• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. ferhatsirin
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 14
    • En İyi 10
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

ferhatsirin

@ferhatsirin

46
    İtibar
    45
    Profil Görüntülemeleri
    14
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

ferhatsirin Takip etme Takip Et

ferhatsirin tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: [Arşiv] DV2023 Mülakat Deneyimleri

Merhabalar değerli yoldaşlar, kıymetli arkadaşlar, her konuda usanmadan çekinmeden bizlerle deneyimlerini bilgilerini paylaşan @gucarslan uğur beye ve değerli yöneticilerimize çok çok teşekkür ediyorum.

Öncelikle size kaçırdığım mülakatımdan deneyimlerimi paylaşmak istiyorum
      Genelde her ay başı sorgulama maili atardım [email protected] yine ayın 1 inde mail attım ve beklemeye başladım hemen ertesi gün cevap geldi ama bu sefer farklı bir mail aldım İngilizcem o kadar iyi olmadığı için çeviriden baktım sonra nasıl anlatayım hayatımın şokunu yaşadım diyebilirim. “Mülakat tarihi geçtiği için herhangi bir sorunuz varsa Ankara ile irtibata geçin” diye bir mail abartısız diyebilirim bir an kendimden geçtim bu doğru olamaz dedim üstümdeki şoku atlattıktan sonra gruba yazdım ne yapabilirim diye sağolsunlar arkadaşlar yardımcı oldular uğur bey randevu alırsınız sakin kalın demesine rağmen sakin kalmak insanın elinde değil yani böyle bir durumda insan gerçekten hayatını sorgulamaya başlıyor desem abartmış olmam herhalde. Uğur beyin yönlendirmesi ile AIS’e girip randevumu kaçırdım diye bir sekme var ordan yeni randevu talebinde bulundum ve neden yeni randevu talep ettiğinizi 500 kelimelik kısa bir açıklama istiyorlar sizden gerekli açıklamayı yapıp talebi gönderdim
      ve sonra en zorlu süreç bekleme süresi, belirsizlik insanın ömründen ömür alıyor ben yeni randevu talebini cuma akşamında atmıştım cevap çarşamba günü geldi şunu söyleyebilirim beklediğim 5 gün bana 5 yıl gibi geldi günler geçmiyor saatler geçmiyor abartısız geçmiyor gece uyku uyuyamıyor hiç bir günlük işimi yapamıyordum sadece evde bekledim 5 gün ve sonunda o mail geldi yeni randevu oluşturabilirsiniz evet bu sefer size attıkları linkten siz randevunuzu boş bir slot’ta alabiliyorsunuz ve bunu AIS’ten değiştirebiliyorsunuz.
      22.12.2022 saat 10:00’da yeni mülakat tarihimi aldım çok şükür ve derin bi nefes aldım hemen hazırlıklara başladım…

20.12.2022 tarihinde unganlar randevumu aldım.
      Unganlarla ile ilgili çok fazla deneyim paylaşıldığından tekrar aynı şeyleri yazmak istemedim.
      Evraklar unganlar derken o heyacanlı, o kutlu, o mübarek gün geldi çattı
      Tarih 22.12.2022 saat 10:00
      Öncesinden Ankara’ya arkadaşıma gitmiştim hem hava almak hem heyecanımı yenmek için 21.12.22 de arkadaşımla konsolosluğa yürüdük öyle dışardan baktım.
      Mülakat günü Sabah 9:00 gibi evden çıktım hemen bir taksi buldum konsolosluğa geldim zaten çok yakındı 2 km civarı hemen 5 dk da konsolosluğun önüne geldim sıra bekleyenler vardı yavaş yavaş içeriye alıyorlardı sıraya girdim beklemeye başladım randevusu 9:45 te olanları alıyorlardı 10:00 da olanları 9:45 gibi almaya başlayacaz dediler bende hemen yanındaki Starbucksa gidip kahvemi içerken beklemeye başladım biraz bekledikten sonra dışarıya çıkıp birinden saati sordum saat 9:30 ve sıraya girdim pasaportumu teslim ettim yavaş yavaş içeri almaya başladılar x ray cihazlarından geçtim pasaportumu verdiler ana binaya geldim girişte bir hanımefendi bir kâğıt verdi bunları okuyun sonra tamam derseniz 18 numaraya geçin sıra numarası alacaksınız Gren cart Red nedenleri yazıyor kağıtta tamam dedim geçtim beklemeye başladım bir görevli geldi pasaportumu istedi ve ardından sıra numarası verdi ön tarafta beklememi söyledi.
      İlk sıra numaram yandı görevli kadın arkadaş tek tek benden evrakları istedi

