• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. ozengnr
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    O
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 2
    • Konu 2
    • İleti 45
    • En İyi 18
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

ozengnr

@ozengnr

27
    İtibar
    105
    Profil Görüntülemeleri
    45
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    Konum Somerville, MA

ozengnr Takip etme Takip Et

ozengnr tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

Merhabalar,

Esimin Green Card mulakati bu sabah gerceklesti ve I-130 basvurumuz onaylandi. Topluluga yardimci olmasi amaciyla yasadigimiz tecrubeyi anlatmak isterim.

Ben Green Cardliyim ve 4 senedir ABD'de yasamaktayim. (Boston) Esim B2 turist vizesiyle girdikten 97 gun sonra evlendik. Cok degerli @crazycells 'in yardimlariyla avukat olmadan basvurumuzu yaptik. I-130, I-485, I-131 ve I-765 basvurularini birlikte gonderdik. (28 Ocak 2021) Calisma ve seyahat karti istedik. Esim out-of-status'e dusmeden (burasi onemli) bize I-797C kabul mektubu geldi ve beklemeye basladik. Biyometrik randevusunu 6 Temmuz 2021'de tamamladik. Bundan yaklasik 2-3 gun sonra "Mulakat randevunuz 17 Agustos'ta" konulu bir posta aldik. Hatta bunun hakkinda forumda soru sormustum; bu GC'yi erkenden alacagimiz anlamina gelmiyordu.

Bu sabah mulakatimiz 8'deydi. 07:40'ta giris yaptik ve 08:30'a kadar bekledik, oldukca sira vardi. Memur bizi cagirdi, oturmadan once elimizi havaya kaldirip yemin ettirdi ve oturduk. Oldukca guleryuzlu bir abiydi. Esimin fotografi ve parmak izini aldiktan sonra bize "su tarihte cikmaya baslamissiniz, su tarihte evlenmissiniz, dogru mu?" gibi gayet sohbet seklinde sorular sordu. Dosyaya eklemek istedigimiz baska kanitlarin olup olmadigini sordu; birkac sayfa fotograf, ortak araba sigortasi, ortak kira kontrati gibi belgeler ekledik. Bazi notlar alirken de siradan sorular sordu; nasil tanistiniz, ne zaman evlenmeye karar verdiniz vesaire. "Out of status olmamis olmaniz cok avantajli, normalde bunun hakkinda sorular sorarim," dedi. Bana da ne zaman vatandas olacagimi, Green Card'i nasil kazandigimi sordu. Sonlara dogru "Evliliginizin gercek olduguna inaniyorum ve zaten bunun icin bir suru kanit sundunuz. Siz farkinda degilsiniz ama I-130'unuzu sizinle konusurken onayladim," dedi. Ben tesekkur ettikten sonra EAD'nin elimize henuz gecmemis oldugunu soyledim. "Bunun bir onemi yok, Green Card'iniz birkac hafta icinde elinize ulasacaktir," dedi. Covid donemind basvuran sayisinda azalma oldugu ve USCIS full-time calismaya basladigi icin dosyalarin inanilmaz hizlandigini, bu yuzden bizim de dosyamizin cok cabuk islenip kabul edildigini soyledi. Saat 08:55'te binadan ciktik. Dosya statumuz "New card is being produced" olarak degistirildi.

Sormayi unuttum ama zannediyorum elimize gececek olan Green Card 2 senelik conditional olacak, cunku basvurumuz sirasinda yeni evliydik. Tabii ki en buyuk derdimiz bu olsun.

Emegi gecen ve yardimci olan herkese cok tesekkur ederim. Herkese bol sans ve iyi dileklerimizi iletiyoruz.

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      O
      ozengnr

Merhabalar, bugun itibariyle esimin karti elimize ulasti. Mulakat gunu evliligimizin uzerinden 2 yildan daha az gectigi icin 2 senelik conditional green card almayi bekliyorduk ancak gelen kartin 10 senelik oldugunu gorduk. Internette yaptigim arastirmalar sonucunda cogu kisi "Memurunuz evliliginizin gercek olduguna inandigi icin condition ekletmemis, bu yuzden 10 senelik vermis. USCIS eger bir sey dosyalamanizi isterse size soyler," diyor; bir diger azinlik "USCIS hatasi olabilir, siz yine de 2 sene sonra I-751 basvurusu yapin" diyor. Vatandasliga basvururken bunun bir problem olmasini istemiyoruz. Sizce (avukata danismaya ek olarak) ne yapmaliyiz? Ozellikle su asamada I-90 basvurusu oldukca uzun suruyor ve bu surecte yine seyahat edememek bizim icin kotu olacaktir. Yardiminiz icin tesekkurler!

