• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. edmond_dantes
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    E
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 18
    • En İyi 9
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

edmond_dantes

@edmond_dantes

10
    İtibar
    39
    Profil Görüntülemeleri
    18
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

edmond_dantes Takip etme Takip Et

edmond_dantes tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

Başka bir başlığa yazmıştım ancak daha alakalı olacağını düşündüğüm için buraya da bırakacağım

Herkese merhabalar,
      Biraz önce eşimle beraber malesef b1/b2 vizesi randevumuzdan sarı kağıt elimizde Ankara büyükelçiliğinden ayrıldık. Yani döneceğimize inanmadıklarını söylediler kısaca. Görüşme 45sn-1dk kadar sürdü ve son derece nazik bir genç beyefendi tarafından pasaportlarımız bize iade edildi. Kendisinin sorduğu sorular basitti; ne kadar kalacaksınız çocuğunuz var mı abdde tanıdığınız var mı (eşimin erkek kardeşi bir senedir orda gc talihlisi olarak gitti) vs vs. İki devlet memuruyuz. Muhtemelen bizim sonuçlanmamış DW başvurumuzun da olumsuz bir etkisi olmuştur.
      Çocuğumuz yok. İçerde iki saat sıra bekledik ve bu süre zarfında görüşmeler banko/pencere sistemiyle yapıldığı için diğer insanların görüşmelerine de kulak misafiri oluyorsunuz. Benim kişisel yorumumdur ancak çocuklu ailelerin ve yaşlıların olumlu sonuçlar aldığına şahitlik ettim. Dediğim gibi kimse referans almasın kişisel yorumumdur. Bunun dışında abd vize görüşmesi öncesi pasaport doldurun vs yazılarına da üzülerek alakası yok diyeceğim. 2013-2023 yılları arasında batı ve kuzey avrupadaki ünlü şehirlerin nerdeyse tamamında ve vizesiz girilebilen gürcistan gibi ülkelerde bulundum ancak sonuç olumsuz oldu. ABDde yaşayan aile üyeleri konusunda da formda zaten adrese kadar yazdığımız için yok kimse demek de doğru olmazdı. Nasip kısmet artık şansımız gc olsun :))

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) içinde yayımlandı
      E
      edmond_dantes
    • RE: DV2024 Sohbet Odası

@Programmer kiraya çok para verdiklerinden dem vururlar ancak 250 euroya bir haftalık alışverişlerini et alkol vs dahil yapabildiklerinden hiç bahsetmezler 😃 Merak ediyorum biz gidersek orda yaşayanlara ne zararımız olacak da hep bir “burası eski avrupa değil yiğenim mark zamanlarıydı bolluk” edebiyatı.

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      E
      edmond_dantes
    • RE: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@tolgasatir, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@edmond_dantes yok işte formda da belirtmemek lazım 😃 hakkınızda hayırlısı olsun, bizim 3 yaşında oğlumuz var ben iş amaçlı başvurdum, eşim bana eşlik edicek turistik amaçlı cocugumuz Türkiye de kalacak bu süre zarfında bakalım bir şansımızı deneyeceğiz 🙂

Çocuk olup olmaması ülkeye geri dönüp dönülmeyeceği konusunda bir referans olarak ele alınıyor olabilir. Sizin şansınız çok çok daha yüksek eminim 🙂 lütfen buraya yanıt olarak yazın sonuçlandığında. Bol şans!

E
      edmond_dantes

İki tane HAS NOT BEEN SELECTED da ben ve eşimden efendim yine olmadı :))

E
      edmond_dantes

@waterman, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vize Mülakat Deneyimleri

@edmond_dantes merhaba sarı kağıt almanız vizenizin reddedildiği anlamına gelmiyor vizenizin basılabilmesi için idari işlem gerektiğiniz anlamına geliyor maillerinize baktınız mı? Konsolosluğun size ek belge istediğine dair bi mail düşmüş mü? Cok fazla ülke gezenlerden de istendiğine şahit olduk maalesef.

Keşke böyle olsa ancak bahsettiğiniz GC mülakatları için geçerli bildiğim kadarıyla. B1/b2 vize için verilen ret kağıdında açık bir şekilde itiraz hakkımızın olmadığı ve yeniden form doldurup yeniden ödeme yapıp yeniden bir başvuru/randevu sürecine gitmemiz gerektiği yazıyor.

E
      edmond_dantes

@edmond_dantes hayır idari işlem bütün vize türlerinde uygulanabilir verdikleri kağıtta yazan İlk cümleyi buraya aktarır mısınız? Veya kağıdı buraya atar mısınız?

