• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. oktay156
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    O
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 9
    • En İyi 2
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

oktay156

@oktay156

30
    İtibar
    43
    Profil Görüntülemeleri
    9
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

oktay156 Takip etme Takip Et

oktay156 tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2025 Mülakat Deneyimleri

Herkese merhaba
      Biraz geç de olsa sizlerle 5 Mart Ankara mülakat deneyimimizi paylaşmayı bir borç olarak görüyorum. Saat 7.30 olan randevumuz için 7.00 gibi buyukelciligin önündeydik (eşim ve 7 yaşındaki oğlum ile birlikte). Elçilik çevresinde aracınızı yol kenarina park edebileceğiniz birçok sokak var hatta elciligin bukadar yakinlarinda bukadar çok park halinde aracın bulunmasına izin verilmesi biraz garip gelmedi değil!
      Elçilik girişi ana cadde üzerinden değil yan sokağından yapılıyor zaten gittiğinizde kalabalığı fark edeceksiniz ama içeriye randevu saatine göre alındığı için eğer randevunuza 10-15dk varsa gidip sıranın en arkasına gecmenize gerek yok, kapıdaki görevliyi duyabileceginiz müsait bir yerde bekleyebilirsiniz.
      Öncelikle saati gelenler bahçeye aliniyor ve burada çocuklu ailelere öncelik tanınarak tekrar bir sıra oluşturuluyor, nizamiye girişi gibi siraniz geldiğinde pasaportlarınızı veriyorsunuz ve içeriden sizi tek tek çağırıyorlar, burada tıpkı havaalanlarındaki gibi x-ray den geçip pasaportlarınızı alıp elçilik binasına doğru yürüyorsunuz.(araç anahtarı hariç hiçbir elektronik eşya ve hatta kadın cantası bile almıyorlar)
      İçerisi daha önce de söylendiği gibi banka şubesi gibi. Girince sol taraftaki masaya pasaportlarınızı teslim ediyorsunuz ve vize türünüz soruluyor (mülakat aşamasına kadar muhattap olduğunuz ve sizi yonlendiren herkes Türkçe konuşuyor hatta çoğu da Türk). Daha sonra pasaportlarınıza bilgilerinizi içeren bir etiket yapistiriliyor, kısa bir süre sonra başka bir görevli oturup bekleyenlerin arasında isimle dolaşarak pasaportlarınızı geri dagitiyor ve onun dağıttı sıra ile ödeme veznesine geçiyorsunuz (yani bu aşamada numara yok). Ödeme veznesine pasaportları ve pasaport başı 330$ verdikten sonra size sıra numarası veriliyor. Sıra numaranız önce evrak teslim noktasında yanıyor ve önce talihlinin olmak üzere tüm belgeleri burada görevli istedikçe teker teker teslim ediyorsunuz (gorusmenize bir hafta kala kişi bazli istenilen belgeler için elcilikten ayrıntılı bir mail geliyor)
      Talihli için;
      -Saglik raporu (unganlar)
      -Fotoğraf (2adet)
      -Evlilik cüzdanı (aslı ve fotokopisi)
      -Diploma (aslı ve fotokopisi)
      -Hesap bakiyesi (son 6aylik döküm ve imza sirküleri)
      -Pasaport
      -Askerlik belgesi (e devlet - Türkçe)
      -Arsiv kayıtlı adli sicil kaydı (e devletten ingilizce alabiliyorsunuz)
      -Nufus kayıt örneği (e devlet)

Eşim icin;
      -Saglik Raporu (unganlar)
      -Fotograf (2adet)
      -Evlilik cüzdanı (fotokopi)
      -Pasaport
      -Arsiv kayıtlı adli sicil kaydı (e devlet)

