3 Eylül saat 10:45 randevumu kısaca anlatayım.
öncelikle 9 Eylül 2025 tarihine benim ve 13 yaşındaki oğlumun randevumuz vardı.
Yeni sisteme geçince yanlışlıkla kendi randevumu iptal etmişim ama oğlumun randevusunda problem yoktu.
mecburen kendime ücret deyip tekrar bir randevu aldım (Kasım 2026 ya).
iki gün içinde iki defa öne çekerek 3 Nisan 2026 ya taşıdım.
bir danışmanlık firmasını arayıp oğlumla beraber 9 Eylül tarihinde girme imkanım olup olmadığını sordum, aynı tarihe geri çekmenin çok zor olduğunu acil randevu talebinin de kabul edilmeyeceğini söylediler. (Ücretleri de kişi başı 200 dolar, randevu öne çekme 300 dolar).
hatta konsolosluk çağrı merkezi ile görüştüm onlar da böyle bir sebepten acil durumun kabul edilmeyeceğini belirttiler.
nasıl olsa parayla değil ya durumu anlatır bir mesaj yazarak "EĞER UYGUN GÖRÜRSENİZ OĞLUMLA BİRLİKTE ŞU TARİHTE GİRMEK İSTİYORUM DİYEREK" acil durum talebinde bulundum.
ertesi gün talebin onaylandığına dair mail geldi. talebe uygun açılan ağustos eylül aylarında boş günlerden 3 Eylülü seçtim.
ve oğlumu da alıp görüşmeye gittim.
25-30 yaşlarında genç erkek Amerikalı ile mülakata başladık.
K- neden Amerika'ya gitmek istiyorsunuz
B- oğlum ile birlikte 2026 dünya kupasını izlemeyi planlıyoruz.
K-oğlunuzun randevusu varmı
B-evet 6 gün sonra
K-polis mısınız
E-evet
K-kac yıldır çalışıyorsunuz
B-21
K-eşiniz de gelecek mi
B- hayır
bunları sorarken çoğunlukla bilgisayara bakıp birşeyler yazdı. mikrofonu kapatıp yanındaki diğer uzak doğulu bayan konsolosla 5-6 dakika bir şeyler konuştu. bayan konsolos ara sıra elindeki not defterine bir şeyler yazdı.
daha sonra mikrofonu açarak vizenizi onaylıyorum dedi, beyaz kağıdı verdi.
oğlum için bugün işlem yapmayacaklarını 9 Eylül'de tekrar gelmemizi söyledi.
10.45'teki randevuya saat 10.00 gibi girmiştik.
içerisi bayağı bir kalabalıktı en az 150 kişi vardı.
biz en sona kalan 10 kişi arasındaydık. gayet sakin ve rahat geçti mülakat. çıktığımızda saat 12.30'a geliyordu.
açıkçası öyle herkesin randevusunu duyma imkanımız olmadı bazı mikrofonların sesi yüksek olduğu için duyuluyordu, benim duyduklarım çoğunluk mülakatı İngilizce yaptı. kabul oranı sanki bir tık iyi gibiydi %60 diyebilirim gördüğüm kadarıyla.
bütün bütün başvuru ve form işlemlerini kendim yaptım. hiçbir evrak götürmedim. pasaporttan başka hiçbir şeye bakmadılar, götürdüğümüz fotoğrafımızı bile almadılar.
profil...
42 yaş
polis memuru
evli 4 çocuk
eş çalışmıyor
EKSTA- dışarı çıkıp telefonu açtığımda 10 dakika sonra Amerika oregon eyaletinden bir çağrı geldi. Bant kaydı "Bu bir işletme hesabıdır lütfen WhatsApp'a kaydedin" dedi ve kapandı. 
Okuduğunuz için teşekkürler.