Pandemide Amerika ya gitmek için lotery e katılmaya başladik. Bir yandanda farklı şekillerde gidebilirmiyiz baktık ama çok maliyetli geldi senelerdir lotodan nasibimizi alamadık ben çok umutluydum halbuki hayal dünyası işte. Ülkenin gidişi ortada bizim gibi esnaf adama zaten hepten sakat bişey kazanmıyoruz anca borçlanıyoruz. Ne vergisi bitiyor ne SSK borcu. Almanya yı deneyelim dedik ondada direkten döndük. Zaten hiçbir zaman Almanya'da ysşamak istemedim ama çocukların geleceği için bir yerden başlamak lazım dı. Hep Amerika istedim ama yaş da durmuyor yerinde. Şimdi ise ne burda yaşayabiliyoruz nede defolup gidebiliyoruz. Bizi arayışa sokanları Allâh bildiği gibi etsin. Bıktım bu bozuk dünya düzeninden.
byn_dogan
@byn_dogan
Çocukları için adil bir hayat isteyen anne.
byn_dogan tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: DV2027 Sohbet OdasıYeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
-
RE: DV2024 Sohbet OdasıYeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
herkese merhaba arkadaşlar. biriken sayfalari okumaktan az kalsın şaşı oluyordum allah sonlara doğru sohbet edilecek insanlar kaldı da bende bi yazayım kader ortaklarima hal hatır sorayım dedim

