• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. ErhanTokmakci
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    E
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 1
    • İleti 14
    • En İyi 4
    • Tartışmalı 1
    • Gruplar 0

ErhanTokmakci

@ErhanTokmakci

3
    İtibar
    20
    Profil Görüntülemeleri
    14
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    Konum Hakkari

ErhanTokmakci Takip etme Takip Et

ErhanTokmakci tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: Bankacılık Sistemi ve Banka Hesap Çeşitleri

@BelmaSarvan, içinde söyledi: Bankacılık Sistemi ve Banka Hesap Çeşitleri

Merhaba,
      Teb bankasından Amerika'da kullana bilmek için kart çıkartmıştık.
      Ve buraya geldiğimiz de Bank of Amerika Atm'sinden 200 usd çektik bir kaç gün önce denemek için ama gerçekten sadece 220 Usd düşmüş hesaptan yani kesinti yapılmadan.
      Bu normal mi acaba yoksa sonradan mı kesinti olacak ?
      Şimdiden teşekkür ederim.

220-200=20 usd cekmisler
      ?

Bankacılık içinde yayımlandı
      E
      ErhanTokmakci
    • RE: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@Seda-Uysal-Avcı, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@ibrahimasar ibrahim bey sizi tebrik ediyorumbu cesaretinizden ötürü. Konsolosluğun değerlendirmelerini anlamak mümkün değil. Eşimin ve çocuklarımın vizeleri devam etmekte eşimin vize süresi bitti. Görüşmeye gittiğinde 5 sene usa de kalmışsınız diye söylemiş memure hanım eşim de “ evet dilimi akademik seviyeye getirdim ve masterımı yaptım opt sürem dolunca geri döndüm. “ deyince 214b uygun değilsiniz . Söylencek sözler bazen anlamsız kalıyor. Size nacizane tavsiyem canada turist vizesine başvurun çıkarsa oraya gidip oradan başvurun usa ye . Belki bize de çözüm önerileri sunacak olan olur. Memnuniyetle dinlemeye hazırım. @crazycells 🙏🏻

Bu tavsiyeyi neye gore veriyorsunuz? Bir ulkedeki konsolosluklardan hizmet almak icin orada ikametgahiniz olmasi gerekir.

Esiniz mezun olmus muydu? OPT ile calistigini soyluyorsunuz ama diger yorumda pandemi yuzunden diploma alamadigini soyluyorsunuz. Diploma alamadiysa, programini tamamlamamistir, dolayisiyla OPT ile calisamaz. Sanirim illegal olarak orada kalmis esiniz, o yuzden red yemis.

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) içinde yayımlandı
      E
      ErhanTokmakci
    • RE: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

chase isteyince feeyi rebate ediyor

E
      ErhanTokmakci
    • Churning

Burada bununla ilgili konu gormedigim icin aciyorum.

Mesela kanadalilar EIN/ITIN alip Amerikan bankalarini kullanarak remote churning yapiyorlar. Aktif olanlar bonuslardan offerlardan vs toplam $40K kazaniyorlar birkac yilda gordugum kadariyla

Ben girsem mi bilmiyorum cunku cok fazla detay var, bir de surekli takip edicen, bir suru ivir ziviri var. Onun yerine kendi isine yogunlasmak daha iyi gibi

Churning yapan kimse var mi? Bilgi degisimi yapmak iyi olabilir yine de

E
      ErhanTokmakci

ErhanTokmakci tarafından gönderilen son iletiler

• Churning

Burada bununla ilgili konu gormedigim icin aciyorum.

Mesela kanadalilar EIN/ITIN alip Amerikan bankalarini kullanarak remote churning yapiyorlar. Aktif olanlar bonuslardan offerlardan vs toplam $40K kazaniyorlar birkac yilda gordugum kadariyla

Ben girsem mi bilmiyorum cunku cok fazla detay var, bir de surekli takip edicen, bir suru ivir ziviri var. Onun yerine kendi isine yogunlasmak daha iyi gibi

Churning yapan kimse var mi? Bilgi degisimi yapmak iyi olabilir yine de

E
      ErhanTokmakci

@cnpist, içinde söyledi: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

@ErhanTokmakci tesekkurler, soyleyeyim hemen.

Rica ederim, bu konuda fikriniz var mi?

Benim bir bankanin debit PINini unuttum. Banka PINli mektup yolladi (TRye). Bir ay oldu gelmedi. Sanirim gelmeyecek. Ne yapmali?

