• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. erdmkum
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    E
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 10
    • En İyi 5
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

erdmkum

@erdmkum

5
    İtibar
    6
    Profil Görüntülemeleri
    10
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

erdmkum Takip etme Takip Et

erdmkum tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: Tax return W-2, Vergi formu

@crazycells @MySea Tekrar teşekkürler cevaplarınız için. Şu an turbotax'ten tekrar kontrol ettim, birkaç belge ve çıktıyı posta yoluyla göndermem gerekiyormuş. Ondan sonra işleme alacaklarmış.

Göndermeden önce değişiklik yapabiliyormuşum, sizce formu evli olarak düzelteyim mi ilerde bir sorun olur mu yoksa önemli bir detay değil midir?

Vergi Sistemi içinde yayımlandı
      E
      erdmkum
    • RE: Healthcare, Obamacare, Sağlık Sigortası

Merhabalar,

15-20 gün sonra bebeğimiz olacak ve sağlık sigortası için fikirlerinizi rica edeceğim. Eşim üniversitede Phd yapıyor ve okul sağlık sigortasını karşılıyor. Student health plan olduğu için bebeği eşimin sigortasına ekletemiyorum. Benim de özel sigortam var ama ben de kendi sigortama ekletemiyorum.

Nj'de yaşıyoruzi Nj Family Care'e de soracağım sadece bebeği yaptırabiliyor muyuz diye? Daha önce yeni doğan bebeğe özel sağlık sigortası yaptıran var mıdır? Nasıl bir yol izlemeliyiz sizce?

Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

Sağlık içinde yayımlandı
      E
      erdmkum
    • RE: Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek

Merhaba,

Bu sorunun cevabını ben de çok merak ediyorum. Forumda bilen yok sanırım, bir cevap bulabildiniz mi sorunuza?

@elifg, içinde söyledi: Amerika'ya Evcil Hayvan Goturmek

Ben de Mayıs ayında meksikaya yerlesecegim. Meksikaninda pet kuralları ABD ve Kanada gibi. Bu yüzden köpeğime titrasyon testini yaptırmadım. Ama bileti uygun fiyatlı olduğu için bağlantılı uçuş olarak İzmir, amsterdam ve meksika şeklinde aldık. İzmir'den amsterdama SunExpress ile amsterdamdan meksikaya da aeromexico ile devam edeceğiz. Amsterdam'da sadece 3 saatlik bir bekleme süremiz olacak ve transit alandanda çıkmayacağız. Şimdi sorum şu yönde olacak Amsterdam'da bu konu ile ilgili herhangi bir sorun yaşar mıyım? Ya da SunExpress ucus öncesi problem yaratır mı? Amsterdam airport ve SunExpress ile görüştüm ama kesin bilgiler vermiyorlar. Bağlantılı uçuş olduğu için varsayimli konuşuluyor. Böyle bir şey yaşayan biri varsa konu ile ilgili bilgilendirebilir mi acaba? Şimdiden teşekkürler

Yolculuk içinde yayımlandı
      E
      erdmkum
    • RE: Kredi Skoru / Credit History

Oncelikle cevaplariniz icin cok tesekkurler,

@MySea bana tek bir fatura geldi ve o da hastanedendi. Turkiye'de kullandigim bir ilaci yazdirmak icin gitmistim ve doktor birkac soru sorduktan sonra ilaci yazmisti. 2. faturanin gonderilmesi ve borca dusmesi bir sene gibi bir sure alir mi? Umarim oyle bir durum degildir.

@crazycells Transunion haric diger iki firmada gorunuyor derogatory. Ben de once kimlik hirsizligidir diye dusundum fakat @MySea nin bahsettigi 2. ve 3. fatura olayindan haberim yoktu. Bir ihtimal o da olabilir. Borc benim ise borcu odedikten sonra derogatory dusuyor mu yoksa uzun bir sure kalmaya devam ediyor mu? Arastirdigim kadariyla borcu odedikten sonra sildirebilirsiniz diyenler de olmus ama bu durumla ilgili bir tecrubeniz varsa yazarsaniz sevinirim.