Oğlum için;
      -Fotograf (2adet)
      -Pasaport
      Burada birşey belirtmek isterim, e devletten küçük çocuklar adına nüfus kayıt örneği alınamıyor bu yüzden oğlum için de kendi nüfus kayıt örneğimden bir kopya daha aldım, ayrıca oğlum adina yine e devletten doğum belgesi aldım ve ikisini beraber teslim ettim (doğum belgesi iki sayfa halinde ama geçerli olması için önlü arkalı çıktı almalısınız zaten belgeyi yazdirmadan önce de sistem sizi uyarıyor dikkat edin).
      Evrak teslim ettiğiniz görevli son olarak size mülakatı İngilizce mi yoksa Türkçe mi yapmak istiyorsunuz diye soruyor, biz İngilizce tercih ettik.
      Sonrasında hafiflemis bir şekilde tekrar ödeme yaptığınız veznenin yanındaki mülakat veznelerinin önündeki bekleme yerine gelerek numaranızın bu sefer bu pencerelerden birinde yanmasını bekliyorsunuz.
      Yaklaşık 10dk sonra numaramız yandı ve hepbirlikte veznenin karşısına geçtik, (camın iki tarafında o da biz de ayaktayız ve tüm görüşme o şekilde geçiyor) gayet güler yüzlü bir beyefendi "goodmorning" diyerek bizi karşıladı hatta yanında tercüman olarak gelen bir kadın da vardı ama biz de "goodmorning" deyince yanındakine yine gülümseyerek "bence sana gerek yok" gibi birşey dedi biraz olsun rahatlamistim çünkü son ana kadar bu ifadesi hiç bozulmadi🙂 önce yemin ettik;
      -söyleyeceklerinin hepsinin dogruluguna yemin eder misin?
      -yes 🙂 (uzun cümleler kurmaya inanın gerçekten hiç gerek yok)
      (Aynı şekilde eşime de sordu)
      Eşimin ve benim parmak izlemiz alındı, sonrasında uzun bir süre önündeki bilgisayara bakti biseyler girdi, teslim ettiğimiz evrakları tek tek inceleyip üzerlerine damgalar bastı, "bu adam neden hicbirsey sormuyor?" diye düşünmeye başlamıştım ki diplomamin aslını gösterip;
      -bu hangi derece diplomasi?
      -yuksek lisans diye cevap verdim,
      -okey deyip fotokopisine mühür basıp aslını teslim etti.
      Sonra evlilik cüzdanı fotokopilerimizi hizli hızlı mühürledi ve aslını bize teslim etti.
      -ilk evliliğiniz mi? (aynı soruyu eşime de sordu)
      -yes
      Adamı takip ederken benim başım dönmüştü aradan bi sayfa çıkardı,
      -Bu askerlik belgesi mi?
      -Yes (askerlik belgesi Türkçe olduğu için teyit etmek istedi herhalde).
      Sonra yine bir süre sessizlik🤔 sonunda önündeki tüm belgeleri hızlıca toparlayıp o klasik soruları sormaya başladı:
      -Daha önce Türkiye dışında yaşadınız mı?
      -No
      -Amerikada nereye gitmeyi düşünüyorsunuz?
      -California,
      -Daha önce Amerika'da bulundunuz mu?
      -Evet daha önce orada bulundum
      -Vize süren dolmasına rağmen ABD de kalmaya devam ettin mi?
      -No
      -Gidecegin yerde bir tanıdığın var mı?
      -Evet bir arkadasim var, belirttiğim adreste oturuyor.
      -Gittiğinde ne iş yapmayı düşünüyorsun?
      -Makina mühendisiyim ve kendi meslegime devam etmek istiyorum.
      -Hersey iyi görünüyor, tebrikler, bunlar bende kalacak (pasaportları göstererek)
      Karşılıklı teşekkür ederek biraz şaşkınlık biraz sevinçle veznenin önünden ayrıldık. Hatta çıkışta pasaportlara ilk etiket yapıştırılan masadakilere sordum "yapmamız gereken birşey yada beklememiz gereken bir durum var mı" diye, "mülakatınız bittiyse yok" dediler🙂 burda bukadar uzun gibi göründüğüne bakmayın 9.30da tekrar disardaydik (buraya yazması daha uzun sürdü nerdeyse)
      Çarşamba günü girdiğimiz mülakat sonrası Perşembe akşamı ceac da vizenin basıldığını gördüm, Cumartesi sabah pasaportlarımızı teslim aldık.
      Bu süreç içerisinde bu forum sayesinde birçok bilgi edindim başta @gucarslan olmak uzere tüm Forum kullanıcılarına çok teşekkür ederim, mülakat bekleyen, mülakat alan, vizesini alan, alamayan herkes için hayırlısı olsun, inşallah benim bu paylaşımım da birilerine ışık olur🙏

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      O
      oktay156

İyi dilekleriniz için hepinize tekrar çok teşekkür ederim🙏
      @pnarr EUR ve USD olarak iki farklı hesapta toplam 29k civarıydı ama bu konuda hiçbirsey sorulmadi bile.