O
      ozengnr
    • RE: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

Merhaba, @crazycells ve diger arkadaslar,

Birkac gundur F2A vizesi hakkinda soru sormaktayim. Ben Green Cardliyim ve ABD'de 3.5 senedir ikamet ediyorum. Mustakbel esim TR'de, ancak evlenip buraya yerlesmek istiyor. Son 3 senedir uzaktayiz ve gercekten artik bir arada olmak istiyoruz, aylardir arastiriyoruz ancak bir cikis yolu bulamadik. Bizim en iyi opsiyonumuz nedir?

1- Consular Process'e girersek 1 Ocak 2021'ye kadar surecimiz baslamayacak, ondan sonra da 12-18 ay arasi suruyor deniyor, bu surecte esimin evlenip GC surecinde ABD'ye turist olarak girmesi de cok riskli gorunuyor -- hadi ilk girdiginde girip 5 ay kalip cikti, ama sonraki girisinde CBP memurlari turist vizesinin kotuye kullanildigina kanaat getirmez mi? Bu surecte birlikte olmamizin bir yolu var mi?

2- Adjiustment of Process'e girersek soyle olmak zorunda: Buraya turist olarak gelecek, burada evlenecegiz (90 gunden sonra), AOS, EAD, ve AP'ye basvuracagiz, sansli olursak work permit alacak ancak turist vizesi kaybolacak. Belki work permit'in gelmesi 6 ay surecek, toplamda 9 ay ABD'de kalacak, bu yasadisi bir kalis olmayacak mi? Hem sonrasinda mulakatta memurlari, "biz aslinda tourist intent ile geldik ama sonradan evlenmeye karar verdik" diye inandirmak gerekmeyecek mi? Konustugumuz avukat bircok Turk'un bunu yaptigini soyledi ancak bu cok daha uzun ve zorlu bir surec gibi. Eger burada kalmasi ihtimalini artiracaksa bu riski almak mantikli mi?

3- F1 veya H1B ile AOS yapmak imkansiz. F1 almak zaten 1 seneye yakin bir surec, H1B durduruldu, durdurulmasa ve is bulunsa bile kotalar dolu ve aylar surebilir. Bu da bir opsiyon degil.

Gercekten kafamiz cok karisik, cok zor bir zamanda bu isin altina giriyoruz ancak Trump gitse bile, coronavirus etkileri gecse bile, 2021'de bu islemleri yapsak bile ayni zorluk (uzakta bu sureci yasama zorlugu) devam etmeyecek mi? Bizim yan yana, ABD'de yasayarak (work permit almasina gerek bile yok) bu sureci atlatabilecegimiz bir senaryo varsa bana biri yardimci olabilir mi? Haftalardir stresten uyku uyuyamaz olduk.

Cok tesekkurler, kolayliklar, sevgiler.

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
      O
      ozengnr

Tesekkur ederiz ikinize de 🙂

O
      ozengnr

@Figen, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

@ozengnr Şahane Haber Tebrikler 🙂

Cok tesekkurler. Darisi sizin ve buradaki herkesin basina. Umarim her sey dilediginiz gibi olur 🙂

O
      ozengnr

@crazycells Anliyorum. "USCIS basvurulari hemen baslatiyor" derken, eger CP'ye girersek F2A vizesi icin hemen dokumanlarimizi gonderebiliriz anlamina mi geliyor? Evet F2A uzun bir suredir Current statude.

Bu basvurumuzu yaptiktan sonra bizi bekleyen surec 12-18 ay gibi bir surec midir? Yoksa current oldugu icin daha mi az olur? Cok tesekkurler

Bu arada soylemeyi unuttum, nisanlimin halihazirda 10 yillik turist vizesi var.

O
      ozengnr
    • USCIS 2 yillik conditional card yerine 10 yillik Green Card verdi. Ne yapmaliyiz?

