• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. ecofriendlywomen
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    E
    • Profil
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 9
    • En İyi 6
    • Tartışmalı 1
    • Gruplar 0

    ecofriendlywomen

    @ecofriendlywomen

    9
    İtibar
    14
    Profil Görüntülemeleri
    9
    İleti
    0
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

    ecofriendlywomen Takip etme Takip Et

    ecofriendlywomen tarafından gönderilen en iyi iletiler

    • RE: TS2023 başvurusu ile çalışma izni onayı

      @scholarway pasaportunda geçerli trv denilen visitor vize olduğu sürece kanadaya giriş ve çıkış yaparsın sorun olmaz. Ayrıca open work permit belgenin yani çalışma izninin geçerlilik süresi kadarda kanada içinde kalabilir ve eğer iş bulursanda çalışabilirsin.
      Open work permit ( açık çalışma izni ) sana kanada içinde çalışmana izin veren bir belge gibi düşünebilirsin. Süresi bitene kadarda kanada içinde istedigin gibi kalırsın. Yani süresi bitene kadar sana oturum ve çalışma izni veren bir belge.
      Kanadaya giriş yapmanı sağlayanda pasaportundaki trv visitor vizedir.
      Geçerli trv visitor vizesi olan ve open work permit alıp kanada dışına çıkan sonrada belli bir süre sonra geri dönen çok kişi var. Hatta birkaç arkadaşım geçen sene kanadaya gidip çalışma izni alıp hemen geri döndüler ve yakın zamanda tekrar gitme niyetindeler. Neticede pasaportlarında geçerli trv visitor vizeleri var.
      Özetle; İster bir sene sonra git, ister daha kısa veya uzun süre sonra git farketmez, yani sürenin hiç bir önemi yok keyfine kalmış. Yeterki kanadaya girişini sağlayan geçerli trv visitor vizen pasaportunda olsun.

      TS2023 ile open work permit alan ama kanada'da çalışmayı veya yaşamayı düşünmeyenlerde var. Tamamen keyfi bir durum. Sana kalmış. Zaten geçerli trv visitor vizen olduğu sürece her seyahatinde altı ay kalış hakkında oluyor. Ayrıca open work permitinde varsa süresi bitene kadar kanada istediğin gibi kalırsın

      Kanada içinde yayımlandı
      E
      ecofriendlywomen
    • RE: TS2023 başvurusu ile çalışma izni onayı

      Kanada'dan yeni geri dönmüş biri olarak tüm deneyimlerini izninizle belirteyim.
      TS2023 ile geçen ekim ayında 3 yıllık çalışma izni aldım ve vancouver oradanda kelowna şehrinde toplamda bir ay gibi bir süre kalıp geri geldim. Daha sonra mayıs 2024 tarihinde tekrar torontoya gittim ve ağustos başında geri döndüm ve terk ettim orayı. Aklımdan tamamen çıkardım kanada olayını.
      Yaşım 46 üniversite mezunu mühendisim satış pazarlama alanında tecrübeliyim. İngilizcem akıcı ve iyi. Fakat ielts gibi sınav neticem yok. Yaşadıklarımı ve Deneyimlerimi özetlersem;

      1- Çalışma izni çıktıktan sonra gerek kanada içinde ve gerekse kanada dışında iken birçok firmanın iş ilanına başvuru yaptım. satış pazarlama alanlarında hepsine neredeyse özgeçmiş gönderdim ama tek bir geri dönüş olmadı. İş ilanları siteleri kijiji, craglist ve kanada resmi sitesi

      2- Hatta restaurant kafe gibi mekanlara özgeçmişimi yoldan geçerken bile elimle bıraktım ama gene hiçbir geri dönüş olmadı

      3- Kanada içinde iken tüm konaklamamı airbnb'den bulduğum evlerde tek oda kiralama ile yaptım.

