• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. pink stone
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 12
    • En İyi 4
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

pink stone

@pink stone

7
    İtibar
    6
    Profil Görüntülemeleri
    12
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

pink stone Takip etme Takip Et

pink stone tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: Kanada Turist Vizesi Başvurusu

@gucarslan Tebrikler ve 10 yıllık vizeniz hayırlı olsun. Bundan sonra kanada'ya 10 yıl boyunca istediginiz zaman giriş , çıkış yapabilir her ziyarette maksimum 6 ay kalabilirsiniz. Ayrıca amerika vizesi olmasıda ayrıca bir avantaj amerika üzerinden çok daha uygun uçuşlar bulabilirsiniz. Tekrar tebrik ederim.
      Kısaca 10 sene kafa rahat ve vize derdi yok 🙂 Ne güzel

TS2023 konusuna gelince ilk başlarda kulağa tek bir başvuru ile kolaylıkla 3 yıllık oturum ve çalışma izni almak güzel geliyordu ama esas 3 yılın sonunda ne olacağını hiç kimse detaylı her nedense açıklamıyordu. Zaman sona doğru ilerledikçe insanlar bu üç yılın sonunda çalışma izninden PR kalıcı oturuma geçmenin zor olduğunu hatta bazı kişiler için imkansız olduğunu algılamaya başladı. Onlardan biride benim ve TS2023 ile üç yıllık oturum ve çalışma iznini aldım ama tüm ön görüm ve matematiksel hesaplamalara ragmen CRS taban puanlarına ulaşamıyorum. Yani 3 senenin sonunda PR almam imkansız. Yani benim gibi binlerce kişi vardır mutlaka ve onlarında PR almaları çok zor olacak. Tek umut belki bu ts2023 için farklı bir kolaylık getirilir ve sürenin sonuna otomatik uzatma olur. Olmazsada tekrar turist statusune geri döneriz. Bu nedenle benim büyük bir beklentim yok ve bu ts2023 work permiti hobi olarak kullanırım. yazları bisiklet ile doordash gibi yemek dagıtım kuryelik işleri yaparak hem kanada tatili hemde masrafları karşılama minvalinde olabilir 🙂 Başkada bir işe yaramaz zaten.
      Kanada içinde mühendislik diplomam gecerli değil, kanadalı iş veren kanada tecrübesi ister ve daha bir suru engel iş hayatında.
      Ancak 20'li yaşlarda gençler için belki bir mücadele ruhu oluşturur. TS2023 - OWP onun dışında 45 yaş ve üzeri için tamamen hobi diyebilirim 🙂

Size tavsiyem eğer express enrtry profiliniz CRS taban puanlara ( 500 bandı ) ulaşıyorsa en azından profili bekletin belki PR daveti daha kanadaya gitmeden size gelir. Eger CRS taban puanlara ulaşmıyorsa zaten TS2023 ile alacagınız work permit ilede çok fazla ekstra puan getiri olmaz.

Kanada içinde yayımlandı
      pink stone
      pink stone

@Ping-PONG ilk TS2023 çıktıgında 25 eylul 2023 tarihi son başvuru olarak açıklandı sonra 03 ocak 2024 tarihine uzatıldı. Bundan sonra uzatılma ihtimali çok düşük gibi.

Ayrıca fas ülkesinde olan depremden dolayıda fas vatandaşlarınada aynı çalışma iznine basvuru gibi destekler sağlandı ama galiba TS2023 programından deneyim kazandıkları için fas vatandaşları için depremin olduğu gün kanada içinde olma şartı konulmuş 🙂 Yani işi biraz denetime ve kısıtlamaya gitmişler.

Kanada içinde yayımlandı
      pink stone
      pink stone
    • RE: TS2023 başvurusu ile çalışma izni onayı

@Seda-Uysal-Avcı sanal mailbox kiralama yerlerinde teslim alınan postalar isteğe göre açılıp içindeki evrak scan yapılıp e-mail olarak (.pdf) formatında gönderilebiliniyor. O nedenle SIN number herkes tarafından görülme ihtimali oluşuyor. Gizliliği kalmıyor yani.
      En garantisi service canada ofisine bizzat gidip elden sin number almak.

