• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. MetMete
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    M
    • Takip Edilenler 9
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 12
    • En İyi 8
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

MetMete

@MetMete

15
    İtibar
    95
    Profil Görüntülemeleri
    12
    Takipçiler
    9
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

MetMete Takip etme Takip Et

MetMete tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Bugün ben de KCC'ye mail atarak dosyamı Ankara'dan Viyana'ya taşıdım. Attığım mailin taslağını aşağıya ekliyorum Viyana'ya taşıyacak arkadaşlar buradan yardım alabilir.

Anahtar kelimeler: Viyana Dosya Taşıma

Alıcı: [email protected]

Konu: Case Transfering – (Name Surname) – (Case Number)

Dear Sir/Madam
      I kindly request your assistance in transfering my case to U.S. Embassy Vienna, Austria.
      Best Regards.

Name-surname: XXXXXXX XXXXXXX
      Case Number: XXXXXXXXXXXXXX
      Date of Birth: AY/GÜN/YIL
      Mail Adress: (kendi mail adresimi yazdım)
      The address where I will stay in Vienna will be: XXXXXXXXXXXX Wien, Avusturya

Please accept my transfer request and let me now after the transfer process.
      Thanks, regards

Konu başlığındaki ilgili yerleri ve XXXX ile gösterdiğim yerleri kendi bilgilerinize göre doldurarak gönderim sağlayabilirsiniz.

Aldığım cevap maili de şu şekildeydi

Thank you for your inquiry.

Based on the information you have provided, your interview location has been changed from Ankara to Vienna. The new interview location will not appear on your DS-260, but will be used by KCC for scheduling purposes. When we have scheduled your interview, you will be required to log into the Entrant Status Check (ESC) to view your appointment notification. At that time, please verify that your appointment is scheduled for the correct post. If for any reason it is not, you may contact KCC again at [email protected]

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      M
      MetMete

ESC sayfasında 7 Nisan'da Viyana'da olarak mülakat tarihim görünüyordu. Ara sınavlarıma denk geldiği için Mülakat tarihimin Nisan ayı içerisinde ileri bir tarihe alınması için mail attım. 21 Nisan 2026 olarak mülakat tarihini güncellediler ve tarihi onaylamamı istediler onay için mail attığımda cevap olarak onayladıklarına dair dönüş yaptılar.

-ESC sayfasında hala 7 Nisan olarak gözüküyor bu sayfa güncelleniyor mu yoksa artık o sayfada yazanları dikkate almamalı mıyım?
      -21 Nisan olarak güncelledikleri mailde evrak listesinde sağlık muayenesi randevusu almayın maddesi kaldırılmış (önceki sayfalarda gördüğüm kadarıyla nisan ayı için randevusu olan herkese bu şekilde bir evrak listesi gitmiş) bununla ilgili nisanda Viyana'da mülakata girecekler nasıl bir yol izleyecekler acaba? Sağlık randevusu alınabiliyorsa alıp mı gidecekler yoksa pause durumuna göre mi hareket edecekler aramızda bilgi paylaşımı yaparsak sevinirim. (Şahsen pause durumuna göre karar vermeyi planlıyorum.)

M
      MetMete

Case numaram 12 binlerde dosyayı taşımam gerekiyor sanırım. Nereye taşısam şansım yüksek olur (Yeşil pasaportum var Avrupa'da olabilir). Taşımak için de mail atmak yerine DS-260 formunu doldururken direkt oradaki mülakata gireceğim yeri Ankara yerine farklı bir Ülke ve Şehirle değiştirerek yapsam oluyor mu?

M
      MetMete

@ATS16 Ben de meslek lisesi mezunuyum High School Diploma şeklinde seçtim, Course of study kısmına Vocational yazdım. Bir de ilk liseyi sonra şuan okuduğum üniversiteyi girmişim başlama bitirme tarihleri olarak sıkıntı yok önce lise sonra üniversite okuduğum belli oluyor o tarihlerden.
      Bu yüzden bir sıkıntı olmaz umarım. (Üniversite bitirme tarihimi de formu doldurduğum günün tarihini seçtim mecburen)

M
      MetMete

@cembey2012 Excel listesinde mülakat yeriniz Ankara olarak gözüküyor. İmzanızda ise Viyana hangisi doğru acaba güncelleyebilir misiniz.

M
      MetMete

@Kamile-1 Umarım bu şekilde olur Ankara'nın performansının artmadığı senaryoda geçtiğimiz senelerde kapanan numaraların üstündekilerin hiç şansı kalmamış olacak bu durumda.

M
      MetMete

@Aslan-3 Benimde aynı şekilde Viyana'da fakat tarihini değiştirdiğim için güncellenmesini beklemeli miyim yoksa güncellenmiyor mu acaba diye düşünüyorum biraz daha bekleyip KCC'ye sormak en iyisi gibi duruyor.