      4- Araba veya bisiklet ile uber yapma yemek dağıtım kurye işleri gibi işlere hiç ilgim olmadı ve yapmak istemedimki yapanlarıda gördüm memnun değillerdi ve çok parada kazanmıyorlardı. Genelde restaurant önlerinde bisiklet ile bekleyen hintliler filan var bu sektörde.
      Araba bile almadım kendime. Tüm ulaşımımı uber veya toplu taşıma metro ile filan yaptım.

      5- Gittiğim her yerde şehirde genelde hintliler uzakdoğulular hong kong ve çinliler gibi çekik gözlüler vardı neredeyse her magazada hizmet işlerinde hintli personel görüyorsun. İş hayatında baskın topluluk.

      6- Tüm masraflarımı kendim karşıladım ve toplamda çalışma iznini aldığım günden bugüne kadar 20 bin kanada doları üzerinde param gitti uçak biletleri hariç.

      7- Kalıcı oturum hakkında çok bilgim yoktu ve biraz araştırınca sorunca express entry sistemi ile alındığını ve değişik programların olduğunu puanlama sistemi olduğunu filan öğrendim yaş ileri olunca puan düşüyor ve hesapladığımda maalesef kalıcı oturum alamayacağımı anladım.

      8- Ev kiralama pahalı ve maaşlar çok yüksek değil tek kişi olarak tek başına ev tutmam imkansızdı.

      9- Sokaklarda tek başına konuşarak yürüyen mental sorunları olan çok insan var ve biraz ürktücü geliyor insana.

      10- Geri döndüm ve aklımdan tamamen kanada yaşamını çıkardım en azından görmüş oldum.

      11- Kanadada iken tanıştığım kişilerde çok memnun değillerdi geldiklerine.

      Kanada içinde yayımlandı
      E
      ecofriendlywomen
    • RE: Kanada mı ? Amerika mı ?

      @copataxi turist olarak nereye gidersen git güzel olur. Ama gittiğin yerde çalışmak ve uzun süre yaşamak zorunda isen o zaman rüzgar tersine eser. Stress, sorumluluk ve geçim sıkıntısı başlar. Kısaca turist olarak bir yere gitmekle orada çalışmak yaşamak birbirinden çok farklı. Turistlik gezmek elbette en güzeli ve her zaman iyidir. Negatif bir durumda yaşasan bir süre sonra geri döneceğini biliyorsun, stress olmazsın, sorumlulugun yok. Ayrıca cebinde hazırda gezmek, tozmak, yemek ve içmek için bütçende olur istediğin yere en guzel mekanları gezersin, güzel yerlerde konaklarsın ve anın keyfini çıkarırsın. Ama bir yere göç eder uzun süre yaşamak zorunda ve iş bulma çalışmak geçinmek gibi zorunlulukların olursa işte o zaman kolay değil hayat. Turist gibi cıvıl cıvıl neşen olmaz her zaman, her yere gezemezsin, geçim derdine düşersin , kira ödeme stressi kaplar seni daha bir sürü negatif durumlar

      Kanada içinde yayımlandı
      E
      ecofriendlywomen
    • RE: TS2023 başvurusu ile çalışma izni onayı

      @Henry-bloor çok güzel huzurlu yaşanacak ülkeler şehirler var.
      Bali adası, italya'nın sardinia adası, ege akdeniz kıyıları ve sanat müzik, mimari ve sosyal yaşamın zengin olduğu avrupa ülkeleri sayabiliriz.
      Deniz kum güneş rahat sessiz sakin bir yaşam daha ne isterki bir insan. Ne hasta olursun nede yaşlanırsın buralarda. Şu an nitelikli ve imkanı olan kaliteli ve sağlıklı yaşlanma planı olanlar bu tarz yerlere yerleşiyor. Artık başarı maddiyat ve çok para kazanma ile ölçülmüyor dengeler çok değişti.
      45-50 yaşından sonra fit ve sağlıklı bir vucut sahibi iseniz başarı bu demek. Hiçbir sağlık sorununuz yoksa ve rahat huzurlu bir yaşama sahipseniz gerçek başarının tanımı demek. 45 yaşından sonra sahip olduğunuz fit ve sağlıklı bir vucut sizi evinizin önünde duran lüks bir arabadan daha zengin gösterir.
      Eskisi gibi başarı eşittir mal mülk maddiyat filan değil artık. Sağlıklı ve fit bir vucut sahibi olarak kaliteli yaşlanmak başarı diyebiliriz. Yeni jenerasyon bu yaşam tarzı üzerinde başarıyı tanımlıyor. Dikakt edin pandeminden sonra sağlık konusu bir numara oldu. Her yer ev araba teknoloji aletleri falan yani bunların değeri kalmadı ve kalmayacak artık

