• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. merlin2020
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    M
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 47
    • En İyi 8
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

merlin2020

@merlin2020

17
    İtibar
    57
    Profil Görüntülemeleri
    47
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

merlin2020 Takip etme Takip Et

merlin2020 tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

Öncelikle bu foruma teşekkür etmek istiyorum, çok bilgi edindim ve anneme yardımcı olabildim.
      Annemin 5 nisan saat 7.45te İstanbul’da randevusu vardı. Tüm güvenlik kontrolleri, onay sayfası, parmak izi aşamalarını geçtikten sonra beklemeye başlamış.
      Sonra siyahi bir konsola ilerlemiş. Günaydın nasılsınız demiş annem direkt, adam da gülümsemiş iyi iyi demiş 🙂
      Sorular yalnızca şunlarmış;

1. Neden Amerika’ya gitmek istiyorsun?
      2. Kızın orada ne iş yapıyor?
      3. Başka çocuğun var mı?
      4. Hiç yurtdışına çıktın mı?

Sonra bişeyler yazmış bilgisayara, annem bitti mi demiş bitti bitti demiş gülerek, pasaportunu almış. O meşhur vizeniz onaylandı kağıdını vermiş. Hiç bir evrak sormamış ve bakmamış.
      Annemin profilinden bahsedeyim.
      57 yaşında, bekar. 23 yıldır aynı yerde çalışıyor. Yurtdışı çıkışları falan yok yalnızca, bir geceliğine Gürcistana çıkmıştı 9 sene önce, Karadeniz turu ile o kadar. O da pasaportunda değildi zaten.
      Ben Amerika’dayım 5,5 yıldır ve Greencard ım var. Onunla ilgili detay da sormamış.
      Umarım isteyen herkes vizesini sorunsuz alır 🙏🏼

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) içinde yayımlandı
      M
      merlin2020
    • RE: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

@ATS16 anladığım kadarıyla Türk konsolosluğuna bildirmemiz gerekiyor sorun yaşamamak adına. Teşekkürler!

Vatandaşlık Süreci ve İşlemleri içinde yayımlandı
      M
      merlin2020

@damladamla19 hayırlı olsun ☺️ Detayları yazabilir misiniz ?

M
      merlin2020

@tufank cok teşekkürler 🙏🏼

M
      merlin2020

@Bberturk İstanbul’daydı😌

M
      merlin2020

@Bberturk hmm üzüldüm, sanırım bazı etkenler var bizim bilemediğimiz veya konsoldan konsola değişiyor belki de. İnanın, 8-9 aydır okumadığım gönderi, websitesi vs kalmadı. Ben de çok aşırı korkuyordum ama bilmiyorum annem gerçekten çok pozitif bi insan belki de karşı tarafa bunu geçirmiş olabilir 🙂

M
      merlin2020

@Bberturk umarım dediğiniz gibi olur ve kimse hayal kırıklığına uğramadan vizesini alır 😌 çok teşekkür ederiz🙏🏼 darısı isteyen herkesin başına 🤗

M
      merlin2020

@Serap-2 teşekkür ederimmm ☺️

M
      merlin2020

merlin2020 tarafından gönderilen son iletiler

@ATS16 anladığım kadarıyla Türk konsolosluğuna bildirmemiz gerekiyor sorun yaşamamak adına. Teşekkürler!

M
      merlin2020

Herkese merhaba,
      Yakın zamanda vatandaşlık başvurusu yapacağız. Eşim de ben de isim değişikliği yapmak istiyoruz, formda öyle bir hakkımız olduğunu biliyorum.
      Sorum şu, isim değişikliği yapıldıktan sonra o isimle ABD pasaportu aldığımızda, Türkiye ye girişte bi problem yaşar mıyız? Yeni türk kimliğimiz var ama tabiki isim değişmemiş olacak. Türk pasaportumuzun tarihi de geçti veyenilemek gibi bi niyetimiz de yok, böyle bi deneyim yaşayanlarınız var mıdır?
      Şimdiden teşekkürler!

