Arkadaşlar Türk bir dis hekimi olarak amerikada nasıl dental asistan oldum hem de 5 kurus para vermeden toplanın anlatıyorum.Bir turlu zaman bulamamistim simdi vaktim oldu hemen paylaşayım dedim.2025 yilinin eylül ayinda ülkeye giriş yaptık San diegoya yerleştik oraları geciyorum konu ile alakası yok
Tr de tahsiliniz ne olursa olsun burda sıfırdan basladiginiz icin hemen kendi alanımda nasıl calisabilirim yollarını arastirmaya başladım.INdeed ve direkt dental siteleri uzerinden is başvurularında bulundum( inanılmaz bir talep var bu arada dental asistanlığa ) is görüşmelerine cagrildim İngilizce A1
Dile çok takılmıyorlar sonuçta amaçları sizi train etmek deneyim de çok onemli degil bu alanda bu arada. Ama belli başlı sertifikalar zorunlu CA icin konuşuyorum.E ben nasıl alcam bu sertifikalari diye araştırmaya basladim ve dental certifications adi altında 6 hafta suren programlar oldugunu keşfettim.Yalniz şöyle bir sorun var okul 7 bin Usd burda eğitim pahalı biliyosunuz.Ama devlet bu konuda sizin eğitiminize ve sonrasında eğer kendiniz is bulamazsaniz is bulmanıza destek oluyor.WIOA hibesi diye geciyor o ayrı ve uzun detay soran olursa onu da anlatırım.Okula parayı sizin adınıza devlet ödüyor.Siz 6 haftalık egitim sonrasi yasal olarak dental asistanlık yapabiliyosunuz.Dis hekimi olmanıza gerek yok gecmeniz gereken sınavlar yok baska prosedür yok.Saatlik 18-30 Usd arası değişiyor ücreti de kliniğe ve klinikte hangi islemlerin yapildigina gore. Bu sertifika programı.Bi de okul versiyonu var o en az 8 ay okula gore değişiyor . 19 bin Usd civarı onun da 7 bin Usd sini devlet oduyo kalanı siz.Ama bence gerek yok okullu ile sertifikalı arasında birkaç dolar oynuyor sadece calisma hayatında .Workforce career centerlar araciligi ile başvurdum hibeye bu arada,onlar yönlendiriyor.Sectiginiz okul ya da sertifika programı hangisi olursa olsun okul sadece 7 bin Usd karsiliyor max haberiniz olsun.Dis hekimliği denkliğine giden yolda bu alanda deneyim kazanmak ve Amerikada dis hekimliği sistemini öğrenmek icin ben bu yolu sectim.Sizler icin de yeni bir kariyer olabilir hem yeni bir meslek öğrenmiş olursunuz hem de para kazanirsiniz..Merak ettikleriniz olursa cevaplamaya hazırım herkese surecinde bol sans dilerim.
pearly tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: Amerika'da diş hekimliğiSağlık Sektörü içinde yayımlandı
-
RE: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) AşamalarıGreencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
@CARL-COX biz de bangkokta girdik orada postaneye istemiştik DHL şubesine oraya 2 Gunde gelmişti ama sanırım su an değişmiş süreç
-
RE: DV2027 Sohbet OdasıYeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
@T-C-Kubilay-Dikici O haberi ben de gordum sabahtan beri şoklar içerisindeyim çok uzucu
-
RE: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk girişYolculuk içinde yayımlandı
@apexcruel Merhaba bizim GC 18 Gunde gelmişti,bizimle birlikte ayni donem ülkeye giriş yapan kimse 90 gun beklemedi belki faydası olur diye paylaşmak istedim şimdiden hayırlı olsun
-
@apexcruel Biz gc elimize fiziki olarak gecmeden cikmadigimiz icin sizin sureciniz nasıl olur bir fikrim yok acikcasi ssn 7 Gunde geldi gc 18 umarım en kısa surede ulasir elinize
pearly tarafından gönderilen son iletiler
-
merhaba selamlar, green card çekilişleri en son suresiz iptal edilmişti diye hatirliyorum bu konu ile alakalı yeni bir gelişme var mi çekilişler yeniden başladı mi acaba ?