      Kanada içinde yayımlandı
      E
      ecofriendlywomen
    • RE: Kanada mı ? Amerika mı ?

      @Henry-bloor artık yurtdışı dengeleri değişti. parasal yönden güçlü değilsen çalışmak zorunda ise her yer zor artık. Yatırım ve birikim yapmak imkansız. Genelde zenginler çocuklarına ev alıp veya kiralarını ödeyip yurtdısında yasamasını saglıyor. kanada veya amerikada egitim alsa mezun olsa işe girse bile geçinmesi zor artık. Eski devir yok . Yapılan kanada amerika güzellemelerine çok aldanmayın. Çoğu egosal tatmin yapıyor çevresine tanıdık dosta hava atma çabası. Gerçekte çoğu beklentisini bulamıyor ve hayal kırıklığı en kötusude maddi zarar. tek oda kiralama ile bir evde 5-6 kişi kalıyor ama kendisini sanki villada yaşıyor gibi gösteriyor. Daha neler neler. maalesef yalan ile mutlu olan bir karakterimiz var. en kötüsüde yurtdışına çıkınca suni bir özgüven patlaması yaşıyorlar.

      Kanada içinde yayımlandı
      E
      ecofriendlywomen
    • RE: Kanada mı ? Amerika mı ?

      @salih-atilla kanada ve amerikada büyük bir coğrafya ve yogun bir nufusa sahip. Her eyaletin şehrin yaşam tarzı, dinamikleri, kazançları, vergileri farklı yani tek bir eyalet ve şehri baz alarak değerlendirmek tamamen yanlış olur. Örnek: Kanada vancouver şehrindeki dinamikler yaşam tarzı ile halifax şehrindeki tamamen farklı. Aynı mantıkla new york şehrindeki yaşam tarzı dinamikler ile texas houston şehrindekiler farklı. Yani kanada amerika değerlendirmesi yaparken geneli değil eyalet ve şehir bazında yapılmalı.
      Günümüz şartlarında artık tüm dengeler değişti. Yurtdışı konusu eski 10-15 yıl önceki gibi değil. Tüm her yerde kira artışları konaklamalarda pahalılık ve ürünlerde fiyat artışları var. Amerikada ve kanada vatandaşlığı olanlar bile artık kanada ve amerikada yaşamak istemiyorlar ve terk ediyorlar günden güne. Çok örnekleri var. Eskiden asgari ücret kazanan konforlu yaşarken tek başına ev kiralarken artık bu imkansız. Beklentilerinizi çok yüksek tutmayın. Parasal yönden güçlü olanlar çalışmak zorunda olmayanlar şu an yurtdışının zevkini çıkarıyor. Gerisi resmen hayal kırıklığı ve eziyet içinde.

