• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. mertekremh
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    M
    • Takip Edilenler 1
    • Takipçiler 1
    • Konu 0
    • İleti 11
    • En İyi 9
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

mertekremh

@mertekremh

13
    İtibar
    36
    Profil Görüntülemeleri
    11
    Takipçiler
    1
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    Konum Kocaeli Yaş: 25

mertekremh Takip etme Takip Et

mertekremh tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: [Arşiv] DV2023 Mülakat Deneyimleri

Merhaba 15 Ağustos Umman/Maskat mülakat deneyimimi paylaşacağım sizlere.

Uzun uğraşlar, yüze yakın ülkeden olumsuz mail dönüşleri sonunda telegram grubunda Umman mülakat deneyimini gördüm ve bende mail attım(telegramdaki nickleriyle @bavuldahayat ve @halide aydın bilgiyi paylaştığınız için çok teşekkürler. Sayenizde bu deneyimi yazabiliyorum). 1 yıllık vize alırsanız dosyanızı taşıyabiliriz diye dönüş aldım ve ardından 36B çoklu giriş vizesine başvurdum. Saat gece 02.00 civarıydı öğlen baktığımda vizem onaylanmıştı. Tekrar vizeyle beraber mail attım ve dosyamın Ankaradan istendiği söylediler 🙂 Dosyam taşınmadan 1-2 gün önce mülakat dağıtıldığı için bir ay boyunca mülakat dağıtılmasını bekledim. Bu süreçte 36B vizesinin şartı ilk bir ay içerisinde ülkeye giriş yapmaktı. Toplamda 3 kez Umman'a git gel yaptım.

Mülakat günü görüşmem saat 10.00'daydı. 2 saat önceden gidip bekledik. Sıram gelince güvenlik kontrolünden geçip asıl binaya ilerledim. Güvenliğe araba anahtarını bırakabiliyoruz. Dosyaları teslim ederken asıl-çevirisi-fotokopisi şeklinde verdim. Sırasıyla pasaport ve fotokopisi, iki adet 5x5 fotograf, formül a belgesi, klinikten alınan dosya, adli sicil kaydı, banka hesap dökümüm ve iş evrağımı teslim ettim. Birth certificate isterken sadece formül a belgesini verdim ve vukuatlı nufüs kayıt belgesini vermeyi unuttum. Sonradan tekrar gidip sorduğumda formül a belgesi yeterli diyip almadı. Askerlik belgesinide istemedi. Ödemeyi yaptıktan sonra sıra numarası verdi ve beklemeye başladım.

Sıra numaram yandı ve konsolos hanımla görüşmem başladı. Sağ elimi kaldırıp yemin ettim, ardından parmak izlerim alındı.

Sorular sırasıyla B: ben, K: konsolos

K: Daha önce evlendi mi?
      B: Hayır
      K: Çocuğun var mı?
      K: Daha önce Türkiye dışında bir ülkede yaşadın mı?
      K: Daha önce bir suça karıştın mı, sicilin temiz mi?
      B: Sicilim temiz
      K: Amerikada tanıdığın var mı?
      B: Evet, amcamın yanına gideceğim.
      K: Hangi üviversite , hangi bölüm?
      B: Bilgisiyar programcılığı mezunuyum diyince alanında çalışıyor musun dedi. Hayır dedim iş teklifim var orada çalışacağım dedim.
      K: Aaa evet burada görüyorum diyip vizeni onaylıyorum dedi.

Banka hesabımda 8.5k dolar gösterdim. İş evrağımın olması ve amcamın orada yaşıyor olması bir artı olmuş olabilir.
      Mülakata girdikten sonraki hafta çarşamba günü(23 ağustos) sabah saatlerinde pasaportlarınızı alabilirsiniz tarzında mail geldi ve sarı zarfları ve pasaportları aldık 🙂

Bu süreçte çok güzel arkadaşlıklar edindim. Umut'a, İlker'e, İlker'in arkadaşları Dinç ve Edaya çok selamlar.(Dönercimiz Sertan abiyi de es geçmeyeyim) Yine Ummanda tanıştığımız Burak abiye, Okan abiye, Seyfettin abiye, Nalan'a, Beyza'ya ve ismini hatırlamadığım diğer insanlara selamlar, sevgiler. Umarım Amerika'da umduğumuzdan daha iyi hayatlar yaşayabiliriz.

