• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. elburco
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 4
    • Takipçiler 2
    • Konu 0
    • İleti 13
    • En İyi 6
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

elburco

@elburco

13
    İtibar
    36
    Profil Görüntülemeleri
    13
    Takipçiler
    4
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    Konum San Antonio Yaş: 34

elburco Takip etme Takip Et

elburco tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: Amerika'da Ehliyet Almak

Texas için kendi tecrübemi paylaşayım. Burada ehliyet neredeyse olmazsa olmaz diyeceğimiz bir zorunluluk.
      Her yerde karşınıza çıkıyor. O yüzden ne kadar çabuk alırsanız o kadar iyi. 6 saatlik online kurslar var. Onu bitirmeniz gerek.
      Vaktiniz varsa buraya gelmeden yapmanızı tavsiye ederim. Sonunda kolay bir sınav var ve soruların cevaplarını kolaylıkla bulabilirsiniz.

ben ve eşim bu kursu bitirdik.

Texas Adult Driver Education

bir de bu var sanırım.

AdminDGenesis

#1 Provider in Online Traffic School, Defensive Driving & Drivers Ed

Need to dismiss a ticket or get a driver's license? I Drive Safely is America's leading online driving school for defensive driving, driving safety courses, traffic school, and drivers ed! Let us help you get the education you need so you can get behind the wheel in no time!

Bu kursu bitirdikten sonra https://impacttexasdrivers.dps.texas.gov/ITYD/ buradan yaklaşık 1 saatlik impact test videolarını izleyip sorularını cevaplamanız gerek.
      Ama bunu gelince yapın son 90 gün içinde bitmiş olması lazım.
      Sonraki süreç burada yaşadığınızı kanıtlayan 2 belge edinip randevu almak. Yakın tarihlere randevu bulmak çok zor San Antonio için. Ağustos-Eylül aylarına veriyor.
      Şanslıysanız randevusunu iptal etmiş biri yerine alabilirsiniz yada onu kovalayabilirsiniz. Ya da civar yerleri tarayıp randevu olan yere almak da mantıklı. Biz öyle yaptık. İlk gittiğimiz yerde belgelerimizi kabul etmediler. Toplamda 3 yere gittik ben ve eşim için. Hangi belgelerin kabul edilip edilmediği de yerine göre değişiyor bu arada. Net bir şey yok. Size yardımcı olmak isterlerse oluyorlar istemezlerse olmuyorlar. Umarım iyi insanlara denk gelirsiniz tabi.
      Belgelerinizi teslim ettikten sonra sürüş testi için randevu oluşturuyorlar. Benimki farklı bir güne oluşturuldu o yüzden iki sefer gitmiş olduk San Antonio'ya yaklaşık 100 mil iki kasabaya. Eşiminki aynı güne oluşturuldu. İkimizde ilk seferde aldık. Zaten tecrübeniz varsa ilk seferde alırsınız çok zor geçmiyor.
      Geçici belge veriyorlar ve yaklaşık 10 gün içinde de ehliyetinizi postalıyorlar. Ha bir de benim götürdüğüm belgeler 10-15 günlük falandı. Son 30 olması isteniyor aslında. Gelişimin 20. gününde almış oldum ben ehliyeti. İlle 30 gün olacak diye beklemeyin şansınızı deneyin.

Ehliyet ve Araba içinde yayımlandı
      elburco
      elburco
    • RE: Amerika'da ikinci el araba almak

