• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. suspended
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    S
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 6
    • En İyi 2
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

suspended

@suspended

5
    İtibar
    7
    Profil Görüntülemeleri
    6
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

suspended Takip etme Takip Et

suspended tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

An itibariyle 10 yıllık vizemi aldım! Deneyimlerim şöyle:

Profilim:

Medeni Durum: Bekar
      Meslek: Makine Mühendisi
      Konum: Bir Orta Doğu ülkesinde inşaat projesinde çalışıyor
      Pasaportumdaki ülkeler: 3 adet Balkan ülkesi (hiçbiri Schengen değil) + 2 adet Orta Doğu ülkesi
      Süreç:
      DS-160 formunu doğru ve eksiksiz şekilde doldurdum. Bulunduğum Orta Doğu ülkesinden yaklaşık 2 hafta sonrasına randevu aldım ve konsolosluğa gittim. Mülakatı İngilizce olarak yaptım. Şöyle geçti:

Görevli: Nereye gitmek istiyorsun?
      Ben: New York’a gitmek istiyorum. Yazın 2 haftalık bir tatilim olacak. Bu kısıtlı sürede gezebildiğim kadarıyla New York atmosferini ve meşhur yerlerini görmek istiyorum.

Görevli: (hmm)
      Görevli: Ne zamandır buradasın?
      Ben: (Net bir şekilde) Yaklaşık bir yıldır, xx.xx.xxxx tarihinde geldim.

Görevli: Daha önce hangi ülkelere gittin?
      Ben: (DS-160’dakiyle aynı sırayla) xx, xx, xx, xx ülkeler (hiçbiri Schengen değil).

Görevli: (Pasaportumu eline aldı, sırayla tüm sayfalara baktı. Pasaportumda çok sayıda giriş-çıkış damgası var, çünkü Türkiye’ye izin için sık sık gidip geliyorum.)

Görevli: X’te mi kalıyorsun?
      Ben: Evet, XX inşaat projesinde çalışıyorum ve projenin kampında kalıyorum.

Görevli: (Bilgisayarda bir şeyler yazmaya başladı, yüz ifadesi asıktı. Açıkçası reddedildiğimi düşündüm.)
      Görevli: Your visa is approved. Your visa will be shipped to your location.
      Ben: Teşekkür ederim.

Değerlendirme:
      Genç, bekar ve erkek olduğum için vize alamayacağımı düşünüyordum, ancak sürecin sonunda vizeyi aldım. Avantajlarımın şunlar olduğunu düşünüyorum:

Yurtdışında prestijli bir inşaat projesinde 1 yıldır çalışıyor olmam,
      Schengen vizem olmasa bile yurtdışında farklı ülkelere gitmiş olmam,
      Pasaportumun oldukça dolu olması (sık sık giriş-çıkış damgalarının bulunması).
      Sonuç:
      Genç, bekar, erkek gibi "dezavantajlı" bir profilde olsanız bile, doğru bir planlama ve güçlü bir geçmişle bu dezavantajı kapatmak mümkün. Umarım bu paylaşım, benzer durumda olanlara faydalı olur. Herkese bol şans!

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) içinde yayımlandı
      S
      suspended

@mesut1905 cok gereksiz detaylar vermis yani filistin afika insani yardim bunlar ne alaka. Is adamiyim , turistik amacla amerikaya gitmek istiyorum diyip gececekti...

S
      suspended

suspended tarafından gönderilen son iletiler

@mesut1905 cok gereksiz detaylar vermis yani filistin afika insani yardim bunlar ne alaka. Is adamiyim , turistik amacla amerikaya gitmek istiyorum diyip gececekti...

S
      suspended
    • RE: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@kadirkoc Siz zaten randevu almissiniz. Simdi vizeye basvurmak isterseniz farkli siteye yonlendiriliyor

S
      suspended
    • RE: Başka ülkeden B1/B2 alabilir miyiz?

Ban calisma izini ve oturum izini olan bir ulkeden basvurup aldim. Bu sekilde sorun olmaz

S
      suspended

@zakaria Eski sitede yeni hesap acmak istediginizde sade Bulgaristan , Ukrayna vs birkac ulke cikiyor. Diger ulkeler icin yeni hesap acilmiyor. Resmi siteler randevu icin yeni sisteme yonlendiriyor. Botculara gecmis olsun.

S
      suspended

Gordugum kadariyla Vize randevu alma sistesi degismis. Hayirli olsun. Muhtemelen Bot yazanlardan dolayi bu degisiklige gittiler.

S
      suspended

An itibariyle 10 yıllık vizemi aldım! Deneyimlerim şöyle:

Profilim:

Medeni Durum: Bekar
      Meslek: Makine Mühendisi
      Konum: Bir Orta Doğu ülkesinde inşaat projesinde çalışıyor
      Pasaportumdaki ülkeler: 3 adet Balkan ülkesi (hiçbiri Schengen değil) + 2 adet Orta Doğu ülkesi
      Süreç:
      DS-160 formunu doğru ve eksiksiz şekilde doldurdum. Bulunduğum Orta Doğu ülkesinden yaklaşık 2 hafta sonrasına randevu aldım ve konsolosluğa gittim. Mülakatı İngilizce olarak yaptım. Şöyle geçti:

Görevli: Nereye gitmek istiyorsun?
      Ben: New York’a gitmek istiyorum. Yazın 2 haftalık bir tatilim olacak. Bu kısıtlı sürede gezebildiğim kadarıyla New York atmosferini ve meşhur yerlerini görmek istiyorum.

Görevli: (hmm)
      Görevli: Ne zamandır buradasın?
      Ben: (Net bir şekilde) Yaklaşık bir yıldır, xx.xx.xxxx tarihinde geldim.

Görevli: Daha önce hangi ülkelere gittin?
      Ben: (DS-160’dakiyle aynı sırayla) xx, xx, xx, xx ülkeler (hiçbiri Schengen değil).

Görevli: (Pasaportumu eline aldı, sırayla tüm sayfalara baktı. Pasaportumda çok sayıda giriş-çıkış damgası var, çünkü Türkiye’ye izin için sık sık gidip geliyorum.)

Görevli: X’te mi kalıyorsun?
      Ben: Evet, XX inşaat projesinde çalışıyorum ve projenin kampında kalıyorum.

Görevli: (Bilgisayarda bir şeyler yazmaya başladı, yüz ifadesi asıktı. Açıkçası reddedildiğimi düşündüm.)
      Görevli: Your visa is approved. Your visa will be shipped to your location.
      Ben: Teşekkür ederim.

Değerlendirme:
      Genç, bekar ve erkek olduğum için vize alamayacağımı düşünüyordum, ancak sürecin sonunda vizeyi aldım. Avantajlarımın şunlar olduğunu düşünüyorum:

Yurtdışında prestijli bir inşaat projesinde 1 yıldır çalışıyor olmam,
      Schengen vizem olmasa bile yurtdışında farklı ülkelere gitmiş olmam,
      Pasaportumun oldukça dolu olması (sık sık giriş-çıkış damgalarının bulunması).
      Sonuç:
      Genç, bekar, erkek gibi "dezavantajlı" bir profilde olsanız bile, doğru bir planlama ve güçlü bir geçmişle bu dezavantajı kapatmak mümkün. Umarım bu paylaşım, benzer durumda olanlara faydalı olur. Herkese bol şans!

S
      suspended