      Kanada içinde yayımlandı
      E
      ecofriendlywomen
    • RE: TS2023 başvurusu ile çalışma izni onayı

      @charon bir ülkeden başka bir ülkeye göçün en büyük nedenlerinden biri ekonomi yani kişiler daha iyi kazanç ve yaşam için ülke değiştiriyor. Gözlemlediğim kadarıyla kanada ekonomi açıdan pahalı ve para kazanması zor bir ülke o nedenle amerika daha iyi fırsatları olan ve para kazanma imkanı çok olan yer olduğundan kanadada yaşayanalar bir süre sonra amerikaya geçiyor. Havası iklimi gibi nedenlerde var kanada sürekli soğuk ve kar kış ve hintli uzakdoğulu çok var sanki hindistanda veya uzakdoğu ulkesinde yaşıyorsun hissi veriyor. Beyaz kanadalılar her yerde değiller izole etmişler kendilerini daha farklı yerlerde yaşıyorlar. Bilinen ve gördüğümüz villa tarzı bahçeli evlerde ise genelde zenginler yaşıyor. Yani kanada veya amerikaya gidip bu tarz evlerde yaşarız olmuyor çok zengin olmanız lazımki zaten zengin kişi direkt bu evleri alır yaşar. Çalışarak almak imkansız. Elli senede kanadada yaşasanız bundan sonra çalışarak yatırım imkansız.

      Kanada içinde yayımlandı
      E
      ecofriendlywomen

    ecofriendlywomen tarafından gönderilen son iletiler

    • RE: Kanada mı ? Amerika mı ?

      @copataxi turist olarak nereye gidersen git güzel olur. Ama gittiğin yerde çalışmak ve uzun süre yaşamak zorunda isen o zaman rüzgar tersine eser. Stress, sorumluluk ve geçim sıkıntısı başlar. Kısaca turist olarak bir yere gitmekle orada çalışmak yaşamak birbirinden çok farklı. Turistlik gezmek elbette en güzeli ve her zaman iyidir. Negatif bir durumda yaşasan bir süre sonra geri döneceğini biliyorsun, stress olmazsın, sorumlulugun yok. Ayrıca cebinde hazırda gezmek, tozmak, yemek ve içmek için bütçende olur istediğin yere en guzel mekanları gezersin, güzel yerlerde konaklarsın ve anın keyfini çıkarırsın. Ama bir yere göç eder uzun süre yaşamak zorunda ve iş bulma çalışmak geçinmek gibi zorunlulukların olursa işte o zaman kolay değil hayat. Turist gibi cıvıl cıvıl neşen olmaz her zaman, her yere gezemezsin, geçim derdine düşersin , kira ödeme stressi kaplar seni daha bir sürü negatif durumlar

      Kanada içinde yayımlandı
      E
      ecofriendlywomen
    • RE: Kanada mı ? Amerika mı ?

      @Henry-bloor artık yurtdışı dengeleri değişti. parasal yönden güçlü değilsen çalışmak zorunda ise her yer zor artık. Yatırım ve birikim yapmak imkansız. Genelde zenginler çocuklarına ev alıp veya kiralarını ödeyip yurtdısında yasamasını saglıyor. kanada veya amerikada egitim alsa mezun olsa işe girse bile geçinmesi zor artık. Eski devir yok . Yapılan kanada amerika güzellemelerine çok aldanmayın. Çoğu egosal tatmin yapıyor çevresine tanıdık dosta hava atma çabası. Gerçekte çoğu beklentisini bulamıyor ve hayal kırıklığı en kötusude maddi zarar. tek oda kiralama ile bir evde 5-6 kişi kalıyor ama kendisini sanki villada yaşıyor gibi gösteriyor. Daha neler neler. maalesef yalan ile mutlu olan bir karakterimiz var. en kötüsüde yurtdışına çıkınca suni bir özgüven patlaması yaşıyorlar.

      Kanada içinde yayımlandı
      E
      ecofriendlywomen
    • RE: Kanada mı ? Amerika mı ?

