• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. dubude81
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    D
    • Takip Edilenler 1
    • Takipçiler 2
    • Konu 0
    • İleti 231
    • En İyi 150
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

dubude81

@dubude81

360
    İtibar
    266
    Profil Görüntülemeleri
    231
    Takipçiler
    1
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

dubude81 Takip etme Takip Et

dubude81 tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2024 Sohbet Odası

@Chromium Geçen senenin her saniyesi dün gibi aklımda valla.

Dediğin gibi zaman geçmiyordu Mayıs'a yaklaştıkça günler 75 saate falan çıkmıştı. Tabii ben bu sürede forumumuz ve içerisini eşşiz bilgiler ile donatan kullanıcılarımız sağ olsun, ABD'ye gitmeden orası ile alakalı hemen her şeyi yalayıp yutmuşum. Yeri gelmişken deneyimlerini paylaşan herkese çok ama çok teşekkür ederim.

Neyse, her şeyi o kadar oturtmuşum ki kafamda. Kredi skorumuz olmadan nasıl ev tutacağımız ile ilgili planı yapmışım. BOA'da hesap açmışım. Önce ön ödemeli olandan. Burada TEB'de de hesabı açmışım para orada. SSN gelince çekeceğim USA'da.

Sonra araba alıyor ve gücüm yettiğince GrubHub, Shift, Lyft Doordash falan çalışıyorum. Sabahtan akşam bayılana kadar. İlk 6 ay 1 sene böyle çalışmayı planlıyorum. 1 yıl tamamlanınca Uber'deyim. Video çekip Youtuber olacağım falan 🙂 Buradan da hazırlık yapıyorum ama bir yandan , İngilizcem zayıf, Udemy'den en yüksek puanlı eğitimi alıyorum geliştirmek için.

Velhasıl , beklenen gün geldi çattı, bu sefer de siteye girilmiyor. Deliriyorum ama yok girmiyor. VPN ile denedim, telefondan denedim, bilgisayardan denedim, eşimin telefonundan denedim yok. Saatlerce uğraştım olmuyor. Dedim neyse yarın denerim. Yarın oldu yine girilmiyor 😃

En son akşam üzeri eşimle merkeze inmiştik kahve almak için sıra bekliyorduk tak açıldı site. Hemen girdim confirmation number'ı bir baktım has not been selected diyor.. Ama umudum gram azalmadı. Nasıl olsa eşimin başvurusu da var ya ona çıkmıştır ya diye bakıyorum 😃 Neyse onunkini de kontrol ettim ona da çıkmamış..

Sert kahveleri sevmiyorum, o yüzden white mocha almıştım rusberry soslu. Genelde çok şekerli bir kahve diyebilirim. Ama içerken aldığım tat sanki sek filtre kahve. O kadar acı gelmişti 🙂

Sonra eşim baktı yüzüme, benim için üzgün ama kendisi için çok mutlu olduğunu gördüm göz bebeklerinde '' üzülme, seneye tekrar deneriz '' dedi. Pek alışamamıştı bu fikre o yüzden de pek istemiyordu. O yüzden züğürt tesellisini verirken ele vermekte istemedi kendisini. Ama kaçar mı hiç benden, hayır 🙂

İşimi ve arkadaşlarımı çok seviyorum, ama GC çıkmayınca takip eden bir hafta 10 gün falan işe çok zor gittim. Hem de çok. Çok kalbim kırılmıştı. Hayat bize de bir kez gülmeyecek miydi? Forumlarda da hep ilk sene çıkma olasılığının yüksekliğinden falan söz ediyordu. 15-20 gün sonra döndüm normale.

Bu sene ise biraz daha farklı yaklaşıyorum konuya. Daha uzun vadeli plan yapıyorum. Ödemelerimi, yaşantımı v.s kontrolde tutarak yaşıyorum gitmemiz gerekirse bir sonraki lottery'de diye.

Sözün özü, hevesli olmak lazım, ama ayaklarımızın da yere basması lazım, sonra üzücü olabiliyor. Ama şans işte, güler mi güler, pozitif olmakta her zaman fayda olduğunu düşünüyorum 🙂

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      D
      dubude81
    • RE: DV2023 Sohbet Odası

@GizemYılmazz Gizem Hanım, bu bahsi geçen arkadaşımız net sıkıntılı. Geçen gün başka bir konuda “ Abd’ye gidince ilk etapta Uber/Lyft gibi işler denemeyi düşünüyorum “ yazdığım yoruma gelip “ yav arkadaş sizin de ne kadar özgüveniniz düşük niye başka işler bakmıyorsunuz bi mesleğiniz de mi yok “ tarzında bir şeyler saçmalamış. Sanırsın tanışıyoruz de 20 senelik arkadaşız.
      Sadece kendisi biliyor herhalde forum kullanmayı. Ben zamanında kaç tane forumda yöneticilik yaptım, son yöneticiliğini yaptığım ve kendi isteğimle bıraktığım forumun Twitter’da 1.8 milyon takipçisi var şuan. Niye bıraktım, bunun gibi tipler yüzünden işte.