Bu forumda ve telegramdaki tüm sorularımıza cevap veren herkese özellikle Gucarslan bey ve Tuğba hanıma çok teşekkürler.

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      M
      mertekremh

Merhaba Umman/Maskat sağlık deneyimimi paylaşıcağım sizlere.

Öncelikle ingilizce konusunda çekincem vardı anlayamam diye fakat anladım, translate gerek kalmadı. İngilizcem iyi değil duyduğumu anlayabiliyorum sadece o da her şeyi değil.

1 Ağustos 10.30 randevusuna 15 dakika geçikmeli gittim fakat doktor sorun etmedi. 5 dakika kadar bekledikten sonra odaya girdim. Mülakat mailinin çıktısını istedi yanımda yoktu telefondan gösterdim sorun olmadı.

Bir form verdi başında kişisel bilgiler, varsa ummandaki telefon numaranız. Formun devamında belirli hastalıklarla ilgili sorular(astım, tüberküloz vb.)
      genelde bir hastalık geçmişiniz yoksa hayır diyeceğiniz sorular yani. Aşı tarihleri ve hangi aşı markası olduğu olan bir soru daha var formda.

Verdiğim evraklar:

• 5 adet fotoğraf(5x5) verdim birini geri verdi.
      • Bir adet renkli pasaport fotokopisi
      • Antikor testi ve yeminli tercüman tarafından çevirisi.
      • Aşı listesi ve yeminli tercüman tarafından çevirisi. Ben Tdap yerine Dabt-Ipa olmuştum sorun olmadı, sormadı bile.

Antikor testimdeki değerlerin hepsi pozitifti. Gitmeden olduğum aşılar influenza ve dabt-ipa. Normalde t-dap yaptırdı diğer arkadaşlar ama dediğim gibi doktor sorun etmedi.
      Ücret 75 riyal tutuyor aşılarınız tamsa. Banka kartından 5468 tl çekti. O günkü kur 70 tl civarıydı.

Sonrasında doktorun yardımcısı boy-kilo ölçümü yaptı, kan aldı, tansiyon ölçtü. 23 yaşında olduğum için idrar testide yapıldı bana.

Doktorun yardımcısı farklı bir doktorun yanına götürdü. Muayene ediyor oradada, benden yatağa uzanıp tişörtümü göğsüme kadar sıyırmamı istedi. Bir kaç derin
      nefes aldıktan sonra muayene tamamlanıyor.

En son x-ray'e gittik ve işlem bitti. Yaklaşık 1.30 saat sürdü, x-ray'de 20 dakika civarı bekledim yoksa daha kısa sürüyor.

Mülakattan bir gün önce de teslim alınacak.

M
      mertekremh
    • RE: Kredi Skoru / Credit History

@Emre-Kurtulmuş linki kullanıp başvurdum 1k limitli verdi. Teşşekkürler 🙂

Bankacılık içinde yayımlandı
      M
      mertekremh
    • RE: Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864)

@crazycells cevap için teşekkürler. Bende 9.satır diye düşünmüştüm ama 15.satır olduğu yönünde ısrar ettiler 🙂

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      M
      mertekremh
    • RE: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

@smartcells su gibi aktı gitti yazınız. Okurken kendimi hayal ettim, umarım benim de güzel ve huzurlu bir hayatım olur 🙂
      Hayatınızın geri kalanıda ilk yılınız gibi güzel geçer umarım.

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam içinde yayımlandı
      M
      mertekremh

@lumos tebrikler Tuğba hanım gözünüz aydın. Amerika'daki hayatanızda güzellikler sizi bulsun.

M
      mertekremh
    • RE: [Arşiv] DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

@ozzy22 teşekkürler güzel dilekleriniz için, inşallah. Sizin de vizeniz hayırlı olsun

M
      mertekremh

@Prm-oguzhan amcamın bir tanıdığının şirketi vardı, ben kendisini tanımıyorum.

