• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. Enes Altuniş
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 2
    • Konu 0
    • İleti 36
    • En İyi 21
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

Enes Altuniş

@Enes Altuniş

69
    İtibar
    72
    Profil Görüntülemeleri
    36
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

Enes Altuniş Takip etme Takip Et

Enes Altuniş tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2022 Bekleme Odası

Herkese selam;

Sanırım buraya yazmasaydım ABD totemimde büyük bir hasar açmış olurdum. Öncelikle herkese bol şans diliyorum. Umarım sadece macera değil, şansını denemek için başvurmuş olana değil, gerçekten ayakları yere basan, tutarlı planları olan kişilere çıkar.

3 yıl önce ablam hayatında ilk defa başvurduğunda kendisine çıktı. Şu anda İllinois'de yaşıyorlar. Yıldırım aynı yere 2 kere düşerse ben de soluğu orada alacağım. Yıllardır hayalini kurduğum ülkeye gitmek ve gerçekten hak ettiğimiz gibi yaşamak istiyorum.

Eğer her şey yolunda giderse dönüp de bu yazıya bakmak için yazdım bunu.

Evrene bir mesajımız olsun bu da...

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      Enes Altuniş
      Enes Altuniş

Bazen o kadar güçlü bir his geliyor ki, gideceğime ait. Kendimi psikolojik ve maddi açıdan hazırladım. Gitmeye her an hazırım.

Bazen de diyorum ki burada bu kadar insan da senin gibi hissediyor. Hayat devam ediyor. Olmama ihtimali daha yüksek. Alış buna.

Sonra ülkeye, etrafa bakıyorum. İçimi hüzün kaplıyor.

Enes Altuniş
      Enes Altuniş

Herkese iyi haftalar! Heyecandan uykular sarkmaya başladı bile. Biz nişanlımla 8 mayıs akşamının planını yaptık bile. Bir büyük rakı açacağız. Ya kederden ya da neşeden içeceğiz 🙂

Burada bir Tampa'cı ekip var hiç aklımda olmayan Florida'yı sevdirdiler bana. Ben Jacksonville taraflarını daha çok sevdim açıkçası. Viera bölgesi çok güzel görünüyor ancak Tampa'nın artılarını sayabilir mi bana Tampa fanları? 🙂

Eğer olur da gidebilirsek ilk yıl ablamın yanında geçiririz diye düşünüyoruz (Missouri) hem başlangıç masraflarını azaltmak hem de ilk şoku güvenilir ellerde atlatmak açısından avantajlı olacak ancak ömrümüzün kalanını orada geçiremeyiz 🙂 Florida, Boston ve Chicago var listemizde. Boston son sırada. Ben bol güneşli yerleri çok seviyorum. O sebeple Boston çok uygun değil gibi Chicago'da malum kışın epey soğuk yapıyor. Florida cennet gibi görünüyor bu sebeple.

Ev kiraları biraz fazla sadece ve kiralık daire bulmak sadece Zillow'la olmayacak gibi.

BENİ DE ARANIZA ALIN TAMPA SPOR ❤ 🙂

Herkese stressiz bir hafta diliyorum. 2021 kazananları umarım çok iyi haberler alır bu hafta.

Enes Altuniş
      Enes Altuniş

Bugün de bu sayfayı es geçiyoruz.

Amerika muhabbeti döndüğünde gelelim.

Enes Altuniş
      Enes Altuniş

Selam dostlar. Bugün Hıdrellez. Umarım herkesin dilekleri gerçek olur.

Cumartesi günü sevinen ekipten olmak istiyorum. Zira patronumu öldüreceğim. 🙂

Enes Altuniş
      Enes Altuniş

@Emtee Asla çıkacağına inanmadan başvurmuştu. Eniştem biraz ısrarcı olmuştu. Çıkınca zaten hiçbirimiz inanamadık hatta önce dolandırıcılar falan olmasın diye sorgulamıştık ama resmi bir yerden gelen maili görünce hepimiz ikna olduk.

Kendisinin bir YouTube kanalı vardı zaten

amerikada yaşayan takipçilerinden bir tanesi ablam ve ailesini Texas'a davet etti ve 15 gün ağırladı onları. Böylece ilk gidiş stresi yaşamadılar. (San Antonio'ya gittiler)

Aradan geçen zamanın sonunda şimdi İlliois'teler eniştem profesyonel aşçıydı zaten orada da aynı mesleği yapıyor.

Dedim ya yıldırım aynı yere düşer mi acaba 🙂

Enes Altuniş
      Enes Altuniş

Herkese selam;

Bugün için de herkese bol şans diliyorum. Umarım gerçekten çok isteyen herkes hayallerine kavuşur. Benim bir sorum var biraz komik.

