• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. WhoCares
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 46
    • En İyi 23
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

WhoCares

@WhoCares

İnşaat Mühendisi

73
    İtibar
    479
    Profil Görüntülemeleri
    46
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    Konum Samsun

WhoCares Takip etme Takip Et

WhoCares tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2021 Dertlesme ve Destek Odasi (Kaybedenler Kulubu)

Merhaba Arkadaşlar. Eşimle birlikte 6. başvurudan da elimiz boş dönmüş durumdayız. @redsat2000 abimizi hem yaşından hemde 13. başvurusunda kazanmasından dolayı bu zamanlarda beni motive etmiş olsa da, artık bu işin sonuna gelmiş görünüyorum. 38 yaşındayım ve 13 yıllık tecrübeli bir inşaat mühendisi olarak, Allah' a şükür iş konusunda hiçbir sıkıntım olamadığı halde, özel, toplumsal ve sosyal hayat sebeplerim ile 6 yıldır uğraştığım greencard maceramı bitirmiş olmaktayım. Eşimi zaten zor ikna ediyordum, benimde motivem bitmiş durumda.

Bu zaman esnasında başta @crazycells olmak üzere sitede ki katkılarında dolayı bütün arkadaşlara teşekkür ederim. Çekiliş çıkan, çıkmayan, çıkıp da kararsız kalan, hayalleriniz seneye taşıyan bütün arkadaşlara Rabbim gönlündekilerini hayırlı etsin diyorum. Hayat zaten ister Amerika' da, ister Türkiye' de veya dünyanın başka bir ülkesinde olsun çok büyük mücadeledir. Hepimiz bu cenderenin içinde iyi kötü hayatımızı eda etmeye çalışıyoruz. Hiçbir yer ne çok iyi, ne de çok kötü olabilir. Herkesin beklentisine göre tercihleri ve yaşam stili olacaktır. Önemli olan kararlılığınız, hayata güzel bakış açınız ve mücadele azminiz oldukça her yer size eminim güzel bir yaşam olacaktır. Allah' a emanet olun, sağlıcakla kalın arkadaşlar.

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      WhoCares
      WhoCares
    • RE: DV2020 Kaybedenler Kulübü (Kulüp Üyelerine Özeldir)

DV2020 sonuç odasına bakarken iki arkadaşın yazısı çok dikkatimi çekti. Birisi ilk seferde kazanmış, forma yeni kayıt yaptırmış ve demiş ki; ''ne yapacağımı hiç bilmiyorum yardım eder misiniz?'' Arkadaşımız DS260 formunu doldurmadan başlayın Amerika' da yaşam hakkında hiç bir bilgisi yok. Bir diğer arkadaş işe kendisi mimar. Onunda hiç bir araştırması yok. Çekilişten sonra ki süreçler, Amerika' ya ilk giriş, eyaletler, nerede nasıl yaşarım?, mesleğim hakkında ne yapabilirim?, başka ne türlü işler yapabilirim?, ev kiralama?, banka hesabı açtırma?, SSN alma?, Amerika' nın toplumsal ve sosyal yapısını nasıldır?, kültür şoku yaşar mıyım? bu yaşam stilini kaldırabilir miyim? vs vs sorular uzayıp giderken, birden bire loto çıkıyor ve ben ne yapacağım şimdi diyorlar. Kendi adıma kalacağım yerden başvuru yapacağım şirketlerin benim kariyer geçmişimin yeterli olup olamayacağına kadar, eşime de oranın kültürel yapısını ve yaşam stilini yıl içerisinde dersler vererek hazırlayan ve onlarca detayı önceden hazırlayan biri olarak şuan kıskançlığımın everest yaptığı bir dönemdeyim. 😄 Lotoyu kazanan bütün arkadaşların Allah yollarını açık etsin. Umarım yeni hayatları onlara mutluluk ve huzur getirir.

Göçmenlik Sohbetleri içinde yayımlandı
      WhoCares
      WhoCares
    • RE: DV2020 Sonuç Odası

Dün gece çıkmamıştı. Bugün tekrar denemeye çalışıyorum ama açılmıyor. Belki yanlış vermişlerdir bizim sonucu 😄 4. denememizde eşime de bana da çıkmadı ama olsun geçen hafta 9 yıl aradan sonra bir evladımız oldu. Biraz büyütürüz daha rahat gideriz seneye inşallah 😄 Durmak yok yola devam DV2021 .....

