• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. cnblgc
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    C
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 11
    • En İyi 3
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

cnblgc

@cnblgc

18
    İtibar
    25
    Profil Görüntülemeleri
    11
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    Konum Seattle,WA

cnblgc Takip etme Takip Et

cnblgc tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: [Arşiv] DV2022 Mülakat Deneyimleri

Merhaba,

Vizem basıldı ve pasaportumu teslim aldım. DV2022 süresince başta bu forum ve adminleri olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim.

5 Eylül Unganlar Deneyimi:
      Sabah 08:30 randevuma tok karına gittim, içeri girip herkeste olduğu gibi önce 4. Katta kayıt oluşturdum. Kayıt sonrasında aynı katta kan alındı. Sonrasında 3.kata akciğer için gittim ve tekrar 4. Kata döndüm. Yarım saat doktor kontrolünü bekledim. Beni kontrol eden doktor kadındı. Kendi prosedürü olan kontrolleri yaptı ve bir sağ bir sol olarak iki tüp aşı vurdu (her birinin içinde iki aşı mevcut). Bu sırada sadece kaçıncı kez başvurduğumda çıktığını merak etti. Onun dışında GC ile ilgili herhangi bir konuyu Unganlar’da konuşmadık. Tek kişi için ilk 47,5 + 310$ ödedim.

8 Eylül Mülakat Deneyimi:

Mülakata yeni binada girdim. Sabah 09:45 randevusuna 08:45 gibi gittim. Hem TR hem de başka uyruktan bir kaç kişi vardı. DV ve turist vizeleri karışık ilerledi. İçeriğe girerken kimse sizin randevunuz 09:45 bekleyin demedi. İçeriye aldılar ve direkt ilk önce ödeme banskosuna yönlendirildim. 330$ ödemeyi dolar\nakit olarak yaptım ve sıra numarası aldım. Toplamda 10 civarı banko aktifti ve bunun yarısı belge teslimi, yarısı ise vize görüşmesi için işlem yapıyordu. 15 dakika civarında beklemenin ardından numaram yandı ve evraklarımı teslim ettim. Evrakları teslim alan bankodaki hanımefendi Türk idi. Belgeleri verirken TR mi ENG mi diye mülakat dilini sordu. Ben İngilizce’yi seçtim. Tamamdır tekrardan oturun yanınca tekradan bankoya geçeceksiniz dedi.

Mülakat için numaram yandığında ilk olarak yemin ettim. Sonrasında Erasmus zamanımdaki deneyimimi sordu ve onun üzerine muhabbet ettik. Bu sırada bana bazı evraklarımı geri verdi(orj üniversite diplaması, banka çıktıları). Son olarak ABD’de hangi eyalete ve neden gideceğimi sordu. Bu soruya da cevap verdim ve tebrikler vizenizi onaylıyorum dedi. Herhangi bir sorun yaşamadım, vize günü çok rahat geçti.

12 Eylül’de pasaportum PTT’ye teslim edildi ve 13 Eylül gününde pasaportumu ve sarı zarfı teslim aldım.

• DS260’u doldurduğum zamanki pasaportun süresi devam etmesine ragmen ben bu süreçte 2. Pasaport çıkarttım. Çünkü DS260’a verdiğim pasaport numarası 2022 sonunda bitiyordu. Bu yüzden DS260’ı mülakat alana kadar açtırmadım. Görüşmeye gittiğimde sadece yeni pasaport ile işlem yaptım ve eski pasaportu yanımda getirmeme ragmen hiç açmadım\göstermedim.

Şubat ayında Seattle’a giriş yapacağım.

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      C
      cnblgc
    • RE: ABD'de Araba Sigortası

2023 Nisan'da Hyundai Sonata(2015) aylık 240$ ödedim, ilk arabam. ilk sigortam. State Farm.
      Bugün yeni araba aldım. 2024 Honda Civic ve 310$ dedi. Progressive'e geçeceğim. Aynı özelliklerde 200$ diyor Progressive.

İlk arabam çalınmıştı ve bu yüzden State Farm ile sorunsuz bir süreç yaşadım ama 310$ çok pahalı bir ücret.

Ehliyet ve Araba içinde yayımlandı
      C
      cnblgc
    • RE: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

@ICu Çünkü şuanda visa bulletin geriye gitti. Bugün I130'u doldurursak, I 485 için 1SEP23 gözüküyor. Bu tarihten öncekiler başvurabiliyor I485'e. C olması lazım ki bizde başvuralım.

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
      C
      cnblgc

cnblgc tarafından gönderilen son iletiler

@ayvalik10 halbuki progressive soruyor ceza yedin mi yada hırsızlık oldu mu vs. evet diyorum hırsızlığa ve ona rağmen fiyat daha iyi çıkıyor.

state farmdaki indirimin bir alt kategoriye düşmesinin düzeltme durumu var mı? bence yok? sonuçta 1 kere yaşandı.

C
      cnblgc

2023 Nisan'da Hyundai Sonata(2015) aylık 240$ ödedim, ilk arabam. ilk sigortam. State Farm.
      Bugün yeni araba aldım. 2024 Honda Civic ve 310$ dedi. Progressive'e geçeceğim. Aynı özelliklerde 200$ diyor Progressive.

İlk arabam çalınmıştı ve bu yüzden State Farm ile sorunsuz bir süreç yaşadım ama 310$ çok pahalı bir ücret.

C
      cnblgc
    • RE: I-130 formu ile ilgili sorular

@kıvanç turist vizesiyle şuanda Amerika'da.

C
      cnblgc

@ICu Çünkü şuanda visa bulletin geriye gitti. Bugün I130'u doldurursak, I 485 için 1SEP23 gözüküyor. Bu tarihten öncekiler başvurabiliyor I485'e. C olması lazım ki bizde başvuralım.

