• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. alp
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    A
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 3
    • En İyi 2
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

alp

@alp

2
    İtibar
    270
    Profil Görüntülemeleri
    3
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

alp Takip etme Takip Et

alp tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: Türkiye'den gelen gelir için vergi

Merhabalar, 2017 Eylül'de ilk girişi yaptım, 10 gün kaldım ve Türkiye'ye geri döndüm. Türkiye'de maaşlı çalıştığım işimi henüz bırakmadım. Bu yıl Şubat ayında tekrar gideceğim. SSN ve kartım mevcut. Acaba 2017 yılı için beyanname vermem gerekiyor mu?

Vergi Sistemi içinde yayımlandı
      A
      alp

@crazycells Bu arada faydalı olabilir diye bulduğum şu linkleri de paylaşayım:

Foreign Earned Income Exclusion

Foreign earned income exclusion | Internal Revenue Service

You may qualify for the foreign earned income, foreign housing exclusions and the foreign housing deduction if you meet certain requirements. Learn more.

Can I Exclude Income Earned in a Foreign Country? (Bu link altında vergi testi gibi bir test var faydalı olabilir)

Can I exclude income earned in a foreign country? | Internal Revenue Service

Determine whether income earned in a foreign country is eligible to be excluded from income reported on your U.S. federal income tax return.

A
      alp

alp tarafından gönderilen son iletiler

@crazycells Bu arada faydalı olabilir diye bulduğum şu linkleri de paylaşayım:

Foreign Earned Income Exclusion

You may qualify for the foreign earned income, foreign housing exclusions and the foreign housing deduction if you meet certain requirements. Learn more.

Can I Exclude Income Earned in a Foreign Country? (Bu link altında vergi testi gibi bir test var faydalı olabilir)

Determine whether income earned in a foreign country is eligible to be excluded from income reported on your U.S. federal income tax return.

A
      alp

@senay-sirin öncelikle cevap için teşekkürler. IRS'in sayfasını baya inceledim. Ancak beyanname verip vermemem gerektiği konusunda emin olamadım. Sitedeki bilgilere ve limitlere göre beyanname versem de ödemem gereken vergi çıkmayacağı sonucuna ulaştım. Vergi iadesi alma konusuyla ilgili TR ve ABD arasında vergi anlaşması hükümlerine göre belirttiğiniz durum olmuş olabilir. Ama ben şansımı pek fazla zorlamak istemiyorum. Giden gitmiş artık geri dönmese de olur şimdilik 🙂

A
      alp

Merhabalar, 2017 Eylül'de ilk girişi yaptım, 10 gün kaldım ve Türkiye'ye geri döndüm. Türkiye'de maaşlı çalıştığım işimi henüz bırakmadım. Bu yıl Şubat ayında tekrar gideceğim. SSN ve kartım mevcut. Acaba 2017 yılı için beyanname vermem gerekiyor mu?

A
      alp