Merhaba arkadaşlar,
      Ben de kendi araç alma tecrübemi anlatayım.
      Gelir gelmez araç aramaya başladım. İnternet üzerinden gelmeden de takip ediyordum.
      Her yerde öyle mi bilmiyorum ama şu sıralar 2. el bir araç bulmak hele de biraz temiz olsun istiyorsanız baya zor. Ben San Antonio'dayım.
      Bayileri gezdiğimizde her yerde bir çip muhabbeti araç temin edilemediği muhabbeti var.
      Araç bulamadıklarından fiyatların 5-6 ay öncesine göre çok arttığını söylüyorlar.
      Ayrıca karşılaştığım bir kaç problem var. Zaten fiyatlar yüksek. Bir de bayiye gittiğinizde sitelerinde gözüken arabaların satıldığını söylüyorlar.
      Diğer baktıklarımız da genel olarak çok kötü durumda oluyor.
      Ya içlerine binilmeyecek kadar pis oluyor ya da test sürüşü yaptığınızda bir sıkıntı olduğunu anlıyorsunuz.
      Tabi bayilerin çoğu sadece green card ve ssn le kredili veremeyeceğini söylüyor. Saçma olan ise San Antonio içindeki bazı bayiler nakit bile satamayacaklarını söylediler.
      Offerup veya marketplace de de pek mantıklı fiyatlar yazmıyor zaten.
      Hal böyle olunca araç alma işi birkaç gün stres yaptı bizde. Yakınlarda Boerne de bi bayiye gittik.
      Orada içime sinen bir araba oldu. Belki biraz daha uyguna denk gelebilirdi bilmiyorum ama bulmuşken aldım bende.
      1000 dolar down payment verdim. 8.5 tan kredi verdi. Bir arkadaşım co-signer oldu o şekilde aldım. 2016 corolla.
      Pazarlıkla da yaklaşık 2000 usd indirdiler fiyatı. Pazarlık yapın kesin.
      Umarım hepiniz istediğiniz aracı istediğiniz şekilde alırsınız 🙂

elburco
      elburco
    • RE: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

İlk girişin üzerinden 6 ay geçtikten sonra 1 yıl dolmadan 2. girişi yaparken elimizde green card'ın fiziki olarak olmasına gerek var mı? Yoksa pasaport üzerindeki vize ile ikinci giriş yapabilir miyiz? İlk girişi yaptığımız yerdeki polis vize üzerindeki "upon endorsement serves as temporary I-551 evidencing permanent residence 1 year" yazısını yuvarlak içine alarak giriş yaptığımız tarihe oradan ok çizmişti.

Yolculuk içinde yayımlandı
      elburco
      elburco

@keysnambır, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak

@elburco, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak

Texas için kendi tecrübemi paylaşayım. Burada ehliyet neredeyse olmazsa olmaz diyeceğimiz bir zorunluluk.
      Her yerde karşınıza çıkıyor. O yüzden ne kadar çabuk alırsanız o kadar iyi. 6 saatlik online kurslar var. Onu bitirmeniz gerek.
      Vaktiniz varsa buraya gelmeden yapmanızı tavsiye ederim. Sonunda kolay bir sınav var ve soruların cevaplarını kolaylıkla bulabilirsiniz.

bir de bu var sanırım.

AdminDGenesis

Need to dismiss a ticket or get a driver's license? I Drive Safely is America's leading online driving school for defensive driving, driving safety courses, traffic school, and drivers ed! Let us help you get the education you need so you can get behind the wheel in no time!

Bu kursu bitirdikten sonra https://impacttexasdrivers.dps.texas.gov/ITYD/ buradan yaklaşık 1 saatlik impact test videolarını izleyip sorularını cevaplamanız gerek.
      Sonraki süreç burada yaşadığınızı kanıtlayan 2 belge edinip randevu almak. Yakın tarihlere randevu bulmak çok zor San Antonio için. Ağustos-Eylül aylarına veriyor.
      Şanslıysanız randevusunu iptal etmiş biri yerine alabilirsiniz yada onu kovalayabilirsiniz. Ya da civar yerleri tarayıp randevu olan yere almak da mantıklı. Biz öyle yaptık. İlk gittiğimiz yerde belgelerimizi kabul etmediler. Toplamda 3 yere gittik ben ve eşim için. Hangi belgelerin kabul edilip edilmediği de yerine göre değişiyor bu arada. Net bir şey yok. Size yardımcı olmak isterlerse oluyorlar istemezlerse olmuyorlar. Umarım iyi insanlara denk gelirsiniz tabi.
      Belgelerinizi teslim ettikten sonra sürüş testi için randevu oluşturuyorlar. Benimki farklı bir güne oluşturuldu o yüzden iki sefer gitmiş olduk San Antonio'ya yaklaşık 100 mil iki kasabaya. Eşiminki aynı güne oluşturuldu. İkimizde ilk seferde aldık. Zaten tecrübeniz varsa ilk seferde alırsınız çok zor geçmiyor.
      Geçici belge veriyorlar ve yaklaşık 10 gün içinde de ehliyetinizi postalıyorlar. Ha bir de benim götürdüğüm belgeler 10-15 günlük falandı. Son 30 olması isteniyor aslında. Gelişimin 20. gününde almış oldum ben ehliyeti. İlle 30 gün olacak diye beklemeyin şansınızı deneyin.

