• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. asimsek
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    A
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 10
    • En İyi 2
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

asimsek

@asimsek

2
    İtibar
    15
    Profil Görüntülemeleri
    10
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

asimsek Takip etme Takip Et

asimsek tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

Ben üst üste 3 tane J-1 vizesi alan biri olarak bu konuya açıklık getireyim.

İlk J-1 vizemi 2019 yılının Aralık ayında uzun dönem (1 yıllık- Research Scholar) olarak aldım. Bu vizemde 2 yıl kuralı uygulandı.
      2021 Aralık ayından önce bana tekrar bir J-1 uzun dönem vizesi uygulanmak istendiğinde iki sorun ile karşılaştım;

-- 1.si vizemdeki 2 yıl kuralı bitmemişti ve
      -- 2.'si ise kural olsun ya da olmasın tekrar J-1 vizesine başvurabilmem için 2 yıl her türlü beklemem gerektiği söylendi.

Bu süre vize bitiminden sonra başlayıp Amerika içinde bile olsanız ilerliyor. Fakat bu durumu kategorinize göre şu sayfadan araştırabilirsiniz: https://j1visa.state.gov/programs/

Bu iki durumdan dolayı bana önce bir kısa dönem (short-term) ~3 aylık bir J-1 vize alındı (max 6 ay). Önceki vizemdeki 2 yıl başvuru (home residency değil) süreci bittikten sonra tekrar bir J-1 uzun dönem (Research Scholar) vizesine başvuru yapıldı.

Yani sonuç olarak; J-1 vize türünüze göre 2 yıl içerisinde başka bir J-1 vizesine başvurabilirsiniz. Bu durum home residency ile alakalı bir durum değil. Home residency olayı sadece diğer oturum alabileceğiniz türlerdeki vizeler için var. Eğer bulunduğunuz J-1 kategorisi üzerinden 2 yıl geçmemiş ise başka bir kategori üzerinden başvuru yapabilirsiniz, ama program sponsorunuzun bu programlardan birini destekleyebiliyor olması gerekebilir.

Öğrenim Vizeleri (F/M ve J) içinde yayımlandı
      A
      asimsek

An itibari ile belgelerimi DOS ve Türkiye Konsolosluğu'na ayrı ayrı yolladım. Normalde bir üstteki paylaştığım belgede DOS başvurusunun ekran görüntüsünü eklememiz istenmişti fakat ben zaman kaybetmemek için hepsini bir yolladım. Yazışmalar tamamlanınca mail üzerinden durum sorgulaması yaparım diye düşünüyorum.

Ödediğim ücretler:
      --> DOS'a $120 USD Money Order'ı USPS'ten yaptım. 2 dolar da işlem ücreti kestiler. Bana, üzerini dolduracağım çek tarzı bir kâğıt verdiler. Google'dan nasıl dolduracağımı araştırıp doldurdum. Memo kısmına Case numaramı, doğum tarihimi ve doğum yerimi ekledim.
      --> $0.85 cent'ten 2 tane kendinden pullu legal-size #10 zarf aldım. $1.70 USD de burası tuttu.
      --> Türkiye konsolosluğuna $31.00 USD Money Order'ı yine USPS'ten yaptım. 2 dolar işlem ücreti kestiler ve çek gibi bir kâğıt verdiler. Üzerini doldurup belgelerin yanına ekledim.
      --> Toplam masraf $156.70 tuttu USPS'te. Bunun içine evrakları konsolosluğa ve DOS'a yollama ücretleri dahil değil.
      --> 9.95 Flat Rate (sabit fiyat) üzerinden iki ayrı zarf yolladım. Zarflar A4 kağıdını katlamadan sığacak boyuttaydı. Toplam $19.90 USD 'da buraya ödedim.

Toplam Maliyet: $176.60 USD

DOS'a yollanacak belgelerin listesi; DS-3035'i online doldurduğunuzda, size diğer belgeler ile verilecek. İndirip orayı takip edebilirsiniz.
      Türk Konsolosluğu'na yollanacak belgeleri de bir önceki paylaşımımda verdim.