Banka hesabı kanada dışından online açıldıgında aynı kanada içinde work permit gösterip açmak ile aynımı oluyor yoksa farklı bir hesap mı oluyor ?

Kanada içinde yayımlandı
      pink stone
      pink stone

@gucarslan Hangi şehire gidip TS2023 başvurusu yapmayı dusunuyorsunuz ? Cok az zaman kaldı. Ucak bulabilecekmisiniz ?
      Ayrıca TS2023 basvuru neticesi ne zaman cıkacagıda bellli değil ve netice belli olana kadar kanada içinde kalmak en doğrusu yoksa ret gelme riski var.
      Havalar soguk kış mevsimi ve en önemlisi konforlu konaklama bulmak. Konaklamalarda aşırı derecede pahalı 😞
      Diğer gerekli olanda posta adresi gösterme. Başvuruda belirttiginiz adrese geliyor work permit zarf ile.
      Tek bir başvuru ile kolay yoldan 3 yıllık oturum ve çalışma izni almak güzel ama en önemlisi orada yaşarken iş bulmak daha sonra üç yılın bitiminde nasıl pr kalıcı oturum alırım hedefi. Kalıcı oturum almak kolay değil ve uygun niteliklerde olmak şart.
      Tüm bunları yapmak içinde iyi bir butce finans gerekiyor. İlk 5-6 ay cepten gidiyor hersey iş bulana kadar ve bu ciddi bir rakam. Konaklama cok yuksek rakamlar
      İşte hep bunları göz önüne alınca kolay değil hiç bir sey.

Kanada içinde yayımlandı
      pink stone
      pink stone

pink stone tarafından gönderilen son iletiler

@gucarslan Hangi şehire gidip TS2023 başvurusu yapmayı dusunuyorsunuz ? Cok az zaman kaldı. Ucak bulabilecekmisiniz ?
      Ayrıca TS2023 basvuru neticesi ne zaman cıkacagıda bellli değil ve netice belli olana kadar kanada içinde kalmak en doğrusu yoksa ret gelme riski var.
      Havalar soguk kış mevsimi ve en önemlisi konforlu konaklama bulmak. Konaklamalarda aşırı derecede pahalı 😞
      Diğer gerekli olanda posta adresi gösterme. Başvuruda belirttiginiz adrese geliyor work permit zarf ile.
      Tek bir başvuru ile kolay yoldan 3 yıllık oturum ve çalışma izni almak güzel ama en önemlisi orada yaşarken iş bulmak daha sonra üç yılın bitiminde nasıl pr kalıcı oturum alırım hedefi. Kalıcı oturum almak kolay değil ve uygun niteliklerde olmak şart.
      Tüm bunları yapmak içinde iyi bir butce finans gerekiyor. İlk 5-6 ay cepten gidiyor hersey iş bulana kadar ve bu ciddi bir rakam. Konaklama cok yuksek rakamlar
      İşte hep bunları göz önüne alınca kolay değil hiç bir sey.

Kanada içinde yayımlandı
      pink stone
      pink stone

@ikizbabasi Çok doğru söyluyorsun. Herşey kanada içine halledilir. Direkt service canada ofisine gidip sin numarası alınır sonra bankaya gidip banka hesabı açılır. Zaten work permitin 3 yıl geçerlilik süresi var bu üç yıl içinde istediğin zaman bunlar yapılır.
      En önemli şey aslında iş bulabilmek. Zaten iş bulunca sin numarası filan gerekiyor yoksa sin numarası almanında bir anlamı yok

Kanada içinde yayımlandı
      pink stone
      pink stone

@Seda-Uysal-Avcı service canada ofisinden sin numarası alırkende bizzat kimseyle paylaşmayın diye söyluyorlarmış.

Kanada içinde yayımlandı
      pink stone
      pink stone

@Ping-PONG ilk TS2023 çıktıgında 25 eylul 2023 tarihi son başvuru olarak açıklandı sonra 03 ocak 2024 tarihine uzatıldı. Bundan sonra uzatılma ihtimali çok düşük gibi.

