• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. akcan5757
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    A
    • Takip Edilenler 3
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 8
    • En İyi 2
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

akcan5757

@akcan5757

3
    İtibar
    25
    Profil Görüntülemeleri
    8
    Takipçiler
    3
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

akcan5757 Takip etme Takip Et

akcan5757 tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

Öncelikle herkese selamlar ve sevgiler,

Foruma ilk mesajımı bu konu sayesinde yazıyorum. Yaklaşık 6 aydır kimse mesaj yazmamış, konuyu “hortlatmış” oluyorum ama kusura bakmayın; çünkü Amerika’ya göç etme arifesindeki bir aile olarak burada yazılanlar bizim için tam bir rehber niteliğinde oldu. 108 sayfanın tamamını hiçbir yorumu atlamadan 2 gün boyunca okudum.Benzer süreçleri yaşamış insanların deneyimlerini görmek içimizi bir nebze rahatlattı.

Biz, 12 Eylül’de taze taze turist vizemizi almış bir aileyiz. Eşim, üç yaşındaki kızımız ve ben… Bu kararı aslında uzun zaman önce almıştık, ancak konfor alanından çıkmak kolay olmuyor. 2022’de kızımız doğduktan sonra gerçekten harekete geçtik. Danışmanlık firmalarının yönlendirmeleriyle, seyyah olduk 🙂 pasaportumuzu güçlendirdik ve sonunda vizemizi alabildik.

Ben Türkiye’de hatırı sayılır bir kurumda, fena sayılmaz bir pozisyonda çalışıyorum. Ancak son yıllarda “yerinde saymak” bir yana, sürekli geriye gittiğimizi hissetmeye başladık. Artık bu göç bizim için bir seçenek değil, bir gereklilik haline geldi.

Şu anda yapılacaklar listemiz kabarık: Ortalama bir evimiz ve ayağımızı yerden kesen bir arabamız var. Öncelikle bunları satmamız gerekiyor. Tabii Türkiye’deki klasik tablo olarak bazı borçlarımız da mevcut.
      Evi ve arabayı sattıktan sonra elimizde kalacak olan para;

Amerika’da ev kiralamaya,

ikinci el bir araba almaya,

evin temel eşyalarını tamamlamaya
      ve bir süre geçinmemize yetecek kadar olacak gibi görünüyor.

Buraya kadar her şey güzel. (Gönlümüz E2 statü değişikliği yapmaktan yana ama şimdilik o başka bir konu.)
      Asıl zorluklar bundan sonra başlıyor.

Amerika’da banka hesabı açmak istediğinizde proof of address istiyorlar. “O zaman önce ev kiralayayım” diyorsunuz, bu sefer de kredi skorunuz olmadığı için sorun çıkıyor. Yani işler bir noktada kilitleniyor. Neyse ki burada yazılan tecrübeleri okuyunca biraz olsun içim rahatladı.

Kısacası;
      Amerika’ya varır varmaz hızlıca ev bulmam, banka hesabı açmam, kredi skorumu oluşturmam ve en önemlisi SSN olmadan bir şekilde geçici bir iş bulmam gerekiyor.En az hasarla atlatmak cepten yemeden devam etmek için 🙂
      Bunların hepsi ailece gideceğimiz için daha da önemli hale geliyor. Tek başıma olsam, gerekirse bankta yatarım ama ailemle durum farklı tabii.

Okuduklarıma göre çoğu kişi iyi insanlarla karşılaşmış ve sonunda işlerini yoluna koymuş. İnşallah biz de aynı şekilde güzel insanlarla karşılaşır, her şeyi hızlıca yoluna sokarız
      Bu arada denizci10 hocamı Instagram’dan ekledim, hiç tanımadan kabul etti sağ olsun. Buraya yazmadan önce Instagram’dan rahatsız etmek istemedim.