Deneyiminizi eklediginiz icin tesekkurler fakat yazinizda ufak bir iki duzeltmeye ihtiyac var. 6 saatlik online kurs ile alinan sertifika zorunlu degil, DPS’te girilen yazili sinava alternatif. Isteyen DPS’te basvuru yaparken orada bulunan bilgisayarlardan yazili sinava girebilir. Online sertifika daha kolay bu arada. Diger bir mevzu ise gittiginiz bazi lokasyonlarda basvurunuzu kabul etmediklerini soylemissiniz ve yazinizin sonunda 30 gunluk ikamet sartini yerine getirmediginizi belirtmissiniz. Basvurunuzu kabul etmeyen yerler kotuluklerinden degil kurallari uyguladiklari icin basvurunuzu kabul etmemisler.

Eklemeniz için teşekkürler. Burada amacımız kendi deneyimlerimizi veya bildiklerimizi anlatarak birbirimize yardımcı olmak diye düşünüyorum. Ben de gelecek arkadaşlar daha erken sürelerde alabilir onlara faydası olsun diye bahsettim. Buradaki çalışanların kötülüklerindendir falan kuralları uyguluyorlar uygulamıyorlar bilmiyorlar vs. bahsetmedim. Ki haddime de değil. Zaten burada yıllardır işini yapan görevliler benden çok daha iyi biliyorlardır kuralları ve ne yapmaları gerektiklerini. 5-6 ayrı belge sununca insurance gibi uzun vadeli belgeler olunca yok illa 30 gün olsun demiyorlar. Orada yaşadığını zaten anlıyorlar. Bunu anlatmak istedim.

elburco
      elburco

@xpowerglide Biz iki hafta önce indik Abd 'ye herhangi bir form doldurmadık.
      Elçiliğin sitesinde test kabul edilen yerlerin listesi vardı. Sağlık Bakanlığının onay verdiği yerler kabul ediliyordu.

elburco
      elburco

Almanya aktarmalı uçuşlarda covid testi isteniyor mu bu ay?

elburco
      elburco

elburco tarafından gönderilen son iletiler

Almanya aktarmalı uçuşlarda covid testi isteniyor mu bu ay?

elburco
      elburco

@keysnambır, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak

@elburco, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak

bir de bu var sanırım.

AdminDGenesis

Deneyiminizi eklediginiz icin tesekkurler fakat yazinizda ufak bir iki duzeltmeye ihtiyac var. 6 saatlik online kurs ile alinan sertifika zorunlu degil, DPS’te girilen yazili sinava alternatif. Isteyen DPS’te basvuru yaparken orada bulunan bilgisayarlardan yazili sinava girebilir. Online sertifika daha kolay bu arada. Diger bir mevzu ise gittiginiz bazi lokasyonlarda basvurunuzu kabul etmediklerini soylemissiniz ve yazinizin sonunda 30 gunluk ikamet sartini yerine getirmediginizi belirtmissiniz. Basvurunuzu kabul etmeyen yerler kotuluklerinden degil kurallari uyguladiklari icin basvurunuzu kabul etmemisler.

Eklemeniz için teşekkürler. Burada amacımız kendi deneyimlerimizi veya bildiklerimizi anlatarak birbirimize yardımcı olmak diye düşünüyorum. Ben de gelecek arkadaşlar daha erken sürelerde alabilir onlara faydası olsun diye bahsettim. Buradaki çalışanların kötülüklerindendir falan kuralları uyguluyorlar uygulamıyorlar bilmiyorlar vs. bahsetmedim. Ki haddime de değil. Zaten burada yıllardır işini yapan görevliler benden çok daha iyi biliyorlardır kuralları ve ne yapmaları gerektiklerini. 5-6 ayrı belge sununca insurance gibi uzun vadeli belgeler olunca yok illa 30 gün olsun demiyorlar. Orada yaşadığını zaten anlıyorlar. Bunu anlatmak istedim.

elburco
      elburco

bir de bu var sanırım.

