Merhabalar,
Birçok kez forumu soru sormak için kullandım.
Bugün ise bir nebze yardımcı olabileceğimi umarak mülakat ve sağlık muayenesi sürecini paylaşacağım sizlere.
14 Kasım 2025 tarihli greencard mülakatım için 12 Kasım 2025 günü sabaha karşı
Ankara'ya geldim ve taksi ile sağlık muayenesi olacağım Unganlar'a doğru yola çıktım.
Unganlar'a taksi ile ulaşacaksanız "Kuğulu Park" a gitmek istediğinizi belirtirseniz yeterli olacaktır.
Ben bütçemi kontrol altına alabilmek adına otel yerine SGK Misafirhanesi buldum internetten.
Size de faydalı olabilmesi adına belirtmek isterim.
Sağlık muayenesi olduğunuz günden 1 iş günü sonra evrak teslimi gerçekleşeceği için aslında 2 gününüzü sağlık belgesi almış oluyor.
Benim kaldığım misafirhane ile Unganlar yan yana konumlanmış durumda.
Ankara SGK Kavaklıdere Misafirhanesi olarak aratırsanız Unganlar polikliniği yanında süper bir konumda konaklayabilirsiniz.
Oda ve banyo asgari standartlarda olduğu için otel kalitesi beklemeyin ancak 1275 TL'ye gecelik konaklama yapabiliyorsunuz.
Bu yöntem benim gibi sağlık muayenesinden emin olduğunu gözeterek son 2 gün kala gelecek arkadaşlar için bir tercih olabilir.
SAĞLIK MUAYENESİ
Sabah 09.00 gibi hizmete başlıyorlar.
İlk muhatabınız 4. katta evrak teslimi ile gerçekeşiyor.
Her aşama için yönlendirildiğiniz için forumda yazılan her şeyi akılda tutucam gibi control freak olmanıza gerek yok.
Üst kata çıkıyorsunuz 50-60 dolar gibi bir ücret ile kan alınıyor.
Sonra 3. kata iniyorsunuz akciğer grafisi çekiliyor.
Sonra size 12.45 civarı burda olun diyerekten gönderiyorlar.(randevu saatinize göre farklılık gösterebilir.)
12.45 muayenesinde ameliyata girecekmiş gibi elbiselerinizi çıkarıp önlük giyiyorsunuz.
Hocalarımızdan birisi gelip sizinle sohbet ediyor.
Nerden geliyorsun ? Ne iş yapıyorsun ? Nereye gideceksin ? Kalp , tansiyon , şeker vs var mı ?
Bulaşıcı ya da cinsel yolla geçen hastalık mevcut mu ? Canına kıymayı düşündün mü ? Psikoloik rahatsızlığın var mı ?
Birisine zarar vermek istedin mi ? Dövme-piercing var mı ? Uyuşturucu kullandın mı ? Alkok - sigara kullanıyor musun ?
gibi soruları sorarken kompleks iğneler yapıyor. ( 3 adet iğne oldum- kağıtta 6 aşı olarak yer aldı.)
Aşı kartlarım olmadığı için totalde 500 dolar gibi uçuk bir ücret ödeyerek muayenemi tamamladım.
1 gün sonra akşam 4-5 arası gelip zarfınızı alabilirsiniz dediler.
VİZE MÜLAKATI
14 Kasım 2025 07.30 tarihli mülakatım için 6.30'da kapıya geldim.
Sanıyorum ki bu yaptığım en büyük hataydı.
Ankara ayazı ile tanıştım ve 7.45'e kadar şık köseli ayakkabılarımla titreyerek bekledim 
7.45 itibarıyla randevu sırasına göre takribi 200-250 kişilik kalabalığı kategorize ederek alıyorar içeriye.
Güvenlikten direktiflerle içeri alınıyorsunuz.
Greencard için gelenleri ayrı bir kısımdan harç ödemek için tek bir vezneye alıyorlar.
330 dolarınızı ödeyip sıra numarası alıyorsunuz.
Kredi kartı geçiyor ve gözümün önünde kredi kartı ile ödeme alındı.
Döviz bürosu gezmek zorunda değilsiniz.İşlem en fazla 30 sn uzuyor.
Ödememi yaptıktan sonra makbuz ve sıra numarası ile orta alanda monitöre alıyorlar talihlileri ve monitörden sıra numaranızı takip ediyorsunuz.
Sıranız geldikten sonra bir odaya girip evraklarınızı Türk görevliye teslim edip geri çıkıyorsunuz.
İstenen evraklar gelen mailde neyse o.Ne 1 eksik ne 1 fazla evrak istediler.
Konfirmasyon ekranı , ek belgeler vs soran olmadı.
Tekrardan sıra numaranız gelince bankoda bir Amerikan memur ile görüşme gerçekleştiriyorsunuz.
Ben mülakatımı ingilizce yaptığım için tercüman istemedim ancak talebe göre tercüman çeviriyor.
Nereye gideceğim , ne iş yapmayı hedeflediğim, medeni durumum , yurt dışında 1 yıldan fazla yaşayıp yaşamadığım gibi basit sorularla evraklarım kontrol edildi.
Parmak izlerim alındı ve " everything looks fine, im approving your visa " duyduktan sonra teşekkür edip alandan ayrıldım ve bu süreç tamamlanmış oldu.
İçeri girmek için beklediğim 1 saati saymazsak içerde geçireceğiniz süre 15 dakikayı geçmeyecek süper rahat bir süreç olacaktır.
Pasaportum onlarda kaldı ve kargo için mail alacağımı söylediler.
Herkese sürecinde kolaylıklar dilerim.