• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. RuslanDeCondrat
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 1
    • Takipçiler 4
    • Konu 0
    • İleti 11
    • En İyi 10
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

RuslanDeCondrat

@RuslanDeCondrat

32
    İtibar
    151
    Profil Görüntülemeleri
    11
    Takipçiler
    1
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    Konum Jacksonville, Florida

RuslanDeCondrat Takip etme Takip Et

RuslanDeCondrat tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: FY2020 Administrative Process (AP durumu) (İdari İşlem)

Arkadaşlar merhaba, size bilgi vermek açısında birşey anlatmak istiyorum. Benim mülakatım 1/11/19 tarihinde gerçekleşti eşim ve 2 yaşında kızım ile sabah saat 7:30 gittik. Çocuk olduğu için ilk sıra bize verdiler sağ olsunlar. Numaramız 3. kez yandığında mülakata girdik ve çeşitli sorular sormaları sonucunda «congratulation you are confirmed» cümlesini duydum ve mutluluktan gerisini hatırlamamakla beraber ordan mutlu bir şekilde ayrıldık. Buraya kadar herşey normal.

04/11/19 tarihinde konsolosluktan bir mail geldi. 3 soru sorulmuş ve konu dışında cevap vermememi istemiş. (1.soru: son 5 yılda yaptığın tüm seyahatler. nereye kaç günlüğüne nerde kaldın o süre zarfı içinde vs… yani tüm detaylar istenmiş.. 2. soru Gittiğin ülkede tüm mal varlıkların. 3 soru. Gitiğin ülkdede tüm işlenmiş suçlar vs varsa eğer… Tabi bu mail biraz şaşkınlık yarattı ama panik olmadan giriş çıkışlarımı hatırladığım kadarıyla yazdım (pasaportum konsoloslukta olduğu için net tarihleri hatırlayamadım). 2 ve 3 soru zaten durumumla alakasız olduğu için yok yazdım. Ekstra olarak yaptığım seyahatlerden fotoğraflar paylaştım. İhracat sektöründe çalıştığım için yurtdışına çok seyahate çıkmak zorundayım acaba pasaportumda çok damga olduğu için mi kuşkulandılar bilemem artık. Neyse mail attık ve başladık beklemeye.05/11/19 tarihinde PTT den msj geldi kargoya verilmiştir diye ama almaya gittiğimde sadece pasaportlarımızı geri iade yapmıştılar. Tam bir hayal kırıklığıydı. İçinde AP formu vardı ve diğer şık işaretli bir şekilde bilgi mail yoluyla istendi yazıyordu.

Başladı sancılı bekleme süreci… Neyse ki çok beklemeden 12/11/19 tarihinde AP durumu ile ilgili bir mail geldi ve «processing completed» yazıyordu. Pasaportlar ertesi gün hemen kargolandı fakat bu seferde pasaportlar geldiğine dair bir mail ulaşmadı elimize ta ki 22/11/19 tarihine «congratulation» maili gelinceye kadar.

Yani arkadaşlar ne kadar confirmed deselerde vizenizi görmeden inanmayın)) Umarım size bilgi ve süreç(zaman) açısından faydalı olur.

CNN: 2020EU2XX
      Saglik Muayenesi: 29/10/2019
      Vize Mulakati: 01/11/2019
      Ek Bilgi talebi:04/11/2019
      AP Onayı: 12/11/2019
      Vize Onayi: 22/11/2019
      Pasaport Teslimi: 25/11/2019

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      RuslanDeCondrat
      RuslanDeCondrat
    • RE: Jacksonville

Herkese merhaba! Eşim ve kızımla beraber 18 mart 2020 tarihinde Jacksonville'e yerleştik. Beach tarafindayiz.Yorumlarda belirtlilen her yoruma katılıyorum. Eğer tanışmak,yardımlaşmak istiyorsaniz mutluluk duyariz.

Florida içinde yayımlandı
      RuslanDeCondrat
      RuslanDeCondrat
    • RE: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

@optimistic Skyscanner'de uçuş seçerken ''çoklu uçuş'' seçerek yapabilirsin.

