Merhabalar Herkese,
Posta yoluyla gönderim yapacak arkadaşlar için benim uyguladığım çözümü paylaşmak istedim.
Öncelikle ben L1 vizesi yenilemesi için eski sistemde kayıt olduktan sonra mülakat olmadan posta yolu ile vizemin yenilenmesi için mail bekliyordum ve yeni sisteme geçildikten sonra oraya da kayıt oldum fakat 7 hafta geçmesinden dolayı mail gelmeyince müşteri hizmetlerini defalarca arayarak telefonda görüşüp sorunumu anlattıktan sonra yaptığım işlemler şöyle;
İlk başta benden en üst soldaki seçenekten önceki başvurumun kapatılarak yenisini açmamı söylediler. Gerekli bilgileri doldurmaya başladıktan sonra önemli bir kaç bölüm var dikkat etmeniz gereken.
- Vize türünde İstanbul Konsolosluğunu seçtikten sonra altındaki bölümde 8 numaralı interview waiver seçeneğini işaretledim.
- Ödeme kısmına gelince claim payment yaparak önceki yapmış olduğum ödeme ekrana geldi ve yeniden ödeme yapmadım.
- En son bölümde mülakatsız mı devam etmek mi istiyorsunuz yoksa kendiniz mi tarih seçmek istiyorsunuz kısmında hayır işaretleyerek kendiniz tarih seçmelisiniz yoksa sizi ana sayfaya gitmenizi istiyor.
- En yakın tarih seçtikten sonra size yanında otomatik saati de veriyor.
Bu saat önemli değilmiş önemli olan sizin seçmiş olduğunuz tarihte pasaportunuzu İstanbul'da bulunan VFS Global Merkezine diğer evraklarınız ile elden teslim etmenizmiş.
Lütfen kendi vize türünüze göre isterseniz telefon ile danıştıktan sonra yapın kimseyi yanıltmak istemem.
Saygılarımla