• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. thisistheway
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 3
    • Takipçiler 1
    • Konu 1
    • İleti 52
    • En İyi 15
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

thisistheway

@thisistheway

https://twitter.com/stayput_

30
    İtibar
    105
    Profil Görüntülemeleri
    52
    Takipçiler
    3
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

thisistheway Takip etme Takip Et

thisistheway tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

Merhaba Arkadaşlar,
      Daha önceki gönderilerimde bahsetmiştim. Geçen Martta red yemiştim. Hemen bir sonraki gün tekrar başvurup randevuyu geri çeke çeke 20 Aralık tarihinde girdim ver b1b2 vize onayı aldım.

İlk Başvuru: Ekim 2022
      İlk Randevu Mart 2023 (Ret)
      İkinci Başvuru Mart 2023
      İkinci Randevu Aralık 2023 = ONAY

Önümdeki 20 kişiden 5 kişi ret yemişti geri kalanı onay aldı. Dışarı çıktığımda kafede esnaf "bugün iyiydi kime sorsam onay almış, bugün iyi günlerindeler sanırım" dedi. Yani hakikaten de ben de birkaç kişiye sordum çıkarken onlar da onay almıştı.

Onay alamayan ve konsolosa neden ret yediğini soran birkaç arkadaşa sıram gelmeden önce kulak misafiri olduğumda ise "yeterli bilgi veremediniz süreciniz ile ilgili" dediler. Genel olarak bir planınız ve bir hikayenizin olmasını bekliyorlar.

Bana ilk ve tek sorusu: işinizdeki görevinizi anlatır mısınız? idi. Ben işimi kısa bir şekilde anlattık sonra tüm avrupa gezilerimi (aktif şengen ve ingiltere vizem var) anlatıım. Neden amerikaya gitmek istediğimi anlattım (standart cevabım avrupayı gezdi amerikayı da görmek istiyorum minvalinde), o kadar çok konuştum ki sustuğumda "vizeniz onaylandı" dedi 🦖 Ancak şunu belirtmeliyim. Ben o kadar çok konuştum ki tavrım aceleci telaşlı değildi, çok sakin ve yavaşça konuştum, özgüvenli bir duruş sergiledim. Anlattımlarım ve geçmiş gezilerimdeki tecrübeler net ve kısaydı. Sakin olmakta fayda var.

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) içinde yayımlandı
      thisistheway
      thisistheway
    • RE: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

Herkese merhaba,

Uzun zamandır takip ettiğim bu başlıktaki saygıdeğer kişilerin engin tecrübelerinden yararlanma fırsatım oldu. Herkese tek tek teşekkür ederim, özellikle @denizci10

Başka bir başlıkta yazmıştım. İlk USA turist vizeme ret almıştım. Tam 1 küsür yıl sonra ikinci mülakatta onay aldım. Aralıkta onay aldım, ocak ayında vizem basıldı ve mart ayında JFK’ye indim.

Sırada gördüğüm herkes rahatlıkla pasaporttan geçti. Hatta bir kız vardı sıfır ingilizce ile hiçbir şey demeyerek geçti. Bize ise ne için geldiniz, ne kadar kalacaksınız sorusundan başka soru sorulmadı ve 6 aylık kalış verdi.

Ben iş konusunu Türkiye’deyken bir tanıdık ile çözmüştüm. Yaklaşık 2 yıldır konuştuğumuz planladığımız bir olguydu. JFK’ye ve oradan da Utah’a geçtim. New York’ta 3 gün kaldım, çok güzel şehir ve çok sevdim.. ancak orada yaşama ve çalışma isteği hiç duymadım. Orada turist olmak güzel 😂 yani bu sadece kendi dünyama göre benim görüşümdür. Kimisi kazancı bol diye sevebilir o kaosu.

Ev, İş, Telefon ve banka konusunu oradaki tanıdığımın referans olması sayesinde çözdüm. Küçük kasabalarda referans sayesinde bu işler daha kolay gibi. Araba konusunu şu an erteliyorum çünkü küçük bir kasabaya gittim her yer yürüme 20 dk, bisiklet veya scooter ile 2-3 dk. Genel anlamda planım e2 yapmak. Çünkü yasal olmanın en kolay yolu bu.