M
      mertekremh

@beyzakr aynı grup amerikadada görüşüp bu günleri yad ederiz artık 🙂

M
      mertekremh

mertekremh tarafından gönderilen son iletiler

• RE: Kredi Skoru / Credit History

@Emre-Kurtulmuş linki kullanıp başvurdum 1k limitli verdi. Teşşekkürler 🙂

Bankacılık içinde yayımlandı
      M
      mertekremh

@Prm-oguzhan amcamın bir tanıdığının şirketi vardı, ben kendisini tanımıyorum.

M
      mertekremh

@beyzakr aynı grup amerikadada görüşüp bu günleri yad ederiz artık 🙂

M
      mertekremh
    • RE: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

@smartcells su gibi aktı gitti yazınız. Okurken kendimi hayal ettim, umarım benim de güzel ve huzurlu bir hayatım olur 🙂
      Hayatınızın geri kalanıda ilk yılınız gibi güzel geçer umarım.

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam içinde yayımlandı
      M
      mertekremh

Merhaba 15 Ağustos Umman/Maskat mülakat deneyimimi paylaşacağım sizlere.

Uzun uğraşlar, yüze yakın ülkeden olumsuz mail dönüşleri sonunda telegram grubunda Umman mülakat deneyimini gördüm ve bende mail attım(telegramdaki nickleriyle @bavuldahayat ve @halide aydın bilgiyi paylaştığınız için çok teşekkürler. Sayenizde bu deneyimi yazabiliyorum). 1 yıllık vize alırsanız dosyanızı taşıyabiliriz diye dönüş aldım ve ardından 36B çoklu giriş vizesine başvurdum. Saat gece 02.00 civarıydı öğlen baktığımda vizem onaylanmıştı. Tekrar vizeyle beraber mail attım ve dosyamın Ankaradan istendiği söylediler 🙂 Dosyam taşınmadan 1-2 gün önce mülakat dağıtıldığı için bir ay boyunca mülakat dağıtılmasını bekledim. Bu süreçte 36B vizesinin şartı ilk bir ay içerisinde ülkeye giriş yapmaktı. Toplamda 3 kez Umman'a git gel yaptım.

Mülakat günü görüşmem saat 10.00'daydı. 2 saat önceden gidip bekledik. Sıram gelince güvenlik kontrolünden geçip asıl binaya ilerledim. Güvenliğe araba anahtarını bırakabiliyoruz. Dosyaları teslim ederken asıl-çevirisi-fotokopisi şeklinde verdim. Sırasıyla pasaport ve fotokopisi, iki adet 5x5 fotograf, formül a belgesi, klinikten alınan dosya, adli sicil kaydı, banka hesap dökümüm ve iş evrağımı teslim ettim. Birth certificate isterken sadece formül a belgesini verdim ve vukuatlı nufüs kayıt belgesini vermeyi unuttum. Sonradan tekrar gidip sorduğumda formül a belgesi yeterli diyip almadı. Askerlik belgesinide istemedi. Ödemeyi yaptıktan sonra sıra numarası verdi ve beklemeye başladım.

Sıra numaram yandı ve konsolos hanımla görüşmem başladı. Sağ elimi kaldırıp yemin ettim, ardından parmak izlerim alındı.

Sorular sırasıyla B: ben, K: konsolos

K: Daha önce evlendi mi?
      K: Çocuğun var mı?
      K: Daha önce Türkiye dışında bir ülkede yaşadın mı?
      K: Daha önce bir suça karıştın mı, sicilin temiz mi?
      B: Sicilim temiz
      K: Amerikada tanıdığın var mı?
      B: Evet, amcamın yanına gideceğim.
      K: Hangi üviversite , hangi bölüm?
      B: Bilgisiyar programcılığı mezunuyum diyince alanında çalışıyor musun dedi. Hayır dedim iş teklifim var orada çalışacağım dedim.
      K: Aaa evet burada görüyorum diyip vizeni onaylıyorum dedi.