Ayrıca fas ülkesinde olan depremden dolayıda fas vatandaşlarınada aynı çalışma iznine basvuru gibi destekler sağlandı ama galiba TS2023 programından deneyim kazandıkları için fas vatandaşları için depremin olduğu gün kanada içinde olma şartı konulmuş 🙂 Yani işi biraz denetime ve kısıtlamaya gitmişler.

Kanada içinde yayımlandı
      pink stone
      pink stone

@Seda-Uysal-Avcı sanal mailbox kiralama yerlerinde teslim alınan postalar isteğe göre açılıp içindeki evrak scan yapılıp e-mail olarak (.pdf) formatında gönderilebiliniyor. O nedenle SIN number herkes tarafından görülme ihtimali oluşuyor. Gizliliği kalmıyor yani.
      En garantisi service canada ofisine bizzat gidip elden sin number almak.

Banka hesabı kanada dışından online açıldıgında aynı kanada içinde work permit gösterip açmak ile aynımı oluyor yoksa farklı bir hesap mı oluyor ?

Kanada içinde yayımlandı
      pink stone
      pink stone

@Yusuf-4 transit vize gerekliliği konusunda en net ve resmi kaynak havayolları yetkisinden öğrenebilirsin. Tavsiyem havayolu ile temas kur. Onlar en dogru bilgileri sunabilir.

Bu konuda çok şehir efsanesi var. Kimi transit vize gerekir diyor, kimiside hiç gerekmez diyor. Kimi ben sorunsuz aktarma yaptım derken kimide tersini belirtebiliyor.
      Mantık yürütürsek;
      Dış hatlar bölümünden dışarı çıkış yapmayacagın için pasaport kontrol olmaz ve aktarma olan ülkenin sınırlarına giriş yapmıyorsun dolayısıyla transit vize gerekmez görünüyor. Tabi burada önemli olan aktarma uçuşlarında check-in ve boarding card aynı PIN numarası ile yapılması gibi gereklilikler olabilir ihtimaller arasında.

Kanada içinde yayımlandı
      pink stone
      pink stone

@Henry-bloor harika ve yararlı bilgiler için teşekkür ederim.

Bu arada bankada hesap açılışında hangi tür hesap olmalı ?
      Save , debit gibi bir kaç tür hesap var galiba ?

Diğer konuda eğer bir işveren ile çalışırsak maaş ödemesi bu banka hesabına mı olur ? En kritik soruda; banka hesabı açınca anında kredi kartı verirler mi yoksa onun hesap türü farklı mı ?
      Bu konularda en bilgili olarak sensin sanırım bu platformda. Nokta atışı, sniper vuruşu tam 12 'den temas eden cevaplar kısa ve öz senden çıkıyor. Harika
      Şimdiden teşekkürler.

Kanada içinde yayımlandı
      pink stone
      pink stone

@gucarslan Tebrikler ve 10 yıllık vizeniz hayırlı olsun. Bundan sonra kanada'ya 10 yıl boyunca istediginiz zaman giriş , çıkış yapabilir her ziyarette maksimum 6 ay kalabilirsiniz. Ayrıca amerika vizesi olmasıda ayrıca bir avantaj amerika üzerinden çok daha uygun uçuşlar bulabilirsiniz. Tekrar tebrik ederim.
      Kısaca 10 sene kafa rahat ve vize derdi yok 🙂 Ne güzel