A
      asimsek

asimsek tarafından gönderilen son iletiler

DOS FR verdikten sonra j1visawaiverstatus sayfasında case number ile giriş yaptığımda hiçbir kayıt bulunamaması normal mi? USCIS Receive Notice yeni elime ulaştı.

A
      asimsek

Excel dosyasına ne oldu? Birileri 2 Şubat sonrası tüm verileri silmiş gibi duruyor.

A
      asimsek

@nimble 20 Aralık - 2 Ocak arasını hesaba koymamalısın. O kısım federal tatildi Amerika'da. Hatta o haftaları da es geçersen daha mantıklı olur.

A
      asimsek

@seda-dogan Teşekkür ederim. Sizin NOS bilginizin ne kadar bir sürede sisteme işlendiğini sorabilir miyim? Herkes 2-3 hafta içinde sistemde NOS'unun göründüğünü yazdığı için benim 2 ay NOS'u, 2 ay da sisteme işlenmesini beklemem biraz garip geldi.

A
      asimsek

Selam herkese! 18 Ekim 2023 tarihinde Washington DC başkonsolosluğu, NOS'u ABD Dışişleri bakanlığına yolladığını söyledi. Standart süre 4 hafta diye biliyorum ama 7-8 hafta geçti hala sistemde görünmedi. 2 defa mail attım ([email protected]) ama yanıt da alamadım. Tavsiyesi olan var mı?

A
      asimsek

@jvisa2323 Dediğim gibi 2 farklı türde 2-yıl kuralı var.

1.'si "2-year home residency" kuralı. Bu kural sizin başka bir çift yönlü vizeye geçişinizi engellemek için. Bu kural altında tekrar J-1 vizesine başvuru yapabilirsiniz. Fakat bu durumda 2. kuralı kontrol etmeniz / sağlamanız gerekiyor.

2.'si ise "2 yıl aynı kategoriden J-1 vizesine başvuramama" kuralı. J-1 vizenizin bitiminden itibaren Amerika hükümeti aynı kategoride J-1 vizesine başvuru yapmadan önce 24 ay beklemeniz gerektiğini belirtiyor. Eğer bir önceki J-1 vizenizin üzerinden (Bu kural, Amerika içinde bile olsanız bu süreç ilerliyor) 24 ay geçmemiş ise farklı bir kategoriden başvuru yapılabilir.

A
      asimsek

@jvisa2323 Bildiğim kadarıyla askerliği yapmamış olmak 2 yıl kuralını kaldırmak üzerine bir durum teşkil etmiyor. Benimde askerliğim 2027 yılına kadar erteli ve bu durumda başvuru yaptım. 2-3 hafta sonra excel dosyasından onay alıp alamadığımı görebilirsin 🙂

Aralık 2019 - Aralık 2020 arasında Amerika'da bulundum. Yani 2021 yılı itibari ile 2 yıl sürecim başladı diyebiliriz. 6 aylık vize olan Short Term J-1 vizesine de 2022 yılı Ağustos ayında başvuru yapıldı (3 aylık yeterli oldu bana. Sonrasında üniversiteye bağlı olarak birkaç ay Avrupa'da araştırmalarımı yaptım.). Üniversitenin vize ofisinin verdiği bilgiye göre 2 yıl içerisinde aynı program üzerinden J-1 vizesine başvuru yapılamıyormuş. Bu durum, "2-year home residency" kuralından bağımsızmış.

2023 yılı şubat ayının ortasında ise uzun dönem (5 yıl süreli) yeni J-1 vizem için konsolosluk ile görüştüm. Bu vizeler arasında hiçbir türlü 2 yıl kuralı başvurusu yapmadım. İlk defa şimdi, 2023 yılının Ağustos ayında waiver başvurusu yaptım.

Umarım bunlar yardımcı olmuştur.

A
      asimsek

Ben üst üste 3 tane J-1 vizesi alan biri olarak bu konuya açıklık getireyim.