Ben bunların hepsini yanımda götürmüştüm;

1. Pasaport
      2. Randevu mailin çıktısı
      3. Diplomaların aslı, fotokopileri ve E-devlet mezuniyet belgeleri
      4. Arşiv kayıtlı adli sicil belgesi
      5. 1 Yıllık hesap döküm belgesi imza sirküleri ile birlikte
      6. Nüfus Kayıt örneği(vukuatlı)
      7. Askerlik durum belgesi
      8. DS-260 form belge çıktısı
      9. PTT/AIS kaydı ekran çıktısı
      10. Sağlık raporu
      11. 5*5 cm 2 adet fotoğraf

Benden sadece bu evrakları aldılar;

1. Pasaport
      2. Diplomaların aslı(üniversite,lise diploması) ve sadece üniversite diplomasının fotokopisini aldı E-devlet mezuniyet belgelerini geri verdi.

3.Arşiv kayıtlı adli sicil belgesi
      4. 1 Yıllık hesap döküm belgesi imza sirküleri ile birlikte
      5. Nüfus Kayıt örneği(vukuatlı)
      6. Askerlik durum belgesi
      7. Sağlık raporu
      8. 5*5 cm 2 adet fotoğraf

Sonra Amerika’da hiç yaşadınız mı ?
      -hayır
      Evli misiniz ?
      -hayır
      Daha önce hiç evlendiniz mi?
      -hayır
      İngilizce biliyor musunuz? mülakat Türkçe mi olsun İngilizce mi anlamında sordu herhalde
      -hayır
      Vize ücretini yatırdınız mı?
      -hayır
      18 numaraya geçin ordan yatırın
      18 numaraya geçtim vize ücretini yatırdıktan sonra ön tarafta bekleyin tekrar sıranız yanacak onu takip edin.
      -teşekkür ederim
      Ön tarafa geçtim beklemeye başladım zorlu ve heyecanlı bir bekleyiş sıra numaram yandı
      Çok sempatik ve aksanlı bir Türkçe ile konuşan beyefendi güler yüz ile hoşgeldiniz deyip sağ elimi havaya kaldırmamı ve doğru bilgi vereceğime dair yemin ettirdi, parmak izlerini aldı sorular başladı.

Amerika’da nerde yaşamayı düşünüyorsunuz?
      -Ohio
      Neden Ohio?
      -Orda arkadaşımın dayısı var ilk başta yardımcı olacak o yüzden
      İngilizce biliyor musunuz?

• çok az
        Öğrenmeniz lazım biliyorsunuz de mi?
      • evet öğrenmek için sabırsızlanıyorum.
      • Bu esnada bilgisayara bir şeyler yazdı biraz uzun sürdü uzun dediğim 40 saniye falan dedim acaba Red mi verecek kafamda öyle şeyler döndü ki önceki deneyimleri okuduğumda çok kısa sürdüğünü söylemişlerdi arkadaşlar bir korku yaşadım orda ama çok şükür uzun sürmedi

Orda ne iş yapmayı planlıyorsunuz?
      -ilk başta hizmet veya lojistik sektöründe çalışmayı düşünüyorum bir süre sonra lojistik üzerine bir şirket kurmayı ve İngilizcemi geliştirince yüksek lisans yapmayı düşünüyorum.