WhoCares
      WhoCares
    • RE: Amerika'da göçmen olmalı mıyım? (Kararsızlıklar / Artılar ve Eksiler)

Merhaba arkadaşlar. Konuya kendi hayatımı kısaca anlatarak neden Amerika' ya gitme isteğimin olduğunu anlatmak istiyorum. Ayrıca fikirlerimde bir eksiklik veya yanlışlık varsa lütfen söyleyin en güzel ve kısa tecrübe fikirlerimizi paylaşarak olur.

Ben 36 yaşında bir inşaat mühendisiyim. Evliyim, inşallah 7 ay sonra bir çocuğumuz olacak. Eşim çalışmıyor. Mesleğimi yol, köprü, tünel şantiyelerinde teknik ofis şefi olarak devam ediyorum. Çalıştığım firma bu sektörde Türkiye' de ilk 10' a girebilecek firmalardan birisi. Maaşım Türkiye standartlarına göre çok iyi durumda, ortalama iki memurun maaşında %50 daha fazla maaş alıyorum. Mesleğimden dolayı gerek devlet kademeleri ile gerekse bürokrasi kademeleri ile çok sık irtibatlarım var ve saygın bir iş statüsü konumundayım. Bunlar artılarımdı, şimdi ise eksilerini anlatıyım.

Ben Samsun' da oturuyorum. Şantiyem ise Amasya' da. Evimi özel sebeplerden dolayı taşıyamadım bu yüzden şantiyede eşimden ayrı geçiyorum. Haftada birkaç kez mesafe bir buçuk saat olduğu için akşamları evde kalmaya gidiyorum. Çalışma koşularımız sabah 7:00 akşam 18:00 hafta sonu dahil. Şantiyecilikte fırtına kopmadığı sürece tatil imkanı yoktur. Aylık 280-300 saat aralığında çalışıyorum. Sosyal ve aile hayatım ne yazık ki yok gibi. Sadece babam ve eşim hasta olursa özel izin alabiliyorum diyebilirim. 10 yıllık iş hayatımda sadece iki defa bir haftalık tatil yaptım eşimle. Artık çalışmaktan midem bulanıyor. Kendime ve aileme çok az vakit ayırabiliyorum. Bizim sektör her iş gibi tabii ki insan gücü üzerinden dönüyor ve ne yazık ki işlerde işçi sömürülmesi üzerinden dönüyor. Kısa bir örnek veriyim. Eniştem maden mühendisi olarak Amerika' da bir şirkette çalışıyor. Şirket onu Orta Doğu veya Afrika' ya göreve gönderiyor uzun zamanlı olarak ve diyor ki; Sen şimdi bir yıl Afrika' da kalacaksın, bu yüzden aileden ayrı kalacağın için verimin düşer. Bu yüzden maaşına ek %50 daha fazla verip ailenle birlikte orada ki masraflarını karşılayacak şekilde gitmesini istiyor. Burada ise ne kadar şantiyede kalırsan o kadar daha değerlisin. Bu adam ailesini özler, verimi düşer vb. konuları kesinlikle düşünmez. Yani eniştemin firması insan odaklı bizimkiler insan sömürme üzerine çalışıyor. Bunlar kabaca işimin eksi tarafları, şimdi ise toplumsal eksilere gelelim.

Benim en değer verdiğim konulardan birisi kişisel hak ve hürriyettir ama Türkiye' de ne yazık ki en az değer verilen konudur. Devlette veya özel olsun torpil, adam kayırma, ideolojik düşüncelere göre insan seçme, yolsuzluk, rüşvet gibi konular artık çok doğal işler oldu. Dinimizin bile en önemli değerlerinden birisi adalet ve eşitlik ne yazık ki Müslüman bir ülkede hiç dikkat edilmeyen bir konu oldu. Herkes bundan bahseder ve dertlenir ama kimse uygulamaz. Ekonomik konular, çalışan hakları, özellikle şuan ki ülkemizin durumu (inşallah bu kötü günler en yakın zamanda geçer) içler acısı ve geleceğimiz için içimde hiç bir ümit besleyemiyorum. İnşallah 7 sonra bir çocuğum olacak. Eğitim hayatını burada düşünemiyorum bile. Amerika' da olsam da yine ülkeme odaklı yetiştirmeye çalışsam da, ilim ve bilim konularında kesinlikle bir gelişme beklemediğim için bunu Amerika' da yapmayı planlıyorum.

Genel olarak Amerika' ya gitmek isteme sebeplerimi yazım içinde kabaca belirttim. Daha söylenmesi gereken çok konu var ama yazıyı çok uzun tutmak istemiyorum. Sizlerden de söylediğim sebepler çerçevesinde Amerika' ya gitme isteğimin ne kadar doğru veya hatalı bir karar olduğunu tartışma olarak yorumlarınızda bekliyorum. Herkese selam ve saygılar.