AdminDGenesis

elburco
      elburco
    • RE: Amerika'da ikinci el araba almak

Merhaba arkadaşlar,
      Ben de kendi araç alma tecrübemi anlatayım.
      Gelir gelmez araç aramaya başladım. İnternet üzerinden gelmeden de takip ediyordum.
      Her yerde öyle mi bilmiyorum ama şu sıralar 2. el bir araç bulmak hele de biraz temiz olsun istiyorsanız baya zor. Ben San Antonio'dayım.
      Bayileri gezdiğimizde her yerde bir çip muhabbeti araç temin edilemediği muhabbeti var.
      Araç bulamadıklarından fiyatların 5-6 ay öncesine göre çok arttığını söylüyorlar.
      Ayrıca karşılaştığım bir kaç problem var. Zaten fiyatlar yüksek. Bir de bayiye gittiğinizde sitelerinde gözüken arabaların satıldığını söylüyorlar.
      Diğer baktıklarımız da genel olarak çok kötü durumda oluyor.
      Ya içlerine binilmeyecek kadar pis oluyor ya da test sürüşü yaptığınızda bir sıkıntı olduğunu anlıyorsunuz.
      Tabi bayilerin çoğu sadece green card ve ssn le kredili veremeyeceğini söylüyor. Saçma olan ise San Antonio içindeki bazı bayiler nakit bile satamayacaklarını söylediler.
      Offerup veya marketplace de de pek mantıklı fiyatlar yazmıyor zaten.
      Hal böyle olunca araç alma işi birkaç gün stres yaptı bizde. Yakınlarda Boerne de bi bayiye gittik.
      Orada içime sinen bir araba oldu. Belki biraz daha uyguna denk gelebilirdi bilmiyorum ama bulmuşken aldım bende.
      1000 dolar down payment verdim. 8.5 tan kredi verdi. Bir arkadaşım co-signer oldu o şekilde aldım. 2016 corolla.
      Pazarlıkla da yaklaşık 2000 usd indirdiler fiyatı. Pazarlık yapın kesin.
      Umarım hepiniz istediğiniz aracı istediğiniz şekilde alırsınız 🙂

elburco
      elburco

@xpowerglide Biz iki hafta önce indik Abd 'ye herhangi bir form doldurmadık.
      Elçiliğin sitesinde test kabul edilen yerlerin listesi vardı. Sağlık Bakanlığının onay verdiği yerler kabul ediliyordu.

elburco
      elburco
    • RE: ABD'ye Gitmeden Önce ve Gittikten Sonra Yapılacaklar

@knnrn O zaman 1-2 hafta önceden yapmak mantıklı duruyor bekleme süresini kısaltmak için. Çok sağolun 🙂

elburco
      elburco

@crazycells Yani burası TR orası ABD 🙂 USPS adres değişikliğini gitmeden önce yapmamızın sakıncası olur mu soru aslında

elburco
      elburco
    • RE: T.C. Konsolosluğunda Adres Beyanı yapmak

@ashley Merhaba. Sorularınız çok mantıklı. Bizim de aklımızda soru işaretleri bıraktı. Bu problemlere bir çözüm bulabildiniz mi?

T.C. Konsoloslukları'ndaki İşlemler içinde yayımlandı
      elburco
      elburco

USPS adres değişikliğini gitmeden 15 gün önce falan yapsak. Ehliyet için belge olsun diye. Burası veya orası için herhangi bir sorun olur mu?

elburco
      elburco

Texas'ta son zamanlarda ehliyet alan oldu mu? 6 saatlik online kursu bitirip 1 ay orada yaşadığımızı kanıtladıktan sonra direksiyon sınavına girilebiliyor değil mi? Başka yapılması gerek bir şey var mı acaba

elburco
      elburco