VİZENİZİ ONAYLIYORUM 5 iş günü içinde elinize ulaşır hayırlı olsun die bir sihirli cümle kurdu

• Çok teşekkür ederim ☺️
      • Numarayı size mi vereyim
      • Hayır size hediye hatıra kalsın.
      • Tekrar çok teşekkür ederim deyip mutlu ve gülerek ayrıldım.

Benim mülakat maceram bu şekildeydi umarım herkes dilediği hayallere kavuşur ve herkesin vizesi en kısa sürede onaylanır.
      Umut ve sevgi ile kalınız…🙏

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      ferhatsirin
      ferhatsirin

@Yunus35 yargılamadan önce yazdıklarımı dikkatlice okumuş olsaydınız bilerek ve isteyerek yada sorumsuzluk yaptığım için mülakat tarihini kaçırmadığımı anlamış olurdunuz istemeden kaçırmışım hani bazen bir şeylerin üstüne çok gidersiniz o sizden kaçar ya işte bu yüzden olduğunu düşünüyorum ve ayrıca mail gelmedi bana her gün maillerini düzenli kontrol eden biri olarak.
      Başkasının hakkını yeme konusuna gelince hiç alakası yok elçilik sadece Green cartlılar için çalışmıyor farklı vize türlerine de boş slot ayırıyorlar bana yeni mülakat onayı verdiklerinde aralık ayı içinde 4 ayrı boş slot vardı bende benim için en uygun olanını seçtim durum bundan ibaret yani ortada hak yeme gibi bir durum yok bunu bizzat deneyimleyen biri olarak söylüyorum.
      Ve bu benim için çok acı bir tecrübe, forumda olanların için de bambaşka bir tecrübe oldu.
      …

ferhatsirin
      ferhatsirin

@gucarslan Çok çok teşekkür ederim Uğur hocam gerçekten hakkınız ödenmez. Her şey gönlünüzce olsun 🙏🙏
      Bir gün yüz yüze görüşmek dileğiyle ☺️

ferhatsirin
      ferhatsirin

@Erkan-Gürsoy azmin sonunda gelen başarı. Tebrik ederim Erkan hocam yeni hayatınızda mutluluklar…

ferhatsirin
      ferhatsirin

@baranpeltek_ tebrikler yeni hayatınızda şans sizinle olsun🙏☺️

ferhatsirin
      ferhatsirin

@Hokkabaz36 sorunsuz sıkıntısız almana çok çok mutlu oldum yeni hayatında mutluluklar ☺️

ferhatsirin
      ferhatsirin
    • RE: Amerika'da Ehliyet Almak

Ohio’ da Ehliyet almak

Ehliyet başvurusunda bulununabilmek için gerekli belgeler:

Öncelikle kayıt yaptırmak için BMV ofislerinden birine gitmelisiniz.
      Sizden SSN adres kanıtı ve green kartınızı( yoksa geçerli olan vizeyi istiyorlar) ben başvurduğumda green kartım daha gelmemişti o yüzden pasaportu verdim kaydımı yaptım.

Kayıt yaptıktan sonra hemen sınava girebilirsiniz. Toplamda 40 sorudan oluşuyor 30 unu doğru yaparsanız geçersiniz geçemediğiniz taktirde her gün bir kere sınava girme şartıyla hafta içi her gün tekrar sınava girebilirsiniz. İngilizce bilmediğim ve sınava çalışacak kaynak bulamadığım için hafta içi her gün sınava girip sınavda sınava çalışıyordum. Bu ehliyeti tercüman eşliğinde almayacağım diye inat ettim ve 3. Haftanın sonunda 12 . girişimde sınavı geçebildim. Tabi inat edip etmemek size kalmış😊

Eğer İngilizce dilinde sınava girmeyecekseniz size bir randevu tarihi verecekler. Belirtilen tarihte Ohio ehliyeti olan bir çevirmen eşliğinde sınava gidip girmelisiniz.

