• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. BugraDengiz
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    B
    • Takip Edilenler 1
    • Takipçiler 1
    • Konu 0
    • İleti 4
    • En İyi 2
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

BugraDengiz

@BugraDengiz

6
    İtibar
    21
    Profil Görüntülemeleri
    4
    Takipçiler
    1
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

BugraDengiz Takip etme Takip Et

BugraDengiz tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: [Arşiv] DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

Bu forumda yapılan paylaşımlar, kişiler ve soruları için ayrılan zamanlar ve harcanan onca emek hepsi çok değerli.Ben DV2023 çekilişini kazananlardan biriyim. Ama kazanmamış olsaydım da burda dokunduğunuz, hayatını kolaylaştırdığınız her insan için minnet duygusu beslerdim sizlere..
      Harikasınız 🙂

Benim de ilgilenirseniz mutlu olacağım bir kaç sorum olacak, şimdiden teşekkür ederim 🙂

*Başvuru yaptığım sırada bekardım.Sonuçlar açıklandığında evliydim.
      Pasaportumda bekar bilgisi mevcut olduğunu ve yurtdışı çıkışlarında bilgisayardan taratıldığında bu bilginin gözüktüğünü öğrendim.
      1)DS260 formunu doldurmadan pasaportumu yenilemeli miyim?
      2)Eşimin hali hazırda pasaportu yok.Başvurusunu yaptık.Gelmesini beklemeli miyiz?Eğer hayır ise nasıl bir süreç izlemeliyiz?

*Yukarda okuduğum cevaplardan birinde çekilişe girmemiş dolayısıyla bir case numarası olmayan eşimin de DS260 formu doldurması gerektiği yazılmış.Ama forma girişte case number bilgisi istenmekte.Eşim nasıl yeni bir DS260 formu doldurabilir?

*2017 yılında başvurduğum J1 vizesi (Work and Travel) talebimin ilkinde red almıştım ve nedeni bana söylenmemişti.Hemen 1,5 ay sonrasında bir görüşme daha talep ettiğimde ikincisinde onay aldım ve böylelikle aynı dönem içinde Amerika’ya gidebildim.
      1)Daha önce red aldınız mı sorusuna ne demeliyim?
      Evet ise açıklama kısmına ne yazmalıyım?Neden red aldığım bilgisi benimle paylaşılmadı.Sonra araştırdığımda red alanlarla zaten bu bilginin paylaşılmadığını da öğrendim.

Başta @crazycells , @gucarslan olmak üzere ve onların da aracılığıyla burdaki herkese paylaşımları için teşekkür ederim. 🙏

Not: Telegram grubu için bilgilerimi paylaşmıştım. Gruba alınmamla da ilgilenirseniz çok mutlu olurum.

Herkese gönlünden geçeni diliyorum.İyi günler 🙂

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      B
      BugraDengiz

Çok teşekkür ederim 🙏

@EzgiLera

B
      BugraDengiz

BugraDengiz tarafından gönderilen son iletiler

Daha öncesinde j1 vizesi alıp Amerika’da bulunmuştum.Formda istenen visa numarası control number mı acaba ?

B
      BugraDengiz

Tekrar merhaba!
      Umarım herkesin süreci gönlünden geçtiği gibi ilerler🙏

Aklıma takılan sorularda vereceğiniz yanıtlar benim için çok değerli olacak.Şimdeden teşekkür ederim ☺️

Kasım 2021’de endüstri mühendisi olarak mezun oldum.Aralık ayında sigortalı olarak garsonluk yapmaya başladım ve 2022 nisan ayında işten ayrıldım.Şu an herhangi bir yerde çalışmıyorum.Mesleğiniz nedir kısmına mühendis yazdığımda iş yeri bilgisi istenmekte ama henüz mühendislik yapmadım.

1)Mühendis demeli miyim?
      2)not employed dersem bir problem olur mu ?