      @salih-atilla kanada ve amerikada büyük bir coğrafya ve yogun bir nufusa sahip. Her eyaletin şehrin yaşam tarzı, dinamikleri, kazançları, vergileri farklı yani tek bir eyalet ve şehri baz alarak değerlendirmek tamamen yanlış olur. Örnek: Kanada vancouver şehrindeki dinamikler yaşam tarzı ile halifax şehrindeki tamamen farklı. Aynı mantıkla new york şehrindeki yaşam tarzı dinamikler ile texas houston şehrindekiler farklı. Yani kanada amerika değerlendirmesi yaparken geneli değil eyalet ve şehir bazında yapılmalı.
      Günümüz şartlarında artık tüm dengeler değişti. Yurtdışı konusu eski 10-15 yıl önceki gibi değil. Tüm her yerde kira artışları konaklamalarda pahalılık ve ürünlerde fiyat artışları var. Amerikada ve kanada vatandaşlığı olanlar bile artık kanada ve amerikada yaşamak istemiyorlar ve terk ediyorlar günden güne. Çok örnekleri var. Eskiden asgari ücret kazanan konforlu yaşarken tek başına ev kiralarken artık bu imkansız. Beklentilerinizi çok yüksek tutmayın. Parasal yönden güçlü olanlar çalışmak zorunda olmayanlar şu an yurtdışının zevkini çıkarıyor. Gerisi resmen hayal kırıklığı ve eziyet içinde.

      Kanada içinde yayımlandı
      E
      ecofriendlywomen
    • RE: TS2023 başvurusu ile çalışma izni onayı

      @scholarway pasaportunda geçerli trv denilen visitor vize olduğu sürece kanadaya giriş ve çıkış yaparsın sorun olmaz. Ayrıca open work permit belgenin yani çalışma izninin geçerlilik süresi kadarda kanada içinde kalabilir ve eğer iş bulursanda çalışabilirsin.
      Open work permit ( açık çalışma izni ) sana kanada içinde çalışmana izin veren bir belge gibi düşünebilirsin. Süresi bitene kadarda kanada içinde istedigin gibi kalırsın. Yani süresi bitene kadar sana oturum ve çalışma izni veren bir belge.
      Kanadaya giriş yapmanı sağlayanda pasaportundaki trv visitor vizedir.
      Geçerli trv visitor vizesi olan ve open work permit alıp kanada dışına çıkan sonrada belli bir süre sonra geri dönen çok kişi var. Hatta birkaç arkadaşım geçen sene kanadaya gidip çalışma izni alıp hemen geri döndüler ve yakın zamanda tekrar gitme niyetindeler. Neticede pasaportlarında geçerli trv visitor vizeleri var.
      Özetle; İster bir sene sonra git, ister daha kısa veya uzun süre sonra git farketmez, yani sürenin hiç bir önemi yok keyfine kalmış. Yeterki kanadaya girişini sağlayan geçerli trv visitor vizen pasaportunda olsun.

      TS2023 ile open work permit alan ama kanada'da çalışmayı veya yaşamayı düşünmeyenlerde var. Tamamen keyfi bir durum. Sana kalmış. Zaten geçerli trv visitor vizen olduğu sürece her seyahatinde altı ay kalış hakkında oluyor. Ayrıca open work permitinde varsa süresi bitene kadar kanada istediğin gibi kalırsın

      Kanada içinde yayımlandı
      E
      ecofriendlywomen
    • RE: TS2023 başvurusu ile çalışma izni onayı