Son olarak; @denizci10 , @OrlandoGücü , @dytmelek, @ahsenaydgdu , @mexido , @semavi , @Alper-Bayram @emreata @tolgasatir, @celica@halilibrahim ve @EasternStar beyler ve hanımefendilere paylaşımları, katkıları ve deneyimlerini paylaştıkları için içtenlikle teşekkür ederim. Sizlerin yazdıkları, bizim gibi bu sürecin başında olan aileler için gerçekten çok değerli. 🙏

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam içinde yayımlandı
      A
      akcan5757

@EasternStar güncellemeleri bekliyoruz 🙂

İlk etapta hangi eyalette olursak olalım apartman dairesi düşünüyoruz.Hem daha hızlı sosyalleşebilmek hem de daha rahat adapte olabilmek adına.Bu sayede daha kolay dil pratiği yapabilcez belkide kendi networkümüzü bu şekilde kuracağız.Ev konusunda eğer olurda rotayı Florida ya çevirirsek sözü aldım diyelim.Yemek en kolayı her halukarda yeriz 🙂 Bakalım zaman neler gösterecek yılbaşına kadar rolantide devam ediyoruz.Kısmetse seneye bu zamanlarda orada olmuş belkide 2.ayımızı geride bırakmış olmayı temenni ediyoruz.

Sizden güncellemeleri bekliyoruz 🖐🏻

A
      akcan5757

akcan5757 tarafından gönderilen son iletiler

@mesut1905 pişmiş hiç bir zaman olamam sürekli birşey öğreniyoruz.Amacım pişmiş bir şekilde gitmek yada sıfır hatayla ilerlemek değil ama her zaman daha doğru daha sağlam ilerleyebilmek hata yapsak bile daha hızlı aksiyon alabilmek.Hakkımızda hayırlısı bu yola çıkan çıkmayı düşenen herkes bol şanlar

A
      akcan5757

@EasternStar güncellemeleri bekliyoruz 🙂

İlk etapta hangi eyalette olursak olalım apartman dairesi düşünüyoruz.Hem daha hızlı sosyalleşebilmek hem de daha rahat adapte olabilmek adına.Bu sayede daha kolay dil pratiği yapabilcez belkide kendi networkümüzü bu şekilde kuracağız.Ev konusunda eğer olurda rotayı Florida ya çevirirsek sözü aldım diyelim.Yemek en kolayı her halukarda yeriz 🙂 Bakalım zaman neler gösterecek yılbaşına kadar rolantide devam ediyoruz.Kısmetse seneye bu zamanlarda orada olmuş belkide 2.ayımızı geride bırakmış olmayı temenni ediyoruz.

Sizden güncellemeleri bekliyoruz 🖐🏻

A
      akcan5757

@Müberra-Dikici Türkiye de ses teknisyeni olarak çalışıyorum belki o1b olabilir ama ondada amerikalı bir şirketin sponsor olması gerekiyor sanırım o da zor bir ihtimal 🙂
      Belki abd içerisinde eb3 süreleri daha kısa ise eb3 olabilir.E2 gibi detaylı evrak gereken işlerde uzman bir avukattan mutlaka destek alarak ilerleriz.İyi niyetleriniz için teşekkür ederim.

A
      akcan5757

@erenotti biz şuan birazda gemileri yaktık modundayız buradaki 1 ev 1 araba hiçbirşey değil maalesef artık.Bu zamana kadar iyi kötü bir şekilde geldi biz Türkiye simulasyonunda ne uzalabiliriz ne kısalırız en azından kızımızı daha iyi şartlar altında büyütebilmek daha iyi eğitim görmesini sağlamak adına bu yola girdik.Teşekkür ederiz iyi dilekleriniz için

A
      akcan5757

@ATS16 onunlada ilgili işte bir görüp sonrasında artık e2 yada başka bir şekilde devam edip çalışma iznini bir şekilde almak gerekiyor.bilmiyorum girdik serüvenin içine artık

A
      akcan5757

@Zelene aslında bizimde acele etmemizin sebebi o zaten.geldiğimizde 4 yaşında olacak.1 sene adaptasyon ve dil problemini hallederiz sonrasında da okula başlarız diye planladık.Bakalım hayırlısı

A
      akcan5757

@Zelene vallahi helal olsun o kadar tersliğe rağmen keyif almasını bilmişsiniz.ben uçağı kaçırsam ya da bavullar yüzünden binemesem kendi kendimi yerdim.

Bende evdeki para edecek elektronik teknolojik herşeyi satmaya başladım yılbaşından sonrada evi satışa koyup yaza kadar kendimizi hazır hale getirmeyi planlıyorum.Ama bu sırada arka planda sürekli birşeyler araştıyorum.Yaşam maliyetleri e2 maliyetleri o1b olurmu f1 mı yapcaz eb3 kaç yılda gelir arka planda sürekli araştırmaya devam.

