• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. anmon
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    A
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 2
    • Konu 0
    • İleti 7
    • En İyi 2
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

anmon

@anmon

2
    İtibar
    6
    Profil Görüntülemeleri
    7
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    Konum Ankara

anmon Takip etme Takip Et

anmon tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

@crazycells Bilgi için çok teşekkür ederim. TUBITAK ile yazışmam sonucunda aldığım cevap aşağıdaki gibidir:

'Bursiyerlik süreniz kadar yurt içinde çalışarak mecburi hizmetinizi tamamlayabilirsiniz. j1 alma talebinizde Vaşington Büyükelçiliği mecburi hizmet yükümlülüğüz olup olmadığını kurumumuza danıştığı için bu süre dolmadan vizenizi almanız mümkün olmayacaktır. Mecburi hizmet sürenizi tamamlamak istemezseniz bursunuzu geri ödeyebilirsiniz. Taksitlendirme durumunda da taksitlendirme süresi kadar mali yükümlülük doğacağı için yine bu taksitlendirme süresince j1 talebiniz olumlu cevaplanmayacaktır. Ancak tek seferde ödemeniz ve mali yükümlülüğü kapatmanız halinde yükümlülüğünüz kalmadığına dair yazı yazılabilir.'

Bu durumun, yeni J1 alımı için problem teşkil edebileceği yönünde bir izlenim edindim.

Öğrenim Vizeleri (F/M ve J) içinde yayımlandı
      A
      anmon

@crazycells, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

@anmon, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

İyi günler,

Öncelikle bu forum ve verdiğiniz tüm bilgiler için çok teşekkür etmek isterim. Ben de J-1 vizesi için waiver a başvurdum ve bugün itibariyle 'favorable recommendation' bilgisini online sistem üzerinden öğrendim. USCIS mektubu gönderdikten sonraki aşamaları anlatabilir misiniz acaba? Bu belge ile direkt vizeye başvurabiliyor muyum yoksa ayrıca bir mülakat süreci olacak mı?

@anmon, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

Bir sorum daha olacaktı. 'Favorable recommendation' DOS tarafından USCIS'e gönderildikten sonra ayrıca I-612 için başvurmamız gerekiyor mu? İlk NOS-DOS aşamasında direkt olarak USCIS'e böyle bir başvuru yapmamıştım. İlginiz için teşekkür ederim.

Gozunuz aydin.

Hayir, ayrica basvuru yapmaniza gerek yok, USCIS basvuruyu onayladiktan sonra size waiver'i (I-612'yi) gonderecek. Waiver icin ayri olarak mulakata da gerek yok.

Waiver'i alma nedeniniz neydi, hatirlatir misiniz?

Cevabınız için çok teşekkür ederim. H-1B vizesi almak için waiver talebinde bulundum. Daha önce, Tubitak ve üniversitemden J-1 vizesi için maddi destek almamdan ötürü 2 yıl kuralı engelim vardı. Tubitak burs süresini doldurup, 'borcu yoktur' resmi yazısı aldım. Üniversiteme olan hizmet borcumun da tamamlayamadığım kısmını ödedim. Umarım USCIS yazısı da kısa sürede gelir ve H-1B vizesi için belgeleri tamamlayabilirim.

A
      anmon

anmon tarafından gönderilen son iletiler

@crazycells, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

İyi günler,

Öncelikle bu forum ve verdiğiniz tüm bilgiler için çok teşekkür etmek isterim. Ben de J-1 vizesi için waiver a başvurdum ve bugün itibariyle 'favorable recommendation' bilgisini online sistem üzerinden öğrendim. USCIS mektubu gönderdikten sonraki aşamaları anlatabilir misiniz acaba? Bu belge ile direkt vizeye başvurabiliyor muyum yoksa ayrıca bir mülakat süreci olacak mı?

Bir sorum daha olacaktı. 'Favorable recommendation' DOS tarafından USCIS'e gönderildikten sonra ayrıca I-612 için başvurmamız gerekiyor mu? İlk NOS-DOS aşamasında direkt olarak USCIS'e böyle bir başvuru yapmamıştım. İlginiz için teşekkür ederim.

Gozunuz aydin.

Hayir, ayrica basvuru yapmaniza gerek yok, USCIS basvuruyu onayladiktan sonra size waiver'i (I-612'yi) gonderecek. Waiver icin ayri olarak mulakata da gerek yok.

Waiver'i alma nedeniniz neydi, hatirlatir misiniz?