Ben hayatım boyunca kimseyle şahsi münakaşaya girmedim, girmem de. Kişiselleştirmenin de gerçekten alemi yok, ama bu forum çok değerli bilgileri , insanları ve ilişkileri barındırıyor, meydan bunun gibi 3-5 kişiye kalmasın diye hederlendim hepsi bu. Sonra trafikler azalıyor işte. Böyle böyle terk ediyor insanlar forumları.

Ayrıca burası bir sohbet başlığı , adı üzerinde. Her türlü konu döner yeri gelirse ne olacak atla deve değil ki? Herkes bizim gibi forum müdavimi değil, aradığını bulamamış olabilir insan, o an zamanı olmamış olabilir, hata yapmamak adına emin olmak istemiş olabilir her şey olabilir. İnsanın insana soru sorabilmesi ve iletişim kurması güzel olan şey zaten, bazı şeyleri kutsal bir ritüelmişcesine ele almaya gerek var mı ki? Ölümlü dünya yahu en nihayetine gerek var mı kimseyi üzmeye 🙂

D
      dubude81
    • RE: DV2025 Sohbet Odası

Selam arkadaşlar.
      Bu sene kesin seçileceğimi düşüyorum.

Çünkü 4.5 yaşındaki günahsız kızıma bu konuda dua ettirttim, bu dua kabul olur heralde diye düşüyorum :)))

Çok kolay oldu, California’daki DisneyLand’ın videosunu izlettim, kızım GC çıkarsa götüreceğim seni söz dedim, dünya kadar dua etti hahaha

D
      dubude81

Günler azaldıkça heyecanım da korkularım da zirve yaptı yahu.

Heyecandan kalbim ağzımdan çıkacak gibi adeta. Dakikalar saat uzunluğunda desem yeridir.

Korkular da aynı ölçüde artmaya başladı. Evde kızıma bakarken iç dünyamdan '' kızım belki de 1 ay içerisinde hayatımızı tümden değiştireceğimiz o an gelecek '' diye geçiriyorum. Ama çok küçük henüz 2,5 yaşında. Biraz daha büyük ve anlayacak olsa , oturup anlatasım var çok ama anlamaz 🙂

Anlayabilse, oturup rahat rahat bu kadar zorluğu, bu yaştan sonra sıfırdan, hatta eksiden başlamayı senin geleceğin için yapıyoruz kızım diye anlatabilmeyi çok isterdim.

Öte yandan da, bizi bu hale getirenlere olan öfkem günden güne büyüyor. Alım gücümüz, yaşama sevincimiz, umutlarımız, hayallerimiz ve daha şuan aklıma gelmeyen bir çok şey o kadar hızlı bir şekilde kayıp gitti ki elden, filmlere konu olur aslında.

neyse dostlar karaladım yine kusura bakmayın , hepinize güzel hafta sonları diliyorum 🙂

D
      dubude81

@XMAN66 Söylediklerine %100 oranında katılıyorum dostum.

Ama bir tane detay var. Çok önemli.

Çocuk olunca işler çok değişiyor. Çocuğun için gözünü ne kadar karartabileceğinin sınırı dahi yok.

Örnekleyelim, ben şuan bir özel şirkette 7 senedir çalışıyorum, ve işverenlerim ile yöneticilerimle de hiç bir sorunumuz yok. Evim de var arabamda var çok şükür. Ben de çalışıyorum, eşim de çalışıyor. Bir şekilde yaşar gideriz bu ülkede sıkıntı da olacağını sanmıyorum.

Ama çocuğumun geleceği beni konfor alanımdan çıkmaya zorluyor.

Amerika'da gerekirse ilk 1 sene mcdonalds'ta falan tuvalet temizlemeyi bile göze almış durumdayım. Gerekirse 2 senede öyle.

Düşünebiliyor musun? Ülkemizde beyaz yaka olarak 7 senedir çalışan ben , evimi arabamı ve her şeyimi bırakıp hayata tuvalet temizleyerek çalışmayı göze aralarak yeniden başlamayı düşünüyorum.

