• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. darülfülfül
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    D
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 1
    • İleti 29
    • En İyi 11
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

darülfülfül

@darülfülfül

30
    İtibar
    61
    Profil Görüntülemeleri
    29
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

darülfülfül Takip etme Takip Et

darülfülfül tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: [Arşiv] DV2020 Mulakat Deneyimleri

Arkadaşlar merhaba, 22 Eylül'de Auckland konsolosluğunda mülakata girdim. Kafamda irdeleyebileceklerini düşündüğüm onlarca sorun vardı ama hiç beklediğim gibi olmadı. Herşey sorunsuz geçti. Mülakat tarihi bekleyen arkadaşlar hiç kendilerini strese sokmasınlar, bu kadar sıkıntıdan sonra umarım hepinizin mülakatı aynı şekilde sonuçlanır.
      Mülakat hatırlayabildiğim kadarıyla şu şekilde oldu,

-Pasaportumu gösterek bu sen misin? diyerek başladı
      -Evli misin?
      -Hayır.
      -Çocuğun var mı?
      -Hayır.
      -Ne zamandır Yeni Zelanda'dasın?
      -8 - 8.5 ay kadar oldu.
      -Ne için burdasın?
      -Working holiday vizem var
      -Hukuk diploman var gördüğüm kadarıyla..
      -Evet doğru
      -Burda ne iş yapıyosun?
      -En son vizemi uzatmak için tarım işi yapıyordum 2 haftadır çalışmıyorum.
      -Pek hukukla alakalı bir iş değil dedi gülerek
      -Legal temp işi bakıyorum ama bulması zor biraz dedim
      -Başka bir ülkede yaşadınmı daha önce?
      -6 ay Polonya'da yaşadım
      -Lehçe biliyor musun?
      -Yok hayır, dünyanın en zor dili heralde
      -DV'ye ilk kez mi başvurdun?
      -Evet
      -Arkadaşların kıskandı mı çok?
      -Muhtemelen diyip güldüm
      -Doktor muayenen ne zamandı?
      -Geçen cumaydı
      -Sonuçları kaç gün içinde göndereceklerini söylediler mi?
      -2-3 gün içinde elinizde olur dediler
      -Muayene sonuçlarının eksik olması dışında bir sorun görünmüyor dedi.
      Burda rahatladım ama sonra aklımı aldı.
      -Başvurunuzu reddetmem gerekiyor.. diye başladı cümleye, orda elim ayağım boşaldı. Sonra gülerek ''ama'' diye devam etti. Stres yapmanıza gerek yok sonuçları aldığımız zaman onaylanacak vizeniz dedi. Gelip alır mısınız postayla mı gönderilsin falan dedikten sonra tebrik etti. Ben ters köşesi yüzünden sevinemedim bile ama sonuç olarak kurtuldum şu stresten.
      Umarım deadline en kısa zamanda uzatılır da bekleyen herkes aynı sonu yaşar. Merak eden arkadaşlar için, Mohammad v. Trump davasında davacıydım. Curtis'in son davasına katılan arkadaşlarda içlerini ferah tutsunlar, gerçekten çok çalışkan, titiz bir ekibi var, ellerinden geleni yaptıklarına emin olabilirsiniz. En yakın zamanda bekleyen herkesi rahatlatacak bir karar daha çıkması umuduyla...

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      D
      darülfülfül

@gucarslan Teşekkür ederim. Evrakları geçen yıl Kasım ayında, talep geldiği gün gönderdim diye hatırlıyorum ancak davalar sonuçlandıktan sonra 2 hafta kadar önce onaylandı. Tahminimce sizin süreciniz çok daha farklı olur. Evet, Curtis Morrison'ın davasına katıldım.

