• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. lawyer7
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    L
    • Takip Edilenler 6
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 4
    • En İyi 3
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

lawyer7

@lawyer7

3
    İtibar
    9
    Profil Görüntülemeleri
    4
    Takipçiler
    6
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

lawyer7 Takip etme Takip Et

lawyer7 tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: Doğum Yeri Kuzey Kıbrıs Olması Sorun Yaratır mı?

@MySea, içinde söyledi: Doğum Yeri Kuzey Kıbrıs Olması Sorun Yaratır mı?

@lawyer7 Ulke olarak Cyprus secin, sehir olarak dogum belgenizde ne yaziyorsa, onu yazin.

Benim esim de Magosa dogumlu. Tum resmi evraklarda dogum yeri Cyprus olarak geciyor.

@MySea Üstad cevabınız için çok çok teşekkür ederim, eşinize de çekilişle mi green card çıktı? Doğum yeri olarak kimlikte "Lefkosa/Lefkosa" yazıyor. Sizce başvururken sadece Lefkosa mı ya da Lefkosa/Lefkosa mı yazayım?
      Aynı şehri 2 kez yazmak da ilginç olur diye emin olamadım.

Greencard Loto Başvurusu Soruları içinde yayımlandı
      L
      lawyer7

@MySea Çok teşekkür ederim yardımlarınız için, çok aydınlatıcı oldu 🙏🙏

L
      lawyer7

@mehmet-duman Başvuruyu doğduğunuz yer üzerinden yapmanız gerekiyor, eğer doğduğunuz yer başvuru için uygun değilse eşiniz üzerinden vs. alternatifler var ama genel kural doğum yerinizden başvurmanız. O yüzden Almanya üzerinden başvurmanız gerekiyor. Tr'ye göre ordan başvuru daha az olacağı için şansınız da artar diye düşünüyorum.

L
      lawyer7

lawyer7 tarafından gönderilen son iletiler

@mehmet-duman Başvuruyu doğduğunuz yer üzerinden yapmanız gerekiyor, eğer doğduğunuz yer başvuru için uygun değilse eşiniz üzerinden vs. alternatifler var ama genel kural doğum yerinizden başvurmanız. O yüzden Almanya üzerinden başvurmanız gerekiyor. Tr'ye göre ordan başvuru daha az olacağı için şansınız da artar diye düşünüyorum.

L
      lawyer7

@MySea Çok teşekkür ederim yardımlarınız için, çok aydınlatıcı oldu 🙏🙏

L
      lawyer7

@MySea, içinde söyledi: Doğum Yeri Kuzey Kıbrıs Olması Sorun Yaratır mı?

@lawyer7 Ulke olarak Cyprus secin, sehir olarak dogum belgenizde ne yaziyorsa, onu yazin.

Benim esim de Magosa dogumlu. Tum resmi evraklarda dogum yeri Cyprus olarak geciyor.

@MySea Üstad cevabınız için çok çok teşekkür ederim, eşinize de çekilişle mi green card çıktı? Doğum yeri olarak kimlikte "Lefkosa/Lefkosa" yazıyor. Sizce başvururken sadece Lefkosa mı ya da Lefkosa/Lefkosa mı yazayım?
      Aynı şehri 2 kez yazmak da ilginç olur diye emin olamadım.

L
      lawyer7

Merhabalar;
      Forumda yeniyim. Green card başvuruları bu yıl henüz açılmadı ama açıldığında forumda yoğunluk olacağından şimdiden benim için önem arz eden bir konuyu size sormak istiyorum.
      Şöyle ki;
      Halihazırda Türkiye’de yaşıyorum ve Türk vatandaşıyım ancak ailemin zamanında KKTC’de yaşaması sebebiyle Lefkoşa’da doğdum. Önceden kimliklerimizde doğum yeri kısmında “Lefkoşa/KKTC” yazardı ancak birkaç sene önce (KKTC tanınmadığı için) bunu “Lefkoşa/Lefkoşa” olarak değiştirdiler.
      Green card başvurusunda ülkeyi “Cyprus” olarak seçtikten sonra doğum yerine türkçe karakter olmadan sadece “Lefkosa” mı, “Lefkosa/Lefkosa” mı yoksa Kıbrıs’ın da ingilizcesi olan Cyprus’u seçtiğimden Lefkoşa’nın ingilizcesi olan “Nicosia” mı ya da “Nicosia/Nicosia” mı yazmam gerekiyor?
      Lefkoşa su anda ikiye bölünmüş durumda. Yarısını Türler yarısını Rumlar kullanıyor. KKTC de tanınmıyor. Nicosia yazarsam ve kurayı kazanırsam kimlikte Leşkoşa yazdığı için ve Nicosia daha çok Rum kesimi tarafından kullanılan bir isim olduğu için yanlış beyandan elenir miyim diye de korkuyorum. Lefkosa yazarsam KKTC tarafı kabul edileceğinden ve KKTC tanınmadığı için sorun olur mu diye de aklıma geliyor.
      Bu konuyu çok düşündüm, araştırdım ama net bir cevap bulamadım. Soru size basit gelebilir ama hayatımızı etkileyecek kura söz konusu olunca insanın kafası çok karışıyor. Yardımcı olup yol gösterebilirseniz çok mutlu olurum. Cevaplar için şimdiden çok teşekkür ederim.

L
      lawyer7