@knnrn Ben dispute ile cozulebilecegini dusunmustum fakat bugun sonuc geldi ve yarin dediginiz yontemlerden biriyle aramayi dusunuyorum. Ama oncesinde foruma sormak istedim nelerle karsilasma ihtimalim olabilir diye ve iyi ki oyle yapmisim.

Cevaplar icin tekrar tesekkur ederim.

Bankacılık içinde yayımlandı
      E
      erdmkum

@knnrn, içinde söyledi: Tax return W-2, Vergi formu

@erdmkum Vergi öderken W-4 formunu istediğiniz gibi doldurabilirsiniz. Genelde herkes (yıl sonunda borçlu çıkmamak için, veya bunu bir para biriktirme yöntemi olarak kullanmak için) bu formlara single yazıyor, çocuk varsa bile bildirmiyor. Bu şekilde en yüksek orandan vergi kesiliyor. Yıl sonunda vergi beyanı yaparken ise daha önce verdiğiniz bilgileri göz ardı ederek her şeyi gerçekte olduğu gibi doldurmanız gerekir. Bu şekilde yapınca yıl boyunca ödediğiniz fazla vergiyi size iade olarak çıkarıyor.
      Benim anladığım kadarıyla sizin vergi beyanınız gerçeğe aykırı olmuş, o nedenle düzeltme yapılması doğru olur.

Teşekkürler cevabınız için. Sanırım işe girişteki doldurduğumuz vergi belgesindeki bilgilerle yıl sonu yapılan bildirimdeki bilgilerin birebir aynı olması zorunlu değil. Medeni durumu evli yapıp öyle gönderdim bugün evrakları.

E
      erdmkum

erdmkum tarafından gönderilen son iletiler

• RE: Healthcare, Obamacare, Sağlık Sigortası

Merhabalar,

15-20 gün sonra bebeğimiz olacak ve sağlık sigortası için fikirlerinizi rica edeceğim. Eşim üniversitede Phd yapıyor ve okul sağlık sigortasını karşılıyor. Student health plan olduğu için bebeği eşimin sigortasına ekletemiyorum. Benim de özel sigortam var ama ben de kendi sigortama ekletemiyorum.

Nj'de yaşıyoruzi Nj Family Care'e de soracağım sadece bebeği yaptırabiliyor muyuz diye? Daha önce yeni doğan bebeğe özel sağlık sigortası yaptıran var mıdır? Nasıl bir yol izlemeliyiz sizce?

Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

Sağlık içinde yayımlandı
      E
      erdmkum

@keysnambır cok tesekkurler, dediginiz gibi arastiracagim.

E
      erdmkum

Oncelikle cevaplariniz icin cok tesekkurler,

@MySea bana tek bir fatura geldi ve o da hastanedendi. Turkiye'de kullandigim bir ilaci yazdirmak icin gitmistim ve doktor birkac soru sorduktan sonra ilaci yazmisti. 2. faturanin gonderilmesi ve borca dusmesi bir sene gibi bir sure alir mi? Umarim oyle bir durum degildir.

@crazycells Transunion haric diger iki firmada gorunuyor derogatory. Ben de once kimlik hirsizligidir diye dusundum fakat @MySea nin bahsettigi 2. ve 3. fatura olayindan haberim yoktu. Bir ihtimal o da olabilir. Borc benim ise borcu odedikten sonra derogatory dusuyor mu yoksa uzun bir sure kalmaya devam ediyor mu? Arastirdigim kadariyla borcu odedikten sonra sildirebilirsiniz diyenler de olmus ama bu durumla ilgili bir tecrubeniz varsa yazarsaniz sevinirim.

