• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. KADİR AYTEKİN
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 5
    • En İyi 1
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

KADİR AYTEKİN

@KADİR AYTEKİN

3
    İtibar
    10
    Profil Görüntülemeleri
    5
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

KADİR AYTEKİN Takip etme Takip Et

KADİR AYTEKİN tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

Merhaba arkadaşlar ,

Bugün eşimle Ankara Büyükelçiliği B1/B2 turist vizesinden red aldık. Daha önce Work&Travel ile 6 ay Amerikada bulunmuştum. Bunun üzerine Avrupanın %60nı beraber gezmiştik. En son Dubai ve Makedonya ziyaretlerimiz olmuştu. Eşim Havayolu çalışanı , Bende Amerikalı bir şirketin Türkiye Distribütörlüğünde çalışıyorum. Gideceğimiz tarihe ve kurumlardan alınmış izin belgelerine kadar eski pasaportlarımızla birlikte bir yığın ciddi belgemiz vardı. Belgelere bakmayı bırakın yüzümüze dahi bakmadı. Seyahat programımıza kadar belliydi. Beyaz bir kadın görevli işimizi , ne sebeple gittiğimizi ve daha önce yurt dışına çıkıp çıkmadığımızı sordu. Hepsine doyurucu cevaplar verdik fakat o meşhur cümle , Maalesef şuan için vizenizi onaylayamıyorum ve sarı kağıtla beraber red verip gönderdi. İçerisi kalabalıktı, gözlemleyebildiğim kadarıyla erkek kadın fark etmeksizin tek başına olan gençlerin çoğuna red verildi. Genç çiftlere red verildi. Yaşlılara kısmen onay verildiğini gördüm. Ukraynalı birisine red verildi. Yani herkes gibi bende anlamadım maalesef. Yani daha önce ABD de bulunmuşum bir çok ülkeye girmiş çıkmışım daha ne yapılabilir gerçekten ilginç. Yani yazık demekten başka birşey gelmiyor elimden , yaz programımızı mahvettiler. Bir daha ne zaman denerim bilmiyorum ama beni soğuttular rotayı uzak doğuya çevireceğiz mecburen. Herkese bol şans diliyorum.

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) içinde yayımlandı
      KADİR AYTEKİN
      KADİR AYTEKİN

KADİR AYTEKİN tarafından gönderilen son iletiler

• RE: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

Merhaba,

9 Mayıs 2023 tarihinde eşimle beraber maalesef red almıştık. Şimdi tekrar ais üzerinden yeni randevu almak istiyorum. Yeni Grup diyerek mi ilerlemem gerekiyor bilmiyorum. 9 Mayıstaki randevum hala randevu olarak görünüyor. Yeni Grup dediğimde başvuru sahibi ekle diyor ve önüme son 2 yıl içerisinde red aldınız mı seçeneği çıkmıyor. Direk başvuru sahibi ekletiyor. Sonraki aşamada mı çıkacak yoksa randevum hala mevcut randevu durumunda olduğu için mi bu şekilde anlamadım. Öneriniz nedir farklı bir ais üzerinden yeni bir grup oluşturmak mı yoksa red yediğim ais hesabı üzerinden yeni grup oluşturmam mı ? Biliyorsunuz mayıs sonu zam gelecek en azından zam gelmeden randevu alıp bu 2 yıl içerisinde kontrol ederek öne çekmeyi planlıyorum. Biraz karışık oldu biliyorum ama anlayabilen arkadaşlardan yardım istiyorum.

KADİR AYTEKİN
      KADİR AYTEKİN

Merhaba arkadaşlar ,

Bugün eşimle Ankara Büyükelçiliği B1/B2 turist vizesinden red aldık. Daha önce Work&Travel ile 6 ay Amerikada bulunmuştum. Bunun üzerine Avrupanın %60nı beraber gezmiştik. En son Dubai ve Makedonya ziyaretlerimiz olmuştu. Eşim Havayolu çalışanı , Bende Amerikalı bir şirketin Türkiye Distribütörlüğünde çalışıyorum. Gideceğimiz tarihe ve kurumlardan alınmış izin belgelerine kadar eski pasaportlarımızla birlikte bir yığın ciddi belgemiz vardı. Belgelere bakmayı bırakın yüzümüze dahi bakmadı. Seyahat programımıza kadar belliydi. Beyaz bir kadın görevli işimizi , ne sebeple gittiğimizi ve daha önce yurt dışına çıkıp çıkmadığımızı sordu. Hepsine doyurucu cevaplar verdik fakat o meşhur cümle , Maalesef şuan için vizenizi onaylayamıyorum ve sarı kağıtla beraber red verip gönderdi. İçerisi kalabalıktı, gözlemleyebildiğim kadarıyla erkek kadın fark etmeksizin tek başına olan gençlerin çoğuna red verildi. Genç çiftlere red verildi. Yaşlılara kısmen onay verildiğini gördüm. Ukraynalı birisine red verildi. Yani herkes gibi bende anlamadım maalesef. Yani daha önce ABD de bulunmuşum bir çok ülkeye girmiş çıkmışım daha ne yapılabilir gerçekten ilginç. Yani yazık demekten başka birşey gelmiyor elimden , yaz programımızı mahvettiler. Bir daha ne zaman denerim bilmiyorum ama beni soğuttular rotayı uzak doğuya çevireceğiz mecburen. Herkese bol şans diliyorum.