Merhabalar,

Ben Green Cardliyim. Esim henuz 1 ay once AOS yoluyla Green card aldi. Fakat Green Card aldigimiz gun henuz 9 aylik evliydik. Dolayisiyla 2 yillik GC almamiz gerekiyordu ama bize 10 yillik geldi. (CX6 yerine F26 yaziyor category)

Hemen hemen butun kaynaklar bu durumun yasandigini ve I-90 dosyalamamiz gerektigini soyluyor. (ornek) Yasanin kendisi de burada. Fakat I-90 neredeyse 6 ay - 1 yil araliginda suruyor. Bu surecte yine yurt disina cikamiyoruz. Sadece acil durumlarda I-551 stamp alabilecebigimiz yaziyor. Bu dogru mudur? GC elimizde degilken esim nasil is bulabilir ve ise baslayabilir? Biz nasil ailelerimizi gormeye gidebiliriz? Ayrica ehliyet basvurumuz icin de I-551 gecerli. USCIS'e karsi olan guvensizligimizden dolayi endise icindeyiz.

Yardiminiz icin tesekkur ederiz.

Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor! içinde yayımlandı
      O
      ozengnr

Cok tesekkur ederim, bu hafta sonu bunu hallediyoruz. Ilerlemelerimizi imzama yansitacagim, belki diger arkadaslara da faydasi dokunur. Bir sonraki guncellemede gorusmek uzere 🙂

O
      ozengnr
    • RE: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

Merhabalar @crazycells ,

Bugun itibariyle 5 yilimdan 90 gun almaktayim ve vatandasliga basvurabiliyorum. Formumu sorunsuzca doldurdum, yalniz travel history kismina geldigimde dogru doldurmak icin I-94 dokumanima bakayim dedim. Tabii ki CBP veritabanlari tam bir kesmekes oldugu icin benim verilerimi bulamadi. Ben de pasaport damgalarina gore tam tarihleri girdim. Bu tarihlerde hata oldugunu dusunmuyorum fakat I-94 belgesini mulakatta istediklerini duydum. Ayrica online N-400 basvurumda da ek kanitlar arasinda I-94 koymaniz oneriliyor. Bu durumda ne yapmaliyim?

FOIA kapsaminda I-94 formumu CBP'den istedim ama gelmesi aylar surebilir. Basvurumu bu sekilde gondersem herhangi bir problem olur mu?

Tesekkurler

Vatandaşlık Süreci ve İşlemleri içinde yayımlandı
      O
      ozengnr

@crazycells, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

@ozengnr, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

@hulyaek Anliyorum, cevabiniz icin cok tesekkurler. Peki CP surecinde turist olarak gelip uzun sureler kaldiniz mi? Ornegin 4-5 ay kalip, geri cikip yine uzun sure kalmak gibi durumlar problem olur diye okumustum. (10 senelik turist vizesi var ve halihazirda daha onceden sorunsuz kullanildi.)

Acikcasi sirf bu yuzden AOS daha mantikli gibi duruyor -- konustugumuz avukat da AOS'nin daha mantikli oldugunu, burada hem calisma izni hem ehliyet alabileceginden soz etti. Ama benim en buyuk soru isaretim bu surec 6 ayi gecerse esimin yasadisi statude kalmasi olur. Bu konudaki fikirleriniz nelerdir?

Yazmistim ama gozden kacti sanirim... AOS basvurunuz alindiktan sonra size I-797 formu gonderilince var olan statunuz bitse bile I-485 basvurusu sayesinde out-of-status sayilmiyorsunuz...

Cok tesekkurler -- gozden kacmadi ama ben yanlis anlamisim. Sanirim I-797 hemen basvurduktan 1-2 hafta sonra geldigi icin 6 aylik kalis suresini asmak zaten soz konusu olmuyor (giris yapildiktan 3 ay sonra evlenildigini goz onune alirsak). Dolayisiyla da elimizde bu receipt oldugu icin yasal olarak work permit ve advance parole'un gelmesini bekleyebiliyoruz. Umarim dogru anladim.

O
      ozengnr

ozengnr tarafından gönderilen son iletiler

• RE: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

Merhabalar @crazycells ,

Bugun itibariyle 5 yilimdan 90 gun almaktayim ve vatandasliga basvurabiliyorum. Formumu sorunsuzca doldurdum, yalniz travel history kismina geldigimde dogru doldurmak icin I-94 dokumanima bakayim dedim. Tabii ki CBP veritabanlari tam bir kesmekes oldugu icin benim verilerimi bulamadi. Ben de pasaport damgalarina gore tam tarihleri girdim. Bu tarihlerde hata oldugunu dusunmuyorum fakat I-94 belgesini mulakatta istediklerini duydum. Ayrica online N-400 basvurumda da ek kanitlar arasinda I-94 koymaniz oneriliyor. Bu durumda ne yapmaliyim?