C
      cnblgc
    • RE: I-130 formu ile ilgili sorular

GC'li olarak benim I130 formunu doldurup ücretini ödedikten sonra eşim Turist vizesiyle ABD'ye gir çık yapabiliyor mu? Zira I 485 için bir süre bekleyeceğiz gibi duruyor.

C
      cnblgc
    • RE: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

O zaman diğer bir sorum;

I130'u file edersem, I485'i file etmeden, I130'da belirttiğim eşim, Avrupa'ya gidip gelebilir mi? Zira Turist vizesiyle süresi 1 Aralık'ta doluyor. Over stay yapmak istemiyoruz. Avrupa'da 2-3 ay kaldıktan sonra tekrar ABD'ye 2. kez turist olarak girebilir mi?

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      C
      cnblgc

@lavita Beklemeden edersek? Bir kaç yerde avukatlar pending durumunda olur, date geldiğinde işleme alınır diyor. Bazıları da rejected olur diyor :S

C
      cnblgc

Merhaba,

Bugün I-130'u doldurup göndersem, visa bulletin'de şuanda F2A 1SEP23 yazıyor. Bu durumda eşim I-485 formunu doldurup başvuramaz mı? İlla 1OCT yada C olmasını mı beklememiz lazım?

C
      cnblgc

merhaba,

Ben GC sahibiyim. Eşim için F2A'e başvuracaktık fakat şuanda visa bulletin 2 aydır 1SEP23 gösteriyor. Bundan öncesinde çoğu zaman C idi. Bizde bunu düşünerek ABD'ye yanıma gelip burada Turist vizesinden F2A şeklinde AOS yapmayı düşünüyorduk fakat şuanda tıkandık.

Ben I-130'u her an doldurabilirim fakat I-485'i şuanda gönderemiyoruz diye biliyorum. Bu doğru mu? Bugünün tarihiyle I-130 doldursam, doldurma tarihim 20 Eylül olacak. Fakat eşimin Turist vizesinin kalış süresi en geç 1 Aralık 2023. Çünkü Haziran ayında buraya geldi ve bizde 4. ayda başvurmayı planlamıştık.

Şuanda ben I-130'u doldursam, bir sonraki visa bulletin bizim aksimize bir tarih(1 SEP23) olarak devam ederse bu durumda eşime I-485'i yine doldurup gönderelim mi?

C
      cnblgc
    • RE: [Arşiv] DV2022 Mülakat Deneyimleri

Merhaba,

Vizem basıldı ve pasaportumu teslim aldım. DV2022 süresince başta bu forum ve adminleri olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim.

5 Eylül Unganlar Deneyimi:
      Sabah 08:30 randevuma tok karına gittim, içeri girip herkeste olduğu gibi önce 4. Katta kayıt oluşturdum. Kayıt sonrasında aynı katta kan alındı. Sonrasında 3.kata akciğer için gittim ve tekrar 4. Kata döndüm. Yarım saat doktor kontrolünü bekledim. Beni kontrol eden doktor kadındı. Kendi prosedürü olan kontrolleri yaptı ve bir sağ bir sol olarak iki tüp aşı vurdu (her birinin içinde iki aşı mevcut). Bu sırada sadece kaçıncı kez başvurduğumda çıktığını merak etti. Onun dışında GC ile ilgili herhangi bir konuyu Unganlar’da konuşmadık. Tek kişi için ilk 47,5 + 310$ ödedim.

8 Eylül Mülakat Deneyimi:

Mülakata yeni binada girdim. Sabah 09:45 randevusuna 08:45 gibi gittim. Hem TR hem de başka uyruktan bir kaç kişi vardı. DV ve turist vizeleri karışık ilerledi. İçeriğe girerken kimse sizin randevunuz 09:45 bekleyin demedi. İçeriye aldılar ve direkt ilk önce ödeme banskosuna yönlendirildim. 330$ ödemeyi dolar\nakit olarak yaptım ve sıra numarası aldım. Toplamda 10 civarı banko aktifti ve bunun yarısı belge teslimi, yarısı ise vize görüşmesi için işlem yapıyordu. 15 dakika civarında beklemenin ardından numaram yandı ve evraklarımı teslim ettim. Evrakları teslim alan bankodaki hanımefendi Türk idi. Belgeleri verirken TR mi ENG mi diye mülakat dilini sordu. Ben İngilizce’yi seçtim. Tamamdır tekrardan oturun yanınca tekradan bankoya geçeceksiniz dedi.

Mülakat için numaram yandığında ilk olarak yemin ettim. Sonrasında Erasmus zamanımdaki deneyimimi sordu ve onun üzerine muhabbet ettik. Bu sırada bana bazı evraklarımı geri verdi(orj üniversite diplaması, banka çıktıları). Son olarak ABD’de hangi eyalete ve neden gideceğimi sordu. Bu soruya da cevap verdim ve tebrikler vizenizi onaylıyorum dedi. Herhangi bir sorun yaşamadım, vize günü çok rahat geçti.

12 Eylül’de pasaportum PTT’ye teslim edildi ve 13 Eylül gününde pasaportumu ve sarı zarfı teslim aldım.

• DS260’u doldurduğum zamanki pasaportun süresi devam etmesine ragmen ben bu süreçte 2. Pasaport çıkarttım. Çünkü DS260’a verdiğim pasaport numarası 2022 sonunda bitiyordu. Bu yüzden DS260’ı mülakat alana kadar açtırmadım. Görüşmeye gittiğimde sadece yeni pasaport ile işlem yaptım ve eski pasaportu yanımda getirmeme ragmen hiç açmadım\göstermedim.

Şubat ayında Seattle’a giriş yapacağım.

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      C
      cnblgc