• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. tırtık
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    T
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 15
    • En İyi 8
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

tırtık

@tırtık

37
    İtibar
    394
    Profil Görüntülemeleri
    15
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

tırtık Takip etme Takip Et

tırtık tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: [Arşiv] DV2018 Mülakat Deneyimleri

Tekrardan merhabalar herkese,

Sabah 07:00 civarı büyükelçilik önünde dikildik, tabi yağmur da cabası. Bekleyişe geçmeden önce karşıdaki büfeye emanetlerimi bıraktık.

Öncelikle 7:30 ve 8:00 randevuluları aldılar içeri akabinde 8:30 randevuluları yani bizi de aldılar içeri, içeri girerken polis memuru herkese biyometriklerin gözlüksüz ve 5x5 olup olmadığını sordu, hepimiz uymuştuk buna, teker teker güvenlik kısmına aldılar montumu çıkardım ne olur ne olmaz diye kol saatimi evde bırakmıştım, herhangi bir elektronik cihazın yanımda olup olmadığı soruldu ki yoktu, eşimin cebinde standart lipstick şeklinde bir dudak nemlendiricisi vardı, artık o çöpte, onu dahi almadılar, belgelerimiz olduğu dosya ve montumuz x-raydan geçerken ben de metal dedektöründen geçtim ardından bir polis fiziksel olarak basit bir arama yaptı ardından açık hava bir bölümden geçerek bekleme salonuna girdik, bekleme salonunun girişindeki bankoya birer adet fotoğraf ve pasaportlarımızı verdim sıra numarası almak için, sıra numaralarımız ile pasaport ve fotoğraflarımız geri verildi ve oturup beklememiz söylendi, içerisi yavaş yavaş kalabalıklaşmaya başladı saat 8:15 civarında. 8:30 da belgelerimizi teslim etmek için sıra numaramız yandı, bankodaki Türk ve zannımca yeni başlamış olan bir hanımefendi sırayla belgelerimizi istedi istenilen bütün belgeleri eksiksiz teslim ettik. Bunlar; Tabii pasaportlar, ikişer adet özelliklerini hepimizin bildiği biyometrik, talihli ben olduğumdan sadece benim diplomam ve diplomamın fotokopisi, ikimiz için kırmızı mühürlü vukuatlı nüfus kayıt örneği, ikimiz için arşivli adli sicil kaydı, evlilik cüzdanımızın aslı ve iki adet fotokopisi, unganlardan aldığımız zarflar (cdler ve kağıtları yanımıza almıştık ne olur ne olmaz diye fakat istenmedi), mali belge(banka hesap dökümü) ve 25 yaş aldında olduğum için Selective Service formunun imzalı hali. Belgelerin tesliminden yaklaşık 15 dakika sonra ödeme veznesinde sıra numaramız belirdi ve 660 Dolar nakit olarak ödedim ardından beklememiz söylendi.

Saat 11:00 civarında artık sadece göçmen vizesi olanlar kaldık bekleme salonunda, diğer bütün vize türleri adayları işlemlerini halledip çıktılar, aynı dakikalarda görüşme bankosunda sıra numaramız belirdi hemen ışınlandık bankoya, görevli bey sağ elimizi kaldırıp tamamen doğruları söyleyeceğimize dair yemin etmemiz istedi, yemin ardından birkaç basit sordu herkese sorulan cinsten ve parmak izimi aldı ardından sistemde sorun çıktığını söyleyip beklememizi söyledi. Aynı şekilde başka birinde daha oldu ve o da beklemeye geçti.

Herkes bittikten sonra işlemlerinden sorun çıkan son ikiliden bizi aldılar ve eşime DS-260 doldurmamışsınız denildi bizde hayır doldurduk hatta çıktısı da yanımızda dedik (yanınızda gerekli gereksiz her şeyi götürün kopyalarıyla) çıktıyı görmek istedi verdik 1 dakika sonra geri dönüldü ve sorunun çözüldüğü söylendi, ardından eşimin de parmak izleri alındıktan sonra "tebrikler, vizeniz onaylandı, iyi yolculuklar" denildikten sonra, sonrası malum 🙂

Herkese bol şans 🙂

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      T
      tırtık

Herkese merhabalar, yaklaşık 1 saat önce çıktık, vizemiz onayladı, gerekli gereksiz bütün ayrıntıları aktaracağım size, bu belge listede yok yanımıza almayalım demeyip herşeyi fazla fazla yanımıza almanın faydasına bir kez daha şahit oldum. Gün içinde ilk fırsatta detayları yazacağım. 🙂

T
      tırtık

Selamlar herkese,

Siteyi uzunca bir süredir pasif bir şekilde takip ediyoruz bilgi alıyoruz, artık bilgi ve tecrübe paylaşım sırası bize geldi. 🙂