Baya eski kafalilar. Internet veya telefon bankaciligindan PIN almaya izin vermiyorlar. Tracking no da vermiyorlar.
      Daha once limit degistirince falan otomatik mektup gelmisti. Bu gelmedi. Adresi bu sefer manuel yazip hata mi yaptilar, ne yaptilar bilmiyorum.

E
      ErhanTokmakci

chase isteyince feeyi rebate ediyor

E
      ErhanTokmakci
    • RE: Bankacılık Sistemi ve Banka Hesap Çeşitleri

@BelmaSarvan, içinde söyledi: Bankacılık Sistemi ve Banka Hesap Çeşitleri

Merhaba,
      Teb bankasından Amerika'da kullana bilmek için kart çıkartmıştık.
      Ve buraya geldiğimiz de Bank of Amerika Atm'sinden 200 usd çektik bir kaç gün önce denemek için ama gerçekten sadece 220 Usd düşmüş hesaptan yani kesinti yapılmadan.
      Bu normal mi acaba yoksa sonradan mı kesinti olacak ?
      Şimdiden teşekkür ederim.

220-200=20 usd cekmisler
      ?

E
      ErhanTokmakci

@crazycells, içinde söyledi: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

@ErhanTokmakci, içinde söyledi: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

Selam

• US'den TR'ye komisyonsuz USD yollamak mumkun mu?

• (TL'ye cevirmeden ve ATM ile ugrasmadan)

Arastirmama gore sanirim imkansiz.

Maalesef bunu yapamazsiniz ama eger tek seferlik gonderim yapacaksaniz bu durumda sitelerin kampanyalarindan veya ilk gonderim promosyonlarindan yararlanarak masrafi dusurebilirsiniz.

O zaman tek yol US debit kartla TRdeki ATMden komisyonsuz para cekmek.. Benim banka komisyonsuz cekime izin veriyor ama kullanmadigim icin PINi unuttum.

PINi sadece mektupla gonderiyorlar veya brancha gelin diyorlar. Mektup istedim. 3 haftadir gelmedi. Sanirim gelmeyecek. Tavsiyeniz var mi? Takip kodu veremiyorlarmis ve hizli gonderim mumkun degil diyorlar...

E
      ErhanTokmakci

@Tuğba-Aşıkuzun, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

Orda kalıp burdan oraya para akışı sağlayabilceğiniz için red veriyor

Bu ne demek? Para kontrolu zaten Amerikanin elinde degil mi?

E
      ErhanTokmakci

@Seda-Uysal-Avcı, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@ibrahimasar ibrahim bey sizi tebrik ediyorumbu cesaretinizden ötürü. Konsolosluğun değerlendirmelerini anlamak mümkün değil. Eşimin ve çocuklarımın vizeleri devam etmekte eşimin vize süresi bitti. Görüşmeye gittiğinde 5 sene usa de kalmışsınız diye söylemiş memure hanım eşim de “ evet dilimi akademik seviyeye getirdim ve masterımı yaptım opt sürem dolunca geri döndüm. “ deyince 214b uygun değilsiniz . Söylencek sözler bazen anlamsız kalıyor. Size nacizane tavsiyem canada turist vizesine başvurun çıkarsa oraya gidip oradan başvurun usa ye . Belki bize de çözüm önerileri sunacak olan olur. Memnuniyetle dinlemeye hazırım. @crazycells 🙏🏻

Bu tavsiyeyi neye gore veriyorsunuz? Bir ulkedeki konsolosluklardan hizmet almak icin orada ikametgahiniz olmasi gerekir.

Esiniz mezun olmus muydu? OPT ile calistigini soyluyorsunuz ama diger yorumda pandemi yuzunden diploma alamadigini soyluyorsunuz. Diploma alamadiysa, programini tamamlamamistir, dolayisiyla OPT ile calisamaz. Sanirim illegal olarak orada kalmis esiniz, o yuzden red yemis.

E
      ErhanTokmakci

iceri girmeden telefon, cuzdan, canta koyacak bir yer oluyor mu?

E
      ErhanTokmakci

Selam

• US'den TR'ye komisyonsuz USD yollamak mumkun mu?

• (TL'ye cevirmeden ve ATM ile ugrasmadan)

Arastirmama gore sanirim imkansiz.

E
      ErhanTokmakci

@emreonline

1. Domestic wire mi? Bankadan bankaya ve statuye gore degisiyor. Googleda bakabilirsin veya bankandan isteyince bazen feeyi geri oduyorlar

2. Hergun yapiyorsan Wise hesabini buyuk ihtimalle kapatir. IRSden emin degilim, kara para akladigini dusunebilir

E
      ErhanTokmakci