• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. ata06
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    A
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 5
    • En İyi 2
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

ata06

@ata06

2
    İtibar
    5
    Profil Görüntülemeleri
    5
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

ata06 Takip etme Takip Et

ata06 tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: Adli sicil kaydındaki suçlar ve göçmen vize görüşmesi

@Karagoz Evet benimde oyle bir dusuncem var fakat ben yinede denemek istiyorum. Denial verilse bile en azindan yarin bir gun denemedigim icin pismanlik duymayip yinede denemistim derim.

Amerikali bazi gocmenlik avukatlari gorus olarak soyle diyor : Jail time ile prison time ayni degildir , kisi bende oldugu gibi mahkeme sonuclanana kadar jail de tutulabilir fakat prisonda aldigi ceza ile ilgili prisonda hicbir vakit gecirmedigi icin ayri bir degerlendirmeye alinabilir. Buna ragmen en onemlisi ne tur bir suc kategorisinde yargilandigidir. Misal uyusturicu gibi suclardan yargilandiysaniz neredeyse sansiniz hic kalmiyor diyorlar. Elbette bunun ABD icinden greencard basvurusu icin oldugunu belirtmekte fayda var.

Benim anladigim gunun sonunda insiyatif tamamen konsolosluga ait yani onlar onayda verebilir redde verebilir bilemeyiz. Her ne kadar Turkiyede sicilim temiz olsa bile ben durustce en bastan daha sorusturulmadan once konsolosluk calisanina ben Japonyada tutuklu yargilandim ve cezam suspend edilip serbest birakildim nedenide sudur deyip isin dogrusunu soyleyecegim. Sonrasi mulakat memurunun takdiri.

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      A
      ata06

@begumm, içinde söyledi: Adli sicil kaydındaki suçlar ve göçmen vize görüşmesi

@ata06 japonyadan police record almanız gerekli. bence o evrakı da yanınızda bulundurun + mahkeme kararlarının çevirisi ve orijinali mülakat için.

Japonya konsoloslugu uzun donemli ABD vizeleri icin Criminal Recordu Ingilizceye cevirilmis halde zarfli dosyada Amerikan konsolosluguna vermeniz icin istemeniz durumunda randevu ile veriyor fakat mahkeme kayitlarini konsolosluktan alamiyorsunuz Japonyadan almaniz gerekiyor. Bunun icin bizzat sizin olmaniz veya bir yakin akrabanizin olmasi yada yargilanma esnasindaki avukatin orada bulunmasi gerekiyor.

Ben yargilandigim bolgenin barosuyla iletisime gecip herhangi bir avukatin bunu alip alamayacagini sorusturacagim. Obur turlusu korkunc masraf cikarir hem ucak masrafi hem hizli tren masraflari kalacak yer vb.. neredeyse 1 yildir Japonya disinda oldugumdan oturumumun artik olmayisi yeniden kesin cikip cikmayacagi belli olmayan vize islemi yuzunden eger olabiliyorsa bir avukat ile yapmak en mantiklisi.

Avukat ilede olmuyorsa durumu Amerikan elciligine aciklayip sadece Criminal Record ile deneyecegim.

A
      ata06

ata06 tarafından gönderilen son iletiler

@begumm, içinde söyledi: Adli sicil kaydındaki suçlar ve göçmen vize görüşmesi

@ata06 japonyadan police record almanız gerekli. bence o evrakı da yanınızda bulundurun + mahkeme kararlarının çevirisi ve orijinali mülakat için.

Japonya konsoloslugu uzun donemli ABD vizeleri icin Criminal Recordu Ingilizceye cevirilmis halde zarfli dosyada Amerikan konsolosluguna vermeniz icin istemeniz durumunda randevu ile veriyor fakat mahkeme kayitlarini konsolosluktan alamiyorsunuz Japonyadan almaniz gerekiyor. Bunun icin bizzat sizin olmaniz veya bir yakin akrabanizin olmasi yada yargilanma esnasindaki avukatin orada bulunmasi gerekiyor.

Ben yargilandigim bolgenin barosuyla iletisime gecip herhangi bir avukatin bunu alip alamayacagini sorusturacagim. Obur turlusu korkunc masraf cikarir hem ucak masrafi hem hizli tren masraflari kalacak yer vb.. neredeyse 1 yildir Japonya disinda oldugumdan oturumumun artik olmayisi yeniden kesin cikip cikmayacagi belli olmayan vize islemi yuzunden eger olabiliyorsa bir avukat ile yapmak en mantiklisi.

Avukat ilede olmuyorsa durumu Amerikan elciligine aciklayip sadece Criminal Record ile deneyecegim.

A
      ata06

@Karagoz Evet benimde oyle bir dusuncem var fakat ben yinede denemek istiyorum. Denial verilse bile en azindan yarin bir gun denemedigim icin pismanlik duymayip yinede denemistim derim.