M
      MetMete

@ozyurta cd255819-857d-4216-8ca7-f776da3b5bae-image.png
      Bu şekilde bana gelen mail

M
      MetMete

MetMete tarafından gönderilen son iletiler

@ozyurta cd255819-857d-4216-8ca7-f776da3b5bae-image.png
      Bu şekilde bana gelen mail

M
      MetMete

@Aslan-3 Benimde aynı şekilde Viyana'da fakat tarihini değiştirdiğim için güncellenmesini beklemeli miyim yoksa güncellenmiyor mu acaba diye düşünüyorum biraz daha bekleyip KCC'ye sormak en iyisi gibi duruyor.

M
      MetMete

ESC sayfasında 7 Nisan'da Viyana'da olarak mülakat tarihim görünüyordu. Ara sınavlarıma denk geldiği için Mülakat tarihimin Nisan ayı içerisinde ileri bir tarihe alınması için mail attım. 21 Nisan 2026 olarak mülakat tarihini güncellediler ve tarihi onaylamamı istediler onay için mail attığımda cevap olarak onayladıklarına dair dönüş yaptılar.

-ESC sayfasında hala 7 Nisan olarak gözüküyor bu sayfa güncelleniyor mu yoksa artık o sayfada yazanları dikkate almamalı mıyım?
      -21 Nisan olarak güncelledikleri mailde evrak listesinde sağlık muayenesi randevusu almayın maddesi kaldırılmış (önceki sayfalarda gördüğüm kadarıyla nisan ayı için randevusu olan herkese bu şekilde bir evrak listesi gitmiş) bununla ilgili nisanda Viyana'da mülakata girecekler nasıl bir yol izleyecekler acaba? Sağlık randevusu alınabiliyorsa alıp mı gidecekler yoksa pause durumuna göre mi hareket edecekler aramızda bilgi paylaşımı yaparsak sevinirim. (Şahsen pause durumuna göre karar vermeyi planlıyorum.)

M
      MetMete

Viyana'dan 7 Nisan için mülakat tarihi aldım fakat sınavlarım dolayısıyla Nisan ayı içerisinde ileri bir tarihe ertelemek için mail atacağım. Arama kısmından Viyana'daki konsolosluğun mail adresini bulamadım. Bilen varsa yazabilir mi acaba nereye mail atmam gerektiğini.

M
      MetMete

@koci Numaramız cut-off olmadan KCC ile taşısak da bu durum bu şekilde mi ilerler? Yoksa söylediğiniz durum konsolosluk aracılığıyla taşımayla olduğunda mı geçerli sadece? Ankara, KCC ile geri taşımamıza rağmen böyle bir tutumda olabilir mi?

M
      MetMete

@Kamile-1 Umarım bu şekilde olur Ankara'nın performansının artmadığı senaryoda geçtiğimiz senelerde kapanan numaraların üstündekilerin hiç şansı kalmamış olacak bu durumda.

M
      MetMete

@cembey2012 Excel listesinde mülakat yeriniz Ankara olarak gözüküyor. İmzanızda ise Viyana hangisi doğru acaba güncelleyebilir misiniz.

M
      MetMete

@Serapp Viyana veya Yurtdışı konsolosluklarında pasaportunu kargo yoluyla değil de elden teslim alacaklar için de kayıt yaptırılması gerekiyor mu acaba?

M
      MetMete

@ATS16 Mali yıl başlamadan mülakat yerimizi doğrulamak için mail atmak sakıncalı mıdır? Bir sorun varsa düzeltmek açısından bugün atacaktım da size de bir sorayım dedim. Bir sorun varsa ve dosya numaram cut off olursa taşıması zorlaşacak diye en azından bir sonraki bülten açıklanmadan mail atma gibi bir düşüncem vardı.

M
      MetMete

Bugün ben de KCC'ye mail atarak dosyamı Ankara'dan Viyana'ya taşıdım. Attığım mailin taslağını aşağıya ekliyorum Viyana'ya taşıyacak arkadaşlar buradan yardım alabilir.

Anahtar kelimeler: Viyana Dosya Taşıma

Alıcı: [email protected]

Konu: Case Transfering – (Name Surname) – (Case Number)

Dear Sir/Madam
      I kindly request your assistance in transfering my case to U.S. Embassy Vienna, Austria.
      Best Regards.

Name-surname: XXXXXXX XXXXXXX
      Case Number: XXXXXXXXXXXXXX
      Date of Birth: AY/GÜN/YIL
      Mail Adress: (kendi mail adresimi yazdım)
      The address where I will stay in Vienna will be: XXXXXXXXXXXX Wien, Avusturya

Please accept my transfer request and let me now after the transfer process.
      Thanks, regards

Konu başlığındaki ilgili yerleri ve XXXX ile gösterdiğim yerleri kendi bilgilerinize göre doldurarak gönderim sağlayabilirsiniz.

Aldığım cevap maili de şu şekildeydi

Thank you for your inquiry.

Based on the information you have provided, your interview location has been changed from Ankara to Vienna. The new interview location will not appear on your DS-260, but will be used by KCC for scheduling purposes. When we have scheduled your interview, you will be required to log into the Entrant Status Check (ESC) to view your appointment notification. At that time, please verify that your appointment is scheduled for the correct post. If for any reason it is not, you may contact KCC again at [email protected]

M
      MetMete