• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. losersweepers
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    L
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 23
    • En İyi 2
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

losersweepers

@losersweepers

2
    İtibar
    34
    Profil Görüntülemeleri
    23
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    Konum Ohio

losersweepers Takip etme Takip Et

losersweepers tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

Hayır, sorunsuz bir şekilde aldım, aynı şekilde turist vizem de var

Okuyacağım teşekkür ederim

@crazycells, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

@losersweepers, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

Merhaba,
      Daha önce F-1’dan Green Card’a geçebilmiş olan var mı? Nasıl bir süreç, sizce Amerika dışına çıkıp başka bir ülkeden yapmam daha mı mantıklı olur? Ve ilk adımım ne olmalı AOS’a resmi olarak başlayabilmem için?

ilk iletiyi iyice okuyup anlamalisiniz, AOS sureci I-485 formu gondererek basliyor...

Daha once F1 vizesi alirken idari isleme kalmis miydiniz?

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      L
      losersweepers
    • RE: [Arşiv] DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

Herkese merhaba! Forumda çok yeniyim o yüzden umarım doğru kullanıyorumdur 🙂
      Okuduğum kadarıyla genellikle herkes Türkiye’den başvuruyor. Benim durumum biraz daha farklı, okuyup bilgisi olan varsa yardımcı olduğu takdirde çok minnettar olacağım:
      Şu anda Amerika’da F1 vizesi ile eğitim görüyorum, hiç beklemediğim halde DV2021’e seçildiğimi öğrendim. Süreç Adjustment of Status ile ilerleyecek F1’ı Green Card’a dönüştürebilmem için, ama nasıl başlamam gerekiyor bilmiyorum. Mesela Türkiye’den olunca DS-260’ı doldurarak başlayabiliyorsunuz anladığım kadarıyla, benim ilk adımım ne olmalı anlayamadım henüz. Yardımcı olabilecek olanınız var mı?

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      L
      losersweepers

losersweepers tarafından gönderilen son iletiler

Merhabalar,
      F1 vizesiyle Amerikadayım. I-944 için credit report isteniyor ve benim SSN’im dolayısıyla da credit report’um yok. Experian, TransUnion gibi sitelere baktığımda hepsi SSN istiyordu. Nasıl kanıtlayabilirim credit report alamadığımı?

L
      losersweepers

@Buse-Aktaş
      Buse hanım AOS telegram grubumuza katılmak ister misiniz? Linki yollayabilirim

L
      losersweepers

Merhabalar,
      I-944 ile ilgili birkaç sorum olacaktı, cevaplayabilirseniz çok sevinirim. F1 statüsündeyim şu anda. (Bunu I-944 başlığına da yazdım avukat beyle konuşacağım ama sizin de görüşünüzü almak istedim)

I-944’te 21 yaşından büyük olduğun takdirde household üyesi olarak sayman gereken kişiler arasında sana büyük derecede maddi destek sağlayanlar var. Babam ve annem oluyor bu benim için, ama kardeşlerimi yazmaya gerek yok diye tahmin ediyorum instructionlardan?
      Mal varlığı olarak ikisinin de üstüne ayrı ayrı tapular var + maaşları var, onları yazarsam belge göstermek gerekir, maaş bordrosu kolay zaten. Ama ellerinde sadece tapu kopyası ve e-devletteki belge var. Bu yeterli olur mu? Yoksa vekalet verip orjinalini mi aldırtmak lazım Türkiyeden?

İkincisi, ikisi de tax payer değiller çünkü zaten Amerikada yaşamıyorlar. Ama bu formda defalarca tax payer olup olmadıklarıyla alakalı sorular sorulmuş. Nasıl ifade etmek gerekiyor? Other’ı seçip açıklama mı yapmalıyım?

Sonuncusu da benim bir SSN numaram yok dolayısıyla da credit score’um da yok. Bununla alakalı soruya NONE yazıp sonra SSN alamadığıma dair bir belge provide etmem lazımmış. Bu belgeyi nereden alabilirim en kolay?