FOIA kapsaminda I-94 formumu CBP'den istedim ama gelmesi aylar surebilir. Basvurumu bu sekilde gondersem herhangi bir problem olur mu?

Tesekkurler

Vatandaşlık Süreci ve İşlemleri içinde yayımlandı
      O
      ozengnr
    • USCIS 2 yillik conditional card yerine 10 yillik Green Card verdi. Ne yapmaliyiz?

Merhabalar,

Ben Green Cardliyim. Esim henuz 1 ay once AOS yoluyla Green card aldi. Fakat Green Card aldigimiz gun henuz 9 aylik evliydik. Dolayisiyla 2 yillik GC almamiz gerekiyordu ama bize 10 yillik geldi. (CX6 yerine F26 yaziyor category)

Hemen hemen butun kaynaklar bu durumun yasandigini ve I-90 dosyalamamiz gerektigini soyluyor. (ornek) Yasanin kendisi de burada. Fakat I-90 neredeyse 6 ay - 1 yil araliginda suruyor. Bu surecte yine yurt disina cikamiyoruz. Sadece acil durumlarda I-551 stamp alabilecebigimiz yaziyor. Bu dogru mudur? GC elimizde degilken esim nasil is bulabilir ve ise baslayabilir? Biz nasil ailelerimizi gormeye gidebiliriz? Ayrica ehliyet basvurumuz icin de I-551 gecerli. USCIS'e karsi olan guvensizligimizden dolayi endise icindeyiz.

Yardiminiz icin tesekkur ederiz.

Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor! içinde yayımlandı
      O
      ozengnr

@crazycells, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

@ozengnr, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

Merhabalar, bugun itibariyle esimin karti elimize ulasti. Mulakat gunu evliligimizin uzerinden 2 yildan daha az gectigi icin 2 senelik conditional green card almayi bekliyorduk ancak gelen kartin 10 senelik oldugunu gorduk. Internette yaptigim arastirmalar sonucunda cogu kisi "Memurunuz evliliginizin gercek olduguna inandigi icin condition ekletmemis, bu yuzden 10 senelik vermis. USCIS eger bir sey dosyalamanizi isterse size soyler," diyor; bir diger azinlik "USCIS hatasi olabilir, siz yine de 2 sene sonra I-751 basvurusu yapin" diyor. Vatandasliga basvururken bunun bir problem olmasini istemiyoruz. Sizce (avukata danismaya ek olarak) ne yapmaliyiz? Ozellikle su asamada I-90 basvurusu oldukca uzun suruyor ve bu surecte yine seyahat edememek bizim icin kotu olacaktir. Yardiminiz icin tesekkurler!

USCIS zaten I-751 basvurularini da zamaninda yetistiremiyor... Dediginiz gibi bir karar alip, is yukunu azaltmak amaciyla direkt 10 yillik kart vermis olabilirler.

Ama bu sizden kaynaklanan bir sonuc degil, kartiniz 10 yil boyunca gecerli olacak ve statunuzu yansitacak... Ben burada cok ciddi bir problem goremiyorum. Zaten bu surecte bosanmadiginiz surece kosullu kartlari rahatlikla 10 yillik karta donusturebiliyorsunuz. Bence su anda karti degistirmeye gerek duymadan ABD vatandasi ile evliyseniz 3 yil sonra, GC sahibi ile evliyseniz 5 yil sonra vatandaslik basvurusunu direkt yapabilirsiniz.

Merhabalar, tekrar bununla alakali yaziyorum. USCIS'in 2 yerine 10 senelik green card gonderme problemini bircok kisi yasamis. Bize de CX6 yerine F26 verilmis durumda. Ancak bu linkten de gorulebilecegi uzere zannediyorum para vermeden I-90 dosyalayip kartimizi gondermemiz gerekiyor 😞

Ilgili yasayi burada buldum. Yasa acikca soyle ifade ediyor: 2 yilin altindaki evliliklerde kesinlikle 2 senelik GC verilmeli ve bu kartin verilis tarihinin (resident olma tarihi) ikinci yildonumunden 90 gun once I-751 (condition removal) dosyalanmali diyor. Yani USCIS'in veya memurun 10 yillik Green Card verme gibi bir inisiyatifi yok. Kaynaklar, bu durumda USCIS'in kesinlikle hatali oldugunu ve bunu duzeltmenin basvuranin ustune dustugunu soyluyor.