Randevu tarihimiz 5 Aralık Salı saat 8:30

Unganlar ile görüşmemiz ise bu sabah idi, sizi ayrıntıya boğarak tecrübelerimizi anlatayım gidecekler şimdiden konuyu bilsinler; Sabah 9:40 randevusuna aksiliklerden dolayı 9:41 de girdik sorun olmadı tabiki, eğer çok ufak gecikme olursa sorun etmeyebilirler. Şansımıza bugün denetleme tarzı sürpriz bir durumun içindelerdi bekleme odasında bizden başka 3 kişi daha bekliyordu işlemler aksamıştı denetlemeden dolayı. Girer girmez bankodaki kibar hanımefendi geliş sebebimizi sordu döyledikten sonra pasaportlarımızı case number yazan kağıdı ek olarak varsa aşı kartı ve sağlık bilgisi içeren dökümanları istedi olanları teslim ettikten sonra beklemeye başladık oturup. Bir iki dakika sonra sırayla çağırıp bir webcam yardımı ile fotoğrafımızı çekip bir çıktı alıp çıktıya imza atmamızı istedi-ki çıktı ID card cinsinden bir şey, ne işe yaradığını anlatacağım.- Bizden sonra gelen bir beyefendinin işlemlerini yaptıktan sonra bir alt kattaki laboratuvara inmesini tetkikleri yaptırmasını söyledi ardından eşim bana bakıp biz niye boş boş bekliyoruz dedi biz de sorduktan sonra bizim de inebileceğimizi söyledi, eşim durumu farketmese boş boş bekliyorduk, demem o ki belge teslim işlemlerinden sonra alt kata gönderebilir eğer içeride hali hazırda birileri muayenede ise siz talep edip inip işlemlerinizi halledip zaman kazanabilirsiniz. Laboratuvara inerken size pasaportunuzu ve ID kartınızı veriyorlar geri onları ilgili bankoya teslim ediyorsunuz size beklemenizi söylüyorlar, oturduk. Birkaç dakika sonra çağırdılar beni bankoya ve 928.83 TL ücret ödeyeceğimi söylediler kart ile ödeme yaptım ardından tekrar bekledik aynı hızda başka biri çağırdı bizi ayrı ayrı ve bir tüp kan aldılar hemen ardından bir kap ve bir tüp verdiler idrar tahlili için onu da hallettikten sonra tomografi için çağrıldık ve o işlemi de bitirdikten sonra pasaport ve ID kartı geri verip tekrar unganlara çıkmamızı söylediler, ID kart ise kan, idrar ve tomografi işlemlerinin her birinin hemen ardından imza atılması için var, her işlem için ayrı imza kutucuğu var görevli hanımefendiler zaten imza alıyorlar sizden. Yukarı çıkıp beklemeye devam ettik çok fazla uzun olmayan bir süre içerisinde çağırdılar beni muayene için içeri, muayene odasına girdiğinizde ayakkabınızı çıkarmanız isteniyor, baskülde kilo kontrolünün ardından boyunuz ölçülüyor ve paravanın arkasına geçip sadece iç çamaşırlar kalacak şekilde soyunup muayene önlüğünü giyip oturup beklemeniz isteniyor. Doktor hanım birkaç dakika sonra geldi bilgisayarda birkaç işlem yaptıktan sonra muayene için yanıma geldi uzanmamı istedi stetoskop ile muayene yaparken sorular sordu soruları liste halinde yazacağım, hemen öncedinde ise tansiyonumu ölçtü sonra oturmamı istedi sorular sorarak muayene ve tabii aşı işlemlerine devam etti, en son giyinebilirsiniz dedi ve masasına geçti. Kollarım ağrıyor hafiften halen. 🙂 Toplamda dört enjektör aşı yaptı, eşime üç enjektör.
      Sorular ise; Daha önce ameliyat oldun mu?
      Hastahanede yattın mı?
      Tansiyon sorunun var mı?
      Şeker sorunu var mı?
      Kanser oldun mu?
      Psikolojik tedavi gördün mü?
      İntihar eğilimin var mı?
      Ruh halin kötü mü?
      Verem oldun mu?
      Birini öldürme isteğin var mı?
      Su çiçeği oldun mu?
      Amerikada nereye yerleşeceksiniz?
      Kaçıncı başvurunuzdu?
      Talihli hanginiz?

Hatırlayabildiğim sorular bu şekilde, ardından eşimin muayenesini bekledikten sonra ödeme için bankoya geçtim, 1944 TL ödemr yaptıktan sonra işlemlerimiz bitti, ek olarak ertesi gün 16:00-18:00 saatleri arasında sonuçları alabileceğimizi eğer bir sağlık sorunu var ise yarın sabah bizi arayacaklarını belirttiler. Unutmadan sağlık randevusu için immigrant seçimi yapmıştım diversity olmalıymış orada düzeltildi fakat aynı hatayı siz de yapmayın.