M
      merlin2020

@selamibasaran sormuş;
      Ne iş yapıyorsunuz? Masrafları kendiniz mi karşılayacaksınız? Hiç yurtdışına çıktınız mı?
      Diye sormuş, ablamın dediğine göre bana takılı kalmış herşeyden sonra işte 😔
      Ablam evli değil çocuğu da yok. Ama sormamış bunları

M
      merlin2020

Herkese merhaba!
      Ablamın vize görüşmesi vardı bugün maalesef red aldı. Sizlere de deneyim olması açısından ve görüşlerinize de ihtiyacımız olduğu için buraya yazıyorum.
      Ablamın profil 35 yaş, çalışıyor, yurtdışı giriş çıkışları var.
      Ben de greencard sahibiyim. Toplamda yaklaşık 8 yıldır amerikada yaşıyorum.
      3 tane konsol çalışıyormuş, biri ingilizceleri yapıyormuş ikisi türkçe. Ablam genç olan bir konsol ile Türkçe gerçekleştirmiş görüşmesini.
      Aslında herşey olumlu gitmiş: taa ki benim ismime kadar.
      -neden gitmek istiyorsun?
      -kimle gideceksin?( annemle demiş ablam, anneninizin vizesi var mı? , ne zaman aldı ?, bi kopyasını görebilir miyim ?)
      Annemin vize kopyasını koymak aklımıza hiç gelmemişti. 😭
      -ne iş yapıyorsunuz?
      -masraflarınızı kim karşılayacak?

• kardeşiniz ne kadar zamandır orada? Ne iş yapıyor?
        Herşeye cevap vermiş ablam olumlu gitmiş.
        Sonra durmuş,
      • kardeşinizin ismi neydi demiş(tabiki formda yazmıştık. Ablam söylemiş.
      • bilgisayarda bişeyler yazmış ve kardeşiniz work abd travel vizesi ile gidip orada kalmış demiş yüzünü falan maalesef der gibi yapmış.
        Ablam da greencard sahibi kardeşim demiş.
        -görebilir miyim belgeleri varsa demiş. Ablam davet mektubu ile birlikte greencard ve state ID kopyalarının olduğu dosyayı uzatmış. Göz ucuyla bakmış.
        -Kardeşiniz work and travel ile gidip orada kalmış, maalesef onaylayamıyorum demiş.

Annem vize alırken böyle bi durum hiç olmadı, çevremizde birsürü insan bi şekilde değişik vize türleri ile gelip burada legal bi şekilde kalıyor ve aileleri hep vize aldı ve geldi.

Bu konuda bize görüş bildirebilecek olan var mı? İkinciyi ne zaman denemeliyiz, nasıl bi yol izlemeyeliz? Benim ismimi söylemese olmazdı, sistemde çıkarsa daha büyük yalan olmasından korktuğumuz için herşeyi doğru yazdık. Ayrıca ablamın kalma gibi bi niyeti asla yok zaten ciddi ciddi 18 günlük plan yapmıştı.

Lütfen görüşlerinizi ve önerilerinizi paylaşabilir misiniz ?
      Şimdiden çok teşekkür ediyorum 🙏🏼

M
      merlin2020

Merhabalar, DS160 formunu güncellediğimizi görüşme anında veya öncesince vurgulamamız gerekiyor mu ?

M
      merlin2020
    • RE: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

Herkese merhaba! Ablamın şubat sonu vize görüşmesi var, ds160 formunu güncelleyeceğiz ilk defa, güncelledikten sonra Ais sistemine yeni onay numarasını işlemek gerekir mi? İşlersek de görüşmeye gittiğinde oradaki görevliye bunu vurgulaması gerekir mi gittiğinde? 3 yıl önce anneminkini güncellemiştik ama sistemden falan değiştirme yapmamıştık, bişeyler değişmiş olabilir diye sormak istedim. Bilgisi olan varsa ve aydınlatırsa çok sevinirim, şimdiden teşekkürler 🙏🏼🙏🏼

M
      merlin2020
    • RE: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

Herkese merhaba. Amerika’dan Türkiye’ye uçarken laptop ve tablet sınırlamaları konusunda bilgi sahibi olan var mı? Yani mesela bir laptop ve bir tablet ikisi bi arada götürülür mü ? Bu konuda bilgisi olan varsa beni bilgilendirebilir mi ? Şimdiden teşekkürler 🙏🏼

Yolculuk içinde yayımlandı
      M
      merlin2020

Ds-160 formunu en baştan istanbul diye doldurup sonrasında Ankara’dan uygun tarih yakalayıp da orada randevuya giren oldu mu aranızda ? Önceden bu bi sorun oluyordu, şuanki durum nedir ?

M
      merlin2020

@charon evet sanırım özel bi adrese teslim istiyorsak eskta para veriyoruz diye duydum da, onu sonra da güncelleyebilir miyiz acaba merak ettim ☺️

M
      merlin2020

Teyzem için DS-160 formu doldurduk, ödemeyi amerikadan yapmam sıkıntı olur mu makbuz açısından yani konsolosluk açısından ? Bir de belge gönderme lokasyonu daha sonradan güncelleyebilmem mümkün mü ? Şimdiden teşekkürler!

M
      merlin2020