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam içinde yayımlandı
      thisistheway
      thisistheway

@erdemonur bir önceki sayfada yazdıklarımı okumanızda fayda var. Ben geçen martta red almıştım. 3 gün sonra tekrar randevu almak için ais'e girdim. red aldınız mı sorusuna evet dedim, 2 yıl sonraki tarihe randevumu aldım ve geri çektim sürekli. Detayları anlattığım yazımı okumanızı tavsiye ederim. Sonuç: onay aldım. Doğru beyan vermenizi tavsiye ederim.

thisistheway
      thisistheway

Verizon pişmalıktır, onu söyleyebilirim önceki gönderide geçen muhabbete :d küçük bir kasabada olduğum için başka şansım yoktu haha 45 dolar aylık ödüyorum yine de fiyat iyi diyebilirim.

İş başvuruları konusunda gidip görüşüyorum ama kapı duvar. Herkes ssn, çalışma izni vs istiyor. Neyse tecrübe oluyor en azından. İnsanlarla konuşmayı sevdiğim için iki muhabbet ediyoruz haha..

thisistheway
      thisistheway

@dpdemir, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@thisistheway Vizeniz hayırlı olsun. İkinci başvurunuzda DS160 formunda red aldığınızı belirttiniz mi? Bir kez red alan 2 yıl randevu alamıyor deniyordu, o sebeple sordum. Siz aynı yıl içinde tekrar görüşmeye girip onay alabilmişsiniz. Tebrikler.

Çok teşekkür ederim. Evet ds160 formunda ret aldığımı belirttim, açıklama kısmına ise “daha çok yer gezmemi ve statümü arttırmamı söylediler bu sebeple ret yedim” yazmıştım görüşmede sormadılar

Ben ikinci randevuyu aldığımda ais’te son 2 yıl içinde ret yediğimi işaretlemiştim, en yakın randevuyu 2 yıl sonraya verdi aldım. Konsolosluk çağrı merkezini aradığımda “ret yediğiniz için profilinizde kısıtlama var öne çekemezsiniz” dediler. Yakın arkadaşım en yakın dönemdeki müsait tarihleri görebiliyorken ben hakkaten kısıtlamadan dolayı göremiyordum. Yaklaşık 3 ay sonra bu kısıtlama kalkmış olacak ki artık ben de müsait twrihleri görebiliyordum. Çeke çeke en yakın 20 aralık tarihine çekebilmiştim birkaç ay önce

thisistheway
      thisistheway

@Emtee, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

Selam arkadaşlar uzun zaman oldu girmeyeli…
      Benim OCAK 3 de görüşmem var pasaport değiştiği için görüşmeden önce pasaport bilgilerini güncelledik bu sorun olur mu ? Ds160 kaydı yapıldı ama ilk ekrandaki eski pasaport numarası gözüküyor şuanda hala bu sorun olur mu eski pasaportum yok elimde.

Ais’e giriş yaptıktan sonra karşına çıkan ilk ekranda aşağıdaki gibi bir yer var. Ona tıklayıp “düzelt” dedikten sonra pasaport no ve ds160 numaranı güncelleyebilirsin
      alt metni

https://ibb.co/WtpPyxg

thisistheway
      thisistheway

@Henry-bloor, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

@berkozer ben olsam jfk den girerdim herkes olumlu ordan ama sans tabii .

Katılıyorum. Ben de geçen ay oradan geldim. Sırada izlediğim ve valiz alımında gördüğüm kadarıyla hiç zorlamadılar. Hatta valiz alımında ne polis ne görevli kimse yoktu.

thisistheway
      thisistheway
    • RE: Kanada Turist Vizesi Başvurusu

@Revolter teşekkür ederim uyarı için. Konsolosluğun sitesinde aldığım bilgiye göre 6 aydan az kalacaksak gerel yokmuş medical teste;

Who needs a medical exam-
      If you plan to stay for 6 months or less
      You generally don’t need a medical exam unless you plan to work in certain jobs in which public health must be protected.