İş konusuna gelirsek asıl amacımız kızımız onun eğitimi ve geleceği olduğu için herhangi bir iş ayırt etmeksizin hepsini yapmaya kafaya koydum yeterki iş olsun.Artık bahtımıza ne çıkarsa.

Allah yolunuzu açık etsin.İyi insanlarla karşılaşırız inşallah hep.Allah gönlünüze göre versin.

A
      akcan5757

Öncelikle herkese selamlar ve sevgiler,

Foruma ilk mesajımı bu konu sayesinde yazıyorum. Yaklaşık 6 aydır kimse mesaj yazmamış, konuyu “hortlatmış” oluyorum ama kusura bakmayın; çünkü Amerika’ya göç etme arifesindeki bir aile olarak burada yazılanlar bizim için tam bir rehber niteliğinde oldu. 108 sayfanın tamamını hiçbir yorumu atlamadan 2 gün boyunca okudum.Benzer süreçleri yaşamış insanların deneyimlerini görmek içimizi bir nebze rahatlattı.

Biz, 12 Eylül’de taze taze turist vizemizi almış bir aileyiz. Eşim, üç yaşındaki kızımız ve ben… Bu kararı aslında uzun zaman önce almıştık, ancak konfor alanından çıkmak kolay olmuyor. 2022’de kızımız doğduktan sonra gerçekten harekete geçtik. Danışmanlık firmalarının yönlendirmeleriyle, seyyah olduk 🙂 pasaportumuzu güçlendirdik ve sonunda vizemizi alabildik.

Ben Türkiye’de hatırı sayılır bir kurumda, fena sayılmaz bir pozisyonda çalışıyorum. Ancak son yıllarda “yerinde saymak” bir yana, sürekli geriye gittiğimizi hissetmeye başladık. Artık bu göç bizim için bir seçenek değil, bir gereklilik haline geldi.

Şu anda yapılacaklar listemiz kabarık: Ortalama bir evimiz ve ayağımızı yerden kesen bir arabamız var. Öncelikle bunları satmamız gerekiyor. Tabii Türkiye’deki klasik tablo olarak bazı borçlarımız da mevcut.
      Evi ve arabayı sattıktan sonra elimizde kalacak olan para;

Amerika’da ev kiralamaya,

ikinci el bir araba almaya,

evin temel eşyalarını tamamlamaya
      ve bir süre geçinmemize yetecek kadar olacak gibi görünüyor.

Buraya kadar her şey güzel. (Gönlümüz E2 statü değişikliği yapmaktan yana ama şimdilik o başka bir konu.)
      Asıl zorluklar bundan sonra başlıyor.

Amerika’da banka hesabı açmak istediğinizde proof of address istiyorlar. “O zaman önce ev kiralayayım” diyorsunuz, bu sefer de kredi skorunuz olmadığı için sorun çıkıyor. Yani işler bir noktada kilitleniyor. Neyse ki burada yazılan tecrübeleri okuyunca biraz olsun içim rahatladı.

Kısacası;
      Amerika’ya varır varmaz hızlıca ev bulmam, banka hesabı açmam, kredi skorumu oluşturmam ve en önemlisi SSN olmadan bir şekilde geçici bir iş bulmam gerekiyor.En az hasarla atlatmak cepten yemeden devam etmek için 🙂
      Bunların hepsi ailece gideceğimiz için daha da önemli hale geliyor. Tek başıma olsam, gerekirse bankta yatarım ama ailemle durum farklı tabii.

Okuduklarıma göre çoğu kişi iyi insanlarla karşılaşmış ve sonunda işlerini yoluna koymuş. İnşallah biz de aynı şekilde güzel insanlarla karşılaşır, her şeyi hızlıca yoluna sokarız
      Bu arada denizci10 hocamı Instagram’dan ekledim, hiç tanımadan kabul etti sağ olsun. Buraya yazmadan önce Instagram’dan rahatsız etmek istemedim.

Son olarak; @denizci10 , @OrlandoGücü , @dytmelek, @ahsenaydgdu , @mexido , @semavi , @Alper-Bayram @emreata @tolgasatir, @celica@halilibrahim ve @EasternStar beyler ve hanımefendilere paylaşımları, katkıları ve deneyimlerini paylaştıkları için içtenlikle teşekkür ederim. Sizlerin yazdıkları, bizim gibi bu sürecin başında olan aileler için gerçekten çok değerli. 🙏

A
      akcan5757