@harryp4, içinde söyledi: 10 yıllık yazılımcı deneyimim var, amerikaya turist vizesiyle gitsem iş bulup kalma ihtimalim nedir?

Oncelikle merhabalar. Ben lise mezunuyum amerikada calismak ve vatandas olmak istiyorum. Universite mezunu degilim ancak yazilim gelistirici olarak calisabilirim. Sizce nasil bir yol izleyerek calisma ve vatandaslik hakki elde edebilirim? Suan benim gordugum kadariyla en kolay yolu yazilim muhendisligi icin 2 senelik bir ogrenim gorup sonra 4 seneye tamamlamak. Daha kolay yollari var mi? Cunku bunun icin yeterli birikime sahip degilim.Eger calismama izin verirlerse karsilayabilirim. Ogrenciyken 20 saatte olsa abd ici baska sirkete remote calismama izin verirler mi? Yanlis bir sey dediysem affola nedense kendimi gergin hissettim 😢

Yapmaniz gereken sey bir is bulmak olmali. Su an is bulmak icin yeteri bilgi birikiminiz ve tecrubeniz olmadigindan bunu ancak egitim alarak ve egitim alirken surekli staj ve networking firsati kovalayarak yapabilirsiniz diye dusunuyorum.

Ama maalesef egitim almak icin bunu karsilayabilecek maddi birikiminiz oldugunu da gosterebilmeniz lazim, daha sonra bir ihtimal calisma izni de alabilirsiniz lakin sadece bu ihtimal uzerinden konsolosluktan vize alamazsiniz.

Universiteye hazirlik icin su basligi incelemenizi tavsiye ederim:

https://yesilkartforum.com/forum/topic/221/önlisans-ve-lisans-eğitimi-başvurular-sat-ve-act-sınavları

Ayrica genel olarak bu konularda hazirlik icin su basligi da inceleyebilirsiniz:

https://yesilkartforum.com/forum/topic/423/amerika-da-yazılım-geliştiricisi-olarak-i̇ş-aramak-ve-yapılabilecek-hazırlıklar