D
      darülfülfül
    • RE: [Arşiv] DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

Kasım bülteni yayınlanmış arkadaşlar, EU 6000

D
      darülfülfül

@crazycells, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

@darülfülfül, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

Arkadaşlar merhaba , daha önce evrakları KCC ye gönderdikten sonra uzun süreliğine başka bir ülkeye giden oldu mu acaba? Ben bu ay sonunda Yeni Zelanda' ya gidiyorum ve mülakat tarihine kadar orada olacağım o yüzden kafama takılan birkaç soru var. Belgelerimi 1 ay önce gönderdim, orada da adli sicil kağıdı alıp göndermem gerekir mi sizce KCC'ye? Yoksa mülakat için döneceğim zaman alıp yanımda getirsem yeter mi? Ayrıca mülakat yerimi oraya aldırsam bir dezavantajı olur mu sizce mülakat tarihi verilmesi açısından ya da başka bir açıdan? Süreci uzatma ihtimali var mıdır böyle bir durumun? Case numaram yüksek olduğu için değiştirsem mi emin olamıyorum .

Bu biraz sizin planlariniza bagli, iki durumun da avantajli oldugu durumlar var diye dusunuyorum 🙂 Yeni Zelanda'daki konsolosluklari ve gocmen vize basvurularini kabul edip etmediklerini arastirabilirsiniz.

Çok teşekkürler

D
      darülfülfül
    • RE: Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak

@crazycells cok tesekkurler

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      D
      darülfülfül

@knnrn Benimde haziranda tecilim bitiyor, tahminen mülakat sırası ağustos gibi gelecek gelirse. Bu yüzden bende tekrar tecil ettirmek için yüksek lisansa yazılmayı düşünüyordum, gerek yoksa uğraşmıyım hiç.

D
      darülfülfül
    • RE: [Arşiv] DV2019 Mulakat Deneyimleri

Merhabalar, mülakata girip sürecini tamamlayan herkese hayırlı olsun, umarım herşey gönlünüzce olur. Greencard mülakatına girmeden önce Amerika'ya turist vizesi ve ya başka bir vizeyle giden arkadaşlara önceki seyahatleriyle ilgili bir soru soruldu mu, sorulduysa hatırladıklarınız neler paylaşabilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler şimdiden.

D
      darülfülfül
    • RE: [Arşiv] DV2019 Mulakat Deneyimleri

@tesko, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

@darülfülfül Asil talihli benim. Esim Amerika'da bulunmustu. Konsolosun bize yonelttigi daha once gittiniz mi sorusuna esim evet dedi. Ne icin gitmistiniz deyince, uluslararasi bi kongre icin gitmistim dedi (arastirma gorevlisi). Gecerli bi Amerikan vizeniz var mi hala dedi, evet dedik ve eski pasaportunu verdik. O vizenin iptali icin pasaportu aldi. Bu kadar. Hic detaya girmedi yani, zaten gerekli detaylari Ds-260 formunda belirtmis olmaniz gerekiyor. (Giris cikis tarihleri, vizenin alindigi tarih ve gecerlilik suresi, bir suca karisildi mi, ssn'iniz var mi vb. sorular.)

D
      darülfülfül

@ayvalik10, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

@greenati dosyayı indir dedikten sonra pdf olarak dosya da çıkmıyorsa demek ki sen yer değişikliklerini nüfus dairesine bildirmemişsin. Ondan dolayı o evrakta çıkmıyor. Eğer çıkmıyorsa ozaman evrakta yazan yerler sadece doldurulacak. Çünkü ds260 bilgiler aynısı göndereceğin evraklarla birebir tutması gerekiyor. Yoksa RET YERSİN. Olmayan adresi ds 260 yazma çünkü ispat edemezsin.

Bende ikametimde görünmesede eski adreslerin hepsini yazdım. Forumda kimse bu konuda ret yersin gibi birşey demiyordu kimseye, siz neye dayanarak bu kadar net konuşuyosunuz?

