• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. probiyotik
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    P
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 10
    • En İyi 7
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

probiyotik

@probiyotik

10
    İtibar
    7
    Profil Görüntülemeleri
    10
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

probiyotik Takip etme Takip Et

probiyotik tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: TS2023 başvurusu ile çalışma izni onayı

@Henry-bloor Herşey göründüğü gibi olsaydı, elinize aldığınız denizin suyu mavi olurdu

Kanada içinde yayımlandı
      P
      probiyotik

@Henry-bloor ingilterede arkadaşım 5 sene kaldı neticede kalıcı oturum aldı. İngiltere içinde kalınan süre önemli ve sonunda kalıcı oturum alınıyor ama kanada böyle değil. Kalıcı oturum almak için puanlama sistemi şartları var kanada içinde ne kadar kaldığının önemi yok. Yeterli puanın yoksa kalıcı oturumda yok

Kanada içinde yayımlandı
      P
      probiyotik

@scholarway
      16 temmuz 2023 - Pasaport ile kanada turist vizesi teslim alımı
      18 eylul 2023 - Kanada calgary uçusu ve kanadaya giriş
      20 eylul 2023 - Online TS2023 work permit başvurusu
      09 ekim 2023 - Open work permit onayı ( online)
      19 ekim 2023 - Posta ile open work permitin gelmesi
      07 mart 2024 - Kanada'dan tamamen ayrılma, terk etme ve geriye dönüş.

Yaş 42, meslek pazarlama satış. Eğitim lisans derecesi dört yıllık ziraat mühendisliği. İş deneyimi 15 yıl üzerinde. İngilizce iyi ve pratikte konuşma ve yazma güzel.
      Medeni durum bekar ve tek olarak kanadaya gelme.

Konaklama bir süre hostel sonra airbnb tek oda kiralama ile toplamda altı ay gibi süre bu şekilde kanada içinde yaşama.

Toplamda herşey dahil kanadaya gelişimden terk edişime kadar cebimden harcadığım miktar 23 bin kanada doları ( 575 bin tl )

Kanadayı terk etmemdeki etkenler çalışma iznini aldıktan sonra bir çok yere özgeçmiş gönderme, elden özgeçmiş verme restoran kafe mağazalara ve sormalarıma rağmen iş bulamadım.
      Dayanacak masrafları ödeyecek gücüm kalmadı. Geçimin kolay olmadığını anladım iş bulsamda genede olmayacaktı. Work permit süresi bitiminde kalıcı oturuma geçiş zor ve benim express entry sisteminde puanım yeterli olmuyor. İş bulsam çalışsam bile puanlara yetişemiyorum. Durmanın bu kadar zorluğa katlamanın bir nedeni olmayacaktı ve olmadı. Kanadada iken tanışdıklarımın durumu benimkine benzerdi ve öğrendiğim kadarıyla onlarda geri dönmüşler.
      Kanada defterini tamamen kapattım ve hiçbir şekilde ilgimide çekmiyor. Eğer tekrar yurtdışı denersem gitmek istediğim ülkeye önce bir turist olarak gidip göreceğim sonra karar vereceğim. Gitmeden görmeden asla plan yapmam ve iyice göçmenlik şartlarını öğrenmeden bu yola girmem.

Kanada içinde yayımlandı
      P
      probiyotik

@Henry-bloor yeni nesil kanada devri başladı eskisi gibi değil. Eskiden refah seviyesi yüksek, geçim kolay ve daha kolay kalıcı oturum alınabiliyordu. Şimdi ise devir tam tersi.
      Refah seviyesi düştü, geçim zor,iş bulmak kolay değil ve kalıcı oturum çok zor.

Kanada içinde yayımlandı
      P
      probiyotik

@Henry-bloor bende geri döndüm ve benim gibi geri dönen çok sayıda kişi var. İngilizcem iyi deneyimim var ama kanada şartları zor. ilerisini tam net göremiyorsun mücadele etmeye değmez. Bundan sonra eğer bir daha gidersem turist olarak gezmeye olur ancak onun dışında asla çalışma ve uzun süre yaşam mücadelesi verilecek yer asla değil.
      Çalışarak tek başına ev kirasının bile ödenmesinin zor olduğu hatta imkansız olduğu bir yerde neyin mücadelesini vereceksin ? çalışma izni bitincede kalıcı oturum almak kolay değil ve benim için imkansızdı durum böyle olunca durmanın hiçbir anlamı yok
      bir evde iki kişi çalışmıyorsa ev kiralama çok zor, tek başına normal bir iş bulup çalışıyorsan paylaşımlı evde oda kiralama ile yaşanıyor. Gelenler önce ilk heyecanla etrafına bir gösteriş filan çabasında sonra zamanla hepsi sıkılıyor bıkıyor ve geçinemiyor sonra geriye dönüyor. Farkettiyseniz ilk gidince youtubeda filan videolar yapıyorlar bir süre sonra yok oluyorlar ortadan yani beklentilerini bulamıyorlar.