@knnrn Ben dispute ile cozulebilecegini dusunmustum fakat bugun sonuc geldi ve yarin dediginiz yontemlerden biriyle aramayi dusunuyorum. Ama oncesinde foruma sormak istedim nelerle karsilasma ihtimalim olabilir diye ve iyi ki oyle yapmisim.

Cevaplar icin tekrar tesekkur ederim.

E
      erdmkum

Herkese merhaba,

Benim sorunum 'derogatory' ile ilgili. Geçen günlerde kredi skorumu kontrol ettiğimde 85 puan düştüğünü ve bunun da hesabıma yansıyan, benle ilgisi olmayan medical bir borçtan kaynakli olduğunu gördüm. 718$ bir borcum olduğu ve bunu 2 aydir ödemediğim yazıyor. Burada sadece bir sene önce bir kere hastaneye gitmiştim ve onla ilgili 480$ borç gelmişti onu da görüşüp taksite bağlayıp ödemiştim. Şu an hesabıma yansıyan borcun benle hiç alakasi yok.

Tabi görür görmez 'dispute' açma seçeneği vardi ve ben de itiraz ettim bu şekilde. Fakat bugün sonuçlandigina dair email geldi. Değişen bir şey olmamış, borcu ne silmişler ne de kanitlamislar.

Şu an Türkiye'de olduğum için belirtilen numarayı da arayamadim. 15 gün sonra abd'ye döndüğümde ilgili yeri arayınca sizce durumu duzeltirler mi yoksa yapmam gereken başka bir şey olabilir mi? Sonuçta bu borcu kanitlamalari ve bana bir belge sunmalari gerekir, fakat gelen raporda bu tarz bir şey yoktu.

Tecrübeli grup üyelerinin yorum ve tavsiyelerini bekliyorum, konu ile ilgili arayıp itiraz etmek dışında başka bir şeyim yok sanırım.

Şimdiden teşekkür ederim.

E
      erdmkum
    • RE: Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek

Merhaba,

Bu sorunun cevabını ben de çok merak ediyorum. Forumda bilen yok sanırım, bir cevap bulabildiniz mi sorunuza?

@elifg, içinde söyledi: Amerika'ya Evcil Hayvan Goturmek

Ben de Mayıs ayında meksikaya yerlesecegim. Meksikaninda pet kuralları ABD ve Kanada gibi. Bu yüzden köpeğime titrasyon testini yaptırmadım. Ama bileti uygun fiyatlı olduğu için bağlantılı uçuş olarak İzmir, amsterdam ve meksika şeklinde aldık. İzmir'den amsterdama SunExpress ile amsterdamdan meksikaya da aeromexico ile devam edeceğiz. Amsterdam'da sadece 3 saatlik bir bekleme süremiz olacak ve transit alandanda çıkmayacağız. Şimdi sorum şu yönde olacak Amsterdam'da bu konu ile ilgili herhangi bir sorun yaşar mıyım? Ya da SunExpress ucus öncesi problem yaratır mı? Amsterdam airport ve SunExpress ile görüştüm ama kesin bilgiler vermiyorlar. Bağlantılı uçuş olduğu için varsayimli konuşuluyor. Böyle bir şey yaşayan biri varsa konu ile ilgili bilgilendirebilir mi acaba? Şimdiden teşekkürler

Yolculuk içinde yayımlandı
      E
      erdmkum

@knnrn, içinde söyledi: Tax return W-2, Vergi formu

@erdmkum Vergi öderken W-4 formunu istediğiniz gibi doldurabilirsiniz. Genelde herkes (yıl sonunda borçlu çıkmamak için, veya bunu bir para biriktirme yöntemi olarak kullanmak için) bu formlara single yazıyor, çocuk varsa bile bildirmiyor. Bu şekilde en yüksek orandan vergi kesiliyor. Yıl sonunda vergi beyanı yaparken ise daha önce verdiğiniz bilgileri göz ardı ederek her şeyi gerçekte olduğu gibi doldurmanız gerekir. Bu şekilde yapınca yıl boyunca ödediğiniz fazla vergiyi size iade olarak çıkarıyor.
      Benim anladığım kadarıyla sizin vergi beyanınız gerçeğe aykırı olmuş, o nedenle düzeltme yapılması doğru olur.