D
      darülfülfül

@darülfülfül zaten sizin current haziran ayı gibi olur. Ondan dolayı şimdiden değiştirmek için mail atarsan hiçbir sıkıntı olmaz çünkü senin mülakat tarihin 3 haftalık bebek gibi daha oluşmadı 🙂

Çok teşekkürler inşallah dediğiniz gibi haziranda olur

D
      darülfülfül

darülfülfül tarafından gönderilen son iletiler

@gucarslan Teşekkür ederim. Evrakları geçen yıl Kasım ayında, talep geldiği gün gönderdim diye hatırlıyorum ancak davalar sonuçlandıktan sonra 2 hafta kadar önce onaylandı. Tahminimce sizin süreciniz çok daha farklı olur. Evet, Curtis Morrison'ın davasına katıldım.

D
      darülfülfül

Arkadaşlar merhaba, 22 Eylül'de Auckland konsolosluğunda mülakata girdim. Kafamda irdeleyebileceklerini düşündüğüm onlarca sorun vardı ama hiç beklediğim gibi olmadı. Herşey sorunsuz geçti. Mülakat tarihi bekleyen arkadaşlar hiç kendilerini strese sokmasınlar, bu kadar sıkıntıdan sonra umarım hepinizin mülakatı aynı şekilde sonuçlanır.
      Mülakat hatırlayabildiğim kadarıyla şu şekilde oldu,

-Pasaportumu gösterek bu sen misin? diyerek başladı
      -Evli misin?
      -Hayır.
      -Çocuğun var mı?
      -Hayır.
      -Ne zamandır Yeni Zelanda'dasın?
      -8 - 8.5 ay kadar oldu.
      -Ne için burdasın?
      -Working holiday vizem var
      -Hukuk diploman var gördüğüm kadarıyla..
      -Evet doğru
      -Burda ne iş yapıyosun?
      -En son vizemi uzatmak için tarım işi yapıyordum 2 haftadır çalışmıyorum.
      -Pek hukukla alakalı bir iş değil dedi gülerek
      -Legal temp işi bakıyorum ama bulması zor biraz dedim
      -Başka bir ülkede yaşadınmı daha önce?
      -6 ay Polonya'da yaşadım
      -Lehçe biliyor musun?
      -Yok hayır, dünyanın en zor dili heralde
      -DV'ye ilk kez mi başvurdun?
      -Evet
      -Arkadaşların kıskandı mı çok?
      -Muhtemelen diyip güldüm
      -Doktor muayenen ne zamandı?
      -Geçen cumaydı
      -Sonuçları kaç gün içinde göndereceklerini söylediler mi?
      -2-3 gün içinde elinizde olur dediler
      -Muayene sonuçlarının eksik olması dışında bir sorun görünmüyor dedi.
      Burda rahatladım ama sonra aklımı aldı.
      -Başvurunuzu reddetmem gerekiyor.. diye başladı cümleye, orda elim ayağım boşaldı. Sonra gülerek ''ama'' diye devam etti. Stres yapmanıza gerek yok sonuçları aldığımız zaman onaylanacak vizeniz dedi. Gelip alır mısınız postayla mı gönderilsin falan dedikten sonra tebrik etti. Ben ters köşesi yüzünden sevinemedim bile ama sonuç olarak kurtuldum şu stresten.
      Umarım deadline en kısa zamanda uzatılır da bekleyen herkes aynı sonu yaşar. Merak eden arkadaşlar için, Mohammad v. Trump davasında davacıydım. Curtis'in son davasına katılan arkadaşlarda içlerini ferah tutsunlar, gerçekten çok çalışkan, titiz bir ekibi var, ellerinden geleni yaptıklarına emin olabilirsiniz. En yakın zamanda bekleyen herkesi rahatlatacak bir karar daha çıkması umuduyla...