Banka hesabımda 8.5k dolar gösterdim. İş evrağımın olması ve amcamın orada yaşıyor olması bir artı olmuş olabilir.
      Mülakata girdikten sonraki hafta çarşamba günü(23 ağustos) sabah saatlerinde pasaportlarınızı alabilirsiniz tarzında mail geldi ve sarı zarfları ve pasaportları aldık 🙂

Bu süreçte çok güzel arkadaşlıklar edindim. Umut'a, İlker'e, İlker'in arkadaşları Dinç ve Edaya çok selamlar.(Dönercimiz Sertan abiyi de es geçmeyeyim) Yine Ummanda tanıştığımız Burak abiye, Okan abiye, Seyfettin abiye, Nalan'a, Beyza'ya ve ismini hatırlamadığım diğer insanlara selamlar, sevgiler. Umarım Amerika'da umduğumuzdan daha iyi hayatlar yaşayabiliriz.

Bu forumda ve telegramdaki tüm sorularımıza cevap veren herkese özellikle Gucarslan bey ve Tuğba hanıma çok teşekkürler.

M
      mertekremh

@ozzy22 teşekkürler güzel dilekleriniz için, inşallah. Sizin de vizeniz hayırlı olsun

M
      mertekremh

@bozyuruk o başlığa yazacaktım fakat bu başlığa yazan bir arkadaş daha vardı, buraya yazdım bende

M
      mertekremh

Merhaba Umman/Maskat sağlık deneyimimi paylaşıcağım sizlere.

Öncelikle ingilizce konusunda çekincem vardı anlayamam diye fakat anladım, translate gerek kalmadı. İngilizcem iyi değil duyduğumu anlayabiliyorum sadece o da her şeyi değil.

1 Ağustos 10.30 randevusuna 15 dakika geçikmeli gittim fakat doktor sorun etmedi. 5 dakika kadar bekledikten sonra odaya girdim. Mülakat mailinin çıktısını istedi yanımda yoktu telefondan gösterdim sorun olmadı.

Bir form verdi başında kişisel bilgiler, varsa ummandaki telefon numaranız. Formun devamında belirli hastalıklarla ilgili sorular(astım, tüberküloz vb.)
      genelde bir hastalık geçmişiniz yoksa hayır diyeceğiniz sorular yani. Aşı tarihleri ve hangi aşı markası olduğu olan bir soru daha var formda.

Verdiğim evraklar:

• 5 adet fotoğraf(5x5) verdim birini geri verdi.
      • Bir adet renkli pasaport fotokopisi
      • Antikor testi ve yeminli tercüman tarafından çevirisi.
      • Aşı listesi ve yeminli tercüman tarafından çevirisi. Ben Tdap yerine Dabt-Ipa olmuştum sorun olmadı, sormadı bile.

Antikor testimdeki değerlerin hepsi pozitifti. Gitmeden olduğum aşılar influenza ve dabt-ipa. Normalde t-dap yaptırdı diğer arkadaşlar ama dediğim gibi doktor sorun etmedi.
      Ücret 75 riyal tutuyor aşılarınız tamsa. Banka kartından 5468 tl çekti. O günkü kur 70 tl civarıydı.

Sonrasında doktorun yardımcısı boy-kilo ölçümü yaptı, kan aldı, tansiyon ölçtü. 23 yaşında olduğum için idrar testide yapıldı bana.

Doktorun yardımcısı farklı bir doktorun yanına götürdü. Muayene ediyor oradada, benden yatağa uzanıp tişörtümü göğsüme kadar sıyırmamı istedi. Bir kaç derin
      nefes aldıktan sonra muayene tamamlanıyor.

En son x-ray'e gittik ve işlem bitti. Yaklaşık 1.30 saat sürdü, x-ray'de 20 dakika civarı bekledim yoksa daha kısa sürüyor.

Mülakattan bir gün önce de teslim alınacak.

M
      mertekremh

@lumos tebrikler Tuğba hanım gözünüz aydın. Amerika'daki hayatanızda güzellikler sizi bulsun.

M
      mertekremh
    • RE: Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864)

@crazycells cevap için teşekkürler. Bende 9.satır diye düşünmüştüm ama 15.satır olduğu yönünde ısrar ettiler 🙂

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      M
      mertekremh