-
RE: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) AşamalarıGreencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
@CARL-COX biz de bangkokta girdik orada postaneye istemiştik DHL şubesine oraya 2 Gunde gelmişti ama sanırım su an değişmiş süreç
-
RE: Ucak Yolculugu ve Ucak BiletiYolculuk içinde yayımlandı
Merhabalar ABD den Turkiyeye uçak bileti almak icin hangi uygulamaları kullanmayi önerirsiniz?
-
@T-C-Kubilay-Dikici O haberi ben de gordum sabahtan beri şoklar içerisindeyim çok uzucu
-
@apexcruel Biz gc elimize fiziki olarak gecmeden cikmadigimiz icin sizin sureciniz nasıl olur bir fikrim yok acikcasi ssn 7 Gunde geldi gc 18 umarım en kısa surede ulasir elinize
-
RE: Amerika'da diş hekimliğiSağlık Sektörü içinde yayımlandı
Arkadaşlar Türk bir dis hekimi olarak amerikada nasıl dental asistan oldum hem de 5 kurus para vermeden toplanın anlatıyorum.Bir turlu zaman bulamamistim simdi vaktim oldu hemen paylaşayım dedim.2025 yilinin eylül ayinda ülkeye giriş yaptık San diegoya yerleştik oraları geciyorum konu ile alakası yok
Tr de tahsiliniz ne olursa olsun burda sıfırdan basladiginiz icin hemen kendi alanımda nasıl calisabilirim yollarını arastirmaya başladım.INdeed ve direkt dental siteleri uzerinden is başvurularında bulundum( inanılmaz bir talep var bu arada dental asistanlığa ) is görüşmelerine cagrildim İngilizce A1
Dile çok takılmıyorlar sonuçta amaçları sizi train etmek deneyim de çok onemli degil bu alanda bu arada. Ama belli başlı sertifikalar zorunlu CA icin konuşuyorum.E ben nasıl alcam bu sertifikalari diye araştırmaya basladim ve dental certifications adi altında 6 hafta suren programlar oldugunu keşfettim.Yalniz şöyle bir sorun var okul 7 bin Usd burda eğitim pahalı biliyosunuz.Ama devlet bu konuda sizin eğitiminize ve sonrasında eğer kendiniz is bulamazsaniz is bulmanıza destek oluyor.WIOA hibesi diye geciyor o ayrı ve uzun detay soran olursa onu da anlatırım.Okula parayı sizin adınıza devlet ödüyor.Siz 6 haftalık egitim sonrasi yasal olarak dental asistanlık yapabiliyosunuz.Dis hekimi olmanıza gerek yok gecmeniz gereken sınavlar yok baska prosedür yok.Saatlik 18-30 Usd arası değişiyor ücreti de kliniğe ve klinikte hangi islemlerin yapildigina gore. Bu sertifika programı.Bi de okul versiyonu var o en az 8 ay okula gore değişiyor . 19 bin Usd civarı onun da 7 bin Usd sini devlet oduyo kalanı siz.Ama bence gerek yok okullu ile sertifikalı arasında birkaç dolar oynuyor sadece calisma hayatında .Workforce career centerlar araciligi ile başvurdum hibeye bu arada,onlar yönlendiriyor.Sectiginiz okul ya da sertifika programı hangisi olursa olsun okul sadece 7 bin Usd karsiliyor max haberiniz olsun.Dis hekimliği denkliğine giden yolda bu alanda deneyim kazanmak ve Amerikada dis hekimliği sistemini öğrenmek icin ben bu yolu sectim.Sizler icin de yeni bir kariyer olabilir hem yeni bir meslek öğrenmiş olursunuz hem de para kazanirsiniz..Merak ettikleriniz olursa cevaplamaya hazırım herkese surecinde bol sans dilerim. -
@apexcruel Merhaba bizim GC 18 Gunde gelmişti,bizimle birlikte ayni donem ülkeye giriş yapan kimse 90 gun beklemedi belki faydası olur diye paylaşmak istedim şimdiden hayırlı olsun
-
@earslann Sanırım bir an önce ülkeye girin demek istemiş Dv2026 iptali ile ilgili bişey dememiş vizesini alanların da bir an önce giriş yapması sanırım elzem.