Kanada içinde yayımlandı
      P
      probiyotik

@Henry-bloorBilgili kişiler zaten kendi araştırıp kendi başvurusunu yaptı bunlara inanmadı bile. Kanadaya gelince gerçekleri görünce ona göre aksiyon planı yapıp hemen geri döndüler.

Kanada içinde yayımlandı
      P
      probiyotik

@charon yeni nesil kanada göçmenleri eski jenerasyon gibi asla olamayacak. Satın alım gücü, maddi birikim, yatırım ve refah icinde yaşam artık yok . Eskiden asgari ücret ile çalışan bir göçmen tek başına bir ev kiralayabilirken bu artık yeni nesil için olmayacak ve olmuyor.
      Eskiden çalışarak ev alınabilirken yeni nesil için imkansız. Eskiden kalıcı oturum kolay alınırken yeni nesil için imkansız.
      Tek değişmeyecek durum kanadaya gönderdikleri kişi başına komisyon alan ve gelir elde eden kitlenin kanadayı insanlara altın tepside pempe masallar ile pazarlaması olacak. Gene bahçeli lux villalar, sincaplar, lüks arabalar, yaya kaldırımdan geçen kazlar ve bunlara yol veren arabalar gibi görseller ile göz boyama ve kanadayı vitrine koyma her zaman olacak.

Kanada içinde yayımlandı
      P
      probiyotik

probiyotik tarafından gönderilen son iletiler

@Henry-bloorBilgili kişiler zaten kendi araştırıp kendi başvurusunu yaptı bunlara inanmadı bile. Kanadaya gelince gerçekleri görünce ona göre aksiyon planı yapıp hemen geri döndüler.

Kanada içinde yayımlandı
      P
      probiyotik

@Henry-bloor evet sistem hatalı herkese kapıları açtılar kanada şişti aşırı göçmen ve iş hayatını etkiledi. Kişilerin diğer yanılgısıda kanadayı altın tepside pazarlayanlara inanmaları. bu ts2023 ü sanki sürekli kanada içinde kalabilirsiniz şeklinde pazarladılar gelince refah iş hersey var gibilerinden gösterdiler sonra ortadan yok oldular. Sonuc binlerce magdur

Kanada içinde yayımlandı
      P
      probiyotik

@Henry-bloor bende geri döndüm ve benim gibi geri dönen çok sayıda kişi var. İngilizcem iyi deneyimim var ama kanada şartları zor. ilerisini tam net göremiyorsun mücadele etmeye değmez. Bundan sonra eğer bir daha gidersem turist olarak gezmeye olur ancak onun dışında asla çalışma ve uzun süre yaşam mücadelesi verilecek yer asla değil.
      Çalışarak tek başına ev kirasının bile ödenmesinin zor olduğu hatta imkansız olduğu bir yerde neyin mücadelesini vereceksin ? çalışma izni bitincede kalıcı oturum almak kolay değil ve benim için imkansızdı durum böyle olunca durmanın hiçbir anlamı yok
      bir evde iki kişi çalışmıyorsa ev kiralama çok zor, tek başına normal bir iş bulup çalışıyorsan paylaşımlı evde oda kiralama ile yaşanıyor. Gelenler önce ilk heyecanla etrafına bir gösteriş filan çabasında sonra zamanla hepsi sıkılıyor bıkıyor ve geçinemiyor sonra geriye dönüyor. Farkettiyseniz ilk gidince youtubeda filan videolar yapıyorlar bir süre sonra yok oluyorlar ortadan yani beklentilerini bulamıyorlar.

Kanada içinde yayımlandı
      P
      probiyotik

@charon yeni nesil kanada göçmenleri eski jenerasyon gibi asla olamayacak. Satın alım gücü, maddi birikim, yatırım ve refah icinde yaşam artık yok . Eskiden asgari ücret ile çalışan bir göçmen tek başına bir ev kiralayabilirken bu artık yeni nesil için olmayacak ve olmuyor.
      Eskiden çalışarak ev alınabilirken yeni nesil için imkansız. Eskiden kalıcı oturum kolay alınırken yeni nesil için imkansız.
      Tek değişmeyecek durum kanadaya gönderdikleri kişi başına komisyon alan ve gelir elde eden kitlenin kanadayı insanlara altın tepside pempe masallar ile pazarlaması olacak. Gene bahçeli lux villalar, sincaplar, lüks arabalar, yaya kaldırımdan geçen kazlar ve bunlara yol veren arabalar gibi görseller ile göz boyama ve kanadayı vitrine koyma her zaman olacak.

