Herkese merhaba çok şükür mülakat sürecimiz tamamlandı 5-7 yaşlarında 2 çocuklu 4 kişilik bir aile olarak 02 şubattaki unganlar 09:05 randevumuz İçin 08:45 te oradaydık 9 da muayenehane açıldı 2. sıradaydık sanırım. Randevumuzu söyledik ve pasaport, aşı kartlarını verdik. fotoğrafımızı çektiler ve kan testleri ve akciğer röntgeni için iki kişi totalde 95 dolar ödeyip 3. Kattaki Düzen Laboratuvarına gittik. Kalabalıktan dolayı burada işlemlerimiz için sıra gelmesini biraz bekledik. Akciğer filmi ve kan verdik Sonrasında tekrar kayıt yaptığımız katta muayene için bekledik. Önce asıl talihli eşim ardından beni sonrada sırayla benimle birlikte çocukları aldılar. İlk önce hiç giysi/ayakkabı çıkarmadan boy ve kilo ölçümü yapıldı ve sadece çamaşırlar kalacak şekilde verdikleri önlüğü giymemiz istendi. Basit bir karın ve göğüs muayenesi yapıldı. Yetişkinlere 4 çocuklara 2 doz aşı yaptılar Dr hanım rutin soruları sordu alkol sigara, bir ameliyatın var mı daha başka da vardı tam hatırlayamıyorum şimdi ama ameliyat kısmında sezaryen doğum hariç hepsinin cevabı hayır olacak şekilde sorulardı. Kızım özel gereksinimli bir çocuk olduğundan raporunu mail atmamızı istediler mail attık oradayken Muayene ve aşılara 4 kişi kredi kartıyla toplamda 32842 TL ve 95 dolar ödedik. Ertesi gün cumartesi olduğundan 11-12 arası raporu aldık.
07 Şubat Saat 08:45’te olan konsolosluk görüşmemize 08:25 civarlarında gelebildik. Dışarda 08:15 randevuları hala bekliyordu çocuklar olduğu İçin onların önüne geçtik ama içeri girince kendi sıramızı bekledik pasaportları çekmeceye koyup diğer kapıda bir kaç dk bekledikten sonra x-ray den geçtik yanımızda evraklarımızdan başka bir şey yoktu X-ray den geçerken pasaportlarımızı iade etmişlerdi içeride pasaportları tekrar verdik kontrol edip iade ettiler ve beklememizi söylediler. Vezne için adımızı seslendiler ve 4 kişi için 1320 dolar ödemizi yaptık. Evrak teslimi için sıramız yandığında eşim hepimiz için
-vukuatlı nüfus kayıt belgesi
-Pasaport
-2 fotoğraf
eşim ve benim için ;
-Adli sicil kaydı
-evlilik cüzdanı ve 2 fotokopisi
Asıl talihli eşim için
- diploma ve fotokopisi
- askerlik belgesi
- mali birikimi gösteren belgeler istendi ekstradan tapu ve araç ruhsatımızın olduğunu söyledik isterseniz verebilirsiniz dedi görevli onlarında fotokopisini verdik
Sonrasında mülakat İçin sıramızın gelmesini bekledik tekrar mülakatı Türkçe yapmak istediğimizi söylemiştik tercüman olan bankodan numaramız yanınca gittik ve sağ elimizi kaldırıp yemin ettik eşim ve ben parmak izimizi verdik çocuklar İçin ise eşim verdi. Mülakatın devamında çocuklar ve benim oturabileceğimi söylediler eşim devam etti nereye gideceksiniz ne iş yapacaksınız tasarruflarınızdan bahseder misiniz eşiniz ve siz hiç yurt dışında bulundunuz mu ikinizin de ilk evliliği mi sorularını sordu eşimde kısa cevaplarla yanıtladı Güler yüzlü bir şekilde vizeniz onaylandı 1 hafta sonra PTTden alabilirsiniz dedi teşekkür ederek ayrıldık. Dileyen herkes olumlu sonuçlar alır inşallah .