• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. fullyfully
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 1
    • Konu 0
    • İleti 9
    • En İyi 4
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

fullyfully

@fullyfully

5
    İtibar
    77
    Profil Görüntülemeleri
    9
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    Konum New York

fullyfully Takip etme Takip Et

fullyfully tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

@crazycells, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

@fullyfully, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

Merhaba,
      I-485 formu doldurmak için Türkçe videolu anlatım var mıdır acaba? Ben aradım ama bulamadım. Bilen varsa link paylaşabilir mi?

maalesef benim bildigim yok, eger bilen arkadas varsa paylasir.

sorularin anlamlari acik aslinda, ingilizcesi iyi biriyle doldurmaya calisin (en azindan turkcelerini isteyebilirsiniz) sonra kendiniz doldurursunuz.

Teşekkür ederim.. Umarım vardır yada yardımsever birileri bundan sonrası için böyle bir iyiliğe girişir. Soruların anlamının yanı sıra bazı sorular için ingilizcesi iyi olan arkadaşlarımızın yorumlayamadığı kısımlar var yanlış yönlendirmemek adına 😞

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      fullyfully
      fullyfully

Merhaba,
      I-485 formu doldurmak için Türkçe videolu anlatım var mıdır acaba? Ben aradım ama bulamadım. Bilen varsa link paylaşabilir mi?

fullyfully
      fullyfully

@crazycells İnşallah dediğiniz gibidir, artık tedirgin olmaya başladık çünkü 😞
      Çok teşekkürler yanıtınız için. Sevgiler...

fullyfully
      fullyfully

Merhaba, acil bi bilgiye ihtiyacım var;
      Biz Aralık 2019'da I-485 ve I-864 formlarımızı doldurduk. Ancak I-765 formunu doldurmamışız (neden böyle yaptık anlamış değilim gerçekten).
      Bugün dosyada sağlık raporunun eksik olduğunu ama görüşmeye beraberimizde getirebileceğimizi ve interview tarihi oluşturulabileceği yönünde bi bildirim aldık. Acaba şu an I-765 formu doldurabilir miyiz? Doldurursak I-485'le birlikte göndermediğimiz için ayrıca bi ücret öder miyiz?

Hemen doldurup gonderin, I-485 formunun receipt'ini de postaya eklerseniz ucret odemenize gerek kalmaz.

I-485 formunu gonderdikten sonra 2-3 hafta icinde size I-797C Notice of Action formu gondermis olmalari lazim, bu formun kopyasindan bahsediyorum...

2 Ekim'den sonra yeni USCIS kurallarina gore ucretler ayri ayri odenecek o nedenle cok bekletmeden hemen gonderin.

Çok teşekkür ederim.

fullyfully
      fullyfully

fullyfully tarafından gönderilen son iletiler

Biz Aralık 2019'da I-485 ve I-864 formlarımızı doldurduk. Ancak I-765 formunu doldurmamışız (neden böyle yaptık anlamış değilim gerçekten).
      Bugün dosyada sağlık raporunun eksik olduğunu ama görüşmeye beraberimizde getirebileceğimizi ve interview tarihi oluşturulabileceği yönünde bi bildirim aldık. Acaba şu an I-765 formu doldurabilir miyiz? Doldurursak I-485'le birlikte göndermediğimiz için ayrıca bi ücret öder miyiz?

Hemen doldurup gonderin, I-485 formunun receipt'ini de postaya eklerseniz ucret odemenize gerek kalmaz.

I-485 formunu gonderdikten sonra 2-3 hafta icinde size I-797C Notice of Action formu gondermis olmalari lazim, bu formun kopyasindan bahsediyorum...

2 Ekim'den sonra yeni USCIS kurallarina gore ucretler ayri ayri odenecek o nedenle cok bekletmeden hemen gonderin.

Çok teşekkür ederim.

fullyfully
      fullyfully

fullyfully
      fullyfully

@crazycells İnşallah dediğiniz gibidir, artık tedirgin olmaya başladık çünkü 😞
      Çok teşekkürler yanıtınız için. Sevgiler...

fullyfully
      fullyfully

Merhaba,

Eşimin I-485 formunu 26 Aralık 2019'da gönderdik ve 27 Aralıkta ulaştığını teyit ettik. Ancak adresimize herhangi bir mektup gelmedi hala. En azından form ücretinin ulaştığını bildirmeleri gerekmez mi? Çoğu kişiye 2 hafta sonra dönüş yapılmış, bizim için geçen süre normal mi? Beklemek dışında yapabileceğimiz bir şey var mı? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim..
      Not: Ben greencardlıyım, eşim için başvuru yaptık.

fullyfully
      fullyfully

Merhaba,

maalesef benim bildigim yok, eger bilen arkadas varsa paylasir.

sorularin anlamlari acik aslinda, ingilizcesi iyi biriyle doldurmaya calisin (en azindan turkcelerini isteyebilirsiniz) sonra kendiniz doldurursunuz.

Teşekkür ederim.. Umarım vardır yada yardımsever birileri bundan sonrası için böyle bir iyiliğe girişir. Soruların anlamının yanı sıra bazı sorular için ingilizcesi iyi olan arkadaşlarımızın yorumlayamadığı kısımlar var yanlış yönlendirmemek adına 😞

fullyfully
      fullyfully

Merhaba,

fullyfully
      fullyfully
    • RE: ABD'de komşularla yaşanan sorunlar ve çözümleri

Komşu gürültüsü konusunda yasal haklar yok mu arkadaşlar? Gerçekten anlamıyorum bu insanları! sabah 4'e kadar yüksek sesle televizyon-müzik-bağıra bağıra muhabbet! Sabahın 7'sinde yaprak üfürten insanlar! Yok mu bu New York'ta yasa-kural vs... Herkes kafasına göre takılıp insanları rahatsız edebiliyor mu böyle?
      Yasal haklar konusunda bilgisi olanlar paylaşabilirse çok sevinirim, bizim burda işler hiç iyiye gitmiyor zira!..