Kanada içinde yayımlandı
      P
      probiyotik

@Henry-bloor Herşey göründüğü gibi olsaydı, elinize aldığınız denizin suyu mavi olurdu

Kanada içinde yayımlandı
      P
      probiyotik

@Henry-bloor açıklanan verilerde kanada listelerde alt kısımlarda yer almaya başladı bile. Önceden refah seviyesi yaşanabilir ülkeler arasında ilk sıralarda yer alırken artık bu özelliği kalmadı. Yeni açıklanan verilerde listelerin artık orta ve sonlarında yer alıyor.
      Verilerde değerlendiriline konular : satın alım gücü, iş hayatı, ev alabilme, kazanç ile yaşam refahı , güvenli yaşam gibi temel şartlar.
      Bunların hepsinde puan kaybetti ve listelemede alt seviyelere düştü.

Kanada içinde yayımlandı
      P
      probiyotik

@Henry-bloor yeni nesil kanada devri başladı eskisi gibi değil. Eskiden refah seviyesi yüksek, geçim kolay ve daha kolay kalıcı oturum alınabiliyordu. Şimdi ise devir tam tersi.
      Refah seviyesi düştü, geçim zor,iş bulmak kolay değil ve kalıcı oturum çok zor.

Kanada içinde yayımlandı
      P
      probiyotik

@Henry-bloor ingilterede arkadaşım 5 sene kaldı neticede kalıcı oturum aldı. İngiltere içinde kalınan süre önemli ve sonunda kalıcı oturum alınıyor ama kanada böyle değil. Kalıcı oturum almak için puanlama sistemi şartları var kanada içinde ne kadar kaldığının önemi yok. Yeterli puanın yoksa kalıcı oturumda yok

Kanada içinde yayımlandı
      P
      probiyotik

@Henry-bloor moral ile alakası yok. ts2023 ile alınan çalışma izinlerinin hiç bir işe yaramaması. Geçerlilik süresi bitince gene turist olarak devam edecek durum. İlerisi olmayan bir durum üç sene bi şekilde iş bulursan çalışırsın oda bulunursa sonra gene turist olucaz.

Kanada içinde yayımlandı
      P
      probiyotik

@scholarway
      16 temmuz 2023 - Pasaport ile kanada turist vizesi teslim alımı
      18 eylul 2023 - Kanada calgary uçusu ve kanadaya giriş
      20 eylul 2023 - Online TS2023 work permit başvurusu
      09 ekim 2023 - Open work permit onayı ( online)
      19 ekim 2023 - Posta ile open work permitin gelmesi
      07 mart 2024 - Kanada'dan tamamen ayrılma, terk etme ve geriye dönüş.

Yaş 42, meslek pazarlama satış. Eğitim lisans derecesi dört yıllık ziraat mühendisliği. İş deneyimi 15 yıl üzerinde. İngilizce iyi ve pratikte konuşma ve yazma güzel.
      Medeni durum bekar ve tek olarak kanadaya gelme.

Konaklama bir süre hostel sonra airbnb tek oda kiralama ile toplamda altı ay gibi süre bu şekilde kanada içinde yaşama.

Toplamda herşey dahil kanadaya gelişimden terk edişime kadar cebimden harcadığım miktar 23 bin kanada doları ( 575 bin tl )

Kanadayı terk etmemdeki etkenler çalışma iznini aldıktan sonra bir çok yere özgeçmiş gönderme, elden özgeçmiş verme restoran kafe mağazalara ve sormalarıma rağmen iş bulamadım.
      Dayanacak masrafları ödeyecek gücüm kalmadı. Geçimin kolay olmadığını anladım iş bulsamda genede olmayacaktı. Work permit süresi bitiminde kalıcı oturuma geçiş zor ve benim express entry sisteminde puanım yeterli olmuyor. İş bulsam çalışsam bile puanlara yetişemiyorum. Durmanın bu kadar zorluğa katlamanın bir nedeni olmayacaktı ve olmadı. Kanadada iken tanışdıklarımın durumu benimkine benzerdi ve öğrendiğim kadarıyla onlarda geri dönmüşler.
      Kanada defterini tamamen kapattım ve hiçbir şekilde ilgimide çekmiyor. Eğer tekrar yurtdışı denersem gitmek istediğim ülkeye önce bir turist olarak gidip göreceğim sonra karar vereceğim. Gitmeden görmeden asla plan yapmam ve iyice göçmenlik şartlarını öğrenmeden bu yola girmem.

Kanada içinde yayımlandı
      P
      probiyotik