KADİR AYTEKİN
      KADİR AYTEKİN

Herkese merhaba . @grafikerbey ve yakın zamanda mülakata giriş yapmış arkadaşlara bir şey danışmak istiyorum. Bizde eşimle birlikte 9 Mayıs 2023 tarihinde turistik vize mülakatına gireceğiz. DS160 formumuzu 27 Ocak 2023 tarihinde doldurduk. Bilgilerimizde hiçbir değişiklik yok. Yani DS160 formumuzun dolduruluşu üzerinden 4,5 ay gibi bir süre geçmiş olacak. Tekrar doldurmamıza gerek var mı ? 6 ayı geçmemiş oluyor. Bu konuyla ilgili internette net bilgi bulamıyorum. Visa sayfasında da belirtilmiyor. DS160 formunun bir süresi var mı ? Mülakata yeni giren arkadaşlar kaç aylık DS160 formuyla girdiler ? Net bilgi istiyorum mümkünse. Eğer kabul ediliyorsa bir daha doldurmakla uğraşmak istemiyoruz. Şimdiden teşekkürler cevaplar için.

KADİR AYTEKİN
      KADİR AYTEKİN

@tolgasatir, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@KADİR-AYTEKİN Merhaba bildiklerimi cevaplayayım

1. DS160 ları ayrı ayrı doldurup başvuru numarası alacaksınız, daha sonra randevu için farklı bir sayfadan işlem yapıyorsunuz, o sitede birlikte gireceğiniz kişilerin başvuru numaralarını ekliyorsunuz ödeme tüm ekleme bitip randevu talebinde isteniyor.
      2. Pasaportlar için adres bilgisi istiyor.
      3. bildiğim kadarı ile 2 kişiyi de değerlendiriyorlar sayfayı kimin üzerinizden açacağınızın çok bir önemi yok gibi aynı randevu da bir onay bir red bile gördük açıkçası 🙂

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Peki şu konulara cevap verebilecek olan var mı acaba ?

*Vizeye giderken götürülmesi zorunlu olan belgeler ; Pasaport , DS160 Onay , Randevu Onay ve 5x5 Fotoğraf Değil mi ?

*Daha önce Work and Travel ile ABD ye sorunsuz gittim ve geldim. DS160 formuna Social Security Number yazdığımda herhangi antipatik bir durum oluşturur mu ? Göçmenlik algısı yaratmaması açısından work and travel işini ve ssn yi yazmam bir problem oluşturur mu ? Eksiksiz bilgi vermek faydama mı olur zararıma mı kararsız kaldım ?

KADİR AYTEKİN
      KADİR AYTEKİN

Herkese merhaba ,

Eşimle beraber Eylül gibi Turistik gezi amacıyla 2 haftalığına ABD seyahati planlıyoruz.

Forumu uzun uzun okudum internette de araştırma yaptım fakat takıldığım ana sorular şunlar ;

1. Eşim ile beraber aynı anda randevuya girmek istiyoruz. Bunu randevu alma sayfasında nasıl yapacağız ve DS160 ta extra bir bilgi girmemize gerek var mı ? Ödeme 2 kişi için toplam mı çıkacak yanlış yapmak istemiyoruz ?
      2. Vizemiz onaylanırsa geleceği adres DS160 a yazacağımız adres mi yoksa randevu sayfasında ayrıca soruluyor mu ?
        3)Vizeye giderken götürülmesi zorunlu olan belgeler ; Pasaport , DS160 Onay , Randevu Onay ve 5x5 Fotoğraf Değil mi ?
      3. Daha önce Work and Travel ile ABD ye sorunsuz gittim ve geldim. DS160 formuna Social Security Number yazdığımda herhangi antipatik bir durum oluşturur mu ?
      4. Eşim Havayolu çalışanı. Ve bir çok kez beraber avrupa ve başka ülkerelere gittik. Randevu sayfasında ana başvuruyu onun üzerinden yapmak avantaj oluşturur mu ?

Yardımlarınızı bekliyorum.

KADİR AYTEKİN
      KADİR AYTEKİN