Herkese merhaba, mülakat deneyimimi paylaşmak istiyorum. Ben eşim ve 3 yaşında ki ikizlerimle 9 Eylül'de Tiflis'te mülakata girdik. Çocuklardan dolayı polis bizi daha evrak vermeden bir gerdi. çocukların hareketlerinden ki bize göre usluydu bile rahatsız oldular. sonra hemen bize evrak toplama için ayrı banko açtılar biz tercümanla evrakları verirken eşim ve çocukları oyun alanına geçirdik. orda da ufak seslerden polis uyardı falan daha biz mülakata girmeden gerildik. sonra evrakları verirken eşimin kızlık soyadlı adli sicili yok diye sorun çıkardılar, biz de açıkladık şu anki adli sicili geçerli öyle bir evrakı Türkiye'den alamayacağımızı belirttik. soyadı değişikliğini gösteren evrakları da gösterdik. daha sonra kadın oraya not aldı. yok ama bu geçerli diye. mülakata girdik. başka bir adam aldı. başka çocuğunuz var mı, nereye gideceksiniz ne iş yapacaksınız orda kim var gibi klasik sorular sordu. biz işimizi falan söyleyince İngilizce yetkinliğiniz nedir diye sordu? hiç üzerine vazife değildi ama yine de söyledik.. sonra approved kâğıdı uzattı tam sevinecektik ki ap kâğıdını uzattı.. eşimin adli siciline takıldı. anlattım açıkladım yok kabul etmedi. hatta tercümanımıza bile sert çıkıştı. ben ve çocuklara approved dedi eşime ap.. sonra hemen Türk konsolosluğuna gittik.. tabi öyle evrak olmayacağı için veremediler. bize beyanname yazın biz imzalayalım dediler. bizde ben şuyum bu TC kimlik numaralı şu dosya numaralı evrak kızlık soyadım olan suyu da kapsar. İşte ad kızlık soyadı yazdık falan .. gittik aynı gün ABD konsolosluğuna kapıdan verdi tercümanımız. bunlar salı oluyordu. ceac'da ben ve çocuklar ready'di eşim refuseddü. ama bu normal bir durummuş. forumda gayet açıklamışlardı. forum yöneticilerimizde durumu açıkladı ve beklemeye başladık. çarşamba günü tercümanımız konsoloslukta başka mülakatı sonrasında bizim durumu sormuş ve cuma günkü uçak biletlerimizi göstermiş yetişsin diye. perşembe oldu bu sefer bizim hepimiz refused olduk.. ne olduğunu anlamadık ama dedik ki herhâlde haftaya kaldı. sonra cuma günü biz boş pasaportları aldık, tercümanımıza verdik, ayrıca ona da vekalet verdim vfs ten alabilsin diye. sonra cuma günü burası garip ! Türkiye'nin ABD konsolosluğundan mail geldi, mailde Tiflis benim en son eğitim belgemi istemiş
biz lise diplomamı ve mezun belgemi vermiştim. orjinal diplomamı da görmüşlerdi. ama lise mezun belgem e devletten alınmadı eski mezun olduğum için lisemden çıkarmıştım qr kodu e imzası gerekli tüm bilgiler yazılıydı. neyse ben hemen Türkiye'nin ABD konsolosluğuna son eğitim belgemi attım. pazartesi sabahtan pasaportları geri konsolosluğa kargoladık. pazartesi öğleden sonra işlemleriniz tamam pasaportlarınızı gönderin diye mail geldi. ve refused, salı günü AP , perşembe de issued oldu. eğitim belgemizin neden Türkiye'den istendiğini anlamadık. adli sicil olarak da verdiğimiz beyanı kabul etmişler. böylece eylülün 18'inde vizelerimizi aldık çok şükür. darısı geri kalan herkesin başına. nacizane tavsiyem şudur, konsolosluktan size gelen evrak listesinde ne yazıyorsa yapmanız yeterli. Türkçe çeviri yapıp evrak hazırlasanız da en son orjinal İngilizce evrak listesinden kontrol ediniz. saygılarımla.
mhnds1878 tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: DV2025 Mülakat DeneyimleriGreencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
-
RE: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) AşamalarıGreencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
@matkapitalizm kırgısitan geçen sene gayet iyiymiş. aşağıdaki linkten sizde bakabilirsiniz.

mhnds1878 tarafından gönderilen son iletiler
-
Kalite Mühendisi / Metalurji ve Malzeme MühendisliğiMühendislik ve Mimarlık içinde yayımlandı
Herkese merhaba,
Ben metalurji ve malzeme mühendisiliyim. Kalite ve yalın üretim alanında yaklaşık 10 yıllık tecrübem var. Green Card'ım var. Fakat İngilizce konuşma seviyesinde iyi bir noktaya henüz getiremedim. Bana önerebileceğiniz ABD'de Türk firmaları olur mu?
Teşekkürler.
-
RE: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) AşamalarıGreencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
@enesemreekiz 1-2 gün sürebilir cevap gelmesi. ama değişen yasayla beraber oturumunuz yada vatandaşlığınız yoksa dosyanızı KCC taşımaz. KCC ile taşımak isterseniz, acilen bir ülkeden oturum alma yoluna gidin, öğrenci kaydı yada işe alımlarla vb yollarla oturum almaya çalışın. current olduktan sonra kcc bakmaz. muhtemelen konsolosluklarda dosyanızı transfer etmez. geçmiş yıllarda bazı konsolosluklar transfer ediyordu ama insiyatif alıyorlardı. bence bu riskli. oturum alıp current olmadan kcc ile dosyanızı tasımanızı tavsiye ederim.