Eger I-90 dosyalanmadan 2 sene icinde I-751 gonderilirse USCIS reddediyor cunku onlarin kayitlarinda da yasal bir bicimde GC sahibisiniz. Ancak problemler naturalizationda basliyor. Eger USCIS memuru fark ederse. (3 sene sonra) conditionlari kaldirmadiginiz icin aslinda illegal duruma dusuyorsunuz ve removal proceedings basliyor. (tabii ki mahkemeye gitme hakkiniz var anca bu durumda burden of proof GC sahibine dusuyor)

Internette forumlarda farkli sonuclar doguran eylemler gordum. Bir kisi bundan hic haberi olmadan naturalization'a basvuruyor ve reddediliyor. Senatorun yardimlariyla I-751 dosyaliyor ve vatandaslik icin tekrar bekliyor.

Bir baska durumda ise I-90 dosyalanmadan I-751 dosyalanmis fakat USCIS dogal olarak reddetmis. 3 sene sonra da vatandaslikta sorun olmamis (USCIS memurlari fark etmemis).

Dogal olarak bize elimizdeki Green Card'i vermek cok zor geliyor. Ozellikle acil bir durumda Turkiye'ye donmek durumunda kalirsak ne yapariz, veya is basvurusunda bir problem cikar mi gibi sorular var aklimizda. USCIS'ten pasaport damgasi alabiliyorsunuz ama USCIS'e o kadar guvenmiyorum ki bunun kolay olup olmayacagini bilmiyorum.

Siz ne dersiniz?

(ingilizce terimler icin kusura bakmayiniz, aceleyle yazmak durumunda kaldim)

O
      ozengnr

@Figen, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

@ozengnr Şahane Haber Tebrikler 🙂

Cok tesekkurler. Darisi sizin ve buradaki herkesin basina. Umarim her sey dilediginiz gibi olur 🙂

O
      ozengnr

USCIS zaten I-751 basvurularini da zamaninda yetistiremiyor... Dediginiz gibi bir karar alip, is yukunu azaltmak amaciyla direkt 10 yillik kart vermis olabilirler.

Ama bu sizden kaynaklanan bir sonuc degil, kartiniz 10 yil boyunca gecerli olacak ve statunuzu yansitacak... Ben burada cok ciddi bir problem goremiyorum. Zaten bu surecte bosanmadiginiz surece kosullu kartlari rahatlikla 10 yillik karta donusturebiliyorsunuz. Bence su anda karti degistirmeye gerek duymadan ABD vatandasi ile evliyseniz 3 yil sonra, GC sahibi ile evliyseniz 5 yil sonra vatandaslik basvurusunu direkt yapabilirsiniz.

Tesekkur ederim. Ben de boyle dusunuyorum ancak her ihtimale karsi USCIS'i arayip sormak iyi olur diye dusundum. Zaten arayanlar da USCIS'in benzer sekilde cevap verdigini soyluyor. Bazen I-751 onaylanmadan once insanlarin vatandaslik aldigi oluyormus. Su anda Kanadali bir arkadasim da ayni surecten geciyor. Zaten boyle bir sebep yuzunden naturalization'i kabul edilmeyen birini duymadim 🙂

O
      ozengnr

O
      ozengnr

Merhabalar,

Esimin Green Card mulakati bu sabah gerceklesti ve I-130 basvurumuz onaylandi. Topluluga yardimci olmasi amaciyla yasadigimiz tecrubeyi anlatmak isterim.

Ben Green Cardliyim ve 4 senedir ABD'de yasamaktayim. (Boston) Esim B2 turist vizesiyle girdikten 97 gun sonra evlendik. Cok degerli @crazycells 'in yardimlariyla avukat olmadan basvurumuzu yaptik. I-130, I-485, I-131 ve I-765 basvurularini birlikte gonderdik. (28 Ocak 2021) Calisma ve seyahat karti istedik. Esim out-of-status'e dusmeden (burasi onemli) bize I-797C kabul mektubu geldi ve beklemeye basladik. Biyometrik randevusunu 6 Temmuz 2021'de tamamladik. Bundan yaklasik 2-3 gun sonra "Mulakat randevunuz 17 Agustos'ta" konulu bir posta aldik. Hatta bunun hakkinda forumda soru sormustum; bu GC'yi erkenden alacagimiz anlamina gelmiyordu.

