• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. Diren taşkın
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 9
    • En İyi 1
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

Diren taşkın

@Diren taşkın

1
    İtibar
    32
    Profil Görüntülemeleri
    9
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

Diren taşkın Takip etme Takip Et

Diren taşkın tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)

@meryem-klnç 6 martta noa1 yani kabul aldım şuan her şey durma noktasında son 1 haftada sadece 20 dosya baktılar, turck my visa now'dan kontrol ediyorum ve önümde 12567 dosya var muhtemelen 4-5 ay alır gibi, sonra dosya NVC ye gönderme süresi de en az 2 ay 3 ay arası oluyor ikimizin neredeyse eşit şekilde diyebilirim tahminlerime göre benim rfe almazsam amerikaya gitme tarihim mart nisan gibi görünüyor

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
      Diren taşkın
      Diren taşkın

Diren taşkın tarafından gönderilen son iletiler

@meryem-klnç 6 martta noa1 yani kabul aldım şuan her şey durma noktasında son 1 haftada sadece 20 dosya baktılar, turck my visa now'dan kontrol ediyorum ve önümde 12567 dosya var muhtemelen 4-5 ay alır gibi, sonra dosya NVC ye gönderme süresi de en az 2 ay 3 ay arası oluyor ikimizin neredeyse eşit şekilde diyebilirim tahminlerime göre benim rfe almazsam amerikaya gitme tarihim mart nisan gibi görünüyor

Diren taşkın
      Diren taşkın

Merhaba bir sorum olacaktı
      6 mart 2025 yılında NOA1 onayını aldık ve çok yoğun bir süreç var önümüzde biliyorum California Service Center'e evraklarımız gitti bu yüzden 9 ay'ı gözden çıkardım, ama asıl sorum şu
      Nişanlımın 3 çocugu var ve bize yılda 36k$ yıllık gelir istiyorlar, bu parayı 2024 ve hali hazırda 2025 yılı için kazanıyor ama mülakatta bizden son kaç yıllık gelir vergisi isterler? Nişanlımın adına araba var ve emeklilik fonunda 20 bin dolardan fazla birikmiş parası var bunu da kanıt gösterebileceğini söyledi ama hala bu durum için red alabilir miyim? Mülakatta bana son kaç yılın belgesini sunmamı isterler? Bilgisi olan yardımcı olabilir mi? Not (2023 yılında yıllık geliri 35k$ dı)

Diren taşkın
      Diren taşkın

merhaba, bir kaç sorum olacaktı
      1- noa1 6 martta geldi tahmini olarak noa2 ne zaman gelebilir? California Service Center'de çok fazla birikmiş dosya olduğu söyleniyor.
      2- mülakat için nişanlımın doğum belgesinin ve boşanma belgesinin kopyasını mı getirmeliyim? Orijinalini mi?
      Buna göre postayla yollaması gerekiyor önceden hazırlıklı olmalıyım.
      3- noa2 orijinal mekbunu göndermesine gerek var mı? Mülakata çıktısını götürebilir miyim?
      Tabi ki gerilim ve heyecanlı bir bekleyiş 2 yıldır ilişkimiz var ve çocugu küçük oldugu için kasım ayında gelebilmişti aile arasında nişan yaptık( onun ailesi yoktu, video görüşme ile nişan törenine katıldılar) annesi mektup yazdı benim için vs görüntülü görüşmeler, annesi ile benim ailemin görüntülü görüşmeleri var hepsi kanıt olarak gönderildi.
      Yani nişanlım Türk değil , bu durumda uscisten red alır mıyım?

Diren taşkın
      Diren taşkın

@goldie
      Reis teşekkür ederim yardımın ve soruyu cevapladığın için.
      Track My Visa Web sitesinden takip ediyorum Ayrıyeten pro sürüm lawfully aldım Google store'den, oradan da takip ediyorum, sadece kafamı karıştıran ve nişanlım ile anlaşamadığımız konu buydu, noa1 aldık mı almadık mı 😂

Diren taşkın
      Diren taşkın

Merhaba,
      6 martta dosyamızı uscis'e gönderdik (California Service Center) fakat farklı yerlerden bakıyorum süre 9 ay yazıyor.
      Sadece Case Was Received ve dosya numarası aldık.
      Noa1 almadık bu işlem uzun sürer mi? Ortalama kaç ay gibi uscis süreci biter? Yani 9 ay olması çok geç bir süre olacak nişanlım düğün hazırlığına başladı 😀
      Bu konuda herhangi bir bilgisi olan var mı?