D
      darülfülfül

@crazycells, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

@darülfülfül, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

Arkadaşlar merhaba , daha önce evrakları KCC ye gönderdikten sonra uzun süreliğine başka bir ülkeye giden oldu mu acaba? Ben bu ay sonunda Yeni Zelanda' ya gidiyorum ve mülakat tarihine kadar orada olacağım o yüzden kafama takılan birkaç soru var. Belgelerimi 1 ay önce gönderdim, orada da adli sicil kağıdı alıp göndermem gerekir mi sizce KCC'ye? Yoksa mülakat için döneceğim zaman alıp yanımda getirsem yeter mi? Ayrıca mülakat yerimi oraya aldırsam bir dezavantajı olur mu sizce mülakat tarihi verilmesi açısından ya da başka bir açıdan? Süreci uzatma ihtimali var mıdır böyle bir durumun? Case numaram yüksek olduğu için değiştirsem mi emin olamıyorum .

Bu biraz sizin planlariniza bagli, iki durumun da avantajli oldugu durumlar var diye dusunuyorum 🙂 Yeni Zelanda'daki konsolosluklari ve gocmen vize basvurularini kabul edip etmediklerini arastirabilirsiniz.

Çok teşekkürler

D
      darülfülfül

@darülfülfül zaten sizin current haziran ayı gibi olur. Ondan dolayı şimdiden değiştirmek için mail atarsan hiçbir sıkıntı olmaz çünkü senin mülakat tarihin 3 haftalık bebek gibi daha oluşmadı 🙂

Çok teşekkürler inşallah dediğiniz gibi haziranda olur

D
      darülfülfül

@darülfülfül temiz kağıdını almak için her ülke için 6 ay süre olmayabiliyor. Bazı ülkeler de 1 yıl kalmanız gerekiyor. Ondna dolayı temiz kağıdı almak için kalınacak süreyi incelemeniz gerekiyor.

aşağıdaki linkten bakabilirsin

New Zealand

New Zealand

Teşekkür ederim yardımınız için. Benim esas sorum mülakat yeri değişimiyle ilgili aslında, değişiklik yaparsam mülakat tarihinin daha ileri tarihe sarkma ihtimali olur mu sizce? Dosya numaram yüksek olduğundan, sıra gelirse zaten sürecin sonlarında geleceği için değişiklik yapmaya çekiniyorum ancak problem olmuyorsa mülakata orada girmem daha uygun olacak, git gel masraf yapmamak adına

D
      darülfülfül

@darülfülfül yurtdışında mısın hangi ülkedesin kaç yıldır oradasın biraz açıklayıcı yazarsan yardımcı olalım kimse anlamadı

'' Ben bu ay sonunda Yeni Zelanda' ya gidiyorum ve mülakat tarihine kadar orada olacağım''

D
      darülfülfül

@darülfülfül ülkeye göre 6ay yada 1 yıl kalmadığın sürece gerekmiyor.

Mülakat yerimi oraya alırsam 1 yıl dolmuş olmasa da adli sicil belgesi almam gerekecek sanırım. O yüzden kcc ye ek olarak onuda göndermeli miyim?

D
      darülfülfül

D
      darülfülfül

@greenati dosyayı indir dedikten sonra pdf olarak dosya da çıkmıyorsa demek ki sen yer değişikliklerini nüfus dairesine bildirmemişsin. Ondan dolayı o evrakta çıkmıyor. Eğer çıkmıyorsa ozaman evrakta yazan yerler sadece doldurulacak. Çünkü ds260 bilgiler aynısı göndereceğin evraklarla birebir tutması gerekiyor. Yoksa RET YERSİN. Olmayan adresi ds 260 yazma çünkü ispat edemezsin.

Bende ikametimde görünmesede eski adreslerin hepsini yazdım. Forumda kimse bu konuda ret yersin gibi birşey demiyordu kimseye, siz neye dayanarak bu kadar net konuşuyosunuz?

D
      darülfülfül

Kasım bülteni yayınlanmış arkadaşlar, EU 6000

D
      darülfülfül