WhoCares
      WhoCares
    • RE: DV2020 bekleme odası

@roccorocco DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

2019 kazananı olarak ve mülakata girip AP ye kalan birisi olarak bende DV2020 ye başvurdum :))) lütfen linç etmeyin. Belki Admin process yetişmez diye endişe ettim. DV2020 de bana çıkarsa artık piyango bileti falan alırım.

Seni öpüyorum hocam bu güzel hareketin için :)) Şaka bir yana arkadaşımızın kayınperderi 5 yıldır hac kurasına giriyor (her sene torbadaki hakkın ikiye katlanır) ama bir türlü çıkmadı ancak arkadaşımız geçen yıl ilk başvurusunda hacca gitti. Yani hocam bu tür çekilişli işlerde nasip benim ise bana o gelecektir. Herkesin gönlüne göre olsun diyeceğim ama sadece %1' e (tahminim) çıkacak. Rabbim kime nasip edecekse o kişiye hayırlı olsun demek en doğrusu sanırım.

WhoCares
      WhoCares
    • RE: DV2020 bekleme odası

@Mendebur eşimin doğumuna da 209 gün kaldı :)) Çifte mutluluk yaşarız inşallah.

WhoCares
      WhoCares
    • RE: Amerika'ya gitme sebepleriniz ?
      Sakızdan çıkan dövme | T24

Abim hakim olmuştu bende üniversiteye hazırlanırken kafamda sadece inşaat mühendisliği vardı çünkü çok heves ediyordum. Babam istersen hukuk oku dedi. Bende sosyal bilimlere yatkınlığım olmadığını, matematiği ve fiziği sevdiğimi bana uymayacağını söyledim ve inşaat mühendisi olmak nasip oldu. Mesleğimi icra edeli 10 yıl oldu.Şimdiki yargının ve hak aramanın durumuna bakıyorum da iyi ki hukuk okumamışım. Çıkarlarına geldiğinde kıldan sebeplerden bile insanları senelerce infaz eden yargımız şu yazıyı okuyunca midemi bulandırdı. Tabii ki %100 adalet dünyanın hiçbir yerinde yoktur belkide ama bu hukuk anlayışı ancak 3. ve daha aşağı milletlere yakışır bir yargı sistemine ve adalet kültürüne ait olmalı. Bu olay Amerika' ya gitme sebebim olur mu bilmem ama Türkiye' den ayrılma sebebim kesin olur.

WhoCares
      WhoCares
    • RE: DV2021 Bekleme Odası

Hem benim, hem de eşim adına başvuruları çok şükür sonuçlandırdım. Son gün stresini de yaşadık 6. yılımızda. Biraz önce ki ufak serzenişimden dolayı arkadaşlar kusuruma bakmasın. Kimsenin kalbini kırmak istemem. Kayıt yaptıran arkadaşlara başarılar dilerim. Rabbim gönlünüz dekini hayırlı eder inşallah.

Taktiğim şöyle oldu arkadaşlar. Bilgisayarımın güvenlik duvarını ve anti virüs programını kapattım. Crome üzerinden, her iki sayfa bilgilerini ve resimlerini yükledikten sonra continue butonuna basınca eğer sayfa hata verirse sadece geri tuşuna basın. Böylece bilgileriniz aynen kalıp tekrardan hızlıca continue butonuna tekrar basabilirsiniz. Kısace üst üste continue + geri tuşlarını kullanarak ben 15 dk içinde iki kişilik kaydımı tamamladım.

WhoCares
      WhoCares
    • RE: DV2020 Kaybedenler Kulübü (Kulüp Üyelerine Özeldir)

Merhaba arkadaşlar. Yine bir yıllık beklentilerimiz sonu ne yazık ki kırgınlıkla bitti. Ancak naçizane tavsiyem hepimizin ortak hayali daha iyi bir yaşam, çocuklarımızın ve ailemizin geleceği, sorunlar yumağında ki (ne yazık ki) ülkemizden ayrılmayı planlasak da, emin olun Amerika' da bizi cennet beklemiyor. İnsanoğlu her zaman düşündüğünün veya planladığının en iyisi olduğunu hisseder ve ona erişmek için her şeyi yapmaya çalışsa da yine de hayat ne tabirle cennet olur ne de cehennem. Sonuçta hepimizin şuan bir hayatı var. Kimimiz bekar, kimimiz evli, bazılarımız dertli, bazılarımız mutlu ama bir hayat mücadelesine devam ediyoruz. Türkiye' de olsak da, yabancı bir ülkeye göç etsek de yine aynı mücadeleyi vereceğiz, aynı mutlulukları ve hüzünleri yaşayacağız. Senede bir kere şansa kalmış bir şeye çok ta bel bağlamamak lazım. Sonuçta bir hayatımız var ve öyle ya da böyle devam ediyoruz. Artık bu defter kapandı ve hayatımıza bugünkü gibi devam edeceğiz. DV2021 kayıtlarımızı yaptırıp, güzel sohbetlerimize arada bir bu sitede sürdüreceğiz.😄 Sanırım bu konuda denilecek en güzel söz ya da dua ''Rabbim gönlümüzdekini hayırlı eylesin'''. Neyin bizim için hayırlı olup olamayacağını bilemeyiz. Herkese sevgiler, saygılar.