Kanada içinde yayımlandı
      thisistheway
      thisistheway

@mansamusa01
      Gürcistan (kimlikle seyahat edilebilir)
      Karadağ
      Kuzey Makedonya
      Sırbistan (kimlikle seyahat edilebilir)

thisistheway
      thisistheway
    • RE: Tampa ve Tampa Bay Area

@Redbeard teşekkür ederim bilgi için. Gönderimi tekrar düzenledim.

Florida içinde yayımlandı
      thisistheway
      thisistheway

thisistheway tarafından gönderilen son iletiler

Merhaba herkese.

Eski sistemde grup randevumuz vardı. Annem adına tek randevu oluşturup babamı ikinci kişi olarak kabul eklemiştik.

Yeni sisteme giriş yapıp annemin randevusunua ulaştım ama babamı göremedim grup randevus olarak. Normalde tek randevuda iki kişi olması lazımdı. Yeni sistemde eski sistemde grup randevusu olarak var olan ikinci kişiyi nasıl eklerim?

thisistheway
      thisistheway

@omerozufacik sen çok yaşa!! Hallettim sayende

thisistheway
      thisistheway

Merhaba,

Arkadaşlar anneme ve babama 2 yıl önceden randevu almıştım turist vizesi için. Bu haziran 27de görüşme vardı şimdi yeni sisteme tekrar kaydolup tekrar para verip tekrar randevu mu almamız gerekiyor? Benim kafam karıştı. Ayrıca sisteme girdim kaydolamıyorum vize türü seçin diyor tıklayınca sadece bilgi sayfasına atıyor.

Son olarak web sitesi ustraveldocs com mudur

thisistheway
      thisistheway

@erenist daha önce tampa’da yaşayan amerikalı biriyle konuştum az önce. Sizin dediğiniz gibi kasırga her zaman önceden haber ediliyor, hastaneye sığınmanız yeterli, dedi. İş ve sosyal hayat anlamında kesinlikle öneriyor, 12 ay boyunca aktif.

thisistheway
      thisistheway

@ATS16 çok teşekkür ederim detaylar için. Kasırga korkutucu evet..

thisistheway
      thisistheway

@Redbeard teşekkür ederim bilgi için. Gönderimi tekrar düzenledim.

thisistheway
      thisistheway

Herkese merhaba. Öncelikle güzel bir yıl geçirmenizi dilerim.

Bu yaz sonu Tampa’ya taşınmayı planlıyorum. Youtubedan birçok bilgi edindim ancak bu soruma yalnızca buradan cevap alabilirim diye düşünüyorum.

Tampa 12 ay boyunca hareketli (iş anlamında) bir şehir midir? Yoksa sezonluk bir yer midir?

Şimdiden herkese teşekkür ederim.

Düzenleme: parantez içinde düzenlendi.

thisistheway
      thisistheway

@Henry-bloor, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

@berkozer ben olsam jfk den girerdim herkes olumlu ordan ama sans tabii .

Katılıyorum. Ben de geçen ay oradan geldim. Sırada izlediğim ve valiz alımında gördüğüm kadarıyla hiç zorlamadılar. Hatta valiz alımında ne polis ne görevli kimse yoktu.

thisistheway
      thisistheway

@EasternStar evet, prepaid hat olmayınca hayat güzel :d

thisistheway
      thisistheway

Verizon pişmalıktır, onu söyleyebilirim önceki gönderide geçen muhabbete :d küçük bir kasabada olduğum için başka şansım yoktu haha 45 dolar aylık ödüyorum yine de fiyat iyi diyebilirim.

İş başvuruları konusunda gidip görüşüyorum ama kapı duvar. Herkes ssn, çalışma izni vs istiyor. Neyse tecrübe oluyor en azından. İnsanlarla konuşmayı sevdiğim için iki muhabbet ediyoruz haha..

thisistheway
      thisistheway