İlk J-1 vizemi 2019 yılının Aralık ayında uzun dönem (1 yıllık- Research Scholar) olarak aldım. Bu vizemde 2 yıl kuralı uygulandı.
      2021 Aralık ayından önce bana tekrar bir J-1 uzun dönem vizesi uygulanmak istendiğinde iki sorun ile karşılaştım;

-- 1.si vizemdeki 2 yıl kuralı bitmemişti ve
      -- 2.'si ise kural olsun ya da olmasın tekrar J-1 vizesine başvurabilmem için 2 yıl her türlü beklemem gerektiği söylendi.

Bu süre vize bitiminden sonra başlayıp Amerika içinde bile olsanız ilerliyor. Fakat bu durumu kategorinize göre şu sayfadan araştırabilirsiniz: https://j1visa.state.gov/programs/

Bu iki durumdan dolayı bana önce bir kısa dönem (short-term) ~3 aylık bir J-1 vize alındı (max 6 ay). Önceki vizemdeki 2 yıl başvuru (home residency değil) süreci bittikten sonra tekrar bir J-1 uzun dönem (Research Scholar) vizesine başvuru yapıldı.

Yani sonuç olarak; J-1 vize türünüze göre 2 yıl içerisinde başka bir J-1 vizesine başvurabilirsiniz. Bu durum home residency ile alakalı bir durum değil. Home residency olayı sadece diğer oturum alabileceğiniz türlerdeki vizeler için var. Eğer bulunduğunuz J-1 kategorisi üzerinden 2 yıl geçmemiş ise başka bir kategori üzerinden başvuru yapabilirsiniz, ama program sponsorunuzun bu programlardan birini destekleyebiliyor olması gerekebilir.

A
      asimsek

An itibari ile belgelerimi DOS ve Türkiye Konsolosluğu'na ayrı ayrı yolladım. Normalde bir üstteki paylaştığım belgede DOS başvurusunun ekran görüntüsünü eklememiz istenmişti fakat ben zaman kaybetmemek için hepsini bir yolladım. Yazışmalar tamamlanınca mail üzerinden durum sorgulaması yaparım diye düşünüyorum.

Ödediğim ücretler:
      --> DOS'a $120 USD Money Order'ı USPS'ten yaptım. 2 dolar da işlem ücreti kestiler. Bana, üzerini dolduracağım çek tarzı bir kâğıt verdiler. Google'dan nasıl dolduracağımı araştırıp doldurdum. Memo kısmına Case numaramı, doğum tarihimi ve doğum yerimi ekledim.
      --> $0.85 cent'ten 2 tane kendinden pullu legal-size #10 zarf aldım. $1.70 USD de burası tuttu.
      --> Türkiye konsolosluğuna $31.00 USD Money Order'ı yine USPS'ten yaptım. 2 dolar işlem ücreti kestiler ve çek gibi bir kâğıt verdiler. Üzerini doldurup belgelerin yanına ekledim.
      --> Toplam masraf $156.70 tuttu USPS'te. Bunun içine evrakları konsolosluğa ve DOS'a yollama ücretleri dahil değil.
      --> 9.95 Flat Rate (sabit fiyat) üzerinden iki ayrı zarf yolladım. Zarflar A4 kağıdını katlamadan sığacak boyuttaydı. Toplam $19.90 USD 'da buraya ödedim.

Toplam Maliyet: $176.60 USD

DOS'a yollanacak belgelerin listesi; DS-3035'i online doldurduğunuzda, size diğer belgeler ile verilecek. İndirip orayı takip edebilirsiniz.
      Türk Konsolosluğu'na yollanacak belgeleri de bir önceki paylaşımımda verdim.

A
      asimsek

Selamlar, 2 yıl kuralını kaldırmak için yeni bir başvuru yapıyorum. ABD Başkonsolosluk Vize Ofisi'ne sorduğumda bana aşağıda linkini verdiğim PDF'i yolladılar. Buna göre ana konuyu @crazycells güncelleyebilirse diğer arkadaşlar için çok iyi olur. Case numaramı aldım fakat belgeleri daha göndermediğim için sanırım sistemde kontrol ettiğimde hiçbir bilgi görünmüyor. Sistemde görününce Excel dosyasına bende bilgilerimi ekleyeceğim.

https://drive.google.com/file/d/1od-18kYXirdsDdxiFp1vnJor6IRUiDyF/view?usp=sharing
      A
      asimsek