Fotoğraf yüklemeyi denedim ancak başaramadım. İnternette 214(b) olarak aratırsanız karşınıza çıkacaktır. Zaten sizin bahsettiğiniz durumu yaşayan arkadaşlara “mail gelecek kontrol ediniz” diye bilgi vermiş görevli. Kağıttan aynen yazıyorum. “ABD’yi ziyaret ettikten sonra kendi ülkenize geri dönmenizi zorunlu kılacak bağlara sahip olduğunuzu kanıtlayamamış bulunmaktasınız” “Bugünkü karar geri alınamaz. Ancak, herhangi bir zamanda yeniden başvuruda bulunabilirsiniz. eğer tekrar başvuru yapmaya karar verirseniz, yeni bir başvuru formu doldurmalı, yeni bir fotoğraf yüklemeli ve başvuru ücretini yatırdıktan sonra yeni bir randevu almalısınız. Vize konsolosu ile bir kez daha görüşme yapmanız gerekecek.” Diye devam ediyor.

E
      edmond_dantes

@tolgasatir, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@edmond_dantes cocugunuz var mı acaba ? bir de genel olarak Amerikadaki akrabalardan tanıdıklardan bahsetmeyin diyorlar ama tabi buda bir risk, kısmet inşallah 6 mayısta yüzünüz güler

Çocuğumuz yok. İçerde iki saat sıra bekledik ve bu süre zarfında görüşmeler banko/pencere sistemiyle yapıldığı için diğer insanların görüşmelerine de kulak misafiri oluyorsunuz. Benim kişisel yorumumdur ancak çocuklu ailelerin ve yaşlıların olumlu sonuçlar aldığına şahitlik ettim. Dediğim gibi kimse referans almasın kişisel yorumumdur. Bunun dışında abd vize görüşmesi öncesi pasaport doldurun vs yazılarına da üzülerek alakası yok diyeceğim. 2013-2023 yılları arasında batı ve kuzey avrupadaki ünlü şehirlerin nerdeyse tamamında ve vizesiz girilebilen gürcistan gibi ülkelerde bulundum ancak sonuç olumsuz oldu. ABDde yaşayan aile üyeleri konusunda da formda zaten adrese kadar yazdığımız için yok kimse demek de doğru olmazdı. Nasip kısmet artık şansımız gc olsun :))

E
      edmond_dantes

@canertnc, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

Merhabalar ; istanbul B1/B2 vizesi saat 07:45 randevumdan ( ben ,eşim ve 3 yaşinda çocuğum) hep birlikte onay aldık. Görüsmeyi gün içerisinde detaylı yazıcam. Forumdaki herkese çok ama çok teşekkür ederim

Tebrikler! Adınıza sevindim. Şimdiden iyi yolculuklar. Gün içinde malesef bekar bir arkadaştan daha red haberi geldi. Çocuk yapıp başvuracağız bir sonrakine :))

E
      edmond_dantes

@hasnotben büyük geçmiş olsun. Benzer tecrübeleri yaşamışız. Yalnız biz içede girdikten sonra tam iki saat bekledik nedense bir türlü sıra gelmek bilmemişti. Seyahat edin pasaport doldurun kısmına kesinlikle katılmıyorum. Sırf bu sebepten b1/b2 vizesi öncesi avrupaya giden insanlar olması beni çok şaşırtıyor. Daha önce ingilterede üç ay ve ardından farklı senelerde avrupanın paris amsterdam roma venedik nice barcelona floransa vs vs bir çok şehrinde bulundum. Eşimle girdiğimiz vize görüşmesi tam tamına 30 saniye sürdü ve red aldık. Kesinlikle de turist vizesiyle gidip kaçak bir şekilde kalmak niyetinde değildik. Ben oraya gitmeden sonucun belli olduğu inancındayım. Tekrar geçmiş olsun.

E
      edmond_dantes

edmond_dantes tarafından gönderilen son iletiler

• RE: DV2025 Sohbet Odası

Evet yerimizi alalım bir sene daha buralardayız :,)

E
      edmond_dantes

İki tane HAS NOT BEEN SELECTED da ben ve eşimden efendim yine olmadı :))

E
      edmond_dantes

@hasnotben büyük geçmiş olsun. Benzer tecrübeleri yaşamışız. Yalnız biz içede girdikten sonra tam iki saat bekledik nedense bir türlü sıra gelmek bilmemişti. Seyahat edin pasaport doldurun kısmına kesinlikle katılmıyorum. Sırf bu sebepten b1/b2 vizesi öncesi avrupaya giden insanlar olması beni çok şaşırtıyor. Daha önce ingilterede üç ay ve ardından farklı senelerde avrupanın paris amsterdam roma venedik nice barcelona floransa vs vs bir çok şehrinde bulundum. Eşimle girdiğimiz vize görüşmesi tam tamına 30 saniye sürdü ve red aldık. Kesinlikle de turist vizesiyle gidip kaçak bir şekilde kalmak niyetinde değildik. Ben oraya gitmeden sonucun belli olduğu inancındayım. Tekrar geçmiş olsun.