Amerikali bazi gocmenlik avukatlari gorus olarak soyle diyor : Jail time ile prison time ayni degildir , kisi bende oldugu gibi mahkeme sonuclanana kadar jail de tutulabilir fakat prisonda aldigi ceza ile ilgili prisonda hicbir vakit gecirmedigi icin ayri bir degerlendirmeye alinabilir. Buna ragmen en onemlisi ne tur bir suc kategorisinde yargilandigidir. Misal uyusturicu gibi suclardan yargilandiysaniz neredeyse sansiniz hic kalmiyor diyorlar. Elbette bunun ABD icinden greencard basvurusu icin oldugunu belirtmekte fayda var.

Benim anladigim gunun sonunda insiyatif tamamen konsolosluga ait yani onlar onayda verebilir redde verebilir bilemeyiz. Her ne kadar Turkiyede sicilim temiz olsa bile ben durustce en bastan daha sorusturulmadan once konsolosluk calisanina ben Japonyada tutuklu yargilandim ve cezam suspend edilip serbest birakildim nedenide sudur deyip isin dogrusunu soyleyecegim. Sonrasi mulakat memurunun takdiri.

A
      ata06

@gucarslan Cok tesekkur ederim.

A
      ata06

@gucarslan Anladim cok tesekkurler. Japonyadan belge alma konusunda soyle bir sorum olacak. Mulakat icin bu raporu sunmak istedigim zaman Japon vatandasi olmadigimdan oturu buyuk bir ihtimal Japon konsoloslugunun bunu reddetmesi durumu var. En kotu ihtimal ile degerlendirecek olursak bu raporu mulakatta sunamazsam fakat Japon devletinden talep edebileceklerini soylersem mulakat surecine ne gibi bir etkisi olur ? Kesin red mi alirim veya baska bir surecemi yonlendirilirim ?

A
      ata06

Baska bir ulkede alinan ceza infazinin green card basvurusuna etkisi.

Arkadaslar merhaba. Greencard basvurusu ,mulakat , ds260 doldurulmasi vb konularina sicil kaydinin etkisi ile ilgili sorularim olacak.

Turkiyede sicilim temiz olmasina ragmen Japonyada adli bir surecten gectim. 5 yil yasadigim Japonyada 4-5 aylik bir sure boyunca mahkeme ve sorusturma sonuclanana kadar tutuklu yargilandim. Detaya inecek olursak calistigim is yerinde is arkadasim olan bir Nijeryali banka hesabima babasi adina para gondermek istedigini soyledi ve surec basladi , cok uzun olacagi icin mumkun oldugu kadar kisaltacagim. Bu sahisin gonderdigi para elbette babasina ait degildi ve sonradan ortaya cikti ki scam/fraud kaynakli bir paraymis, ben basindan beri bu sahisin aciklamalarindan sorularima verdigi cevaplardan suphelendigim icin gelen parayi kendisine teslim etmedim ve aradan gecen birkac ay sonunda organize suc polisi tarafindan tutuklanip sorguya alindim. ( sahislarda alinmis mahkeme bitince avukatimdan ogrendim )

Hakim ve savci yurutulen sorusturma ve deliller neticesinde fraud olan suclamami dusurdu ve parayi hicbir sekilde bu sahislara vermeyisimide degerlendirip beni baska bir kategoriye aldi. Japon yasalari geregi ben parayi bankadan cektigim icin her ne kadar fraud scam sucu islememis olsam bile bankayi maddi acidan zarara soktugum soylendi ve bu nedenle hakim thieft sucu isledigime karar verdi. Fakat hicbir sekilde bu suc orgutuyle isbirligi yapmayip scam ve fraud ile elde ettikleri parayida bu sahislara vermeyisimi goz onunde bulundurarak Japon yasalarina gore 2.3 yil olan hapis cezasini suspend edip 4 yil boyunca benzer suca karismamam sartiyla beni serbest birakti fakat obur sahislar 7-10 yil hapis cezasi aldilar.

Internette yaptigim arastirmada thieft green card mulakatini cok kotu etkileyen suclara girmiyor ve ben mulakatta veya baska yerde sorulmasi durumunda her ne kadar Turkiyede temiz sicilim olsa bile konsolosluk calisanlarina durust cevap verip dogruyu soylemek istiyorum.

Yukarida kisaca bahsetmis oldugum yargi ve ceza sureci green card basvurumu / mulakatimi ne kadar kotu etkiler ? Denial almama neden olur mu ? Her ne kadar bazi kimseler yurtdisidaki sicil kaydini bahsetme dese bile FBI istemesi ve sorusturmasi durumunda Japonyadan rahatlikla detaylara ulasabilir ve ben ileride kotu bir sonucla karsilasmamak icin en bastan durustce dogrusu neyse onu soylemek istiyorum.

Simdiden cevaplayan herkese cok tesekkur ederim.

A
      ata06