-
RE: DV2025 Mülakat DeneyimleriGreencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
teşekkürler hocam. sizlerin de yeni hayatında hayırlar temenni ederim. zor süreçti bizim için ama çok şükür bitti
şimdi daha zorları var kartı almak, kaptırmamak alksdaka 
-
@matkapitalizm kırgısitan geçen sene gayet iyiymiş. aşağıdaki linkten sizde bakabilirsiniz.

-
Herkese merhaba, mülakat deneyimimi paylaşmak istiyorum. Ben eşim ve 3 yaşında ki ikizlerimle 9 Eylül'de Tiflis'te mülakata girdik. Çocuklardan dolayı polis bizi daha evrak vermeden bir gerdi. çocukların hareketlerinden ki bize göre usluydu bile rahatsız oldular. sonra hemen bize evrak toplama için ayrı banko açtılar biz tercümanla evrakları verirken eşim ve çocukları oyun alanına geçirdik. orda da ufak seslerden polis uyardı falan daha biz mülakata girmeden gerildik. sonra evrakları verirken eşimin kızlık soyadlı adli sicili yok diye sorun çıkardılar, biz de açıkladık şu anki adli sicili geçerli öyle bir evrakı Türkiye'den alamayacağımızı belirttik. soyadı değişikliğini gösteren evrakları da gösterdik. daha sonra kadın oraya not aldı. yok ama bu geçerli diye. mülakata girdik. başka bir adam aldı. başka çocuğunuz var mı, nereye gideceksiniz ne iş yapacaksınız orda kim var gibi klasik sorular sordu. biz işimizi falan söyleyince İngilizce yetkinliğiniz nedir diye sordu? hiç üzerine vazife değildi ama yine de söyledik.. sonra approved kâğıdı uzattı tam sevinecektik ki ap kâğıdını uzattı.. eşimin adli siciline takıldı. anlattım açıkladım yok kabul etmedi. hatta tercümanımıza bile sert çıkıştı. ben ve çocuklara approved dedi eşime ap.. sonra hemen Türk konsolosluğuna gittik.. tabi öyle evrak olmayacağı için veremediler. bize beyanname yazın biz imzalayalım dediler. bizde ben şuyum bu TC kimlik numaralı şu dosya numaralı evrak kızlık soyadım olan suyu da kapsar. İşte ad kızlık soyadı yazdık falan .. gittik aynı gün ABD konsolosluğuna kapıdan verdi tercümanımız. bunlar salı oluyordu. ceac'da ben ve çocuklar ready'di eşim refuseddü. ama bu normal bir durummuş. forumda gayet açıklamışlardı. forum yöneticilerimizde durumu açıkladı ve beklemeye başladık. çarşamba günü tercümanımız konsoloslukta başka mülakatı sonrasında bizim durumu sormuş ve cuma günkü uçak biletlerimizi göstermiş yetişsin diye. perşembe oldu bu sefer bizim hepimiz refused olduk.. ne olduğunu anlamadık ama dedik ki herhâlde haftaya kaldı. sonra cuma günü biz boş pasaportları aldık, tercümanımıza verdik, ayrıca ona da vekalet verdim vfs ten alabilsin diye. sonra cuma günü burası garip ! Türkiye'nin ABD konsolosluğundan mail geldi, mailde Tiflis benim en son eğitim belgemi istemiş
biz lise diplomamı ve mezun belgemi vermiştim. orjinal diplomamı da görmüşlerdi. ama lise mezun belgem e devletten alınmadı eski mezun olduğum için lisemden çıkarmıştım qr kodu e imzası gerekli tüm bilgiler yazılıydı. neyse ben hemen Türkiye'nin ABD konsolosluğuna son eğitim belgemi attım. pazartesi sabahtan pasaportları geri konsolosluğa kargoladık. pazartesi öğleden sonra işlemleriniz tamam pasaportlarınızı gönderin diye mail geldi. ve refused, salı günü AP , perşembe de issued oldu. eğitim belgemizin neden Türkiye'den istendiğini anlamadık. adli sicil olarak da verdiğimiz beyanı kabul etmişler. böylece eylülün 18'inde vizelerimizi aldık çok şükür. darısı geri kalan herkesin başına. nacizane tavsiyem şudur, konsolosluktan size gelen evrak listesinde ne yazıyorsa yapmanız yeterli. Türkçe çeviri yapıp evrak hazırlasanız da en son orjinal İngilizce evrak listesinden kontrol ediniz. saygılarımla. -
RE: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) AşamalarıGreencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
Merhaba. benim mülakatım tahmini eylül ayına kaldı. Eylülde mülakattan sonra ilk girişimi 5 ay sonra Şubat 2026'da yapmayı düşünüyorum abd'ye. Ama 1 hafta durup dönüp, 5-6 ay sonra Temmuz- Ağustos 2026 gibi tekrar gitmeyi planlıyorum abdye . ama bu sefer muhtemelen kalıcı olarak. Ama planlarım olmazsa yine 1 hafta durup dönmeyi planlıyorum. Nihai olarak ise Şubat 2027 gibi kesinkes giderim. Bu sürelere bakarak greencard'ım yanar mı? Elimden alınır mı?
-
RE: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) AşamalarıGreencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
@istalin çünkü Türkiye’de işi oldukça rahat ve iyi o nedenle bozulsun istemiyor.
-
Merhaba, GreenCard aldıktan sonra eşim ABD’ye girmese dahi ileride benim üzerinden vatandaşlığı alabilir mi? Asıl talihli benim