Umarım bilgiler faydalı olur, görüşme tarihini bekliyoruz, umarım her şey yolunda gider. 🙂

T
      tırtık
    • RE: [Arşiv] DV2018 Administrative Process ( AP durumu ) ( İdari İşlem )

@uğur selamlar, biz vizemizi aldık, mülakatımız sizden iki gün önce idi, pasaportlar vizeli sorunsuz dosyalar ile elimizde ama sitede halen interview scheduled yazıyor o yüzden oraya pek takılmayın derim.

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      T
      tırtık

@mesaha Merhabalar, kart tipi farketmez diye düşünüyorum zira pos cihazından çekim yapıyorlar. Evet iki kişiydik eşim ve benim için 235 Doların o günkü Türk Lirası karşılığını ödedik fakat eşit mi aldılar kişi başı inanın bilmiyorum, aynı şekilde düzene de kart ile ödedim. Adli sicil kayıtlarını arşiv kayıtlı olarak e-devlet üzerinden ikimiz için de aldım fakat vukuatlı nüfus kaydını kendim için kırmızı damgalı eşim için e-devlet üzerinden aldım, nüfus kaydı belgesi sadece kazanan için gerekli kırmızı damgalı olarak sanırım zira konsolosluk sitesinden indirdiğim pdf dosyasında bilgiler bu şekildeydi o pdf üzerinden ilerliyoruz. İsterseniz link atarım size dosya için.

Gerekli belgeler konusunda kafa karışıklığı var bende bilen birileri bilgilendirir bizi umarım; bazı arkadaşlara gerekli evraklar mail olarak gitmiş ama o listelerde ds-260 çıktısı yok, benim bahsettiğim pdf dosyasında da yoktu bu yüzden hangi kaynak güvenilir emin değilim ama ben her şeyden 3-4 tane yedekli götüreceğim.

T
      tırtık

@crazycells dediğiniz gibi umuyorum bende, ummak istiyorum, bu hafta içi gelir umarım 🙂

T
      tırtık

@crazycells umarım dediğiniz şekildedir durum, bir ftürlü rahatlayamafım onaylandığı halde 🙂 teşekkür ederim yorumunuz için

T
      tırtık

@crazycells heryerden ilettiğiniz sabır dolu cevaplarınız için teşekkür ederim, ister istemez aklıma geliyor her türlü şey, umarım herkes tertemiz onayla alır vizesini.

T
      tırtık

tırtık tarafından gönderilen son iletiler

@uğur selamlar, biz vizemizi aldık, mülakatımız sizden iki gün önce idi, pasaportlar vizeli sorunsuz dosyalar ile elimizde ama sitede halen interview scheduled yazıyor o yüzden oraya pek takılmayın derim.

T
      tırtık

@orhanvegs çok teşeklür ederim 🙂

T
      tırtık

@crazycells dediğiniz gibi umuyorum bende, ummak istiyorum, bu hafta içi gelir umarım 🙂

T
      tırtık

@crazycells heryerden ilettiğiniz sabır dolu cevaplarınız için teşekkür ederim, ister istemez aklıma geliyor her türlü şey, umarım herkes tertemiz onayla alır vizesini.

T
      tırtık

Merhabalar herkese, bütün yorumları okudum fakat aklıma takıldı; bize vizemizin onaylandığını söylediler 5 aralık tarihinde adres eksikliği vardı aynı gün mail atmıştım ulaşmamış 11 aralıkta konsolosluktan aradılar adres için ve direkt telefondan aldılar adresi, "vizeniz onaylanmış ama adres eksik." diye belirtti telefondaki. Halen gelmedi pasaportlarımız, IV Status Check kısmında sorgulama yaptığımda ise Interview Scheduled yazıyor guncelleme tarihi ise 14 aralık olarak görünüyor. Böyle bir şey yaşayan ya da onaylandıktan sonra AP durumunda kalan var mı? AP'ye kaldıkta haberimiz mi yok 😞

T
      tırtık

@crazycells umarım dediğiniz şekildedir durum, bir ftürlü rahatlayamafım onaylandığı halde 🙂 teşekkür ederim yorumunuz için

T
      tırtık

5 aralıkta görüşmemiz gerçekleşti fakat halen vizelerden haber yok, onaylandı, adres eksikti mail atmıştım ulaşmamış, beni aradılar direkt telefondan verdim adresi 2 gün önce halen haber yok. Herhani bir yorumu olan ya da aynı şeyleri yaşayan biri var mı?

T
      tırtık

Acaba 5 aralıkta görüşmeye girenlerin pasaport konusunda bir ilerlemeden haberleri var mı? Görüşmeden ne kadar sonra haber geliyor PTT için?

T
      tırtık

@ikizbabasi Çok teşekkürler, umarım herkes ulaşır bu imkana

T
      tırtık

@arnblt

@schadow DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

@arnblt evet sanırım iranlıydı. türk değildi.

Aynen İran asıllıydı, büyük bir hüsran yaşadı ama neden ret edildi bilmiyorum. Umarım sizler yaşamazsınız böyle bir şey.

T
      tırtık