O
      oktay156

oktay156 tarafından gönderilen son iletiler

İyi dilekleriniz için hepinize tekrar çok teşekkür ederim🙏
      @pnarr EUR ve USD olarak iki farklı hesapta toplam 29k civarıydı ama bu konuda hiçbirsey sorulmadi bile.

O
      oktay156

Herkese merhaba
      Biraz geç de olsa sizlerle 5 Mart Ankara mülakat deneyimimizi paylaşmayı bir borç olarak görüyorum. Saat 7.30 olan randevumuz için 7.00 gibi buyukelciligin önündeydik (eşim ve 7 yaşındaki oğlum ile birlikte). Elçilik çevresinde aracınızı yol kenarina park edebileceğiniz birçok sokak var hatta elciligin bukadar yakinlarinda bukadar çok park halinde aracın bulunmasına izin verilmesi biraz garip gelmedi değil!
      Elçilik girişi ana cadde üzerinden değil yan sokağından yapılıyor zaten gittiğinizde kalabalığı fark edeceksiniz ama içeriye randevu saatine göre alındığı için eğer randevunuza 10-15dk varsa gidip sıranın en arkasına gecmenize gerek yok, kapıdaki görevliyi duyabileceginiz müsait bir yerde bekleyebilirsiniz.
      Öncelikle saati gelenler bahçeye aliniyor ve burada çocuklu ailelere öncelik tanınarak tekrar bir sıra oluşturuluyor, nizamiye girişi gibi siraniz geldiğinde pasaportlarınızı veriyorsunuz ve içeriden sizi tek tek çağırıyorlar, burada tıpkı havaalanlarındaki gibi x-ray den geçip pasaportlarınızı alıp elçilik binasına doğru yürüyorsunuz.(araç anahtarı hariç hiçbir elektronik eşya ve hatta kadın cantası bile almıyorlar)
      İçerisi daha önce de söylendiği gibi banka şubesi gibi. Girince sol taraftaki masaya pasaportlarınızı teslim ediyorsunuz ve vize türünüz soruluyor (mülakat aşamasına kadar muhattap olduğunuz ve sizi yonlendiren herkes Türkçe konuşuyor hatta çoğu da Türk). Daha sonra pasaportlarınıza bilgilerinizi içeren bir etiket yapistiriliyor, kısa bir süre sonra başka bir görevli oturup bekleyenlerin arasında isimle dolaşarak pasaportlarınızı geri dagitiyor ve onun dağıttı sıra ile ödeme veznesine geçiyorsunuz (yani bu aşamada numara yok). Ödeme veznesine pasaportları ve pasaport başı 330$ verdikten sonra size sıra numarası veriliyor. Sıra numaranız önce evrak teslim noktasında yanıyor ve önce talihlinin olmak üzere tüm belgeleri burada görevli istedikçe teker teker teslim ediyorsunuz (gorusmenize bir hafta kala kişi bazli istenilen belgeler için elcilikten ayrıntılı bir mail geliyor)
      Talihli için;
      -Saglik raporu (unganlar)
      -Fotoğraf (2adet)
      -Evlilik cüzdanı (aslı ve fotokopisi)
      -Diploma (aslı ve fotokopisi)
      -Hesap bakiyesi (son 6aylik döküm ve imza sirküleri)
      -Pasaport
      -Askerlik belgesi (e devlet - Türkçe)
      -Arsiv kayıtlı adli sicil kaydı (e devletten ingilizce alabiliyorsunuz)

Eşim icin;
      -Fotograf (2adet)
      -Evlilik cüzdanı (fotokopi)
      -Pasaport
      -Arsiv kayıtlı adli sicil kaydı (e devlet)