geçen sene ilk basvurumu yaptım. hiç hesapta yokken içine alicek düştüğümüz yanlızlık psikolojisi ile bir anda gc ile amerikaya yerlesen bir tanıdık halkında sohbet geçerken bizde bir ışık yandı.e tabi senelerden beri ticaret yapıp dünya para kazanıp ama hiç birinin bize kalmaması, üstüne pandemi belirsizlik hissi ayrıca eskiden kalma iflas davaları v.s. bir de ailenizden 1 kisinin annenizin bile size el olduğunu görmek ki eşimin annesinden bahsediyorum (bir evin bir oğlu, güya) eşimle ne kadar yanlız kaldığımızı anladık ve insan heryerden herşeyden soğurya işte aynı öyle hissettik. gc fikri bize moral için can simidi oldu. tabi ben bozuk psikoloji ile sandimki bu bir işaret bunca sene değilde neden şimdi kesim ilk başvuruda çıkacak dedim
️ aylarca videolar araştırmalar tabi sonuç avucunu yalamak tabiri caizse. hırs ve kabullenememe evresi var o sürede yatırım vizesini araştırdım ama 3 çocuk ve dolar kuruna bakınca resmen intihar eylemi gibi göründü gözüme.
şimdi olayları sindirdim ve hayatımı düzene koyuyorum olumlu tarafindan bakıp eksiklerimi tamamlıyorum ama artık şunu anladimki çok zor bir ihtimal. ama yinede "ihtimal" varsa çocuklarımın geleceği için her başvuruda 10 dk mi ayırıp bu serüvene devam edeceğim. ne zamana kadar ;- şans bize de gülene kadar,
2, artık yeni bir hayat kurmak için gerekli olan bedensel gücüm tükenene kadar. sanırım bu da bir 10 yılı bulur.
10 kere başvurmuşum çıkmamışsa ne yapalım kader diyeceğiz. tabi her zaman uhde kalır içimde ama ne demişler her şeyin hayırlısı.
sevgili forumdaslarim ve hayal ortaklarım. hepimiz farklı hayatlar yaşıyoruz ama aynı hayalin peşine düştük ve buluştuk, dilerimki gönülden isteyen ve sorumluluk sahibi herkese allah hayırlısı ile bu sene kazanmayı nasip etsin . allah hepimizin gönlüne göre versin şans bizden yana olsun.
- şans bize de gülene kadar,
-
eğitim sistemi ile ilgili benim de söylemek istediğim bir şeyler var. her çocuk farklıdır kimisi ders çalışmayı sever kimisi sevmez. ama bu iki çocuğun zeka seviyeleri ile alakalı bir durum değil. bütün çocukları aynı seviyede gören aynı şekilde yaklaşan bir eğitim sistemi sadece çocuklarımızı harcıyor. ben çocuğumu yarıştırmak istemiyorum, zorlamak sürekli ordan oraya koşturan harap olan stres altında çocuklar olmalarını istemiyorum. bu onun tercihi olsun ne olmak istediğine kendi karar versin istiyorum, kendini keşfetsin ve bunu gelecek kaygısı olmadan yapsın istiyorum. maalesef bu ülkemizde mümkün değil. herkes üniversite mezunu olmak zorunda değil biz bu şekilde buyutulduk ne oldu herkes üniversite mezunu ama işsiz ve mutsuz. bizi neden zanaat a yonlendirmediler çünkü bizim ülkemizde zanaatkâr para kazanmıyor adaletsizlik var , çiftçi kazanmıyor adaletsizlik var. ama gelişmiş ülkelerde en çok kazananlar onlar neden ÇÜNKÜ EMEK ONLARDA KUTSAL saygı duyuluyor. bizde küçümseniyor peki neden en başa dönelim çünkü para kazandırmıyor. yani genel olarak gelir adaletsizliği olan bu ülkede dayatma ile çocuk büyütmek istemiyorum.
eğer çocuklarımızi amerikada buyutebilirsek kendi karar larını kendileri verecek ister garson olacak, ister mühendis ve ben iki türlüde içim rahat bir şekilde onların destekçisi olacağım. bileceğim ki çalıştıkları sürece iyi standartlarda bir hayat yaşayacak ( ki biz burda aç kalmamak için çalışıyoruz) ev ya da araba almak için hayal kurmayacak çalışacak ve alacak. tabi gidebilirsek inşallah tüm isteyenlere nasip olur
valla içimi döktüm uzattıysam kusuruma bakmayın
-
@ahsenaydgdu öyle valla dolar bir arttı ticaret durdu mal pahalı almaya elim gitmiyor ben aldım diyelim bu sefer de satarken müşterinin eli almaya gitmiyor sürekli para harcıyoruz kepçeyle dağıt kaşıkla topla allah yardımcımız olsun. şimdi bakıyorum haberlere 1 günde 300k artmış ev fiyatları neden konut kredisi açıklaması yaptı erdoğan diye. hadi bu adamlar yönetemiyor ya bizim insanımız onları ne yapcaz herkes fırsatçı güya müslüman ülkeyiz ama adam bulmak, insan bulmak zor. gelde bu ülkede çocuk büyüt. Allah yardımcımız olsun böyle insanların içinde çocuklarımızı büyütmekten bizi korusun inşallah
herkese fırsatların eşit olduğu bir memlekette yaşamayız bize nasip et allahım 
-
Bu foruma üye olmak benim için aynı hayali paylaştığım insanlarla her konuda sohbet etmekti. burdaki herkes benim için kıymetli. normalde yazışmalı ortamlarda bulunmam ya da sohbeti kapalı tutarım çünkü seviyesiz ve laubali insan çok. ama burada konuşulanları 1 sene takip ettim ve bana yazismadan bile dertlesmisim gibi geldi. abartıya kaçmadan her konuda konuşulması fikir alışverişi yapılması çok güzel. günün sonunda dönüp dolaşıp konu amerika hayaline geliyor zaten . hepimiz yenilginin artçılarını sohbet ederek atıyoruz. tekrar hayaller coşacak ve o zaman burda konuştuğumuz insanlardan güzel haberler alacağız inşallah. inşallah onlardan biride ben olurum allahım

-
merhaba arkadaşlar uzun aralıklarla geliyorum ama çok ilerleme yok herkes bi içine dönmüş doğal olarak. bende öyleyim hayat telaşı nede olsa. bu gün yine ah be greencard neden çıkmadın ki dediğim günlerde birindeyim. şu ülkede bir evden başka bir eve taşınmıyorsan ne diye yaşayacak sin. adamlar 3+1 ev taşımak için 24 bin tl istiyor. hayır benzin mazot uçtu gitti biliyoruzda 800 km de ne yakıyor bu araba ki bir taşımada 2 ev taşır bu nakliyeciler. ha birde uçup giden ev kiraları depozitolar emlakçı paraları 50 bine ev taşır olduk bu ne ya . düne kadar 50 bini olan amerikaya gidiyordu. yeni evleneceklere burdan sesleniyorim eşya falan almayın direk eşyalı kiralık tütün. zaten eşya alınacak gibi değil. bide bizim gibi başınıza bela olur taşıyamazsınız
ayyy sinirim bozuldu allahım tez zamanda g.c çıkar da şu eşyaları satıp 2 bavul kapıp amerika ya gidelim. amin yarabbi 