      @Henry-bloor çok güzel huzurlu yaşanacak ülkeler şehirler var.
      Bali adası, italya'nın sardinia adası, ege akdeniz kıyıları ve sanat müzik, mimari ve sosyal yaşamın zengin olduğu avrupa ülkeleri sayabiliriz.
      Deniz kum güneş rahat sessiz sakin bir yaşam daha ne isterki bir insan. Ne hasta olursun nede yaşlanırsın buralarda. Şu an nitelikli ve imkanı olan kaliteli ve sağlıklı yaşlanma planı olanlar bu tarz yerlere yerleşiyor. Artık başarı maddiyat ve çok para kazanma ile ölçülmüyor dengeler çok değişti.
      45-50 yaşından sonra fit ve sağlıklı bir vucut sahibi iseniz başarı bu demek. Hiçbir sağlık sorununuz yoksa ve rahat huzurlu bir yaşama sahipseniz gerçek başarının tanımı demek. 45 yaşından sonra sahip olduğunuz fit ve sağlıklı bir vucut sizi evinizin önünde duran lüks bir arabadan daha zengin gösterir.
      Eskisi gibi başarı eşittir mal mülk maddiyat filan değil artık. Sağlıklı ve fit bir vucut sahibi olarak kaliteli yaşlanmak başarı diyebiliriz. Yeni jenerasyon bu yaşam tarzı üzerinde başarıyı tanımlıyor. Dikakt edin pandeminden sonra sağlık konusu bir numara oldu. Her yer ev araba teknoloji aletleri falan yani bunların değeri kalmadı ve kalmayacak artık

      Kanada içinde yayımlandı
      E
      ecofriendlywomen
    • RE: TS2023 başvurusu ile çalışma izni onayı

      @XFatihX son zamanlarda gidenler zaten yaşamayı tercih etmiyorlar. Bir süre sonra geri dönüyorlar. Yaşayanlar öğrenci olan eğitimleri olan ve tek oda kiralama ile yaşayanlar oluyor çoğunlukla.
      Gelişmiş ülkelerde dengeler değişti masraflar konaklama maliyetleri arttı ve insanlar artık sıcak ve maliyetlerin daha düşük olduğu fırsatların olduğu ülkeleri tercih ediyorlar. Gerçek amerikalı, kanadalı veya ingiliz artık gelişmekte olan ülkelere yatırım yapıyor ve taşınıyor.
      Bali adası, ispanya ibiza veya marbella gibi hem tropikal iklimi rahat ve insana huzur veren yerler revaçta. Sağlığını ve rahat yaşamı düşünenler italya sardinia adası gibi yerlere yerleşiyor ve yatırım yapıyor. Kanadanın soğuk ve pahalı yaşamında gerçek kanadalı durmuyor veya mücadele vermiyor. Biraz gezerseniz gözlemlerseniz anlarsınız gerçekleri. İnsanların nasıl yorulduğunu ve enerjilerinin düştüğünü farkedersiniz. Göçmenlik kolay değil hele bu devirde çok zor.
      Not: İş hayatında yeni düzenlemeler getiriliyor az önce açıklanmış kanadadaki geçiçi işçi sayısını azaltacaklarını belirtiyorlar.

      Minister Boissonnault reducing the number of temporary foreign workers in Canada
      Kanada içinde yayımlandı
      E
      ecofriendlywomen
    • RE: TS2023 başvurusu ile çalışma izni onayı

      @charon bir ülkeden başka bir ülkeye göçün en büyük nedenlerinden biri ekonomi yani kişiler daha iyi kazanç ve yaşam için ülke değiştiriyor. Gözlemlediğim kadarıyla kanada ekonomi açıdan pahalı ve para kazanması zor bir ülke o nedenle amerika daha iyi fırsatları olan ve para kazanma imkanı çok olan yer olduğundan kanadada yaşayanalar bir süre sonra amerikaya geçiyor. Havası iklimi gibi nedenlerde var kanada sürekli soğuk ve kar kış ve hintli uzakdoğulu çok var sanki hindistanda veya uzakdoğu ulkesinde yaşıyorsun hissi veriyor. Beyaz kanadalılar her yerde değiller izole etmişler kendilerini daha farklı yerlerde yaşıyorlar. Bilinen ve gördüğümüz villa tarzı bahçeli evlerde ise genelde zenginler yaşıyor. Yani kanada veya amerikaya gidip bu tarz evlerde yaşarız olmuyor çok zengin olmanız lazımki zaten zengin kişi direkt bu evleri alır yaşar. Çalışarak almak imkansız. Elli senede kanadada yaşasanız bundan sonra çalışarak yatırım imkansız.

