@asimsek Peki edindiğiniz tecrübelere göre, sizce 1 sene Amerika'da 1 sene J vizesi ile bulunduktan sonra tekrar 2 senelik J vizesi alabilir miyim? Yoksa 2 senelik durumu waive mi ettirmem gerekiyor?
jvisa2323 tarafından gönderilen son iletiler
-
RE: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmakÖğrenim Vizeleri (F/M ve J) içinde yayımlandı
-
RE: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmakÖğrenim Vizeleri (F/M ve J) içinde yayımlandı
@asimsek öncellikle çok teşekkür ediyorum. yani 2019 senesinde aldığınız 1 senelik research scholar vizesi yüzünden 2021 yılına kadar tekrar 1 senelik j vizesi başvurusu yapamadınız yanlış mı anladım.
ama onun yerine 3 ya da 6 aylık J vizesine başvurabildiniz. peki bu başvurunuz 2019-2021 senesi içerisinde miydi? durum böyle olunca amerikada j vizesi ile maksimum 3 ya da 6 ay mı kalınabiliyor?
bir tane de genel sorum olacak, askerlik yapılmamış olması j vizesini waive etmek için sorun yaratır mı?
-
Daha bursum finalize olmadığı için orayla iletişime geçmiyorum. Fakat son olarak algıladığım şu ki 2 sene kuralı olsa bile J vizesine tekrar başvurabiliyorum ve alabiliyorum. Ama orada tamamen bir açık kapı bırakmamışlar sanırım isteseler red de edebiliyor. Tabi bu sadece benim algıladığım o sebeple belki süreçten geçmiş bilen biri var mıdır diye bu kadar uğraşıyorum. Fakat sanıyorum ki kimse bu durumu bilmiyor.
-
bazı arkadaşlar 2 sene kuralına tabi olup vizeniz bitse bile j vizesine tekrar başvurabiliyorsunuz dedi bazısı da tam tersini beklemen ya da waive etmen gerekiyor dedi o yüzden çok arada kaldım. doğrusunu da bulamadım.
-
arkadaşlar benim duruma yardımcı olabilecek var mı acaba? çok arada kaldım lütfen

-
Arkadaşlar merhabalar, ben yazmistim ama farkli yere gitti sanırım.
Ben seneye 1 sene amerikada tubitak 2214 bursu ile J1 vizesi alarak visiting phd öğrencisi olarak gideceğim. Döndükten sonra 1-2 ay içerisinde doktorami tamamlayip tekrar post doc olarak amerikaya donmeyi planlıyorum. Diger burs turleri gibi tubitaka mecburi hizmet borcum yok. Sadece doktorani gelip bitir diyorlar ama yine de 2 sene kuralina tabi oluyorum.
Simdi tekrar j vizesine başvurmak icin waive etmem gerekiyor mu? 2 sene beklemeden de basvurabiliyor muyum yoksa tekrar J1 vizesi icin ulkede 2 sene beklemem mi gerekiyor?
-
arkadaşlar merhabalar,
ben 2024 senesinde tübitak 2214 ile 1 seneliğine amerikaya j1 vizesi ile gideceğim. daha sonra dönüp 1-2 ay doktoramı tamamlayıp tekrar amerikaya post-doc olarak gitmek istiyorum ama 2 senelik kurala tabi olacağım. bu kural tekrar bir j vizesi almamı engelliyor mu? yoksa waive mi etmem gerekiyor, çok kafam karıştı yardımcı olabilir misiniz?