Böyle yazarken gerçekten kolay gözüküyor, film gibi geliyor ama gerçekten öyle değil. Gözü ne kadar karartmışız işte varın siz yapın hesabını.

Ha evet, Amerika zor mu zor, her ülke zor. Hayallerle mi gidiyoruz, hayır. Ama uzun uzadıya tekrar tekrar yazmak anlamsız geliyor ve mevzu gerçekten para değil. Para olsaydı da gitmek isterdim, ama değil.

D
      dubude81

Günaydın arkadaşlar, sanırım son 2 gün ve bilmem kaç saat geçmeden önce kalbim ağzımdan fırlayacak bu kadar heyecan hayırlı mı şer mi bilemiyorum ama bakalım.

Eşim de hiç gitmemi istemiyordu burada da bir kaç kez yazmıştım belki hatırlayanlarınız olur, umarım Gc ile eşim arasında seçim yapmak zorunda kalmam diye 😃

Onu da hallettik gibi, dün eşimin ailesi ile alakalı ufacık ve basit bir konu oldu, eşim allah'a dua etti, işte böyle zamanlarda inanılmaz gitmek istiyorum Allah'ım şu kart çıksın dedi, dedim emin misin bak 3 gün var eminim bir anne olarak yürekten istiyorum dedi bakalım o işi de hallettik heralde hahaha : d

D
      dubude81

Çooooook canım sıkkın be dostlar. Öyle böyle değil. Çok istiyordum. Forumu neredeyse sayfa sayfa okumuş , hemen hemen tüm detayları öğrenmiştim. Birleşik Devletlerde yaşam gitmeden ne kadar öğrenilebilirse o kadar öğrenmiştim. Ama olmadı.

Kazanan arkadaşları tebrik ediyorum, umarım hepinizin chase number’ına da sıra gelir ve hayallerinize en kısa sürede kavuşup hızla Abd’nin yolunu tutarsınız.

Özellikle de kazanan arkadaşlardan bizlere de önümüzdeki sene için şimdiden dua isterim, gözüken o ki sizinkiler kabul oluyor 🙂 Tek tesellim kesin çıkacakmış gibi beklemek oldu, beklerken bir nebze mutlu olmuşuz çünkü.

D
      dubude81
    • RE: Amerika'da Uber Eats, DoorDash ve Pizza Delivery Yapmak

Benim de ilk planım amerika'ya gidince delivery yapmak.
      Bir aksilik olmazsa ülkeye net 30k usd ile gitmeyi hedefliyorum. Uber'de 1 senelik ehliyet şartı olmasaydı ilk işim hemen araç alıp bu işlere başlamak olurdu.

ABD'ye tam olarak şu kafa ile gideceğim ve ve psikolojik olarak hazırım ; 1 yada 2 sene yanlızım eşimi ve çocuğumu sonrasında getirmeyi düşünüyorum. Tek bir oda bile kiralasam bana yeterli.
      Delivery'de , yada Lyft'te yada herhangi bir yerde bulaşıkçı v.s olarak bile çalışmayı göze alarak geleceğim. Çalışmaktan gocunmak gibi bir özelliğim olmadığı gibi aksine, her gün sabah saat 9 akşam 18:30 yada 19:00 çalışacak durumdayım.

Ehliyet ve Uber kabulu sonrası da aynı tempo ile çalışabilirim. Bu çalışma şekli ile hayatta kalabilir ve para bile biriktirebilirim diye düşünüyorum, ne dersiniz?

Yabancı dilim de karşımdakini çok spesifik cümleler kurmadığı sürece anlayabilecek, ve bir şekilde ( karşımdaki durumdan haberdarsa ) yanıt verebilecek düzeyde diyebilirim. Yazılı metinleri de akademik bir dilde değilse %60 oranında falan anlayabiliyorum.

Gönlümde uber ve lyft yatmasındaki bir diğer neden de dilimi geliştirebilmek zaten

Ulaşım içinde yayımlandı
      D
      dubude81
    • RE: Dolar Çıldırdı

@Megatron Ben önceki gün bir cenaze nedeni ile Berlin'den gelen akrabamızı aldım Sabiha Gökçen'den.

Biraz memleket meseleleri açıldı yolda, çokta girmek istemiyorum malum öfkeliyiz bu konularda çok. Ama baktım o da benim kafada. Dedim ablacım bak sana çok kritik bir şey soracağım, ama harbi cevap vereceksin anlaştık mı diye. Tamam anlaştık dedi.