E
      edmond_dantes

@Simge-Kutlu, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

Bugün bı arkadaşımla sohbet ederken konu tabiki Amerika'ya geldi ☺️ toplanın toplanın millet anlatıyorum size 🤭 benim arkadaşımin bı arkadaşı, Meksika'dan Amerika'ya giriyolar. 1 çocukları var ve kadın 2. çocuğuna hamile. Şu anda sığınmacı maaşı aliyolarmis. Bı marketten alışveriş yapmışlar 2 araba doldurmuşlar yok yok, görmen lazım diyo arkadaşım bizim burda o alışverişi yapmak demek bı maaşin büyük bı kısmı demek diyo. Hatta şöyle devam etti konuşmamiz. Simge, görüntülü konuştuk bı görsen kafayı yersin bahçeli evleri var arabaları var her şeyleri tam keyifleri yerinde dedi bana ... Benim arkadaşım da dil öğrenip denkliğini halledip Almanya'ya gitmeye çalışiyo. Yazık değil mi bize ama ya gerçekten sinirlerim bozuluyo böyle şeyler duydukça...

Bu kadar kolay mı sınırdan abdye geçmek? Hem de bir çocuk ve hamile halde 🤔 turist vizesinden yeni red yemiş biri olarak acaba boşuna mı uğraşıyoruz dedirtiyor insana böyle hikayeler. Yine de helal olsun göze alabilene. 🙂

E
      edmond_dantes

@canertnc, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

Merhabalar ; istanbul B1/B2 vizesi saat 07:45 randevumdan ( ben ,eşim ve 3 yaşinda çocuğum) hep birlikte onay aldık. Görüsmeyi gün içerisinde detaylı yazıcam. Forumdaki herkese çok ama çok teşekkür ederim

Tebrikler! Adınıza sevindim. Şimdiden iyi yolculuklar. Gün içinde malesef bekar bir arkadaştan daha red haberi geldi. Çocuk yapıp başvuracağız bir sonrakine :))

E
      edmond_dantes

@Simge-Kutlu, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

@edmond_dantes, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

Eveeeet. Dün itibariyla b1/b2 ümidim kalmadığına göre sonuçları beklemeye devam :))

Geçmiş olsun 😑 bu olmadı greencard olucak işte öyle düşünün 😉

Çok teşekkürler… ümidimiz o yönde bizim de 🙂

E
      edmond_dantes

Eveeeet. Dün itibariyla b1/b2 ümidim kalmadığına göre sonuçları beklemeye devam :))

E
      edmond_dantes

@ethsea, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@tolgasatir İyice kuşkulandım şu tanıdık mevzusundan. Vatandaş arkadaşımın yanına gidiyorum orada kalacağım gezeceğiz demek riskli mi olur acaba. Kuru kuru turistik demekten daha iyi değil mi..

Merhaba, ben de sizin gibi bunun olumlu bir şey olacağını düşünmüştüm ancak malesef tam tersi oldu. Elbette herkes için farklı görüşme süreçleri oluyor. Görevlinin o anki tutumı sizin durumunuz vs vs bir sürü şey. Kendi adıma formda bahsettiğim için yakınımızdan görüşmede de bahsetmeyi uygun buldum. Size bol şans umarım vizeyi alırsınız

E
      edmond_dantes

@edmond_dantes hayır idari işlem bütün vize türlerinde uygulanabilir verdikleri kağıtta yazan İlk cümleyi buraya aktarır mısınız? Veya kağıdı buraya atar mısınız?

Fotoğraf yüklemeyi denedim ancak başaramadım. İnternette 214(b) olarak aratırsanız karşınıza çıkacaktır. Zaten sizin bahsettiğiniz durumu yaşayan arkadaşlara “mail gelecek kontrol ediniz” diye bilgi vermiş görevli. Kağıttan aynen yazıyorum. “ABD’yi ziyaret ettikten sonra kendi ülkenize geri dönmenizi zorunlu kılacak bağlara sahip olduğunuzu kanıtlayamamış bulunmaktasınız” “Bugünkü karar geri alınamaz. Ancak, herhangi bir zamanda yeniden başvuruda bulunabilirsiniz. eğer tekrar başvuru yapmaya karar verirseniz, yeni bir başvuru formu doldurmalı, yeni bir fotoğraf yüklemeli ve başvuru ücretini yatırdıktan sonra yeni bir randevu almalısınız. Vize konsolosu ile bir kez daha görüşme yapmanız gerekecek.” Diye devam ediyor.

E
      edmond_dantes

@edmond_dantes merhaba sarı kağıt almanız vizenizin reddedildiği anlamına gelmiyor vizenizin basılabilmesi için idari işlem gerektiğiniz anlamına geliyor maillerinize baktınız mı? Konsolosluğun size ek belge istediğine dair bi mail düşmüş mü? Cok fazla ülke gezenlerden de istendiğine şahit olduk maalesef.

Keşke böyle olsa ancak bahsettiğiniz GC mülakatları için geçerli bildiğim kadarıyla. B1/b2 vize için verilen ret kağıdında açık bir şekilde itiraz hakkımızın olmadığı ve yeniden form doldurup yeniden ödeme yapıp yeniden bir başvuru/randevu sürecine gitmemiz gerektiği yazıyor.

E
      edmond_dantes