Sınavı geçtikten sonra genelde “Temporary License” verilir. Bu geçici ehliyet ve direksiyon sınavından geçene kadar kullanabilirsiniz.
      Bu kağıtla beraber bir de direksiyon sınavı için tarih veriliyor.

Tarihinde gidip sınava girdiğinizde park etmek, dur işaretlerinde doğru şekilde durmak, yolda hız sınırına uygun şekilde araç sürmek, sinyal vermek, sireni çalışan ve ya ışıkları yanarak hareket eden Ambulans, İtfaiye, Polis araçları gördüğünüzde ilk fırsatta aracı durdurup bu araçlara yol vermek!!! Gibi etkenlere bakarak sınav sonucunuzu belirlerler. Bu kurallardan herhangi birinde hata yapılırsa %99 oranında sınavdan kalırsınız! Tecrübe ile sabittir 😉

Direksiyon Sınavdan kalırsanız size iki kağıt verirler.
      Biri siyah ve kırmızı renklerde ufak bir kart diğeri A4 kağıdı boyutunda.

Yapmanız gereken:

1. Önce 65$ civarında bir para ile online ders satın almalıanız. Yaklaşık 4 saatlik bir online ders bu.
        Bu siteden kayıt yapabilirsiniz.
        May 15, 2024

Online Traffic Education

Online Traffic Education

Complete your traffic school online from anywhere. Fully approved and court-accepted across the U.S.

?

Bu online derse kayıt yaparken sizden istenen güvenlik sorularını ekran fotoğrafı alarak ve ya bir yere yazarak kenarda tutun çünkü ders boyunca sizin doğru kişi olduğunuzu teyit etmek için bu soruları size soracaklar.
      Online dersi bir birey vermiyor! 6-7 sayfalık her biri 35 ila 60 dk zorunlu okuma süresi olan okuma sayfaları. Okumak yada okunacak sayfalar arasında gezinmek zorunda değilsiniz ama ekrandaki süre tükenene kadar sayfanın bilgisayar, telefon ve ya tablette açık halde beklemesi gerekiyor.
      Burada en kolayı, yedek bir telefon kullanarak yapmak. Ekran kilit süresini kaldırın ve süre dolana kadar kenarda bekletin. Süre bittiğinde her bölümde o bölümün içeriği hakkında basit sorular çıkar. Ara bölümlerde genel olarak 3-4 soru sorulur ve mutlaka en az bir tane de güvenlik sorusu sorulur. Eski bir şoförseniz ve ya bölgenin kurallarına hakim biri iseniz büyük oranda doğru cevaplar verip testleri geçersiniz. Bu minik testlerin hepsini doğru yapmanız şart!

En son sayfada ise 20 soruluk asıl test çıkar. Bu testte önceki soruların derlenmiş halidir. Belki bir kaç tane farklı çıkar. Bu testte de büyük oranda doğru cevap verdiğinizde online ders biter ve size genelde 1 gün içerisinde kayıt yaparken kullandığınız mail adresi üzerinden geçtiğinize dair belgeyi yollarlar. Bu belgenin çıktısını almalısınız.

1. Belgeyle birlikte 1 yıllık ehliyeti olan birini bulun. Bu kişi size günde 4 saat olmak üzere en az 24 saat eğitim vermeli ama tanıdık ise direkt bir bankaya ve ya yine Fedex, UPS ofislerinden birine gidip noter onayı almanız gerekiyor.

2. Son olarak bu belgeler ile ya online yada BMV ofislerinden birinden direksiyon sınavı için tekrar randevu alın. Sınav ayrıntılarını zaten anlattım değişen bir şey yok.