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam içinde yayımlandı
      fullyfully
      fullyfully

Merhaba,
      Ben 2017 greencard talihlisiyim ve eşimle geçtiğimiz Ağustos ayında New York'ta evlendik. Eşim turist vizesiye Abd'de bulunmakta. 20 Eylül'de I-130 ve I*130A formumuzu doldurup gerekli belgeler, çek ve evlilik ispatı dökümanlarla birlikte yolladık. 26 Eylül'de talebimizin kabul edildiğine ve incelemeye alındığına dair online bildirim aldım. Sonrasında posta olarak ödemenin alındığına dair belge geldi ve priorty date 23 Eylül 2019 yazıyor.
      Şimdi sanırım AOS sürecini başlatmak için I-485 formunu doldurmamız gerekiyor. Bu form için bu başlığın ilk gönderisindeki belgelerin çoğunu zaten I-130 formuyla birlikte göndermiştik (evlilik ispatı, doğum belgeleri, pasaport sayfaları vs.) Şimdi I-485 ile birlikte tekrar mı göndermemiz gerekiyor? Ayrıca ben henüz sponsorluk şartlarını karşılayamadığım için bir aile dostumuz sponsor olacak. Onu da bu formla birlikte göndermemiz gerekli mi?
      Ayrıca I-765 çalışma izni formunu da dolduracağız ancak forumda şöyle bir ifade okudum:
      ''Lakin AOS'den dolayi alacaginiz EAD statunuzu "adjustment pending"e cevirecektir. Eger AOS basvurunuz reddedilirse, statunuzu bir onceki gocmen olmayan statunuze ceviremezsiniz''
      bu durumda Allah korusun red alırsak mevcut turist statusu de mi iptal oluyor?
      Acil cevap verirseniz çok mutlu olurum. Yanlış bir şey yapmaktan çok korkuyorum... Sevgiler...

Evet, eger gerekiyorsa bu form ile de ayni belgeleri gondermelisiniz. I-130 ve I-485 birbirinden farkli iki form, o nedenle siz de o sekilde hareket etmelisiniz.

Isterseniz su konunun ilk iletisini inceleyin, formlarla gereken belgeler hakkinda daha kapsamli bilgi bulabilirsiniz:

https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandasi-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak

Sponsorluk belgesini de beraber gonderin. Su an gocmenlik isteginizi belirtmis oluyorsunuz, eger gocmenlik isteginiz onaylanmazsa tabii turist vizesini artik kullanamazsiniz. Turist vizesinin amaci gocmen olmak icin ABD'ye girmek degil, ABD'ye kisa sureli seyahat duzenlemek... Vizelerin amaclarini ve ne amacla kullanilabileceklerini iyi anlamalisiniz.

Yanıtınız için çok teşekkür ederim. Kafamı kurcalayan bi sorum daha var, şöyleki;
      I-130 ve I-130A formunu doldurduktan sonra USCIS'tan bize I-485 ve diğer formları doldurmamız gerektiği bilgisinin verilmesi gerekmiyor mu yada bizim onlardan bununla ilgili bildirim yada mektup beklememiz gerekmez mi? Sonuçta ben yeşilkart forumu takip etmeseydim bunları yapmam gerektiğini bilemeyecektim. Bu durumda olan bikaç kişi tanıyorum ve USCIS'ın bu formları ve belgeleri istemesini bekliyorlar. Bu durum da benim kafamı karıştırıyor. Yanıtınız için şimdiden teşekkür ederim.

fullyfully
      fullyfully

Merhaba,
      Ben 2017 greencard talihlisiyim ve eşimle geçtiğimiz Ağustos ayında New York'ta evlendik. Eşim turist vizesiye Abd'de bulunmakta. 20 Eylül'de I-130 ve I*130A formumuzu doldurup gerekli belgeler, çek ve evlilik ispatı dökümanlarla birlikte yolladık. 26 Eylül'de talebimizin kabul edildiğine ve incelemeye alındığına dair online bildirim aldım. Sonrasında posta olarak ödemenin alındığına dair belge geldi ve priorty date 23 Eylül 2019 yazıyor.
      Şimdi sanırım AOS sürecini başlatmak için I-485 formunu doldurmamız gerekiyor. Bu form için bu başlığın ilk gönderisindeki belgelerin çoğunu zaten I-130 formuyla birlikte göndermiştik (evlilik ispatı, doğum belgeleri, pasaport sayfaları vs.) Şimdi I-485 ile birlikte tekrar mı göndermemiz gerekiyor? Ayrıca ben henüz sponsorluk şartlarını karşılayamadığım için bir aile dostumuz sponsor olacak. Onu da bu formla birlikte göndermemiz gerekli mi?
      Ayrıca I-765 çalışma izni formunu da dolduracağız ancak forumda şöyle bir ifade okudum:
      ''Lakin AOS'den dolayi alacaginiz EAD statunuzu "adjustment pending"e cevirecektir. Eger AOS basvurunuz reddedilirse, statunuzu bir onceki gocmen olmayan statunuze ceviremezsiniz''
      bu durumda Allah korusun red alırsak mevcut turist statusu de mi iptal oluyor?
      Acil cevap verirseniz çok mutlu olurum. Yanlış bir şey yapmaktan çok korkuyorum... Sevgiler...

fullyfully
      fullyfully