WhoCares
      WhoCares
    • RE: Amerika'da Green Cardla Yaşayanların Tecrübeleri

Merhaba arkadaşlar. Youtuber' lardan Serkan Yürekli' nin Amerkida' ki patronu ile gerek iş, gerek toplumsal, gerekse de Amerika' da ki iş hayatları hakkında 38 yıldır Amerika' da yaşamış Haluk Bey' in tecrübelerini anlattığı röportajı Amerika planları olan herkesin can kulağıyla dinlemesini tavsiye ederim.
      Forumda videoyu nereye koyacağımı tam bilemedim. Eğer başka bir entry varsa @crazycells yardımcı olacaktır iyi seyirler.

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam içinde yayımlandı
      WhoCares
      WhoCares

WhoCares tarafından gönderilen son iletiler

@redsat2000, içinde söyledi: DV2021 Dertlesme ve Destek Odasi

@WhoCares Bence bu iş için en iyi zamandasiniz. Sizin yaşınızda iken bu sevdaya tutuldum. Çıkmadı diyede üzülmedim. Gelecek sene devam ettim. Ancak Turkiyedeki işime ve hayatıma devam ettim. Burada esas sorulması gereken soru, nereyi secmenin veya nerede kalmanın sizi mutlu edeceği önemli. Kazandıktan sonra birçok parametre var ve zorlu etap var. Şunu söyleyeyim bu zorlu etaplar 1.5 sene geçmesine rağmen hala devam ediyor. Yenileri ekleniyor. Eşinizin ve çevrenizin tepkisi burada çok önemli. Sevinen bir çok kişi bu işten nefret etmeye başlayabiliyor. Yada fikrini değiştiriyor. Aile bağları ve onun bariz etkisi bu kadar güçlüğe rağmen en çok yoran kısım ne yazik ki burada odaklanıyor. İs konusuna gelince herkesin kendi mesleğini yaptığı olgu genelleme yaparsak ilk yıllarda zor gözüküyor. Ondan dolayı birçok konuyu arkanızda birakarak gitmelisiniz. Yada bu sevdadan vazgeçmelisiniz.

@redsat2000 ilk başvurum hariç, son beş yıldır Amerika ile ilgili iş, kültür, sosyal hayat gibi bir çok parametreyi araştırıyorum. Bu süreçte İnternet ve iletişimin verdiği nimet ile sizin gibi hem gitmiş, hem orada yaşayan, hem de benim gibi ciddi planları olan onlarca kişi ile hem kısa hem de uzun vadeli görüşmelerim oldu. Dediklerinizin hepsine hepsine katılıyorum. Artık Amerika' nın ilk zaman ki pembe hayallerinden uzaklaşalı yıllar oldu ama bu düşüncem planlarımı bozmamı değil tam tersi daha iyi konsantre olmamı sağladı. Benim için tek olumsuz taraf eşimin istememesi. Bu istememe istediği de geçen sene doğan kızımızla biraz kırıldı. Eşim çok sosyal olduğu için bende Amerika' da ki asosyal hayatı bildiğim için zorluk çekmesinden çok korktum ama kolej, dil eğitimi gibi işleri ile onu da aşabileceğimi düşünmüştüm. İşim gereği iki üç yılda bir yer değiştirmek zorunda kalıyorum ve çok çalışıyoruz. Ay' da 28 gün 11 saat mesaim var. Ben biraz da rantabl bir hayat istiyorum. Belki dediğiniz gibi Amerika'ya geldiğimde daha değişik parametrelerle karşılaşıp geri dönmek zorunda kalacağım ama denemeden anlayamam. Ancak artık hevesim benimde kırıldı. Şirketim seneye Sırbistan'da ki işe göndermeyi planlıyor. Belki ailem ile Belgrad' da ki yaşam bizim için güzel bir yurt dışı deneyimi olur ve eşiminde vereceği tepkiyi görmüş olurum. Rabbim neyi nasip ederse en güzeli o dur diye düşünürüm hep. Size de yeni hayatınızda mutluluklar ve başarılar dilerim. Belki bir gün nasip olursa yine rahatsız ederim sizi 😄 Sağlıcakla kalın.