-
yeniden doğmak isteyen var mı? Ben istiyorum . eğer amerika ya gitmek nasip olursa su yaşıma kadar yasadiklarima reset atacağım. kendimi bu ülke de kirlenmiş hissediyorum
bıktım yeminle bu ülkenin gelgitlerinden 3 gün iyi gitse biseyler 3 yıl hüsran. su an şu dakika gözümü kapıyorum gc. kazanmışım ve tek derdim cebime paramı koyup mülakatı geçip evi ocağı eşyaları köydeki eve atıp 1 er bavul çocuklarım eşim ve ben abd 'ye ayak basmışım dönüpte arkama bakarsam suratma ..... ama naparsin zor iş piyangoya kaldık ya allah hakkımızda hayırlısını versin . -
eşim çok ümitlenme deyip duruyordu. çıkmaz yikilirsin diyordu. üzüldüm ama yıkılmadım . eşim güya umutlanmamış resmen yıkıldı
hırs yaptım diyor 60 yasimada gelsem gidecem o amerikaya
yenilen pehlivan misali oldu adamcağız.
aslında e2 ye başvurulabilir ama izlediğim videolarda yatırım miktarı çok yüksek ti bu konuda biraz daha araştırma yapmak lazım
-
burada yazanların hayatlarını okudukça fikren tek olmadığımı bilmek sakinleştirici etki yapıyor valla

geçen sene totem yüzünden okuduğum yorum yapmak istediğim hiç birseye yazamadım saçmalamışım.
2015 senesinde eşimle iflas ettik aslında kurtarılamayacak bir durum değil di biraz aile desteği kâfi olurdu. eşimin ailesi hiç öyle düşünmedi. ben bir evin bir oğlu dedim amma o işler yalanmış. herkes başınızın çaresine bakın şarkısını söyledi. sonrasında ev araba iş güç ne varsa yalan oldu. bütün balon boooom . 🧨
eğer başka bir ülkede olsak çoktan toparlamıştık ama malum bu ülkede rüya çabuk biter. ilk yerimizde devam ettik . ama artık ekonomi eskisi gibi değildi mehter takımı gibi 1 ıleri 2 geri gittik son golüde pandemi de yedik . işyerini kapadık şuan sadece e ticaretle uğraşıyoruz.
eşimle diyoruz ki ne kadar aptalmisiz bunca sene bu ülkede mücadele verdik keşke ilk iflas ettigimizde green card a başvursaydık. ya da farklı yollar araştırsaydık boşuna zaman kaybettik. şimdi eşim ailesinden miras hakkını alıyor o da bizim son kurşunumuz. keşke gc çıksada o parayla orda rahatça bir hayat kursak ama 10 sene bekleyenleri görünce zor geliyor e2 olayı da çok çetrefilli özellikle bizim gibi iflas geçirmiş kişiler için

evrene mesajım açık ARTIK BIZIDE GÖR ...
uzun oldu biraz kusura bakmayın arkadaşlar
-
herkese merhabalar bayadır yokum ama çok bişey konuşulmamış gibi. ilk hayal kırıklığını atlatınca ayaklarım yere daha sağlam bastı
başvuruya devam ama umut bağlamak yok. artık bura ile ilgili işlerime odaklandım e2 yi denemek istesem bile öncesinde halletmek gereken çok şey var. ve söyle bir düşünüyorum da amerikaya gitmenin en güzel yolu g.c bunu destekleyen bir çok youtuber var. tek olsak her yolu deneriz ama çocuklu olmak helede benim gibi 3 çocuklu çok büyük handikap. umarım ben hayatımı çıkmayacak gibi düzenlerken hoş bir süpriz yapar ve çıkar. çünkü geçen sene sanki çıkacakmış gibi yaşadım ve kafamda her şeyi erteledim. artık ev falanda bakmıyorum
ama forumda takildikca ara ara hayallere dahil olmadan duramam
amaaan hakkımızda hayırlısı
çok salmışlık var üstümde 

byn_dogan tarafından gönderilen son iletiler
-
RE: DV2027 Sohbet OdasıYeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
Pandemide Amerika ya gitmek için lotery e katılmaya başladik. Bir yandanda farklı şekillerde gidebilirmiyiz baktık ama çok maliyetli geldi senelerdir lotodan nasibimizi alamadık ben çok umutluydum halbuki hayal dünyası işte. Ülkenin gidişi ortada bizim gibi esnaf adama zaten hepten sakat bişey kazanmıyoruz anca borçlanıyoruz. Ne vergisi bitiyor ne SSK borcu. Almanya yı deneyelim dedik ondada direkten döndük. Zaten hiçbir zaman Almanya'da ysşamak istemedim ama çocukların geleceği için bir yerden başlamak lazım dı. Hep Amerika istedim ama yaş da durmuyor yerinde. Şimdi ise ne burda yaşayabiliyoruz nede defolup gidebiliyoruz. Bizi arayışa sokanları Allâh bildiği gibi etsin. Bıktım bu bozuk dünya düzeninden.
-
bizimde yalan oldu aman bee zaten hiç çıkacağını düşünmedim bu sene yokmuş gibi davrandım o yüzden sarsmadı. artık çıkmayacağını bile bile hobi niyetine basvururuz. maksat hayatımıza heyecan katsin