Ablam DV2018 ile amerikaya gitti 2 yıldır orada yaşıyor. Kendisi evli olduğu için kağıt üzerinde hiçbir ortak bağımız yok (Anne, baba adı ve kızlık soyadı dışında)

Sizce yıldırım aynı yere 2 kere düşer mi? 😂

Enes Altuniş
      Enes Altuniş

Biraz önce gözümü kapattım ve kaç TL olduğuna bakmadan yine dolar aldım. Umuyorum bunlar bir şekilde U, S ve A şeklinde geri döner. 😂

Enes Altuniş
      Enes Altuniş

@kprelif Şu odada yaşadığım durumu en güzel özetleyen post budur.

Duygulara tercüman.

Enes Altuniş
      Enes Altuniş
    • RE: DV2022 Aşamaları

Of of başlığın güzelliğine bak. Buralara her gün yazmak, bakmak için can atıyorum

Enes Altuniş
      Enes Altuniş

Enes Altuniş tarafından gönderilen son iletiler

• RE: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

Herkese merhaba! yeniden aranıza döndüğüm mevsimler geldi. Benim sorum birkaç adımdan oluşuyor. Umuyorum kendimi güzelce açıklayabilirim.

Ablam Green Card çekilişini kazandı ve 4 yıldır ABD'de yaşıyor. Seneye vatandaşlık için işlemlere başlayacak.
      F4 vizelerinin ne kadar geç geldiğini bildiğimiz için şöyle bir formül düşündük.
      Ablam vatandaşlığı aldıktan sonra annemi Green Card sahibi yapsa (bunun gerçekleşmesi sizce ne kadar sürer?)
      Annemin Green Card alma süreci tamamlandıktan sonra o da çocuk durumundan beni de Green Card sahibi yapabilir mi?
      Bu durum mümkünse sizce ne kadar süren bir işlem olur? Evliyim, çocuğumuz yok yaşlarımız 32 ve 33

Bir diğer durum ise annem TR'de yaşıyor. Green Card aldıktan sonra beni de GC sahibi yapması için ABD'de olması gerekir mi?

Çok teşekkür ederim.

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
      Enes Altuniş
      Enes Altuniş
    • RE: DV2022 Sonuç Odası

Önce Green Card, sonra Beşiktaş güldür yüzümüzü be!

Enes Altuniş
      Enes Altuniş

EVDE VOLTA ATIYORUM

Enes Altuniş
      Enes Altuniş

@gariban Oley ya çok sevindim. Hep birlikte girişelim adama 🙂 Hatta kahbedenler klübü olarak 9 mayıs'ta dayanalım kapısına.

Çıksın şu kart Obama'nın Drop the mic. hareketi gibi bırakacağım laptopu yere.

Enes Altuniş
      Enes Altuniş

Selam dostlar. Bugün Hıdrellez. Umarım herkesin dilekleri gerçek olur.

Cumartesi günü sevinen ekipten olmak istiyorum. Zira patronumu öldüreceğim. 🙂

Enes Altuniş
      Enes Altuniş

@Rhonster, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

@Enes-Altuniş duramazsın geleceksin forumaaa 😃

Kendimi kandırırım sanmıştım, seni kandıramadım. 🙂

Enes Altuniş
      Enes Altuniş

@gariban ben tüm gün boyunca buraya girmemeyi düşünüyorum. Akşama kadar kendimi oyalayacak bir şeyler bulmam gerek. Kazanırsam forumda duymayan kalmaz sanırım 🙂

Enes Altuniş
      Enes Altuniş

Herkese günaydın. Şu anda 8 Mayıs sabahında uyansanız ne yapardınız?

Enes Altuniş
      Enes Altuniş

@hascerob, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

@Enes-Altuniş eğer olurda çıkarsa biz de misouri’ye gideceğiz sanırım. Orada yaşayan bir arkadaşım var. 1-2 sene kalıp dil, kültür işine hakim olduktan sonra başka eyalete geçeriz diye düşünüyorum şimdilik.. Arkadaşımın kurulu düzeni var ailesi var yük our muyum? Sıkıntıya sokar mıyım? Kafamda deli sorular var.. umarım hepimize çıkar şu kart ve hayallerimize kavuşuruz...

Missouri'de genel olarak kira fiyatları uygun. Eğer arkadaşlarınızın yanında 1-2 yıl kalmayı planlıyorsanız orayı bilemem tabii 🙂

Enes Altuniş
      Enes Altuniş

@Rhonster Teşekkür ederim hocam açıkladığın için.

Enes Altuniş
      Enes Altuniş