• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. yakupcrs
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    Y
    • Takip Edilenler 2
    • Takipçiler 1
    • Konu 0
    • İleti 5
    • En İyi 1
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

yakupcrs

@yakupcrs

4
    İtibar
    13
    Profil Görüntülemeleri
    5
    Takipçiler
    2
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

yakupcrs Takip etme Takip Et

yakupcrs tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: [Arşiv] DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Portakal07 merhaba. Benimde durumum senin gibi hem case numaram küçük değil hem de DS-260 formunu geç doldurdum. Bu durumda bizim ankaradan mülakat alma şansımız neredeyse sıfır. O yüzden mülakatını başka bir ülkede yapmanın yollarını araman lazım. Yani dosya taşıma işlemi için diğer ülkedeki USA konsolosluklarına mail atıp onlardan olumlu cevap beklemen lazım. Bu mailleri belli periyotlarda tekrarlaman lazım. Umarım olumlu bir cevap alırsın. Anladığım kadarıyla schengen vizen yok (benimki de yok) O yüzden avrupadaki bir çok ülkeye başvuramıyorsun demektir. Asya, Afrika, Amerika kıtası fark etmez bütün ülkelere mutlaka mail at. Aşağıda sana ilk başlarda lazım olacak bazı linkler ve bilgiler paylaşıyorum. Bu arada bilgilerini "DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları" ilk sayfasındaki excell tablosuna eklemeyi sakın unutma. Excelledeki en alttaki boş satırın her hücresine teker teker sağ tıklayıp bilgilerini girmen gerekiyor. Bu listeyi ara ara gözden geçir . Mesela diğer adayların daha çok hangi ülkelere dosya taşımış olduğunu görebilirsin. Vaktimiz oldukça az hızlı olmamız lazım. Maalesef forumdaki diğer üyeler bizden daha ileride oldukları için bizim soru ve sorunlarımız onların pek dikkatini çekmiyor.

Dosya taşıma için örnek mail;

Konu: 2023EU000XXXX
      Case Number : 2023EU000xxxxx
      Principal Applicant : SOYİSİM, İSİM
      Preference Category : DV DIVERSITY- ANK/TURKEY
      Date of Birth : MM/DD/YYYY

Dear Sir/Madame
      My name is…... I won the green card lottery (DV2023) from Turkey via the Europeen region.
      (Dosya neden taşımak istediğinizi anlatan kısa bir metin.(orada yaşıyorum/çalışıyorum vs)
      So that I kindly request you to transfer my case from US Embassy Ankara /TURKIYE to (ilgili konsolosluk)
      You can find my passport pictures and evidence of my ability to remain in the (gideceğiniz ülke) during the duration of the visa process (ülke passportu, ID card, or work permit hangisine sahipseniz) attached.
      If you are not the authorized person, I request you to give information about this matter to the authorized person.
      I am looking forward to hear your positive response.
      Thanks in advance for your time.
      (isim /soyisim)
      Tarih

ABD Büyükelçilikleri ve Konsoloslukları Listesi:

List of U.S. Embassies and Consulates that Process Immigrant Visas

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      Y
      yakupcrs

yakupcrs tarafından gönderilen son iletiler

@Portakal07 merhaba. Benimde durumum senin gibi hem case numaram küçük değil hem de DS-260 formunu geç doldurdum. Bu durumda bizim ankaradan mülakat alma şansımız neredeyse sıfır. O yüzden mülakatını başka bir ülkede yapmanın yollarını araman lazım. Yani dosya taşıma işlemi için diğer ülkedeki USA konsolosluklarına mail atıp onlardan olumlu cevap beklemen lazım. Bu mailleri belli periyotlarda tekrarlaman lazım. Umarım olumlu bir cevap alırsın. Anladığım kadarıyla schengen vizen yok (benimki de yok) O yüzden avrupadaki bir çok ülkeye başvuramıyorsun demektir. Asya, Afrika, Amerika kıtası fark etmez bütün ülkelere mutlaka mail at. Aşağıda sana ilk başlarda lazım olacak bazı linkler ve bilgiler paylaşıyorum. Bu arada bilgilerini "DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları" ilk sayfasındaki excell tablosuna eklemeyi sakın unutma. Excelledeki en alttaki boş satırın her hücresine teker teker sağ tıklayıp bilgilerini girmen gerekiyor. Bu listeyi ara ara gözden geçir . Mesela diğer adayların daha çok hangi ülkelere dosya taşımış olduğunu görebilirsin. Vaktimiz oldukça az hızlı olmamız lazım. Maalesef forumdaki diğer üyeler bizden daha ileride oldukları için bizim soru ve sorunlarımız onların pek dikkatini çekmiyor.

Dosya taşıma için örnek mail;

Konu: 2023EU000XXXX
      Case Number : 2023EU000xxxxx
      Principal Applicant : SOYİSİM, İSİM
      Preference Category : DV DIVERSITY- ANK/TURKEY
      Date of Birth : MM/DD/YYYY

Dear Sir/Madame
      My name is…... I won the green card lottery (DV2023) from Turkey via the Europeen region.
      (Dosya neden taşımak istediğinizi anlatan kısa bir metin.(orada yaşıyorum/çalışıyorum vs)
      So that I kindly request you to transfer my case from US Embassy Ankara /TURKIYE to (ilgili konsolosluk)
      You can find my passport pictures and evidence of my ability to remain in the (gideceğiniz ülke) during the duration of the visa process (ülke passportu, ID card, or work permit hangisine sahipseniz) attached.
      If you are not the authorized person, I request you to give information about this matter to the authorized person.
      I am looking forward to hear your positive response.
      Thanks in advance for your time.
      (isim /soyisim)
      Tarih

ABD Büyükelçilikleri ve Konsoloslukları Listesi:

Y
      yakupcrs

@lumos, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Summer-0 Maalesef esiniz ve bekar 21 yas alti cocuklariniz disinda kimse faydalanamaz.

Siz vatandasliga gecerken kardesinize ya da yetiskin cocuk/anne/babaniza kart icin sponsor olma sansizin olabilir, bu baska bir konu.

Bu arada sizi DV2024 ile ilgili basliga yonlendirmek isterim, burasi DV2023 ile ilgili baslik zira.

Sanırım kopyala yapıştır yaparken oradaki yıl bilgileri 2024 yılına ait olduğu için böyle bir sıkıntı oluyor. Aynı durumu bende yaşadım. Daha sonra 2023 olarak değiştirdim.

Y
      yakupcrs

@gucarslan merhabalar. DV2023 talihli Kayıt formunu doldurdum. DV2023 Telegram grubuna dahil olmak için nasıl bir yol takip etmem gerekir. Telegram ismim Yakup Legolas

Y
      yakupcrs

@Mr-Yavuz Merhaba. ABD konsolosluklarının adreslerinin linklerini paylaştım demişsin. Fakat ben bulamadım. Rica etsem tekrar paylaşabilir misin?

Y
      yakupcrs