Oğlum için;
      -Fotograf (2adet)
      -Pasaport
      Burada birşey belirtmek isterim, e devletten küçük çocuklar adına nüfus kayıt örneği alınamıyor bu yüzden oğlum için de kendi nüfus kayıt örneğimden bir kopya daha aldım, ayrıca oğlum adina yine e devletten doğum belgesi aldım ve ikisini beraber teslim ettim (doğum belgesi iki sayfa halinde ama geçerli olması için önlü arkalı çıktı almalısınız zaten belgeyi yazdirmadan önce de sistem sizi uyarıyor dikkat edin).
      Evrak teslim ettiğiniz görevli son olarak size mülakatı İngilizce mi yoksa Türkçe mi yapmak istiyorsunuz diye soruyor, biz İngilizce tercih ettik.
      Sonrasında hafiflemis bir şekilde tekrar ödeme yaptığınız veznenin yanındaki mülakat veznelerinin önündeki bekleme yerine gelerek numaranızın bu sefer bu pencerelerden birinde yanmasını bekliyorsunuz.
      Yaklaşık 10dk sonra numaramız yandı ve hepbirlikte veznenin karşısına geçtik, (camın iki tarafında o da biz de ayaktayız ve tüm görüşme o şekilde geçiyor) gayet güler yüzlü bir beyefendi "goodmorning" diyerek bizi karşıladı hatta yanında tercüman olarak gelen bir kadın da vardı ama biz de "goodmorning" deyince yanındakine yine gülümseyerek "bence sana gerek yok" gibi birşey dedi biraz olsun rahatlamistim çünkü son ana kadar bu ifadesi hiç bozulmadi🙂 önce yemin ettik;
      -söyleyeceklerinin hepsinin dogruluguna yemin eder misin?
      -yes 🙂 (uzun cümleler kurmaya inanın gerçekten hiç gerek yok)
      (Aynı şekilde eşime de sordu)
      Eşimin ve benim parmak izlemiz alındı, sonrasında uzun bir süre önündeki bilgisayara bakti biseyler girdi, teslim ettiğimiz evrakları tek tek inceleyip üzerlerine damgalar bastı, "bu adam neden hicbirsey sormuyor?" diye düşünmeye başlamıştım ki diplomamin aslını gösterip;
      -bu hangi derece diplomasi?
      -yuksek lisans diye cevap verdim,
      -okey deyip fotokopisine mühür basıp aslını teslim etti.
      Sonra evlilik cüzdanı fotokopilerimizi hizli hızlı mühürledi ve aslını bize teslim etti.
      -ilk evliliğiniz mi? (aynı soruyu eşime de sordu)
      -yes
      Adamı takip ederken benim başım dönmüştü aradan bi sayfa çıkardı,
      -Bu askerlik belgesi mi?
      -Yes (askerlik belgesi Türkçe olduğu için teyit etmek istedi herhalde).
      Sonra yine bir süre sessizlik🤔 sonunda önündeki tüm belgeleri hızlıca toparlayıp o klasik soruları sormaya başladı:
      -Daha önce Türkiye dışında yaşadınız mı?
      -No
      -Amerikada nereye gitmeyi düşünüyorsunuz?
      -California,
      -Daha önce Amerika'da bulundunuz mu?
      -Evet daha önce orada bulundum
      -Vize süren dolmasına rağmen ABD de kalmaya devam ettin mi?
      -No
      -Gidecegin yerde bir tanıdığın var mı?
      -Evet bir arkadasim var, belirttiğim adreste oturuyor.
      -Gittiğinde ne iş yapmayı düşünüyorsun?
      -Makina mühendisiyim ve kendi meslegime devam etmek istiyorum.
      -Hersey iyi görünüyor, tebrikler, bunlar bende kalacak (pasaportları göstererek)
      Karşılıklı teşekkür ederek biraz şaşkınlık biraz sevinçle veznenin önünden ayrıldık. Hatta çıkışta pasaportlara ilk etiket yapıştırılan masadakilere sordum "yapmamız gereken birşey yada beklememiz gereken bir durum var mı" diye, "mülakatınız bittiyse yok" dediler🙂 burda bukadar uzun gibi göründüğüne bakmayın 9.30da tekrar disardaydik (buraya yazması daha uzun sürdü nerdeyse)
      Çarşamba günü girdiğimiz mülakat sonrası Perşembe akşamı ceac da vizenin basıldığını gördüm, Cumartesi sabah pasaportlarımızı teslim aldık.
      Bu süreç içerisinde bu forum sayesinde birçok bilgi edindim başta @gucarslan olmak uzere tüm Forum kullanıcılarına çok teşekkür ederim, mülakat bekleyen, mülakat alan, vizesini alan, alamayan herkes için hayırlısı olsun, inşallah benim bu paylaşımım da birilerine ışık olur🙏