3)Eğitimim sırasında sigortasız olarak garsonluk yaptığım 2 iş deneyimim daha oldu.Ayrıca Network marketing ile de ilgilendim 3 sene boyunca (bir şirketin ürünlerini referans ederek komisyon kazandım.Herhangi bir süpervisorum ya da iş verenim olmadı. Freelance olarak düşünülebilir.) Ds260’da bunlardan bahsetmeli miyim, eğer evet ise özellikle Network Marketing deneyimimi nasıl ifade edebilirim?

1. “Do you have other occupations?” Sorusuna
        food and beverages service (hem sigortalı hem de sigortasız yaptığım garsonluklardan kaynaklı) ya da marketing (3 sene boyunca part time ürün satışına neden olmaktan ötürü) diye bunları eklemeli miyim?

2. J1 vizesiyle 2017 yılında Amerika’da bulundum.Homeland security tarafından bana alien kayıt numarasını verildiğini hatırlamıyorum.Ama teyit etmek istiyorum Work and travel yapan katılımcılar alien kayıt kayıt numarası alıyorlar mı ?

6)Eşim 3 sene önce açık öğretim üniversitesini tamamlamadan ayrıldı. “Highest Level of Education Completed” kısmında “University, no degree” seçeneği durumu ifade ediyor ama tamamlanmış bir süreç olmaması da kafamı karıştırdı.Neyi işaretlemeliyiz?

1. “Number of Educational Institutions Attended ?”
        Liseden üniversiteye doğru mu, üniversiteden liseye doğru mu bir sıra izleniyor?

Tüm ilginiz, anlayışınız ve yardımlarınız için tekrar teşekkür ederim 🙏

B
      BugraDengiz

Çok teşekkür ederim 🙏

@EzgiLera

B
      BugraDengiz

Bu forumda yapılan paylaşımlar, kişiler ve soruları için ayrılan zamanlar ve harcanan onca emek hepsi çok değerli.Ben DV2023 çekilişini kazananlardan biriyim. Ama kazanmamış olsaydım da burda dokunduğunuz, hayatını kolaylaştırdığınız her insan için minnet duygusu beslerdim sizlere..
      Harikasınız 🙂

Benim de ilgilenirseniz mutlu olacağım bir kaç sorum olacak, şimdiden teşekkür ederim 🙂

*Başvuru yaptığım sırada bekardım.Sonuçlar açıklandığında evliydim.
      Pasaportumda bekar bilgisi mevcut olduğunu ve yurtdışı çıkışlarında bilgisayardan taratıldığında bu bilginin gözüktüğünü öğrendim.
      1)DS260 formunu doldurmadan pasaportumu yenilemeli miyim?
      2)Eşimin hali hazırda pasaportu yok.Başvurusunu yaptık.Gelmesini beklemeli miyiz?Eğer hayır ise nasıl bir süreç izlemeliyiz?

*Yukarda okuduğum cevaplardan birinde çekilişe girmemiş dolayısıyla bir case numarası olmayan eşimin de DS260 formu doldurması gerektiği yazılmış.Ama forma girişte case number bilgisi istenmekte.Eşim nasıl yeni bir DS260 formu doldurabilir?

*2017 yılında başvurduğum J1 vizesi (Work and Travel) talebimin ilkinde red almıştım ve nedeni bana söylenmemişti.Hemen 1,5 ay sonrasında bir görüşme daha talep ettiğimde ikincisinde onay aldım ve böylelikle aynı dönem içinde Amerika’ya gidebildim.
      1)Daha önce red aldınız mı sorusuna ne demeliyim?
      Evet ise açıklama kısmına ne yazmalıyım?Neden red aldığım bilgisi benimle paylaşılmadı.Sonra araştırdığımda red alanlarla zaten bu bilginin paylaşılmadığını da öğrendim.

Başta @crazycells , @gucarslan olmak üzere ve onların da aracılığıyla burdaki herkese paylaşımları için teşekkür ederim. 🙏

Not: Telegram grubu için bilgilerimi paylaşmıştım. Gruba alınmamla da ilgilenirseniz çok mutlu olurum.

Herkese gönlünden geçeni diliyorum.İyi günler 🙂

B
      BugraDengiz