Yolculuk içinde yayımlandı
      RuslanDeCondrat
      RuslanDeCondrat
    • RE: [Arşiv] DV2020 Mulakat Deneyimleri

@ayvalik10 cevap veriyorum

1. Hayir ozer bir firmada bolge ihracat yoneticisiyim 7-8 senedir bu alanda calisiyorum
      2. Maddi olarak kendi hesabimda 12k$ +7k$ ikinci hesapta, +ev+araba gosterdim(tapu ve ruhsat)
        3.Bizim mulakat 3/11/19 oncesi oldugu icin sanirim hicbirsey demediler
      3. Evet sordular. Kimin yanina gideceksiniz ve orada ne iş yapacaksinizi diye sordular.
        Not: benim fikrime gore ingilizce mulakatta konusmak ve kendini net ifade etmek(net cevaplar) daha avantajlidir diye dusunuyorum
      Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      RuslanDeCondrat
      RuslanDeCondrat

@Muhtaradana cok tesekkurler hocam, darisi sizin basiniza insallah

RuslanDeCondrat
      RuslanDeCondrat

@ayvalik10 çok teşekkür ederim cevabın için. İçim rahatladı resmen:)

RuslanDeCondrat
      RuslanDeCondrat

@fetihy bende oyle saniyordum taaaki 5 gun sonra supriz maili alincaya kadar, neyseki arlattik cok sukur))

RuslanDeCondrat
      RuslanDeCondrat

@Muhtaradana Çok doğru tespit etmişsin, en zoruda Türkiye'den çıkmaktır. Yinede garantye almak için gönderdiğin linklerin çıktısını alıp yanımda tutacağım. Bilgi için çok teşekkür ederim dostum:)

RuslanDeCondrat
      RuslanDeCondrat

Merhaba arkadaşlar. Bu sene Jacksonville'ye gideceğiz ailecek nasip olursa. Var mı orada kimse hala? veya bu sene gitmek isteyen?

RuslanDeCondrat
      RuslanDeCondrat

@knnrn çook Teşekkür ederim:)

RuslanDeCondrat
      RuslanDeCondrat

RuslanDeCondrat tarafından gönderilen son iletiler

Herkese merhaba! Eşim ve kızımla beraber 18 mart 2020 tarihinde Jacksonville'e yerleştik. Beach tarafindayiz.Yorumlarda belirtlilen her yoruma katılıyorum. Eğer tanışmak,yardımlaşmak istiyorsaniz mutluluk duyariz.

RuslanDeCondrat
      RuslanDeCondrat

@optimistic Skyscanner'de uçuş seçerken ''çoklu uçuş'' seçerek yapabilirsin.

RuslanDeCondrat
      RuslanDeCondrat

@Muhtaradana Çok doğru tespit etmişsin, en zoruda Türkiye'den çıkmaktır. Yinede garantye almak için gönderdiğin linklerin çıktısını alıp yanımda tutacağım. Bilgi için çok teşekkür ederim dostum:)

RuslanDeCondrat
      RuslanDeCondrat

@knnrn çook Teşekkür ederim:)

RuslanDeCondrat
      RuslanDeCondrat

@ayvalik10 çok teşekkür ederim cevabın için. İçim rahatladı resmen:)

RuslanDeCondrat
      RuslanDeCondrat

Arkadaşlar merhaba, son 3 gündür birşeye aklım çok takıldı. Amerika'ya mart ayı için bilet aldık ve aktarma Munih üzerinden Çikago olacak. Çok araştırdım transiz vizesine gerek olmadığı yönünde hem fikir olarak bileti aldım. Bugün bir arkadaş aklımı karıştırdı, kesinlkle transit vizesine ihtiyaç olduğunu söyledi. Bu durumda transit vize gerekir mi sizce?

RuslanDeCondrat
      RuslanDeCondrat

@fetihy bende oyle saniyordum taaaki 5 gun sonra supriz maili alincaya kadar, neyseki arlattik cok sukur))

RuslanDeCondrat
      RuslanDeCondrat

@Muhtaradana cok tesekkurler hocam, darisi sizin basiniza insallah

RuslanDeCondrat
      RuslanDeCondrat
    • RE: [Arşiv] DV2020 Mulakat Deneyimleri

@ayvalik10 cevap veriyorum

1. Hayir ozer bir firmada bolge ihracat yoneticisiyim 7-8 senedir bu alanda calisiyorum
      2. Maddi olarak kendi hesabimda 12k$ +7k$ ikinci hesapta, +ev+araba gosterdim(tapu ve ruhsat)
        3.Bizim mulakat 3/11/19 oncesi oldugu icin sanirim hicbirsey demediler
      3. Evet sordular. Kimin yanina gideceksiniz ve orada ne iş yapacaksinizi diye sordular.
        Not: benim fikrime gore ingilizce mulakatta konusmak ve kendini net ifade etmek(net cevaplar) daha avantajlidir diye dusunuyorum
      Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      RuslanDeCondrat
      RuslanDeCondrat

Merhaba arkadaşlar. Bu sene Jacksonville'ye gideceğiz ailecek nasip olursa. Var mı orada kimse hala? veya bu sene gitmek isteyen?

RuslanDeCondrat
      RuslanDeCondrat