Öncelikle herkese selamlar ve sevgiler,
Foruma ilk mesajımı bu konu sayesinde yazıyorum. Yaklaşık 6 aydır kimse mesaj yazmamış, konuyu “hortlatmış” oluyorum ama kusura bakmayın; çünkü Amerika’ya göç etme arifesindeki bir aile olarak burada yazılanlar bizim için tam bir rehber niteliğinde oldu. 108 sayfanın tamamını hiçbir yorumu atlamadan 2 gün boyunca okudum.Benzer süreçleri yaşamış insanların deneyimlerini görmek içimizi bir nebze rahatlattı.
Biz, 12 Eylül’de taze taze turist vizemizi almış bir aileyiz. Eşim, üç yaşındaki kızımız ve ben… Bu kararı aslında uzun zaman önce almıştık, ancak konfor alanından çıkmak kolay olmuyor. 2022’de kızımız doğduktan sonra gerçekten harekete geçtik. Danışmanlık firmalarının yönlendirmeleriyle, seyyah olduk
pasaportumuzu güçlendirdik ve sonunda vizemizi alabildik.
Ben Türkiye’de hatırı sayılır bir kurumda, fena sayılmaz bir pozisyonda çalışıyorum. Ancak son yıllarda “yerinde saymak” bir yana, sürekli geriye gittiğimizi hissetmeye başladık. Artık bu göç bizim için bir seçenek değil, bir gereklilik haline geldi.
Şu anda yapılacaklar listemiz kabarık: Ortalama bir evimiz ve ayağımızı yerden kesen bir arabamız var. Öncelikle bunları satmamız gerekiyor. Tabii Türkiye’deki klasik tablo olarak bazı borçlarımız da mevcut.
Evi ve arabayı sattıktan sonra elimizde kalacak olan para;
Amerika’da ev kiralamaya,
ikinci el bir araba almaya,
evin temel eşyalarını tamamlamaya
ve bir süre geçinmemize yetecek kadar olacak gibi görünüyor.
Buraya kadar her şey güzel. (Gönlümüz E2 statü değişikliği yapmaktan yana ama şimdilik o başka bir konu.)
Asıl zorluklar bundan sonra başlıyor.
Amerika’da banka hesabı açmak istediğinizde proof of address istiyorlar. “O zaman önce ev kiralayayım” diyorsunuz, bu sefer de kredi skorunuz olmadığı için sorun çıkıyor. Yani işler bir noktada kilitleniyor. Neyse ki burada yazılan tecrübeleri okuyunca biraz olsun içim rahatladı.
Kısacası;
Amerika’ya varır varmaz hızlıca ev bulmam, banka hesabı açmam, kredi skorumu oluşturmam ve en önemlisi SSN olmadan bir şekilde geçici bir iş bulmam gerekiyor.En az hasarla atlatmak cepten yemeden devam etmek için 
Bunların hepsi ailece gideceğimiz için daha da önemli hale geliyor. Tek başıma olsam, gerekirse bankta yatarım ama ailemle durum farklı tabii.
Okuduklarıma göre çoğu kişi iyi insanlarla karşılaşmış ve sonunda işlerini yoluna koymuş. İnşallah biz de aynı şekilde güzel insanlarla karşılaşır, her şeyi hızlıca yoluna sokarız
Bu arada denizci10 hocamı Instagram’dan ekledim, hiç tanımadan kabul etti sağ olsun. Buraya yazmadan önce Instagram’dan rahatsız etmek istemedim.
Son olarak; @denizci10 , @OrlandoGücü , @dytmelek, @ahsenaydgdu , @mexido , @semavi , @Alper-Bayram @emreata @tolgasatir, @celica@halilibrahim ve @EasternStar beyler ve hanımefendilere paylaşımları, katkıları ve deneyimlerini paylaştıkları için içtenlikle teşekkür ederim. Sizlerin yazdıkları, bizim gibi bu sürecin başında olan aileler için gerçekten çok değerli.