini kastederek durumu biliyorsunuz dedi. Askı kararı kalkarsa mail atarsınız dedi.
      Toplam süreç 2 - 2,5 saat civarı sürdü. Mülakat maksimum 5 dk sürmüştür ve en kolay kısımdı.

A
      aimrenk

@earslann evet site güncellendi bakabilirsiniz

A
      aimrenk

Mülakat tarihi 1 nisan

A
      aimrenk

@earslann evet benim de aynı, sonradan güncelleniyormuş site galiba.

A
      aimrenk

Selamlar biraz önce 2NL maili geldi, henüz site güncellenmedi.

A
      aimrenk

@aysegul

Before we can process your Diversity Visa application, each applicant in your case must complete Form DS-260, the Online Immigrant Visa and Alien Registration Application. To access the online form, click on the link to the right of an applicant's name below, under the "IV Application" heading.

If a person in your family is not listed below, click the “Add Applicant” button to add him or her. Derivative applicants for the DV program include spouses or children under the age of 21 who meet the requirements of U.S. immigration law. Filling out an application does not guarantee that an individual will qualify as a derivative in your case. This can only be decided by a consular officer at your visa interview.

If you have any questions, please contact the Kentucky Consular Center (KCC) by email ([email protected]) or by phone (Public Inquiry Phone Number 606-526-7500 7:30 a.m. to 4:00 p.m. EDT Monday – Friday).

Your case will be scheduled at the U.S. Embassy or Consulate in the country of your nationality, as noted in your original application. If you wish to request an interview at a different post, you must upload documents that demonstrate your residence in that country.

A
      aimrenk

@aysegul Your case will be scheduled at the U.S. Embassy or Consulate in the country of your nationality, as noted in your original application. If you wish to request an interview at a different post, you must upload documents that demonstrate your residence in that country.

A
      aimrenk

@aysegul o muhtemelen 28 ağustostan sonra eklendi. Bende de var

A
      aimrenk