WhoCares
      WhoCares

@stardium kardeşim tavsiyen ve dileklerin için çok teşekkür ederim. Ankara antlaşmasını duymuştum ama hiç araştırmamıştım. Ayrıca İngiltere ile ilgili hiç araştıma yapmadım. Değerlendirmeye çalışırım. Şirketim seneye Sırbistan' da ki iş için mevcut iş bitimi ile göndermeyi planlıyor. İkisini iyi bir etüt etmek lazım.

WhoCares
      WhoCares

Merhaba Arkadaşlar. Eşimle birlikte 6. başvurudan da elimiz boş dönmüş durumdayız. @redsat2000 abimizi hem yaşından hemde 13. başvurusunda kazanmasından dolayı bu zamanlarda beni motive etmiş olsa da, artık bu işin sonuna gelmiş görünüyorum. 38 yaşındayım ve 13 yıllık tecrübeli bir inşaat mühendisi olarak, Allah' a şükür iş konusunda hiçbir sıkıntım olamadığı halde, özel, toplumsal ve sosyal hayat sebeplerim ile 6 yıldır uğraştığım greencard maceramı bitirmiş olmaktayım. Eşimi zaten zor ikna ediyordum, benimde motivem bitmiş durumda.

Bu zaman esnasında başta @crazycells olmak üzere sitede ki katkılarında dolayı bütün arkadaşlara teşekkür ederim. Çekiliş çıkan, çıkmayan, çıkıp da kararsız kalan, hayalleriniz seneye taşıyan bütün arkadaşlara Rabbim gönlündekilerini hayırlı etsin diyorum. Hayat zaten ister Amerika' da, ister Türkiye' de veya dünyanın başka bir ülkesinde olsun çok büyük mücadeledir. Hepimiz bu cenderenin içinde iyi kötü hayatımızı eda etmeye çalışıyoruz. Hiçbir yer ne çok iyi, ne de çok kötü olabilir. Herkesin beklentisine göre tercihleri ve yaşam stili olacaktır. Önemli olan kararlılığınız, hayata güzel bakış açınız ve mücadele azminiz oldukça her yer size eminim güzel bir yaşam olacaktır. Allah' a emanet olun, sağlıcakla kalın arkadaşlar.

WhoCares
      WhoCares
    • RE: Dvlottery sitesin de yaşanan sorun hk.

Teşekkürler @yapay-zeka. Hem benim, hem de eşim adına başvuruları çok şükür sonuçlandırdım. Son gün stresini de yaşadık 6. yılımızda. Kayıt yaptıran arkadaşlara başarılar dilerim. Rabbim gönlünüz dekini hayırlı eder inşallah.

Taktiğim şöyle oldu arkadaşlar. Bilgisayarımın güvenlik duvarını ve anti virüs programını kapattım. Crome üzerinden, her iki sayfa bilgilerini ve resimlerini yükledikten sonra continue butonuna basınca eğer sayfa hata verirse sadece geri tuşuna basın. Böylece bilgileriniz aynen kalıp tekrardan hızlıca continue butonuna tekrar basabilirsiniz. Kısace üst üste continue + geri tuşlarını kullanarak ben 15 dk içinde iki kişilik kaydımı tamamladım.

Greencard Loto Başvurusu Soruları içinde yayımlandı
      WhoCares
      WhoCares

Teşekkür ederim @Arden sizede

WhoCares
      WhoCares

Teşekkür ederim @Oktay-İbiş

WhoCares
      WhoCares

Hem benim, hem de eşim adına başvuruları çok şükür sonuçlandırdım. Son gün stresini de yaşadık 6. yılımızda. Biraz önce ki ufak serzenişimden dolayı arkadaşlar kusuruma bakmasın. Kimsenin kalbini kırmak istemem. Kayıt yaptıran arkadaşlara başarılar dilerim. Rabbim gönlünüz dekini hayırlı eder inşallah.

WhoCares
      WhoCares

@Mendebur Başvuru nereden yaptınız? IPhone, Andorid, bilgisayar (crome, explorer, egde, yandex) gibi?

WhoCares
      WhoCares

@Nothing-Man hepsiniz deniyorum ama tekrar deneyeceğim akşam 20:00' a kadar. Nasip de var ise olur ne yapalım. Teşekkürler.

WhoCares
      WhoCares

@anilcangokben biraz canım sıkıldı, belkide alınmış olabilirim, kusura bakmayın.

WhoCares
      WhoCares