O
      oktay156
    • RE: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba sayın @gucarslan
      Ds260 doldururken ABD adresi belitmemistim şimdi mülakatta gosterecegimiz ABD adresini bir A4 kağıda elle yazarak yada sözlü olarak beyan edebilir miyiz yoksa çıktı mi almak gerekir acaba?

O
      oktay156

@gucarslan, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@oktay156 nilüfer bursa'daysa eğer sorun olmaz telaş etmeyin.

Çok teşekkür ederim iyi ki varsiniz 🙏

O
      oktay156

Sayın @gucarslan merhaba ds260 formlarını doldururken oğlumun doğum yerini bursa olarak girmiştim (yeni kimliklerde doğum yeri yazmıyor) şimdi pasaport çıkartınca pasaportunda Bursa'nın ilçesi olan nilüfer yazıyor, bu durumda formu actirmali miyim yoksa mulakatta duzeltilebilecek bir durum mudur? Bir de eğer formu actiracaksam tüm aileninkileri actirmam gerekir mi çünkü benim formumda da oğlumun bilgileri bunuyor

O
      oktay156

@gucarslan, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri

@oktay156 öyle olsa 1000$ ile mülakata girenden istenmezken, 500.000$ ile mülakata girenlerden de istenmemesi lazımdı ama isteniyor.
      burada süreç farklı, sadece sponsor isteme kotasını doldurmak isteyen bir konsolosluk çalışanına denk gelmişler.
      ki muhtemelen bugün bir çok kişiden istemiştir o hanımefendi.. her sene aynısını yapar çünkü.

(edit: 3 farklı kişiden de istemiş..)

Gerçekten nasıl bir mekanizma çalışıyor anlamak çok güç😯 tam süreç yerine oturmusken böyle bir durum ile karşılaşmak dediğinize göre çok büyük bir şanssızlık hatta dv çekilişini kazanmaktan bile daha düşük bir ihtimal...
      Bu durumda kredi falan çekerek banka hesabına yüklemek de fayda etmeyecek anladığım kadarı ile illa ABD den sponsor bulunması mi gerekiyor?

O
      oktay156

@gucarslan, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri

@merve34 parayı yeterli bulmamaktan ziyade sizden sponsor talep edilmiş. lütfen bu başlığı okuyun..
      süreciniz devamındaki işlemler için lütfen benimle özelden iletişime geçin.
      merak etmeyin, alacaksınız vizenizi.

Sponsor talep edilmesi durumu zaten gösterilen mal varlığının yeterli bulunmamasi durumu için geçerli değil mi?

O
      oktay156
    • RE: Sayılarla DV2025

@minnesota Ds260 doldurmayanlar da NVC olarak görünüyorsa, aralardaki eksik olan numarası hiç görünmeyen case ler nedir peki?

O
      oktay156
    • RE: Sayılarla DV2025

@minnesota, içinde söyledi: Sayılarla DV2025

Her Cumartesi yeni datalar yükleniyor. Gelişmeleri ilgili linkten takip edebilirsiniz. https://dvcharts.xarthisius.xyz/ceacFY25.html

Merhaba
      EU bolgesi tam sıralamayı incelerken merak ettiğim bir konuyu sormak istiyorum. EU özelinde baktığımızda küçük case numaralarinda dahi (2025EU2x gibi) mail almamış NVC olarak görünenler var. Bu durumu acaba ds260 doldurmamıslar olarak mi yorumlamaliyiz? Bir de sıralamada aralardaki boşluklar neden kaynaklı acaba?

O
      oktay156