Cevabınız için çok teşekkür ederim. H-1B vizesi almak için waiver talebinde bulundum. Daha önce, Tubitak ve üniversitemden J-1 vizesi için maddi destek almamdan ötürü 2 yıl kuralı engelim vardı. Tubitak burs süresini doldurup, 'borcu yoktur' resmi yazısı aldım. Üniversiteme olan hizmet borcumun da tamamlayamadığım kısmını ödedim. Umarım USCIS yazısı da kısa sürede gelir ve H-1B vizesi için belgeleri tamamlayabilirim.

A
      anmon

A
      anmon

İyi günler,

A
      anmon

İyi günler,

Ben J1 vizesi için waiver başvurusunda bulunacağım. Daha önceden J1 vizesine başvuracak bir arkadaşımın kurumundan görevlendirilmesi için kefil olmuştum. Kefalet NOS başvurusunda devlete borç olarak görülüyor mu acaba? Eğer görülüyorsa bunu nasıl iptal edebilirim? Bilginiz dahilinde yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.

A
      anmon

Merhaba,
      Ben J1 vizesi (2 yıl kuralı geçerli) ile doktora sonrası araştırmamı yaptıktan sonra Türkiye'ye döndüm ve kurumumda Haziran 2020'den beri çalışmaktayım. Amerika'da gideceğim kurum yeniden J1 ile gelinmesini kabul etmiyor. Bu sebeple, bu sefer H1-B1 vizesi ile yeniden Amerika'ya gitmek istiyorum. Size birkaç sorum olacaktı:

1. J-1 sitesinde Amerika'da iken waiver almadan H1-B1'a başvuramazsınız diye belirtmiş. Türkiye'de iken waiver'a başvurmadan H1-B1 başvurusunda bulunabilir miyim?
      2. Waiver almamın gerekmesi durumunda; Mayıs ayının sonunda (2.5 ay sonra) Tubitak borcum sona erecek. Şimdiden NOS için başvursam erken mi olur? Sürecin 2 ay sürebileceğini söylemiştiniz.
      3. Türkiye'de çalıştığım kurumda hizmet yükümlülüğüm var. Bu hizmet yükümlülüğünün kaldırılması için tüm ücreti mi ödemem gerekir yoksa Türkiye'de kaldığım ve hizmet ettiğim süreyi bu ücretten düşecekler mi?

Şimdiden ilginize teşekkür ederim.

A
      anmon

@crazycells Bilgi için çok teşekkür ederim. TUBITAK ile yazışmam sonucunda aldığım cevap aşağıdaki gibidir:

'Bursiyerlik süreniz kadar yurt içinde çalışarak mecburi hizmetinizi tamamlayabilirsiniz. j1 alma talebinizde Vaşington Büyükelçiliği mecburi hizmet yükümlülüğüz olup olmadığını kurumumuza danıştığı için bu süre dolmadan vizenizi almanız mümkün olmayacaktır. Mecburi hizmet sürenizi tamamlamak istemezseniz bursunuzu geri ödeyebilirsiniz. Taksitlendirme durumunda da taksitlendirme süresi kadar mali yükümlülük doğacağı için yine bu taksitlendirme süresince j1 talebiniz olumlu cevaplanmayacaktır. Ancak tek seferde ödemeniz ve mali yükümlülüğü kapatmanız halinde yükümlülüğünüz kalmadığına dair yazı yazılabilir.'

Bu durumun, yeni J1 alımı için problem teşkil edebileceği yönünde bir izlenim edindim.

A
      anmon

Merhaba,

Tubitak 2219 doktora sonrası araştırma bursu ile Amerika Birleşik Devletleri'ne gittikten sonra Türkiye'ye geri döndüm ve kurumumda işe başladım. Tubitak'a tüm dönüş dosyalarımı teslim ettim ve dosyamın teslim alınmış ve işlemimin kapanmış olduğuna dair teyit aldım. Size birkaç sorum olacaktı:

1. Bu süre dolmadan yeniden J1 vizesi alarak yurtdışına araştırma için gidebilir miyim?
      2. Yurtdışına J1 süresi dolmadan yeniden gitmem durumunda TUBITAK burs geri ödemesi yapmam gerekiyor mu? Gerekiyorsa geri ödeme planı yapılabiliyor mu yoksa vaiwer'a başvurmadan önce tamamını ödemiş olmam mı gerekiyor?

Bu konular üzerinde bilgi sahibi iseniz ya da yönlendirme yapabilirseniz çok sevinirim.

A
      anmon