TS2023 konusuna gelince ilk başlarda kulağa tek bir başvuru ile kolaylıkla 3 yıllık oturum ve çalışma izni almak güzel geliyordu ama esas 3 yılın sonunda ne olacağını hiç kimse detaylı her nedense açıklamıyordu. Zaman sona doğru ilerledikçe insanlar bu üç yılın sonunda çalışma izninden PR kalıcı oturuma geçmenin zor olduğunu hatta bazı kişiler için imkansız olduğunu algılamaya başladı. Onlardan biride benim ve TS2023 ile üç yıllık oturum ve çalışma iznini aldım ama tüm ön görüm ve matematiksel hesaplamalara ragmen CRS taban puanlarına ulaşamıyorum. Yani 3 senenin sonunda PR almam imkansız. Yani benim gibi binlerce kişi vardır mutlaka ve onlarında PR almaları çok zor olacak. Tek umut belki bu ts2023 için farklı bir kolaylık getirilir ve sürenin sonuna otomatik uzatma olur. Olmazsada tekrar turist statusune geri döneriz. Bu nedenle benim büyük bir beklentim yok ve bu ts2023 work permiti hobi olarak kullanırım. yazları bisiklet ile doordash gibi yemek dagıtım kuryelik işleri yaparak hem kanada tatili hemde masrafları karşılama minvalinde olabilir 🙂 Başkada bir işe yaramaz zaten.
      Kanada içinde mühendislik diplomam gecerli değil, kanadalı iş veren kanada tecrübesi ister ve daha bir suru engel iş hayatında.
      Ancak 20'li yaşlarda gençler için belki bir mücadele ruhu oluşturur. TS2023 - OWP onun dışında 45 yaş ve üzeri için tamamen hobi diyebilirim 🙂

Size tavsiyem eğer express enrtry profiliniz CRS taban puanlara ( 500 bandı ) ulaşıyorsa en azından profili bekletin belki PR daveti daha kanadaya gitmeden size gelir. Eger CRS taban puanlara ulaşmıyorsa zaten TS2023 ile alacagınız work permit ilede çok fazla ekstra puan getiri olmaz.

Kanada içinde yayımlandı
      pink stone
      pink stone

@Henry-bloor online başvuru yaparsak posta ile zarf içinde kanada içindeki adresemi geliyor SIN numarası ? Yani mektup kaybolur veya başkası açarsa sin numarasını alırsa kötu bir durum olmaz mı ?

Gizlilik şartı var deniliyor başkası ile SIN numarasının asla paylaşılmaması öneriliyor.
      En garantisi service canada ofislerinden birine gitmek ve orada anında sin number almak. Posta ile çok güvenli değil gibi.

Peki banka hesabı nasıl açabilirim ?
      Kanada dışından online banka hesabı açılabiliniyor mu ?
      SIN number gerekiyor mu bunun için yoksa sadece work permit yeterli mi ?

Kanada içinde yayımlandı
      pink stone
      pink stone

@ikizbabasi SIN numarasını online olarak alabilirmiyim ve bu belge posta ile zarf içindemi gönderiliyor ? Adres kanada içindemi olmalı ? Ve gelen SIN numarası kaybolur veya başkası teslim alırsa gizlilik derecesi ne olur ?
      Galiba SIN numarası önemli deniliyor sadece kişinin kendisi bilmesi gerekiyormuş herhangi biri ile paylaşılması riskliymiş. Bu tarz durumlarda ne gibi durumlar olur ? Bize zararı olur mu ?
      Banka hesabınıda online kanada dışından açabilirmiyim ?
      Üç yıllık open work permitimin süresi bitince otomatik olarak uzatabilirmiyim ?

Not: ts2023 ile aldığım open work permit ile beklentim çok yüksek değil. Şu an için zaten kanada dışındayım ve uzun süre gitmeyide düşünmüyorum. Amacım müsait oldugum belli bir zamanlarda hava değişimi olsun diye kanadaya gidip orada zaman geçirmek ve bunu yaparkende belki bisiklet ile uber doordash gibi online mobil uygulamalar uzerinden gelir elde etmek oda kiralama yeme icme masraflarımı çıkarsın yeterli. Amac gezmek eglenmek ve kanadada zaman gecirmek.
      Muhtemelende ilkbahar ve yaz aylarında olur. Hem bisiklete biner hemde ek gelir elde ederim dusuncesindeyim. Ayrıca oradanda amerikayada gezmeye geçerim.
      Bana göre en verimli bu şekilde kullanırım ts2023 çalışma iznini.
      Getirisi kanadada üç yıllık oturumum ve çalışma iznim var demenin verdiği bir ufak bir özgüven olur hepsi bu.
      Bunun dışında yüksek bir beklentim yok.

Kanada içinde yayımlandı
      pink stone
      pink stone