@hdemircanusa Tam olarak aradığım bilgiydi çok çok teşekkür ederim hocam. İyi niyetleriniz için de çok sağolun amin, Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah. Umarım şansıyla kısmetiyle gelir 
cannyucell
@cannyucell
Greencard Çekiliş Simülasyonu
cannyucell tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: DV2024 Sohbet OdasıYeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
-
Cevap: DV2024 Sohbet Odası
Selamlar arkadaşlar internette bir çekiliş uygulamasına denk geldim. Geçmiş yıllardaki kazanan sayılarını baz alarak tahmini olarak size kazanıp kazanamayacağınız ile ilgili veya deneyerek kazanma ihtimalinizi canlı bir şekilde en azından tahmini olarak görmenizi sağlayan bir program.
Kimisi işin umut verici kimisi için moral bozucu olabilir. Böyle şeylerden çok etkilenen bir insansanız tavsiye etmiyorum.
Ben birkaç kere denedim bazen çıktı bazen seneye çıktı bazen 10-20-30 yıl sonra çıktı bazen hiç çıkmadı. Ama en azından insana bir fikir veriyor ve olasılığı canlı canlı görmüş oluyorsunuz.
-
Arkadaşlar selamlar, ben de herkes gibi 2024 DV lottery’ye başvurdum. Sonuçların açıklanmasına 1 hafta kaldı ve eşim şu anda hamile. Eşimle birlikte greencard başvurusu yaptığımızda evliydik ikimiz de ayrı ayrı başvurduk ancak o zaman eşim hamile değildi. Şu anda hamile ve bu sene vize mülakat sırası Ds260 formunu doldurma hızına göre ayarlanacağı için eğer kazanırsam hemen aynı gün ds260 ı doldurmak istiyorum. Fakat formu doldurduğumda çocuğumuz henüz doğmamış olacak. Vize mülakat tarihine kadar muhtemelen doğmuş ya da doğmak üzere olacak. Bu durumda ne gibi aksiyonlar almalıyım ve bunlar nasıl yapılıyor fikri olan var mı?
-
RE: ds260 formu nasil doldurulur?Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
Selamlar arkadaşlar benim Ds-260 ile ilgili bir sorum var.
Have you ever been issued a U.S. Visa?
Sorusuna Yes demeliyim çünkü J1 Work and travel vizesi almıştım 2020 de. Ancak pandemiden dolayı gidemedim ve vizenin süresi de doldu.
Vizenin verildiği tarihi yazdım diyelim
Vize numarasını yazdımHave any of your U.S. visas ever been
lost or stolen?Hayır vizenin basıldığı eski pasaportum hala duruyor.
Have any of your U.S. visas ever been
cancelled or revoked?Benim asıl sorum burada başlıyor. Bu soruya evet mi demeliyim hayır mı demeliyim? Vizenin süresi bitmesi ve gitmemiş olmam demek cancelled olması veya revoked olması anlamına mı geliyor? Revoked ne demek bunu bulamadım?
Çeviride “iptal edildi” yazıyor ama cancelled da iptal edildi demek. Kafam karıştı bu noktada.

cannyucell tarafından gönderilen son iletiler
-
RE: ds260 formu nasil doldurulur?Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
Selamlar arkadaşlar benim Ds-260 ile ilgili bir sorum var.
Have you ever been issued a U.S. Visa?
Sorusuna Yes demeliyim çünkü J1 Work and travel vizesi almıştım 2020 de. Ancak pandemiden dolayı gidemedim ve vizenin süresi de doldu.
Vizenin verildiği tarihi yazdım diyelim
Vize numarasını yazdımHave any of your U.S. visas ever been
lost or stolen?Hayır vizenin basıldığı eski pasaportum hala duruyor.
Have any of your U.S. visas ever been
cancelled or revoked?Benim asıl sorum burada başlıyor. Bu soruya evet mi demeliyim hayır mı demeliyim? Vizenin süresi bitmesi ve gitmemiş olmam demek cancelled olması veya revoked olması anlamına mı geliyor? Revoked ne demek bunu bulamadım?
Çeviride “iptal edildi” yazıyor ama cancelled da iptal edildi demek. Kafam karıştı bu noktada.

-
Aslında asıl sorum şuydu. Greencard başvurusu yaparken eşimin kızlık soyadını Last name kısmına yazdık Cankaya Yucel şeklinde. Bu dorğu bir kullanım mı sadece bunu merak ediyorum. Eşimin kızlık soyadını middle name olarak mı yazmalıydık orada yoksa lastname kısmına yazarak doğru mu yaptık?
-
@ayvalik10 orada daha önce kullandığınız başka isim ver mı diye soruyor ama soyisim değil.
-
Merhabalar, size çok ufak bir soru sorup danışmak istiyorum. Eşim evlendikten sonra kendi soyadını kullanmaya devam edip benim soyadımı kendi soyadının sonuna ekledi. Ben Can Yücel eşim de Yaren Çankaya Yücel şeklinde. Eşimin adına yaptığımız başvurusu sırasında Name kısmına Yaren Last Name kısmına Cankaya Yucel yazdık. Bu sizce bir sorun olur mu. Cankaya olan kızlık soyadını middle name olarak mı kullanmalıydık. Veya DS-260 formunda öyle mi kullanmalıyız?
-
Cevap: DV2024 Sohbet Odası
Selamlar arkadaşlar internette bir çekiliş uygulamasına denk geldim. Geçmiş yıllardaki kazanan sayılarını baz alarak tahmini olarak size kazanıp kazanamayacağınız ile ilgili veya deneyerek kazanma ihtimalinizi canlı bir şekilde en azından tahmini olarak görmenizi sağlayan bir program.
Kimisi işin umut verici kimisi için moral bozucu olabilir. Böyle şeylerden çok etkilenen bir insansanız tavsiye etmiyorum.
Ben birkaç kere denedim bazen çıktı bazen seneye çıktı bazen 10-20-30 yıl sonra çıktı bazen hiç çıkmadı. Ama en azından insana bir fikir veriyor ve olasılığı canlı canlı görmüş oluyorsunuz.
-
@hdemircanusa Tam olarak aradığım bilgiydi çok çok teşekkür ederim hocam. İyi niyetleriniz için de çok sağolun amin, Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah. Umarım şansıyla kısmetiyle gelir

-
@hdemircanusa Evet bunu genelde okuyorum çok teşekkürler bu arada. Yalnız bu bahsedilen güncelleme işi teknik olarak nasıl yapılıyor detaylı bir şekilde onu anlatan bir video veya yazı hiç bulamadım. Mesela add yaparak çocuğumu ekledikten sonra kendi formumu düzenleyip çocuğunuz var mı sorusuna evet deyip düzenleme yapabiliyor muyum? Veya yapmalı mıyım?
-
Arkadaşlar selamlar, ben de herkes gibi 2024 DV lottery’ye başvurdum. Sonuçların açıklanmasına 1 hafta kaldı ve eşim şu anda hamile. Eşimle birlikte greencard başvurusu yaptığımızda evliydik ikimiz de ayrı ayrı başvurduk ancak o zaman eşim hamile değildi. Şu anda hamile ve bu sene vize mülakat sırası Ds260 formunu doldurma hızına göre ayarlanacağı için eğer kazanırsam hemen aynı gün ds260 ı doldurmak istiyorum. Fakat formu doldurduğumda çocuğumuz henüz doğmamış olacak. Vize mülakat tarihine kadar muhtemelen doğmuş ya da doğmak üzere olacak. Bu durumda ne gibi aksiyonlar almalıyım ve bunlar nasıl yapılıyor fikri olan var mı?