Soru : Bizi kıskanıyorsunuz değil mi ? :D:D

Patlamalı güldü kadın. 😃

2 tane çocukları var kendisi çalışmıyor, eşi çalışıyormuş. 400 euro yardım alıyoruz devletten dedi, yani hemen hemen bizim 1 aylık mutfak masrafımız dedi. Devletin yardımları ile ayın 15'ine kadar takılıyoruz, kalan 15 gün de kendi kazandıklarımızı kullanıyor biraz da birikim yapıyoruz, araba alacağız bakalım dedi. Bu arada, sosyal yardım aldığı için hemen her şey için ekstra indirim de alıyorlarmış. Mesela aylık ulaşım kartına ( metro, otobüs vs. ) sadece ve sadece 27 euro ödüyormuş aylık 🙂 Gelirken de çok para getirmiyorum ben en fazla getirdiğim para 500 euro dedi. Yani bugünün parası ile 7.000 TL. Bu para 2.4 tane asgari ücretli 1 ay çalışıyor düşünün. Türkiye'ye dönme gibi bir planları da '' tahmin edeceğiniz üzere '' hiç yok.

Bu arada eşi de adam akıllı bir iş yapmıyor onu da söyleyeyim yani.

Gündem ve Sohbet içinde yayımlandı
      D
      dubude81
    • RE: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

Ya şurayı okurken o kadar keyif alıyorum ki anlatamam.. Kazanan ve giden herkese çok ama çok şans ve başarı diliyorum. Umarım bizim de hayallerimiz gerçek olur ve bir gün buraya deneyimlerimizi yazmaya gelebiliriz.

@kolezyum 'u okurken rahmetli Ferhan Şensoy'un pardon filmini 687. kez izliyormuş gibi hissettim kendimi. Detaylar müthiş 🙂 Hele o gereksiz özgüven kısmında filmdeki motolof atılması sahnesinin anlatılışı geldi aklıma. Diyor ya filmde '' hiç gereği yokken yaptım '' diye 🙂 Çok güzel yazmış sevgili @kolezyum kalemine sağlık , sürükleyicilik acayip. 5. bölümü merakla bekliyoruz dostum yazıver artık yahu 🙂

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam içinde yayımlandı
      D
      dubude81

dubude81 tarafından gönderilen son iletiler

Kazanan varsa tebrik ediyorum. Ben halen siteye giremedim siz nasıl girebildiniz arkadaşlar

D
      dubude81

Selam arkadaşlar.
      Bu sene kesin seçileceğimi düşüyorum.

Çünkü 4.5 yaşındaki günahsız kızıma bu konuda dua ettirttim, bu dua kabul olur heralde diye düşüyorum :)))

Çok kolay oldu, California’daki DisneyLand’ın videosunu izlettim, kızım GC çıkarsa götüreceğim seni söz dedim, dünya kadar dua etti hahaha

D
      dubude81

@debbieLA77 İlk seferde insanın kalbi çok kırılıyor değil mi :))

İlk başvuruda içimde seçileceğime dair acayip güçlü bir his vardı. Tamam bu iş ya gözüyle bakıyordum. Üstelik kalbim “ saçmalama istersen var mı öyle tekte almak “ diye beni uyarıyor olmasına rağmen.

En çok sonucu görüntülediğimde eşimin beni teselli etmek için “ üzülme ya, hayatta bu da var seneye yine başvurursun “ demesi kalbimi kırmıştı. Aslında bunda kalp kıracak bir şey yok, ama o dakikalarda birisi selam bile verse incinecek durumdaydım zaten. Esen rüzgar bile batıyordu bana. Düşünüyorum bazen, ya acaba yersiz anlamlar mı yüklüyoruz diye, sonra yaşadığımız simülasyonu kendime bi özet geçiyorum ve bakıyorum ki yüklediğimiz anlamlar az bile kalıyor 🙂

34 yaşımdayım 4 yaşında çocuğum var ve hayatta kalmayı başardım şu ülkede. Bu neden ile bazen kendime sen Türkiye’de hayatta kalmayı başarmış adamsın olm kendini hafife alma, senin yapamayacağın bir şey yok diyorum :))

Velhasılkelam, umarım bu kez güler be yüzümüz. Çünkü gülsündü artık

D
      dubude81

Düştük yine yollarına,
      Sevdamızı haykırmaya
      Senin için her cefaya
      Katlanırım California :))

Geldik yine bee

D
      dubude81

Sayfada 24 sonuçlarına mı bakıyoruz 23 mü onu da anlamadım ayrıca

D
      dubude81

Sadece kendi sonucuma bakabildim eşiminkine bakamadım site düzelmedi halen.