-
geldik zurnanın zırt dediği yere , tamam mı devam mı? allahım hayırlısını nasip et . gönlümüzden geçeni hakkımızda hayırlı kıl. amin yarabbi . yarın kazanacaklara şimdiden hayırlı olsun.
-
kazanma ihtimali %2, kazanmama ihtimali % 98 olunca otamatik olarak beyin mayıs gecsede bi an önce ekim gelsine kodlaniyor. ilk seferki heyecan umut yok sonucta istatistik bilimi konusuyor bilime ne kadar inansamda bu cekilis yokmuş gibi yaşasam da şu son günler geldiğinde o %2 lik ihtimale daha çok tutunuyor insan . ya çıkarsa ya o sene bu seneyse . insallah bu senedir .
-
bu senemi yoksa 20 sene sonra mı çıkacağını bilmediğimiz bir çekiliş için hayal kuruyoruz. acaba çekilişi kazanıp da mülakat beklerken gerçek olacağını bildiğin şeyin hayalini kurmak nasıl bir duygu olur
️ allahım insallah yaşatır bizede en kısa zamanda. -
Bütün sene ne ev baktım ne yaşanacak yer ilk sene sürekli yer araştırıyordum video izliyordum. Çok hayal kurdum sonra Hüsran tabii bu sene aynı hüsra'nı yaşamamak için hiç takılmadım Sanki hiç yokmuş gibi davrandım ne olduysa iki gündür forumdaki hareket gaza getirdi yine şehir baktım. Şu anda colombus ve Kansas City mercek altında
4 gün sonra yeniden hayal olur nasılsa
️ -
herkes ne güzel heyecanlı ama ben nedense hiç modumda değilim. geçen sene çok hayal kırıklığını yaşadım ondan sonra her sene basvurucam ama cikar diye umut etmicem dedim sözümü tutuyorum valla helal bana
olursa olur suyu olmazsa bulgur suyu 

-
koskoca 1 yıl geçmiş vay beee. ne hüsrana uğramıştım. ama bu sene hiç beklentim yok eşimde almanca çalışıyor firsat kart için o ihtimal daha kuvvetli ama onada icim sinmiyor sonuçta bir amarikan rüyası değil. çok zor ama olurda çıkarsa yuhh be vay anasını harbiden benimde şansım varmış derim bir süre de gercekligine inanamam ama çok zor o iş hadi hayırlısı.
-
yeniden doğmak isteyen var mı? Ben istiyorum . eğer amerika ya gitmek nasip olursa su yaşıma kadar yasadiklarima reset atacağım. kendimi bu ülke de kirlenmiş hissediyorum
bıktım yeminle bu ülkenin gelgitlerinden 3 gün iyi gitse biseyler 3 yıl hüsran. su an şu dakika gözümü kapıyorum gc. kazanmışım ve tek derdim cebime paramı koyup mülakatı geçip evi ocağı eşyaları köydeki eve atıp 1 er bavul çocuklarım eşim ve ben abd 'ye ayak basmışım dönüpte arkama bakarsam suratma ..... ama naparsin zor iş piyangoya kaldık ya allah hakkımızda hayırlısını versin . -
@Emre-Kurtulmuş kağıt üstünde evlilik sebebi ile ilgili şikayet üzerine oturumu iptal ediliyor. çok karmaşık konular var o durumla ilgili ama orda hiçbir suça karışmamış aksine en yüksek vergileri ödeyen kurallara rivayet eden bir birey olmuş. inşallah diğer konsolosluklar gibi norveç konsolosluğunda da on-line uygulama vardır. peki iş geçmişi ile ilgili formda net tarihler mi doldurmak gerekiyor yoksa bütün bu geriye dönük öz geçmiş de tahmini süreleri yazsak olurmu. vakit ayırıp cevap verdiğiniz için teşekkür ederim