Bu sabah mulakatimiz 8'deydi. 07:40'ta giris yaptik ve 08:30'a kadar bekledik, oldukca sira vardi. Memur bizi cagirdi, oturmadan once elimizi havaya kaldirip yemin ettirdi ve oturduk. Oldukca guleryuzlu bir abiydi. Esimin fotografi ve parmak izini aldiktan sonra bize "su tarihte cikmaya baslamissiniz, su tarihte evlenmissiniz, dogru mu?" gibi gayet sohbet seklinde sorular sordu. Dosyaya eklemek istedigimiz baska kanitlarin olup olmadigini sordu; birkac sayfa fotograf, ortak araba sigortasi, ortak kira kontrati gibi belgeler ekledik. Bazi notlar alirken de siradan sorular sordu; nasil tanistiniz, ne zaman evlenmeye karar verdiniz vesaire. "Out of status olmamis olmaniz cok avantajli, normalde bunun hakkinda sorular sorarim," dedi. Bana da ne zaman vatandas olacagimi, Green Card'i nasil kazandigimi sordu. Sonlara dogru "Evliliginizin gercek olduguna inaniyorum ve zaten bunun icin bir suru kanit sundunuz. Siz farkinda degilsiniz ama I-130'unuzu sizinle konusurken onayladim," dedi. Ben tesekkur ettikten sonra EAD'nin elimize henuz gecmemis oldugunu soyledim. "Bunun bir onemi yok, Green Card'iniz birkac hafta icinde elinize ulasacaktir," dedi. Covid donemind basvuran sayisinda azalma oldugu ve USCIS full-time calismaya basladigi icin dosyalarin inanilmaz hizlandigini, bu yuzden bizim de dosyamizin cok cabuk islenip kabul edildigini soyledi. Saat 08:55'te binadan ciktik. Dosya statumuz "New card is being produced" olarak degistirildi.

Sormayi unuttum ama zannediyorum elimize gececek olan Green Card 2 senelik conditional olacak, cunku basvurumuz sirasinda yeni evliydik. Tabii ki en buyuk derdimiz bu olsun.

Emegi gecen ve yardimci olan herkese cok tesekkur ederim. Herkese bol sans ve iyi dileklerimizi iletiyoruz.

Hayirli olsun, tebrikler 🙂

Onemli olan mulakat gunu ile evlendiginiz tarih arasindaki sure... Eger mulakat gunu 2+ yillik evliyseniz 10 yillik GC, 2 yildan az evliyseniz kosullu 2 yillik GC gonderecekler... Bundan sonraki sureclerde bol sanslar dilerim.

Cok tesekkur ederiz. Ben 2016'da GC basvurumu da sizin yardiminizla yapmistim - size ve foruma minnettarim. Evet mulakat sirasinda yaklasik 9 aydir evliydik, dolayisiyla 2 senelik gondereceklerdir. Ama problem degil bizim icin. I-751 dosyalayip condition'i cikartabiliriz.

Bazi yerlerde esimin 3 sene sonra vatandas olabilecegini okudum, ama bu surecte vatandas ile evli kalma zorunlulugu var mi yoksa GC'li de olsak oluyor mu, onu cozemedim. En buyuk sorunumuz bu olsun diyerek diger arkadaslara iyi dileklerimi gonderiyorum.

O
      ozengnr

Merhabalar,

O
      ozengnr

Cok tesekkur ederim. Evet bizim icin kombo kart yeterlidir. Zaten GC'nin uzun surecegini biliyoruz ve hazirlikliyiz.

Tesekkurler. Daha onceden kombo karti almadan mulakata giren biriyle karsilasmamistim. Internette ayni tecrubeyi yasayan birkac kisinin tecrubelerini okuma imkanim oldu; bazi durumlarda kombo kartin gonderilmesine gerek kalmadan direkt mulakat sonucu ile birlikte conditional GC verdiklerini okudum. Mantikli olan kombo kartin gonderilmesinden cok daha sonra mulakat tarihinin gonderilmesi olmaz miydi?