Eşime de takıldım, GC bana çıksa yapacağım ilk şey seni boşamak olacaktı ama şimdi senciyiz sana çıktıysa nikah tazeleyelim diye 😃 😃

D
      dubude81

Umudum halen sürüyor arkadaşlar çünkü sonuca daha bakamadım, açılmıyor 😕

D
      dubude81

@goyro666 2024 kasım değil miydi ya 😃

D
      dubude81

@deniz16 2016'da son pasaportu alırken ilerde lazım olur mu acaba diye 10 senelik almıştım. Şimdi ki rakamlara bakınca bitişe 4 sene kalmış olması bile beni geriyor 🙂

Şaka gibi rakamlar.

D
      dubude81

@Chromium Geçen senenin her saniyesi dün gibi aklımda valla.

Dediğin gibi zaman geçmiyordu Mayıs'a yaklaştıkça günler 75 saate falan çıkmıştı. Tabii ben bu sürede forumumuz ve içerisini eşşiz bilgiler ile donatan kullanıcılarımız sağ olsun, ABD'ye gitmeden orası ile alakalı hemen her şeyi yalayıp yutmuşum. Yeri gelmişken deneyimlerini paylaşan herkese çok ama çok teşekkür ederim.

Neyse, her şeyi o kadar oturtmuşum ki kafamda. Kredi skorumuz olmadan nasıl ev tutacağımız ile ilgili planı yapmışım. BOA'da hesap açmışım. Önce ön ödemeli olandan. Burada TEB'de de hesabı açmışım para orada. SSN gelince çekeceğim USA'da.

Sonra araba alıyor ve gücüm yettiğince GrubHub, Shift, Lyft Doordash falan çalışıyorum. Sabahtan akşam bayılana kadar. İlk 6 ay 1 sene böyle çalışmayı planlıyorum. 1 yıl tamamlanınca Uber'deyim. Video çekip Youtuber olacağım falan 🙂 Buradan da hazırlık yapıyorum ama bir yandan , İngilizcem zayıf, Udemy'den en yüksek puanlı eğitimi alıyorum geliştirmek için.

Velhasıl , beklenen gün geldi çattı, bu sefer de siteye girilmiyor. Deliriyorum ama yok girmiyor. VPN ile denedim, telefondan denedim, bilgisayardan denedim, eşimin telefonundan denedim yok. Saatlerce uğraştım olmuyor. Dedim neyse yarın denerim. Yarın oldu yine girilmiyor 😃

En son akşam üzeri eşimle merkeze inmiştik kahve almak için sıra bekliyorduk tak açıldı site. Hemen girdim confirmation number'ı bir baktım has not been selected diyor.. Ama umudum gram azalmadı. Nasıl olsa eşimin başvurusu da var ya ona çıkmıştır ya diye bakıyorum 😃 Neyse onunkini de kontrol ettim ona da çıkmamış..

Sert kahveleri sevmiyorum, o yüzden white mocha almıştım rusberry soslu. Genelde çok şekerli bir kahve diyebilirim. Ama içerken aldığım tat sanki sek filtre kahve. O kadar acı gelmişti 🙂

Sonra eşim baktı yüzüme, benim için üzgün ama kendisi için çok mutlu olduğunu gördüm göz bebeklerinde '' üzülme, seneye tekrar deneriz '' dedi. Pek alışamamıştı bu fikre o yüzden de pek istemiyordu. O yüzden züğürt tesellisini verirken ele vermekte istemedi kendisini. Ama kaçar mı hiç benden, hayır 🙂

İşimi ve arkadaşlarımı çok seviyorum, ama GC çıkmayınca takip eden bir hafta 10 gün falan işe çok zor gittim. Hem de çok. Çok kalbim kırılmıştı. Hayat bize de bir kez gülmeyecek miydi? Forumlarda da hep ilk sene çıkma olasılığının yüksekliğinden falan söz ediyordu. 15-20 gün sonra döndüm normale.

Bu sene ise biraz daha farklı yaklaşıyorum konuya. Daha uzun vadeli plan yapıyorum. Ödemelerimi, yaşantımı v.s kontrolde tutarak yaşıyorum gitmemiz gerekirse bir sonraki lottery'de diye.

Sözün özü, hevesli olmak lazım, ama ayaklarımızın da yere basması lazım, sonra üzücü olabiliyor. Ama şans işte, güler mi güler, pozitif olmakta her zaman fayda olduğunu düşünüyorum 🙂

D
      dubude81