L
      losersweepers
    • RE: I-944 formunu doldururken nelere dikkat edilmeli?

@Yasin-B-Akalan
      Merhabalar,
      Çok sağolun. Nasıl iletişime geçebilirim sizinle?

L
      losersweepers
    • RE: I-944 formunu doldururken nelere dikkat edilmeli?

Merhabalar,
      I-944 ile ilgili birkaç sorum olacaktı, cevaplayabilirseniz çok sevinirim. F1 statüsündeyim şu anda.
      I-944’te 21 yaşından büyük olduğun takdirde household üyesi olarak sayman gereken kişiler arasında sana büyük derecede maddi destek sağlayanlar var. Babam ve annem oluyor bu benim için, ama kardeşlerimi yazmaya gerek yok diye tahmin ediyorum instructionlardan?
      Mal varlığı olarak ikisinin de üstüne ayrı ayrı tapular var + maaşları var, onları yazarsam belge göstermek gerekir, maaş bordrosu kolay zaten. Ama ellerinde sadece tapu kopyası ve e-devletteki belge var. Bu yeterli olur mu? Yoksa vekalet verip orjinalini mi aldırtmak lazım Türkiyeden?

İkincisi, ikisi de tax payer değiller çünkü zaten Amerikada yaşamıyorlar. Ama bu formda defalarca tax payer olup olmadıklarıyla alakalı sorular sorulmuş. Nasıl ifade etmek gerekiyor? Other’ı seçip açıklama mı yapmalıyım?

Sonuncusu da benim bir SSN numaram yok dolayısıyla da credit score’um da yok. Bununla alakalı soruya NONE yazıp sonra SSN alamadığıma dair bir belge provide etmem lazımmış. Bu belgeyi nereden alabilirim en kolay?

L
      losersweepers

@crazycells
      Pardon ben Court Records = Adli Sicil Kaydı sanıyordum, onda da bir kaydım yok. E devletten alayım mı yine? Direkt ingilizcesini veriyorlar. Yoksa o da mı konsolosluktan alınmalı sizce?
      Sağolun cevabınız için!

L
      losersweepers

Merhabalar,
      Konsolosluktan Birth Certificate aldım, Court Records almayı unutmuşum ama daha önce mahkemelik bir işim de olmamıştı, e-devlet’ten adıma mahkeme kaydı olmadığına dair kağıt almam yeterli mi? Yoksa yine de konsolosluktan mı isteyeyim belgeyi?

L
      losersweepers

Merhabalar,
      İki sorum vardı:
      AOS yapacaklar için DS-260’ı doldurmak zorunlu mu? Ben DV-2021 başvurumu yaparken kullandığım pasaport numaramı hatırlayamıyorum (iki tane geçerli pasaportum var), bir sorun olur mu ikisinden birini kullanmamda?

L
      losersweepers
    • RE: Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864)

Ama ben AOS yapacağım CP değil, yine de dediğiniz gibi olur mu?

@crazycells, içinde söyledi: Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864)

@losersweepers, içinde söyledi: Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864)

Merhaba,
      DV2021 talihlisiyim, Amerika’da yaşayan ve GC’si gelmek üzere olan halamı sponsor olarak göstermek istiyordum, ama eğer GC gelişleri bana yetişmezse akrabam olan ve vatandaş/GCli kimse tanımıyorum. Kendi banka hesabımı göstermem hiçbir şekilde kabul edilmez mi?

Mulakatla ilgili bilgileri surada bulabilirsiniz:
      https://yesilkartforum.com/forum/topic/3423/dv2021-mulakat-deneyimleri

Green Card statusu yeterli olmali, illaki kartin olmasina gerek yok.

L
      losersweepers
    • RE: Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864)

Merhaba,
      DV2021 talihlisiyim, Amerika’da yaşayan ve GC’si gelmek üzere olan halamı sponsor olarak göstermek istiyordum, ama eğer GC gelişleri bana yetişmezse akrabam olan ve vatandaş/GCli kimse tanımıyorum. Kendi banka hesabımı göstermem hiçbir şekilde kabul edilmez mi?

L
      losersweepers