Merhabalar,

Ben Green Cardliyim. ABD'de Aralik 2020'de evlendik Esimin I-485, I-765, ve I-131 dosyasi 26 Subat 2021'de kabul edildi ve 6 Temmuz 2021'de biyometrik randevusunu tamamladik. Ben, biyometrikten hemen sonra kombo kartin gelecegini okumustum; ancak I-485 case status'te durum once "Interview is ready to be scheduled" ve iki gun sonra da "Interview was scheduled, you'll get the notice in the mail" yazdi. I-765 ve I-131'de halen degisen bir durum yok (169 gundur "Case received" yaziyor) Bu ne anlama gelir sizce? Hic kombo karta gerek kalmadan direkt (kabul edilirse) GC mi alacak? Esim bir an once kombo kartini alip Turkiye'ye ailesini gormeye gitmek ve donunce hemen calismaya baslamak istiyor. Tesekkurler!

Hayir, Green Card'in size gonderilmesi icin hem I-130'un hem de I-485'in onaylanmasi gerekiyor. I-130 alindi ama henuz onaylanmadi diye tahmin ediyorum?

Yani sizin Green Card'in kendisini almaniz bir yildan fazla zaman alabilir. Tabii bu surecte hala yasal olacaksiniz ve size gonderilecek combo card ile hem calisma izniniz hem de ulke disina cikis izniniz olacak.

Kombo kart size ulasmadan ulke disina cikmayin, yoksa AOS sureciniz tehlikeye girer.

ikisi birbirinden bagimsiz. Siz de kombo karti almadan mulakata girmis degilsiniz 🙂 Sadece mulakat tarihiniz belirlenmis ve onumuzdeki 2-3 aylik zamanda olacagini dusunursek o zamana kadar combo card'i almis olabilirsiniz. Dolayisiyla bence telaslanmanizi gerektirecek bir durum yok.

Green Card'lari mulakatta almiyorsunuz, yani kendilerini... o kartin size gelisini beklemeniz gerekiyor. Tabii pandemi surecinde Green Card yerine gecebilecek bir form da almaniz mumkundur.

O
      ozengnr

Tesekkurler. Daha onceden kombo karti almadan mulakata giren biriyle karsilasmamistim. Internette ayni tecrubeyi yasayan birkac kisinin tecrubelerini okuma imkanim oldu; bazi durumlarda kombo kartin gonderilmesine gerek kalmadan direkt mulakat sonucu ile birlikte conditional GC verdiklerini okudum. Mantikli olan kombo kartin gonderilmesinden cok daha sonra mulakat tarihinin gonderilmesi olmaz miydi?

Bu arada evet, I-130 halen "December 23, 2020 Case Was Received and A Receipt Notice Was Sent" asamasinda.

Merhabalar,

Ben Green Cardliyim. ABD'de Aralik 2020'de evlendik Esimin I-485, I-765, ve I-131 dosyasi 26 Subat 2021'de kabul edildi ve 6 Temmuz 2021'de biyometrik randevusunu tamamladik. Ben, biyometrikten hemen sonra kombo kartin gelecegini okumustum; ancak I-485 case status'te durum once "Interview is ready to be scheduled" ve iki gun sonra da "Interview was scheduled, you'll get the notice in the mail" yazdi. I-765 ve I-131'de halen degisen bir durum yok (169 gundur "Case received" yaziyor) Bu ne anlama gelir sizce? Hic kombo karta gerek kalmadan direkt (kabul edilirse) GC mi alacak? Esim bir an once kombo kartini alip Turkiye'ye ailesini gormeye gitmek ve donunce hemen calismaya baslamak istiyor. Tesekkurler!

Hayir, Green Card'in size gonderilmesi icin hem I-130'un hem de I-485'in onaylanmasi gerekiyor. I-130 alindi ama henuz onaylanmadi diye tahmin ediyorum?

Yani sizin Green Card'in kendisini almaniz bir yildan fazla zaman alabilir. Tabii bu surecte hala yasal olacaksiniz ve size gonderilecek combo card ile hem calisma izniniz hem de ulke disina cikis izniniz olacak.

Kombo kart size ulasmadan ulke disina cikmayin, yoksa AOS sureciniz tehlikeye girer.

O
      ozengnr