Selamlar herkese. Kazanan arkadaşları tebrik ederim, ilerleyen süreçte de şans onlarla olur umarım. Benim gibi çok isteyip kaybedenlere de geçmiş olsun, umutlar seneye kaldı maalesef. Bende şöyle bir düşünce oluştu nedense; çekiliş belli bir algoritmaya göre yapılıyor bence ve çocuklu ailelerin şansı daha yüksek kesinlikle. Amerika ileriye dönük iş gücü vs. düşünerek seçiyor. Hem farklı milletlerden insan hem de ABD kültürüyle büyüyüp ABD eğitimiyle eğitim gören insan gücü elde etmiş oluyor. Bu fikir tamamen bana ait ve bence çok mantıklı.
Mr. Janus tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: DV2026 Sohbet OdasıYeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
-
RE: DV2025 Sohbet OdasıYeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
Selamlar! Dünyanın neresinde olursa olsun; insanın kalbi iyilik için güzellik için atıyorsa mutluluk onu bir şekilde bulur. Bu platforma yazdığım ilk yazı bu... Amerika'nın aslında ne kadar zor bir ülke olduğunun bilincindeyim ama ne kadar öyle olsa da yaşanmaya değer çok şeyinin olduğu da bir gerçek. Umarım gerçekten gitmek isteyen herkese çıkar. Belki bana da çıkar.

-
@Murat-4 Anladım. Çok teşekkür ederim

-
@hdemircanusa random yüzdesi de vardır evet ama çoğunlukla belirli bir algoritma üzerinde çalışıyor sistemleri bence.
Mr. Janus tarafından gönderilen son iletiler
-
@charon umarım ben yanılıyorumdur hocam umarım sizin dediğiniz gibidir çünkü pes etmedim henüz, başvurmaya devam

-
@hdemircanusa random yüzdesi de vardır evet ama çoğunlukla belirli bir algoritma üzerinde çalışıyor sistemleri bence.
-
En küçük hamlesinin altında bile binlerce strateji barındıran bir ülke olan Amerika'nın, her yıl 50k insanı rastgele olarak seçeceğini düşünmüyorum ben artık. Mutlaka belli bir algoritması var bu işin. Çoğunluk olarak; evli ve çocuklu çiftler, daha önce ABD'ye yasal yollarla ziyaret edenler ya da farklı ülkelere girip çıkan kişiler ve uluslararası alanda geçerliliği olan bir mesleği olan kişilerden seçiyor sistem bence. ''Bu bilgileri başvuru formundan nasıl öğreniyorlar'' sorusu ortaya çıkıyor haliyle. Aslında Amerika için formdaki bilgilerden bu bilgilere ulaşacak algoritmayı üretmek çok çok basit bence. Zaten hizmet sektöründeki iş gücünü Meksika ve Güney Amerika ülkelerinden sağlıyor. Amerika'ya daha prestijli ve geleceğe yönelik işe yarayacak insan gücü lazım. Ben de önceden çok hayaller kuruyordum aslında hala daha içimde gelecek yılki çekilişe katılmak için bir kıpırtı var. Ama bir yandan da hayatın gerçekleri var maalesef.
-
Selamlar herkese. Kazanan arkadaşları tebrik ederim, ilerleyen süreçte de şans onlarla olur umarım. Benim gibi çok isteyip kaybedenlere de geçmiş olsun, umutlar seneye kaldı maalesef. Bende şöyle bir düşünce oluştu nedense; çekiliş belli bir algoritmaya göre yapılıyor bence ve çocuklu ailelerin şansı daha yüksek kesinlikle. Amerika ileriye dönük iş gücü vs. düşünerek seçiyor. Hem farklı milletlerden insan hem de ABD kültürüyle büyüyüp ABD eğitimiyle eğitim gören insan gücü elde etmiş oluyor. Bu fikir tamamen bana ait ve bence çok mantıklı.
-
@Emre-Kurtulmuş Ben mesleki bir tecrübeye sahip olmadığım için bu konuyu kafama takmıştım. Genelde Avrupa ve Amerika vize mülakatlarında sebep soruluyor diye biliyordum fakat bu bir loto tarzı çekiliş olduğu için turist vizesi gibi irdelenmiyor sanırım. Teşekkür ederim. Amerika macerasında yolunuz açık olsun

-
@Yıldıray81 Cevap için teşekkür ederim hocam. Şansınız bol olsun
Herkese bol şans 
-
@Murat-4 Tabii numara da çok önemli

-
@Serapp Çok teşekkür ederim. Anladığım kadarıyla çekilişi kazanmak bu işin yüzde doksanını oluşturuyor geri kalan kısım verilen bilgileri teyit edebilmek. Umarım bu yolda emek veren herkes amacına ulaşır.

-
@Yıldıray81 Aslında ben yeni mezunum ve pek iş tecrübem yok maalesef. O yüzden bu konuyu kafama taktım biraz. Okuduğum bölümün Amerika'da bir geçerliliği yok, Türk dili ve edebiyatı mezunuyum. Gerçi çıktı da sorun bu mu şimdi diyorum kendime şu an. Heyecan var haliyle kesin çıkmayacak

-
@Murat-4 Anladım. Çok teşekkür ederim