      Kanada içinde yayımlandı
      E
      ecofriendlywomen
    • RE: TS2023 başvurusu ile çalışma izni onayı

      @Henry-bloor eski zamanlarda yaşayanlar daha önceleri satın alım ve kazançların çok daha iyi olduğunu söylüyorlardı ben oradayken. Asgari ücretle çalışan bile tek başına güzel bir ev kiralayabiliyormuş. Şu an ise bu durumlar yok onlar bile memnun değillerdi.

      Kanada içinde yayımlandı
      E
      ecofriendlywomen
    • RE: TS2023 başvurusu ile çalışma izni onayı

      Kanada'dan yeni geri dönmüş biri olarak tüm deneyimlerini izninizle belirteyim.
      TS2023 ile geçen ekim ayında 3 yıllık çalışma izni aldım ve vancouver oradanda kelowna şehrinde toplamda bir ay gibi bir süre kalıp geri geldim. Daha sonra mayıs 2024 tarihinde tekrar torontoya gittim ve ağustos başında geri döndüm ve terk ettim orayı. Aklımdan tamamen çıkardım kanada olayını.
      Yaşım 46 üniversite mezunu mühendisim satış pazarlama alanında tecrübeliyim. İngilizcem akıcı ve iyi. Fakat ielts gibi sınav neticem yok. Yaşadıklarımı ve Deneyimlerimi özetlersem;

      1- Çalışma izni çıktıktan sonra gerek kanada içinde ve gerekse kanada dışında iken birçok firmanın iş ilanına başvuru yaptım. satış pazarlama alanlarında hepsine neredeyse özgeçmiş gönderdim ama tek bir geri dönüş olmadı. İş ilanları siteleri kijiji, craglist ve kanada resmi sitesi

      2- Hatta restaurant kafe gibi mekanlara özgeçmişimi yoldan geçerken bile elimle bıraktım ama gene hiçbir geri dönüş olmadı

      3- Kanada içinde iken tüm konaklamamı airbnb'den bulduğum evlerde tek oda kiralama ile yaptım.

      4- Araba veya bisiklet ile uber yapma yemek dağıtım kurye işleri gibi işlere hiç ilgim olmadı ve yapmak istemedimki yapanlarıda gördüm memnun değillerdi ve çok parada kazanmıyorlardı. Genelde restaurant önlerinde bisiklet ile bekleyen hintliler filan var bu sektörde.
      Araba bile almadım kendime. Tüm ulaşımımı uber veya toplu taşıma metro ile filan yaptım.

      5- Gittiğim her yerde şehirde genelde hintliler uzakdoğulular hong kong ve çinliler gibi çekik gözlüler vardı neredeyse her magazada hizmet işlerinde hintli personel görüyorsun. İş hayatında baskın topluluk.

      6- Tüm masraflarımı kendim karşıladım ve toplamda çalışma iznini aldığım günden bugüne kadar 20 bin kanada doları üzerinde param gitti uçak biletleri hariç.

      7- Kalıcı oturum hakkında çok bilgim yoktu ve biraz araştırınca sorunca express entry sistemi ile alındığını ve değişik programların olduğunu puanlama sistemi olduğunu filan öğrendim yaş ileri olunca puan düşüyor ve hesapladığımda maalesef kalıcı oturum alamayacağımı anladım.

      8- Ev kiralama pahalı ve maaşlar çok yüksek değil tek kişi olarak tek başına ev tutmam imkansızdı.

      9- Sokaklarda tek başına konuşarak yürüyen mental sorunları olan çok insan var ve biraz ürktücü geliyor insana.

      10- Geri döndüm ve aklımdan tamamen kanada yaşamını çıkardım en azından görmüş oldum.

      11- Kanadada iken tanıştığım kişilerde çok memnun değillerdi geldiklerine.

      Kanada içinde yayımlandı
      E
      ecofriendlywomen