Sınavı geçtiğinizde ise belgelerinizle birlikte BMV nin hemen yanında ki License Bureau’ ya gidip birkaç işlemden sonra ehliyetiniz almak.

Hayırlı olsun 😊

Ehliyet ve Araba içinde yayımlandı
      ferhatsirin
      ferhatsirin

Güzel dilekleriniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim arkadaşlar🙏🙏

ferhatsirin
      ferhatsirin

@AKIN-DİLEK Tebrikler yeni hayatınızda mutluluklar🙏

ferhatsirin
      ferhatsirin

@sedat3459 tebrik ederim yeni hayatınızda mutluluklar.

ferhatsirin
      ferhatsirin

ferhatsirin tarafından gönderilen son iletiler

• RE: Amerika'da Ehliyet Almak

Ohio’ da Ehliyet almak

Ehliyet başvurusunda bulununabilmek için gerekli belgeler:

Öncelikle kayıt yaptırmak için BMV ofislerinden birine gitmelisiniz.
      Sizden SSN adres kanıtı ve green kartınızı( yoksa geçerli olan vizeyi istiyorlar) ben başvurduğumda green kartım daha gelmemişti o yüzden pasaportu verdim kaydımı yaptım.

Kayıt yaptıktan sonra hemen sınava girebilirsiniz. Toplamda 40 sorudan oluşuyor 30 unu doğru yaparsanız geçersiniz geçemediğiniz taktirde her gün bir kere sınava girme şartıyla hafta içi her gün tekrar sınava girebilirsiniz. İngilizce bilmediğim ve sınava çalışacak kaynak bulamadığım için hafta içi her gün sınava girip sınavda sınava çalışıyordum. Bu ehliyeti tercüman eşliğinde almayacağım diye inat ettim ve 3. Haftanın sonunda 12 . girişimde sınavı geçebildim. Tabi inat edip etmemek size kalmış😊

Eğer İngilizce dilinde sınava girmeyecekseniz size bir randevu tarihi verecekler. Belirtilen tarihte Ohio ehliyeti olan bir çevirmen eşliğinde sınava gidip girmelisiniz.

Sınavı geçtikten sonra genelde “Temporary License” verilir. Bu geçici ehliyet ve direksiyon sınavından geçene kadar kullanabilirsiniz.
      Bu kağıtla beraber bir de direksiyon sınavı için tarih veriliyor.

Tarihinde gidip sınava girdiğinizde park etmek, dur işaretlerinde doğru şekilde durmak, yolda hız sınırına uygun şekilde araç sürmek, sinyal vermek, sireni çalışan ve ya ışıkları yanarak hareket eden Ambulans, İtfaiye, Polis araçları gördüğünüzde ilk fırsatta aracı durdurup bu araçlara yol vermek!!! Gibi etkenlere bakarak sınav sonucunuzu belirlerler. Bu kurallardan herhangi birinde hata yapılırsa %99 oranında sınavdan kalırsınız! Tecrübe ile sabittir 😉

Direksiyon Sınavdan kalırsanız size iki kağıt verirler.
      Biri siyah ve kırmızı renklerde ufak bir kart diğeri A4 kağıdı boyutunda.

Yapmanız gereken:

1. Önce 65$ civarında bir para ile online ders satın almalıanız. Yaklaşık 4 saatlik bir online ders bu.
        Bu siteden kayıt yapabilirsiniz.
        May 15, 2024

Online Traffic Education

Online Traffic Education

Complete your traffic school online from anywhere. Fully approved and court-accepted across the U.S.

?