Diren taşkın
      Diren taşkın

Ben ve kız arkadaşım yaklaşık 7 aydır sevgiliyiz ve cr-1 yapmak istedik falat geliri bunu karşılamıyor çocuklarda var tabi, fakat K1 için geliri karşılıyor.

Cr1 için evlilik oldugundan dolayı kanıt bir tık daha iyiye işaret oluyor fakat K1 için bu benim için sıkıntılı olabilir mi? Asıl sorum şu

-1 kere yüz yüze geleceğiz türkiyede
      -Şubat ayından beri wp'den konuşmalarımız var
      -Kendisinin annemle 2-3 kere görüntülü konuşma ekran görüntüsü var
      -Benim onun çocuklarıyla görüntülü ekran görüntülerim var
      -Hediye aldıgıma dair sosyal medyada paylaşımlarımız var
      -Buraya geldigi zaman evlilik olmayacağı için nişan gibi bir şey yapacağım organizyon şirketi ile anlaşıp.

• geldigi zaman uçak biletleri otel rezervasyonu veya kısacası yediğimiz gittiğimiz her şeyin dekontu ve görüntüsünü alacağım
        Kanıt için aklınıza gelebilecek her şeyi kısacası...
        Sorum şu k1 için bunları yaptıktan sonra yeterli kanıt sayarlar mı? Red yeme oranım olabilir mi? 1 kere görüştüğümüz için.
      Diren taşkın
      Diren taşkın
    • RE: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

@Olkan-Oflaz-0 ve ailem annem ve kardeşimle wp görüşmeleri var (6 aydan beri) görüntülü konuşma Aralık ayına ait ekrangörüntüleri var benim vizem olmadıgı için gidemiyorum, o da sağlık çalışanı ve çocugu oldugu için gelemiyor açıkçası ilk adımı atıp daha sonra çocugu ile geleceğini söyledi, onun annesi ile facebookta konuşmalarımız var.

Diren taşkın
      Diren taşkın
    • RE: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

@Olkan-Oflaz-0 Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.
      Yıllık izin alamıyor bu yüzden gelemiyor ve geldigi gibi evleneceğimizi düşünüyorum zaten bu aşamada en az 2 yıl bekleyeceğiz gibi görünüyor.

Bilgin var mı bilmiyorum ama ameliyat ile ilgili bir sorun olur mu? Sadece izi kaldı. Veya süreci başarı ile geçersek sağlık raporunu 15 gün önceden almalı mıyım ekstra kontroller isteyebilirler diye?

Diren taşkın
      Diren taşkın

CR-1 ile ilgili sorular

Merhabalar,
      Kız arkadaşım 2 ay sonra Türkiyeye gelecek ve türkiyeden evleneceğiz. Daha önce yüz yüze gelmedik, dügün yapacağız.
      1- 7 aydır tanışıyoruz (oyunda tanıştık)
      2- hediyeler alıyorum ona, (amazondan)
      3- 1 kere yüz yüze geleceğiz ve evleneceğiz(ilerleyen zamanda tekrardan yüz yüze geleceğiz fakat ilk aşama için sadece 1 kere olacak)
      4- nufüs doğum kaydım ile kimlikteki yaşım arasında fark var ve 1 yıl kimlik yaşım büyük - mahkeme kararıyla düzeltmem gerekiyor mu? Düzeltirsem bir sorun çıkar mı?
      5- askerlikten çürük belgem var (kilo üzerine tek mülakatta çürük verdiler, yıl bile izin vermediler)
      6- sağlık konusunda bir sorum var.
      Bebekken kalp ameliyatı oldum fakat hiçbir sorunum yok şuan ve (atletizm lisansım var ferdi olarak) türkiyede hali hazırda bir yerde 3 yıl oldu sigorta girişim var. Hiçbir sağlık sorunum yok. Sadece ameliyat izi var. Bulaşıcı hastalık vs yok.
      Cevaplarsanız çok sevinirim. Kafam karışık bu konular ile ilgili
      7- ve bütün işlemlerimizi türkiyeden aracı firma(danışman) ile yapmak istiyoruz.

Diren taşkın
      Diren taşkın