Teşekkürler cevabınız için. Sanırım işe girişteki doldurduğumuz vergi belgesindeki bilgilerle yıl sonu yapılan bildirimdeki bilgilerin birebir aynı olması zorunlu değil. Medeni durumu evli yapıp öyle gönderdim bugün evrakları.

E
      erdmkum

@crazycells teşekkürler hemen inceliyorum.

E
      erdmkum

@crazycells @MySea Tekrar teşekkürler cevaplarınız için. Şu an turbotax'ten tekrar kontrol ettim, birkaç belge ve çıktıyı posta yoluyla göndermem gerekiyormuş. Ondan sonra işleme alacaklarmış.

Göndermeden önce değişiklik yapabiliyormuşum, sizce formu evli olarak düzelteyim mi ilerde bir sorun olur mu yoksa önemli bir detay değil midir?

E
      erdmkum

@MySea Merhaba, cevabınız için teşekkürler. Verdiğiniz linkten sorgulama yapınca şöyle bir mesaj alıyorum: 'We cannot provide any information about your refund. You must wait at least 24 hours after you get the acknowledgement e-mail that your tax return was received by the IRS'.

Sanırım 21 güne kadar süresi varmış, 21 güne kadar refund gelmezse bilgi verin diyor sitede. Junk bölümünü sürekli kontrol ediyorum. Confirmation email o gün gelmişti turbotaxten, benim söylemek istediğim IRS'ten refund şu gün hesabınıza yatacak gibi bir email geliyormuş, o email arkadaşlarıma 1-2 gün içerisinde gelmişti, sanırım 21 gün beklememiz gereken bilgi odur.

Ben tax returnu da single yaptım yani daha önce okuldaki kayıtlı tüm belgelerde single işaretlediğimiz için turbotax üzerinden de single işaretledim. Sizce bir problem olur mu bunla ilgili? Zaten bu saatten sonra değiştiremem muhtemelen.

E
      erdmkum

Merhabalar,

Ben bu sene ilk defa vergi bildirimi yaptım ve forumun tecrübeli arkadaşlarına birkaç şey sormak istiyorum.

Eşim doktora öğrencisi ve ayni zamanda okuldan maaş alıyor. 2019 için vergi bildirimini turbotax ile 10 gün önce yaptık. Normalde 1-2 gün sonra IRS'ten email geliyormuş fakat henüz bize IRS'ten bir email gelmedi. Normal midir bu durum yoksa turbotax'ten ücretli üyelik alıp sormam gerekir mi?

Bir de vergi bildirimini eşimin okulunun önerdiği sprintax programı ile yapınca 750$ borçlu çıktık, turbotax ile yapınca 114$ alacaklı çıktık. Bu saçma farkın sebebi nedir acaba hiç anlam veremedim? Girdiğimizi W2 formu ve diğer bilgilerin hepsi aynı tabiki.

Son olarak, doktoraya başlamadan önce üniversite, W4 ve benzeri evrakların hepsini bekar olarak işaretlememiz gerektiğini söylemişti. Evli ya da bekar olmanız farketmiyor hepsini single işaretletmişti ve biz de vergi bildirimini bekar olarak yaptık. Bunun sebebini bilmiyorum tabi hatta onlara sorunca onlar da doğru dürüst bir cevap vermediler, ilerde sorun olur mu bu durum? Konuyla ilgili tecrübeli biri varsa yazabilirse sevinirim. Ben F2 vizesi ile burdayım bu arada.

Herkese sağlıklı günler dilerim.

E
      erdmkum