Bu online derse kayıt yaparken sizden istenen güvenlik sorularını ekran fotoğrafı alarak ve ya bir yere yazarak kenarda tutun çünkü ders boyunca sizin doğru kişi olduğunuzu teyit etmek için bu soruları size soracaklar.
      Online dersi bir birey vermiyor! 6-7 sayfalık her biri 35 ila 60 dk zorunlu okuma süresi olan okuma sayfaları. Okumak yada okunacak sayfalar arasında gezinmek zorunda değilsiniz ama ekrandaki süre tükenene kadar sayfanın bilgisayar, telefon ve ya tablette açık halde beklemesi gerekiyor.
      Burada en kolayı, yedek bir telefon kullanarak yapmak. Ekran kilit süresini kaldırın ve süre dolana kadar kenarda bekletin. Süre bittiğinde her bölümde o bölümün içeriği hakkında basit sorular çıkar. Ara bölümlerde genel olarak 3-4 soru sorulur ve mutlaka en az bir tane de güvenlik sorusu sorulur. Eski bir şoförseniz ve ya bölgenin kurallarına hakim biri iseniz büyük oranda doğru cevaplar verip testleri geçersiniz. Bu minik testlerin hepsini doğru yapmanız şart!

En son sayfada ise 20 soruluk asıl test çıkar. Bu testte önceki soruların derlenmiş halidir. Belki bir kaç tane farklı çıkar. Bu testte de büyük oranda doğru cevap verdiğinizde online ders biter ve size genelde 1 gün içerisinde kayıt yaparken kullandığınız mail adresi üzerinden geçtiğinize dair belgeyi yollarlar. Bu belgenin çıktısını almalısınız.

1. Belgeyle birlikte 1 yıllık ehliyeti olan birini bulun. Bu kişi size günde 4 saat olmak üzere en az 24 saat eğitim vermeli ama tanıdık ise direkt bir bankaya ve ya yine Fedex, UPS ofislerinden birine gidip noter onayı almanız gerekiyor.

2. Son olarak bu belgeler ile ya online yada BMV ofislerinden birinden direksiyon sınavı için tekrar randevu alın. Sınav ayrıntılarını zaten anlattım değişen bir şey yok.

Sınavı geçtiğinizde ise belgelerinizle birlikte BMV nin hemen yanında ki License Bureau’ ya gidip birkaç işlemden sonra ehliyetiniz almak.

Hayırlı olsun 😊

Ehliyet ve Araba içinde yayımlandı
      ferhatsirin
      ferhatsirin

@baranpeltek_ tebrikler yeni hayatınızda şans sizinle olsun🙏☺️

ferhatsirin
      ferhatsirin

@Hokkabaz36 sorunsuz sıkıntısız almana çok çok mutlu oldum yeni hayatında mutluluklar ☺️

ferhatsirin
      ferhatsirin

@sedat3459 tebrik ederim yeni hayatınızda mutluluklar.

ferhatsirin
      ferhatsirin

@Erkan-Gürsoy azmin sonunda gelen başarı. Tebrik ederim Erkan hocam yeni hayatınızda mutluluklar…

ferhatsirin
      ferhatsirin

@AKIN-DİLEK Tebrikler yeni hayatınızda mutluluklar🙏

ferhatsirin
      ferhatsirin

@cemalerhan gerçekten sizi çok iyi anlıyorum Bende ilk mülakat tarihimi kaçırdığımı öğrendiğimde nasıl böyle bir hata yaparım nasıl diye bir süre kendime gelememiştim ve bu duyguyu iyi biliyorum. Çok geçmiş olsun vardır bir hayır😔

ferhatsirin
      ferhatsirin

@Şeyda içtenlikle çok teşekkür ederim🧿☺️

ferhatsirin
      ferhatsirin

@felemez Çok geçmiş olsun böyle bir sebepten Red almak baya üzücü olmuş siz yinede bir avukatla görüşün belki yapılacak bir şey vardır.😔

ferhatsirin
      ferhatsirin

@gucarslan Çok çok teşekkür ederim Uğur hocam gerçekten hakkınız ödenmez. Her şey gönlünüzce olsun 🙏🙏
      Bir gün yüz yüze görüşmek dileğiyle ☺️

ferhatsirin
      ferhatsirin