Herkese merhaba mülakat deneyimimi paylaşmak istiyorum. Giriş aşamaları ;
Tam saatinde dış güvenlikten geçtik. Sonra 1 dakika merrdivende bekledik.Telefonlar burada kapatıldı.Telefon için sepet verdiler ve üst aramasına girdik. Sonra içerideki güvenlik sepeti aldı. Bize numara verdi.X ray cihazla kapıdan geçtik.Üst kata çıktık. Odada 4 banko var. En soldaki 1 numaralı banko hariç diğer bankolar çalışıyordu. Tercüman normalde personel ile dolu olur içerisi dedi. Sanırım hala tatilde olabilirler şeklinde yorum yaptı doğruluğunu bilemiyorum. 2-3 numaralı banko sırası ile kabul ediyordu.Pasaportu ilk başta veriyorsunuz,sonra oturup sizi bu bankolardan birinin çağırmasını bekliyorsunuz. Biz 3 nolu bankoda girdik. Buradaki beyefendi belge konusunda bizden,
Her iki eş için formül A orijinalini,
Tüm nüfus kayıt bilgilerini(benim,eşimin[kapalı-açık]) orjinalini
Tüm adli sicil kaydı bilgilerimizi orijinalini,
Main applicant lise ve üniversite diplomaları ve transkriptleri,
Çalışıyor musunuz dedi? Evet deyince.
Sgk güvenlik kaydı ve sgk gün sayısını içeren o büyük evrakı verdim. Aldı. Geri vermedi alıyorum dedi. Sorun yok dedim.
Askerlik ile alakalı tecilli dedim. Belgeleri verdim. Aldı orijinalini.
1 er adet fotoğraf istedi arkasına ismimizi yazdık.Evlilik cüzdanı fotokopisi,cüzdanın kendisini aldı. Sonra anne kızlık soyadlarımızı yazmamızı istediği bir belge verdi. En altta us adresini yazamamız gerekiyordu. Belgeyi doldurduk. Kolidorda ödememizi yapıp bu kağıt ile ödeme fişlerini teslim ediyorsunuz. Oturup bekleyebilirsiniz dedi. En sağdaki mülakat bankosunda en son biz girdik. Önce yemin sonra klasik sorular soruldu. Bana onaylıyorum demedi. Herşey yolunda giderse 2-5 gün içinde alabilirsiniz. Onaylandığını garanti edemiyorum dedi. Bizden mail bekleyin dedi. Çıkışta önceden bize verilen numara ile telefonları aldık. Süreç bitti.Bekliyoruz.
Elimden geldiğince eksiksiz yazmaya çalıştım. Saygılarımla.
Kişi başı 330 dolar ödeniyor. Görevliye tekrar gelip fişlerini veriyorsunuz. Sonra En sağ bankodaki mülakat için sırayla bekliyoruz. Gelince çağırıyorlar